Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side

Tilbake til MATZ SVARER

Spørsmål fra Per Kristian, hcp 12 :

Artig å lese om køllelengdens påvirkning.
Økt eller minsket lengde på køllen påvirker vel også lie angle?

Føler at min lie angle skulle vært litt flatere (har lange armer). Hvordan finner jeg den beste måten å endre dette på? Endre lie angle eller kortere køller?

Det beste er vel å kontakte en køllemaker, men det er ikke alle som har muligheten til det både geografisk og økonomisk. Finnes det proer rundt om kring som har kompetanse på dette området?

Svar :

Ja, køllelengde og lie vinkel er nært knyttet til hverandre.
Fremgangsmåten må være først å finne rett lengde og siden justere lie'en (hvis nødvendig).

Det er ikke nødvendig at du kun føler at lie vinkelen er for stor.  Hvis du fester en remse vanlig maskeringstejp langs med sålen og siden slår noen baller fra for eksempel en huntonittplate, vil du kunne anslå fra merket i tejpen om du behøver justere vinkelen.  Midten av merket skal være midt på sålen om vinkelen er riktig.  Er merket ca 6 mm fra midt på sålen, bør lie vinkelen bli justert 1 grad.  Er merket ca 12 mm fra midt på sålen, bør lie vinkelen bli justert 2 grader, osv.

Her må du merke deg at du må teste hver enkelt kølle, og at det er viktigst med rett lie vinkel hos de korte køllene!  Det finnes sikkert noen pro i din nærhet som kan hjelpe deg med både test og bøyning.

Det er dessverre meget vanlig at køller har feil lie vinkler.  Dette vil gi unødvendig stor spredning av ballene, og vil også være med på å skape usikkerhet hos spilleren - spesielt under press.  Mange er egentlig bedre golfspillere enn det de tror!

Det er ikke ens uvanlig at selv de beste spillerne har feil lie vinkler, så du er i godt selskap, Per Kristian.  For en drøy uke siden hadde jeg besøk av en profesjonell spiller, som ville at jeg sjekket hans køller.  Selv om han får køller fra en av de kjente leverandørene, var han ikke fornøyd.  Figuren under viser hvordan de var (rødt) og hvordan de ble (blått) etter justering.  Det skal bli interessant å følge hvordan dette vil påvirke hans spill!MatzTilbake til MATZ SVARER

Tilbake til første side

 
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no