Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side


Haga Golfutvikling:

Bare 18 aksjer solgt
Haga golfbane ligger midt i smørøyet hva beliggenhet angår. Haga Golfutvikling har hatt en rettet emisjon i perioden 4. - 13. desember hvor 50 aksjer skulle selges til
drøyt 300 navngitte personer som tidligere hadde meldt sin interesse. 

Det ble bare solgt 18 aksjer til kr 150.000. Det er kanskje ikke så lett å selge aksjer på en golfbane som for øyeblikket byr på glimrende skispor. Golfsiden har selv prøvd skiene der flere ganger. Når banen ligger grønn og innbydende til våren vil forhåpentligvis klimaet (for golfaksjer) være bedre. Da skal Haga Golfutvikling ut i markedet igjen. Prisen blir ikke under kr 150.000 i følge en pressemelding fra Haga Golfutvikling.

Tidligere har Haga Golfutvikling AS gjennomført en emisjon på 300 aksjer til kurs NOK 125.000, en emisjon på 414 aksjer til kurs NOK 150.000 og nå 18 aksjer til kurs NOK 150.000. Totalt sett har dette tilført Haga Golfutvikling NOK 102,3 mill. i egenkapital. Dermed er 732 av de 800 aksjene som skulle selges ut før grunneiernes 800 skal ut i markedet solgt. En egenkapitalandel på 80% innebærer at selskapet har en gjeld på ca. 25,5 millioner kroner.

I pressemeldingen heter det: "Neste emisjon i Haga Golfutvikling er planlagt på senvinteren 2003. Hensynet til eksisterende aksjonærer vil være retningsgivende ved fremtidige emisjoner. Så vel aksjonærer som grunneiere har et langsiktig perspektiv på sitt engasjement i Haga Golf. Antall aksjer som tilbys i 2003 vil derfor være begrenset, og prisen på aksjene som tilbys gjennom selskapet vil ikke bli lavere enn 150.000 kroner." 

Billig - om 10 år!
Det bor mange golfspillere i området som ikke har tilhørlighet til noen golfbane i nærheten. Nå er det en gang slik at vi medlemmer av golfbaner ikke får noen støtte fra det offentlige til å bygge skikkelige golfbaner i pressområder til tross for den gedigne helsegevinst golfspillet gir. Derfor må vi finne oss i å betale litt for å få denne livskvalitetsforbedringen i vårt nærmiljø. 

Man betaler 2 til 10 millioner kroner for en villa i nærområdet rundt Haga. Da blir ikke 150.000 kroner for en spillerett i drøyt 45 år noe å klage på. 

Markedet for golfaksjer er ikke bra for tiden. Nå ser det ut til å være full stopp i Oslo-området for bygging av nye, fullskala golfanlegg. 

Om 10 år - kanskje før - vil vi le av den situasjonen vi har i dag hvor det er vanskelig å selge golfaksjer på gode baner til de priser vi ser i dagens svake marked. Nå selges aksjer for UNDER kostpris på flere baner innen en halv times kjøring fra Oslo Sentrum. Om få år vil golfspillere også her i landet innse at man som regel må kjøre en halv time for å komme til golfbanen.

I pressemeldingen heter det til slutt: "Haga Golfpark blir Norges største golfanlegg, og vil bestå av en 27 hulls mesterskapsbane, et moderne klubbhus samt et komplett treningsanlegg med en 9 hullsbane og driving range med 80 utslagsplasser under tak. Banen er bygget etter de høyeste kvalitetskrav som eksisterer, USGA standard. Den har en flott beliggenhet mellom inngangen til Bærumsmarka og Griniveien i Bærum, og dermed en unik nærhet til en stor del av det golfspillende publikum i Oslo og Bærum."

Se også det som ble skrevet i forkant av emisjonen

Tilbake til første side

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no