Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72


Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

LPGA Tour 2015 med Suzann Pettersen
Fra LPGA i 2014: Klikk her
Fra LPGA i 2013: Klikk her
Fra LPGA i 2012: Klikk her
Fra LPGA i 2011: Klikk her
Fra LPGA i 2010: Klikk her

Hjemmeside  
Terminlisten Info om 2016-terminlisten: KLIKK HER 
Live scoring


UKE 47

Suzann Pettersen

22.11 LPGA:
Spilte til rankingen sin i finalen på LPGA Touren

Tutta nr 14 i den siste turneringen.

Cristie Kerr vant med ett slag. Tutta spilte til den plasseringen hun lå på på rankingen før turneringen etter søndagens 70-runde.

LIVE SCORE21.11 LPGA:
Omtrent som ventet halvveis for Tutta i finalen på LPGA Touren

Suzann Pettersen er nr 14 på rankingen før turneringen.

Etter to runder er hun nr 20 etter runder på 71 og 70 og -3 til sammen. Det er omtrent det vi kan vente etter det Tutta har vist i hele år og i den siste tiden. Hun er ett slag bak 13. plassen.

Men i toppen av listen er det Lydia Ko som ser ut til å ha festet grepet. Hun er nr 2 halvveis, to slag bak Ha Na Yang, Korea, på -10. Inbee Park er -4.

Hvis Tutta klarer å holde humøret oppe og få litt flyt, kan hun gå lavt. I det siste har hun vist at puttingen er blitt betydelig bedre. De lange puttene er mye nærmere hullet. Noen går faktisk i. Dessuten virker det som om lengdekontrollen også er blitt bedre. Har hun like fra slag som hun hadde i en periode i vår, kan dette bli riktig bra på årets to siste runder. Hun er en fighter og en av de aller beste når hun er i godt spillehumør. 

LIVE SCORE20.11 LPGA:
Svak avslutning på runden for Tutta i finalen på LPGA Touren

Ble plutselig fem slag bak.

Suzann Pettersen lå greit an med tre under par etter bogeyer på 16 og 17.

Dermed ble en 69-runde til 71 (-1) og en 22. plass - fem slag bak Austin Earnst.

I rankingen har Lydia Ko to slag på Inbee Park etter en 69-runde. Det er i praksis disse to det står mellom når regnskapet skal gjøres opp.  

LIVE SCORE
18.11 LPGA:
19. - 22. november:
Finalen på LPGA Touren
CME Group Tour Championship
Naples, Florida
Pott: $2.000.000

Touren avsluttes denne helgen. Suzann Pettersen går for sin 10. topp 10-plassering i år.


Skal hun vinne, må hun nok spille med et bedre humør enn hun har vist i det siste. De amerikanske kommentatorene påpeker dette til stadighet. Sist ut var Lorena Ochoa på direkten i hennes egen turnering i Mexico. Det ser ikke ut til at den seansen hun hadde med treneren Butch Harmon for et par uker siden har hjulpet noe særlig på slagene. Kanskje det blir bedre denne uken? Hun putter i perioder meget bra. De lange puttene er stadig vekk svært nær ved å gå i. Løsner det på de lange slagene og hun får flyt på greenene med den balansert putteren hun nå bruker, kan det gå riktig bra. Men opp meg humøret, Tutta! Det hjelper. Legg de dårlige slagene bak deg etter 10 sekunder!

Tutta starter torsdag kl 14.47 norsk tid og spiller sammen med den nye, store stjernen Minjee Lee, Australia og Na Yeon Choi, Sør-Korea, som er nr 16 og 19 på verdensrankingen. Tutta er nr 11.

LIVE SCOREUKE 46

15.11 LPGA:
Tutta ble nr 8

Suzann Pettersen med ny topp 10-plassering.

Tutta tapte 12 slag mot Inbee Park på de siste 28 hullene. Det ble marginen fra Tutta til Park. Inbee Park avsluttet med 64 slag! Carlota Ciganda gjorde et tappert forsøk og gikk på 63. Hun endte to slag bak. 

