Augusta og jeg

Sensasjon av Morten Orveland:

Vant Scandia PGA Open

14.08.00 Av: Asbjørn Ramnefjell

På Forsgården litt syd for Göteborg kom årets mest gledelige resultat på herresiden i år. Morten Orveland, Oslo GK, tro til med en 66 runde og vant med ett slag foran fjorårsmesteren Per Larsson fra Bollnäs (et sted kjent for bandy bl.a.). Don Bell ble nr. 9 i turneringen. Denne turneringen inngår i den nordiske ligaen.

Forsgården er den banen hvor Lee Westwood vant sin første seier i 1996 på Europa Tour'en hvor han vant etter omspill.

Med rundene 69-73-66 fikk Morten sin største seier hittil i karrieren.

- Dette er helt vilt. Jeg VANT det Svenske PGA-Mesterskapet, forteller Morten. Han fortsetter: - Jeg avsluttet finaledagen med en 66-runde. På samme runde var jeg 6 under par etter 7 hull! Jeg startet med birdie, par, par, eagle, par, birdie, eagle!!! Dette er den desidert mest verdifulle seieren jeg har hatt så langt i karrieren. På pokalen får jeg inngravert navnet mitt i selskap med bl.a Jesper Parnevik, Per-Ulrik Johansson, Anders Forsbrand og Vijay Singh....

Det er slett ingen dårlig samling av navn. Morten Orveland har trent og spilt godt i hele år. - Jeg har jo i hele år sagt at jeg er i kanon-form. Etter seieren i forrige uke på Sorknes, fikk jeg bekreftet dette, sier han.

Med denne seieren leder Morten Orveland nå med nærmere 1000 poeng over nestemann på den Nordiske Ligaen!!! Han sender en stor takk til sine sponsorer Callaway, Diesel, Oakley, Lindeberg
og Wallenius Wilhelmsen.

Mortens brev
Dette skrev Morten etter den noe svake andrerunden (vitner om sterk selvtillit hvilket er helt avgjørende for å vinne i golf): - I dag fortsatte jeg å spille sinnsykt bra, MEN jeg puttet utrolig dårlig. Jeg hadde 17 greentreff + at jeg var inne på to på 2 par 5 hull...... som alle skjønner; INGEN putter gikk i. Jeg hadde til slutt 73 slag og ligger på 10. plass. Jeg er 2 under par totalt og lederen er 7 under par. Fullt mulig å vinne! Jeg trente 2 timer putting etter runden og tror det går bedre på greenene i morgen. Jeg er KEEN!!!

Gratulerer med seieren, Morten! Dette fortjente du etter all motgang med sykdom i fjor og all den seriøse treningen du har lagt ned. Her har andre norske spillere mye å lære!