Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side


Derfor er soft spikes best
Det snakkes en del om stål spikes contra soft spikes under golfskoene. På mange baner er det forbudt med stål spikes. Proffene kan i sine turneringer bruke hva de vil.

Godt over halvparten av proffene brukte soft spikes både i US Open og The Open (British Open) i 2002, selv om det var regn under begge turneringene. På de tre tour’ene i USA bruker over 50% av spillerne Soft spikes (Black Widows). De kan velge hva de vil, og ingen får betalt for å spille med denne typen spikes.

Fordeler med soft spikes:
- Behageligere å gå med på alle underlag
- Sparer gulvbelegg i klubbhus og pro shop
- Bedre på stein, asfalt og annet steinhardt underlag
- De river ikke opp gresset på greenene (spike marks)
- Du kan kjøre bil, gå i butikken og bruke skoene til vanlig

Fordeler med stål spikes:
- På leirete og vått underlag i skråbakke hvor piggene griper bedre ned i jorden. (anslagsvis 1% av tilfellene).

(NB: Når det er vått og leirete bør du holde deg unna bratte og glatte bakker med alle typer fottøy - det sier seg selv)

Det samler seg omtrent like mye ”dritt” (vått gress og jord) under skoene når det er vått enten du bruker stål spikes eller soft spikes. Stål spikes er ikke bra når de er slitt. Soft spikes må også skiftes ut med jevne mellomrom.

Ulempene med stål spikes er åpenbare. De ødelegger gulv. De er ikke gode å gå med på hardt underlag. Der sklir de lett med fare for skader. Den eneste fordelen med stål spikes er når det er meget vått og glatt og skrått. Da skal man være forsiktig selv med stål spikre. Hvis ikke stål spikrene er nye, er de ikke til å stole på selv i regnvær.

Når folk faller og slår seg pga stålspikre under skoene i klubbhuset og andre steder hvor det er hardt underlag, blir man beskyldt for å være dum. Når man sklir på vått gressunderlag i bratte bakker hvor man ikke burde gå, får soft spikes skylden. Men du er passe tjukk i huet hvis du forsøker å forsere en bratt nedoverbakke - uansett fottøy - i det våte gresset når det (som regel) finnes en grusbelagt sti noen få meter unna!

Vi er overbevist om at det er flere ulykker med stål spikes enn med soft spikes når vi teller opp fallulykkene på harde steingulv i garderober og andre steder hvor man sklir av gårde på nyslipte stål spikes som en skøyteløper på Frogner Stadion.

I en pro shop vi har kontaktet, er levetiden på teppene blitt fem ganger så lang etter at soft spikes ble innført. Det betyr mange penger! Hvis du mener at du får bedre grep med stål spikes på teppene i pro shopen - og har behov for det, bør du kanskje tenke litt på proens økonomi også?

I Golfsiden.no har spilt mye med både stål spikes og soft spikes. Valget er lett. På de aller fleste underlag føles det bedre med soft spikes. Men de må - i likhet med stål spikes - ikke være utslitt.

Husk hvor mye stein det er rundt fairway på norske baner! Her sklir du meget lett med stål spikes når du er ute i roughen og leter etter ballene dine.

1-0 til soft spikes! Minst!

PS: De aller fleste golfrunder spilles på tørt underlag i flott solskinn. Da kan man like godt spille i behagelige joggesko som er flate under. Disse er opplagt best for greenene. De som forbyr joggesko på en golfbane, er etter vår oppfatning jålete.

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no