Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side

Tilbake til MATZ SVARER

13.12.02
Spørsmål fra Kim Lingjærde :

Kjære Matz,
Mer om individuell tilpasning av utstyr

Det er veldig fristende å la seg forføre av produsentenes forsikringer om at et sett er mer tilgivende, lettere å spille med, osv. Gjennom flere innlegg og utførlige svar på disse sidene fremgår det at man kan få noe/meget igjen for individuell tilpasning av skaft, lengde, lie-vinkel og annet. En GOD spiller vil sannsynligvis spille (rimelig) godt med en hvilken som helst kølle, mens vi middelhavsfarere trenger all den hjelp vi kan få.

'Oppsøk din lokale pro', heter det. Så får man hjelp. Men stemmer det? Jeg vet ikke om noen lokalt (Bergen) som har utstyr for å måle frekvensnivå og/eller ballhastighet. Er ikke dette forbeholdt spesialister som deg, Matz? Dessuten: Hvilken nytte vil jeg ha av individuell tilpasning så lenge jeg selv betrakter meg som en spiller 'under utvikling'? Med HCP 16,6 føler jeg meg alt annet en stabil nok til å stille meg opp til en måling, og få etablert en gang for alle hvilket frekvensnivå jeg har. Jeg antar det varierer sterkt, og at det i alle fall vil forandre seg over tid. La oss også ta hypotesen om at jeg plutselig fikk til disposisjon et 'perfekt' sett: Ville ikke det i seg selv være med på å forandre spillestil? Eller i beste fall fremskynde en slik prosess?

Min egen følelse rundt dette er at det sikkert er meget som kan gjøres på det tekniske, men kanskje jeg først skal lære å spille golf - og stole på det utstyret jeg har? Sagt på en annen måte: Er slik tilpasning som du forteller om et fenomen som egentlig bare opptar single-HCP?

Svar :

Kim, tilpassede køller gjør deg ikke uten videre til en bedre golfspiller.  Med tilpassede køller vil du imidlertid skape mye bedre forutsetninger for å nå bedre resultater.  Slik jeg ser det er det best først å etablere de ytre forutsetningene (køllene) og deretter å få kyndig svinginstruksjon.

Med køller rett fra samlebåndet i en køllefabrikk, vil du ufravikelig måtte etablere ulike kompensasjoner i din sving for at spillet skal stemme.  Noen ganger sitter kompensasjonene som de skal, og du nyter spillet så lenge det holder.  Andre ganger får du ikke til driveren, 5'er jernet eller putteren eller hvilke køller det nå er, og du får mest lyst å hive de fra deg.  Med synsede køller kan det ta lang tid - om noensinne - å regelmessig spille konsistent golf!

Golf er ikke enkelt, langt fra, men jeg drister meg til å påstå at det ikke er vanskelig - vel og merke med tilpassede køller og kyndig instruksjon.  Med ikke-tilpassede køller kan golf derimot være nesten håpløst vanskelig uansett instruksjon/talent.

Din lokale pro, som du nevner, er nesten uten unntak sving-professional.  Han/hun er en fagperson med svinginstruksjon som spesialitet.  Hvis du derfor søker noe mer enn de utstyrsråd en sving-pro kan gi deg, anbefaler jeg et besøk hos en utstyrs-professional.

Matz

Tilbake til MATZ SVARER

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no