LIVE SCORE

15.11 LPGA:
Tutta var likt med Inbee Park etter 8 hull - 7 bak etter 18

Suzann Pettersen satt fast i trafikken og kom for sen til start.

Bussen brukte over en time etter masse rot og kø på veien. Heldigvis fant/brukte LPGA en paragraf i regelverket slik at de fire spillerne ikke ble diskvalifisert. Men de fire fikk ingen god oppladning. Det var heller ikke særlig bra for dem som måtte vente i de tre siste gruppene.

Bussturen tar normalt 15-20 minutter. Nå tok den to timer og 16. minutter. Spillerne i bussen fikk 45 minutter på seg til å varme opp. De fire spillerne var  Suzann Pettersen (73), Angela Stanford (76), Minjee Lee (75) og Carlota Ciganda (69).

Mye tyder på at de tre var temmelig oppskaket. Normalt blir de jo disket når de ikke klarer å rekke starttiden sin. Med hjertet å halsen og pusten i hånden skyndte de seg gjennom oppvarming og til første tee. Ingen god oppladning.

Likevel kom Tutta godt i gang med par og eagle. Hun var to under par etter 8 hull og likt med Inbee Park på førsteplass i turneringen etter at alle hadde spilt 8 hull. Men på de siste 10 hullene tapte Suzann Pettersen 7 slag til Inbee Park etter en del dårlige slag.

Tre av de fire som fikk en meget lang busstur og kom for sent til start spilte dårlige runder. Bare Carlota Ciganda klarte å holde scoren sammen. 

Tutta er nr 9 og har i praksis ingen mulighet til å ta igjen 7 slag på vel-puttende Inbee Park på den siste runden.

Men det kan bli en bra plassering.

Hvis hun rekker starttiden sin søndag kveld norsk tid. 

Høydepunkter fra 3. runde: KLIKK HER

LIVE SCORE


14.11 LPGA:
Tutta er to slag bak før siste runde

Suzann Pettersen har en fin mulighet, men det er mange om beinet i Mexico.

Tutta hadde 71 og er på 6. plass alene.

Minjee Lee leder alene etter 69 69.

LIVE SCORE
13.11 LPGA:
Tuttas fine start

Suzann Pettersen startet bra i Mexico.

Hun åpnet med 69 slag og deler andreplassen med den gode australske spilleren Minjee Lee og Angela Stanford som tapte i play off i forrige uke og er således i god form. Men i teten er Inbee Park som leder med ett slag.

Tutta traff bare 11 greener, men god chipping og putting (26) ga resultater.

LIVE SCORE
12.11 LPGA:
Tuttas gode mulighet

Bare fire av de 11 første på rankingen er med denne uken.

Suzann Pettersen har en god mulighet til å vinne denne uken. Hun er nr 16 på rankingen The Race to the CME Globe.

Lydia Ko er ikke med. Hun er sliten etter alle turneringene i det siste og har trukket seg.

Inbee Park har ikke vært i særlig god form i det siste. Siden hun vant British Open har hun ikke vært bedre enn nr 8. Hun måtte trekke seg i Taiwan i uke 43 pga en vond finger. Nå er hun på plass igjen.

Suzann Pettersen kan med seier komme blant de ni spillerne som har muligheten til å stikke av med bonusen på 1 million dollar i avslutningsturneringen i neste uke.

Da får vi håpe at de småjusteringene hun har gjort med svingen den siste uken sammen med Butch Harmon i Texas gir gode resultater. Med en forholdsvis tynt startfelt på plass er det gode muligheter for Tutta hvis hun får spillet til å sitte.

Her følger du med.

LIVE SCORE


11.11 LPGA:
12. - 15. november:
Lorena Ochoa Invitational Presented by Banamex and JTBC
Mexico City, Mexico
Pott: $1.000.000

Touren går videre til Mexico. Suzann Pettersen er med i denne turneringen. Hun har trent med Butch Harmon i Texas en uke og er klar for de to siste turneringene. Hun starter torsdag kl 18.54 norsk tid sammen med amerikanerne Christina Kim som er tittelforsvarer og Brittany Linsicome.

