Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

MATZ svarer

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

MATZ svarer

Tilbake til første side

Tilbake til MATZ SVARER hvor du finner mange andre spørsmål av teknisk golfkarakter

31.03
Spørsmål fra J. Knudsen:
Lettspilte Callaway-køller?

Til Matz.
Hei.
Så et sted at du nevnte Callaway Hawk eye vft som spesielt lettspilte køller. Vil du si at de er mer lettspilte (evt. betydelig mer lettspilte) enn f.eks. Callaways' Big Bertha 02, x-12, x-14, x-16?

Og hvor befinner x-18 og Fusion seg i dette landskapet?

Og helt til slutt: Hawk eye standard sett (altså ikke vft); skiller det seg fra vft, eller er disse to settene temmelig like hva lettspilthet gjelder?

På forhånd takk.

Svar:
Alle Callaways jernhoder ligger innen MPF-kategorien Ultra Game Improvement.  Det som gjør at de havner der, er til dels at de jevnt over har en horisontal tyngdepunktsplassering relativt langt fra skaftaksens skjærningspunkt med grunnplanet.  Maltby mener at dette er meget viktig, uten å gi en for meg innlysende forklaring.

Callaway-hodene har også en vertikal tyngdepunktsplassering (VCOG) som er lav.  VFT for eksempel har en VCOG på 5i på 15,4 mm.  Når ballens VCOG er 21,3 mm sier det seg nesten selv at det er lett å få opp ballen opp i luften med slike køllehoder.  Og det er der mye av lettspiltheten til Callaway ligger, slik jeg ser det, i den lave VCOG'en!

Hvis du ser på treghetsmomentet (MOI) til VFT er det heller lavt.  Det er mange rene blad som har vesentlig høyere MOI, dvs de straffer ikke urene treffer like mye!  Men får du ikke opp ballen i luften, har rent eller urent lite å si ...

Hvilket Callaway jernkøllehode som er mest egnet for deg er umulig å si her.  Alle ligger i samme MPF-kategori og de forskjeller de har må bli relatert til ditt spill, som jeg ikke vet noe som helst om.

Med vennlig hilsen,
Matz


Skriv inn ditt spørsmål om utstyr og Matz Modéer svarer: Send inn ditt spørsmål  

Tilbake til MATZ SVARER

Tilbake til første side

 
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no