LIVE SCOREUKE 45

Sun-Ju Ahn vant i play off

09.11 LPGA:
Tre spillere likt etter 72 hull
i Japan
Det ble jevnt med 11 spillere innenfor fire slag.

Koreanske Sun-Ju Ahn slo Angela Stanford og Ji-Hee Lee i play off. Jenny Shin kom et slag bak på 15 under par. Jenny Shin ledet før siste runde, men 70-runden søndag ble for svak.

Ariya Jutanugarn, Thailand ble nr 5 etter en avslutningsrunde på 64 slag.

Live scoring

04.11 LPGA:
6. - 8. november:
TOTO JAPAN CLASSIC
Shima-Shi, Mie, Japan
Pott: $1.500.000

Touren går videre i Asia. Nå til Japan. Suzann Pettersen er ikke med i denne turneringen i år heller.

Live scoringUKE 44

01.11 LPGA:
Svak avslutning - dette burde hun ha vunnet

Suzann Pettersen med en topp 10-plassering. Har mer inne.

På lørdag sendte Suzann Pettersen en ball out of bounds på det 9. hullet. Slikt skjer, men hun hadde en fin mulighet til å redde bogey etter et flott innspill. En meget svak putt fulgt opp av flere svake putter fra kort hold gjorde at hun ikke fikk bedre enn 75. Det var en runde som burde vært så mye bedre.

Søndag hadde hun en svak avslutning med tre over par på de sju siste hullene. Før de hullene var hun ett slag bak Sei Young Kim som vant turneringen, men Tuttas avslutning ble for svak. Hun burde allerede da, etter 11 hull altså, vært i klar ledelse, men puttingen var dessverre ikke bra nok i helgen. Hun traff også litt for få greener. Tutta hadde den svakeste avslutningen på de 7 siste hullene av samtlige av de 50 beste på resultatlisten, bortsett fra en spiller som var 4 over på de siste 7 hullene søndag.

Tuttas delte 8. plass med fire andre var i og for seg en grei turnering, men helle rikke mer. Kanskje det er litt for mye å kreve at hun skal være høyere opp på listen? Kanskje det, men Tutta har så mye mer inne. Med full klaff burde hun vinne mye mer. Men så var det det da. Spesielt lørdag viste hun svake tendenser på ganske korte putter. Hun slo dem så dårlig at de ikke hadde noen som helst mulighet til å gå i. De amerikanske kommentatorene unnlot på ingen måte å påpeke dette under veis i turneringen.

Vi vet at Tutta kan putte godt, og hun gjør det mange ganger. Men de svake periodene kommer dessverre for ofte og varer for lenge.

Hun blir ikke med til Japan i neste uke, men stiller sannsynligvis opp i de to siste turneringene om to og tre uker.

Det ser ikke ut til at 2015 blir noen stor sesong for Suzann Pettersen. Hun er så vidt innenfor topp 10 i verden. En klar tilbakegang fra de siste årene. Hun har en seier i år, men er bare nr 13 på pengelisten etter å ha spilt 20 turneringer og spilt inn 822.000 dollar før helgens turnering. Hun var nr 17 på Race to the CME Globe.
 

Live scoring

 

   
31.10 LPGA:
Har det i sine egne hender

Suzann Pettersen er bare to slag bak til tross for svak moving day.

Det ble 75 slag lørdag. Nest svakest blant de 10 beste før siste runde. Men to slag bak? Det er opp til Tutta å produsere en god runde søndag.

Da vinner hun.

Live scoring
30.10 LPGA:
Flott fredag av Tutta i Kina

Suzann Pettersen lå et godt stykke bak etter den første runden. Ikke etter den andre.

Tutta hadde 69 på den andre runden og var den eneste som spilte under 70 slag fredag. Det førte henne opp til en andreplass bare ett slag bak Sei Young Kim (72 70).

Det lange spillet var mye bedre for Tutta på fredag med lengre driver, dobbelt så mange greentreff og dobbelt så mange fairway-treff. Det henger sammen. Det lar seg også høre med 26 og 27 putter på de to første rundene.

Men det er tett nedover på listen. Det skal spilles meget bra for å vinne denne turneringen. Tutta deler andreplassen med tre andre spillere.

Det var mye vind fredag. Sei Young Kim har vunnet to turneringer tidligere. Da blåste det mye begge gangene. Hun liker å spille lave cut-slag. Det er en fordel i vind. Sier hun selv. 

Inbee Park (nr 2 på verdensrankkignen), Hyo-Joo Kim (nr 7) og Beatriz Recari (nr 126) trakk seg etter den første runden.

Live scoring
29.10 LPGA:
Ny, svak åpning av Tutta nå i Kina

Suzann Pettersen har startet svakt flere ganger i år.

Denne uken startet hun med to bogeyer. En birdie på det 15. hullet ble "radert bort" av en ny bogey på det neste hullet. Det ble 74 (+2) og en delt 22. plass etter den første runden.
Spillet ute på banen var ikke bra. Hun traff bare 5 fairwayer og 6 greener og scramblet hele veien og brukte bare 26 putter etter å ha reddet seg inn med gode pitcher som hun klarte omsette til parer på mange av hullene.

Hun spilte med Lydia Ko som startet mye verre. Hun var 5 over etter 5 hull og 7 over etter 12. Med to birdier på de siste hullene reddet hun en 77-runde. Hun traff alle 14 fairwayene og 12 greener. Men hun brukte 8 putter flere enn Tuttas 26 putter. Hennes 56. plass etter første runde er ikke vanlig kost der i gården. Det går opp og ned i golf. Vi regner med at hun kommer sterkt tilbake fredag med en runde under 70 slag - om hun er frisk.

Den tredje spilleren i denne ballen, Stacy Lewis gikk på 71 slag og er nr 7.

Bare to spillere gikk under 70 slag; kinesiske Xi Lu Lin 67 og amerikanske Austin Ernst 68.

Tutta har 7 amerikanere og 6 koreanere foran seg på listen

Live scoring


27.10 LPGA:
29. - 1. november:
Blue Bay LPGA
Hainan Island, China
Pott: $2.000.000

Touren går videre i Asia. Suzann Pettersen viste framgangs sist.  Femteplass var bra. Klarer hun å vinne denne gangen?

Det er først og fremst puttingen som er utfordringen.

Hun spiller med Stacy Lewis og Lydia Ko de to første dagene. Slår hun begge to, går det mot en meget god plassering. De starter kl 10.38 lokal tid. Det skulle bli 03.38 hvis det er 7 timers forskjell. Det er ventet mellom 25 og 30 grader og pent vær. Gode spilleforhold med andre ord. 

Live scoring
UKE 43

 25.10 LPGA:
 Fin turnering av Tutta i Taiwan Championship

 Suzann Pettersen hadde ingen tin å stille opp mot suverene Lydia Ko, men gjorde en fin turnering.

Med en fin 68 runde søndag ble det en god 5. plass på Suzann Pettersen på Taiwan.

Lydia Ko var suveren. Hun vant med 11 slag etter at hun hadde 65 slag siste dag. Hun ville ikke ha noen gjentakelse av forrige uke hvor hun avsluttet svakt og ga fra seg seieren med det.

Lydia Ko brukte 7 putter færre enn Suzann Pettersen i turneringen.

Tuttas 5. plass gjør seg bra i rankingsammenheng.

LIVE SCORE

 

24.10 LPGA:
Sto stille på moving day i Taiwan Championship

Suzann Pettersen er nr 6 før siste runde. Vinner neppe.

Det ble 71 slag lørdag og omtrent samme plassering som før runden.

Lydia Ko stakk av fra feltet med sin 67-runde og beveget seg foran feltet med god margin, nærmere bestemt 4 slag foran Eun-Hee Ji, Sør-Korea.

Trøsten for Tutta får være at hun ikke tapte noe særlig til de andre i toppen som spilte rundt 71 slag de også. Suzann er 8 slag bal Lydia Ko. Det blir høyst sannsynlig for mye hvis da ikke Ko går på en skikkelig smell på sisterunden. Hun hadde en svak sisterunde sist helg. Det kan skje igjen, men da må Tutta neppe over 65 slag.

Andreplassen er mer innenfor en overkommelig utfordring/drøm.

LIVE SCORE

 

23.10 LPGA:
Flott andrerunde av Suzann Pettersen i Taiwan Championship
Det ble en god fortsettelse etter en svak åpning.

Med 66 slag gjorde Suzann Pettersen et alvorlig klyv oppover på resultatlisten. Med fire færre putter og fire flere greentreff forbedret Tutta seg med 8 slag fredag. Med 13 av 14 driver på fairwayene og en driver-statistikk på over 260 yards må det sies at dette var en grov forbedring fra dagen før. Før alle var kommet inn fredag morgen norsk tid hadde Tutta klatret fra 43. til 6. plass.

Fortsetter Tutta på denne måten, kan det bli riktig bra til slutt.

LIVE SCORE22.10 LPGA:
Svak åpning av Suzann Pettersen i Taiwan Championship
Det ble ingen god fortsettelse fra forrige uke.

Suzann Pettersen traff bare 11 greener og brukte så mange som 31 putter. Det er ikke særlig bra med såpass få greentreff. Runden på 74 slag ga en 43. plass etter første runde.

Var forrige ukes topp 10-plassering bare et blaff?

Eun-Hee Ji leder på 66 slag. Hun traff, som Tutta, 11 greener, men hadde bare 23 putter. Åtte slag bedre på greenene!

LIVE SCORE19.10 LPGA:
22. - 25. oktober:
Fubon LPGA Taiwan Championship
Taipei, Taiwan
Pott: $2.000.000

Touren går videre i Asia. Suzann Pettersen viste framgangs sist. Klarer hun å vinne denne gangen?

Eller skal Yani Tseng fortsette sin framgang og vinne på velkjente trakter?

Fra NGF:
Med solid spill over fire jevne runder kunne Suzann «Tutta» Pettersen notere seg for sesongens syvende topp 10-plassering etter helgens LPGA-runde i Sør-Korea.

- Spillet fungerte bra, og det var deilig å kunne signere for fire jevne runder, sier Tutta.

LPGA-touren har denne uken flyttet seg til den nordlige delen av Taiwan når Fubon LPGA Taiwan Championship arrangeres for femte gang. Som i forrige ukes turnering har Tutta statistikken på sin side også i denne turneringen. Tutta vant turneringen i 2012 og 2013.

- Banen vi spiller i Taiwan passer godt til min spillestil. Den gir mange birdie-muligheter, så her kan jeg være offensiv hele veien, sier Tutta.

Tutta slår ut torsdag 22. oktober kl 10.32 (04.32 norsk tid) sammen med Mirim Lee (Sør-Korea) og hjemmehåpet Yani Tseng (Taiwan).


LIVE SCORE
UKE 42

18.10 LPGA:
Tutta  var på skuddhold, men det ble med en hederlig plassering i Sør-Korea

Hva med denne avslutningen? Hva med denne?

En spiller gikk de siste ni hullene på 27 med ni strake birdier! Det var Amy Yang som spilte seg opp 30 plasser til en fjerdeplass. Det er første gang i historien at en spiller får 9 birdier på en nihullssfløyfe.

Tutta avsluttet svakt. Hun gikk en over par på de siste seks hullene. Tre av de seks spillerne foran henne på listen avsluttet to under par eller bedre på disse seks hullene. Hadde Tutta gjort det hadde hun minst fått omspill om seieren. 

Det ble 69 på den siste runden og en 7. plass til slutt for Tutta.

Lexi Thompson vant med ett slag foran til tilbakeigodformspilleren Yani Tseng og Sung Hyun Park.

LIVE SCORE

17.10 LPGA:
Tutta er på skuddhold i Sør-Korea

Bedre og bedre dag for dag!

Suzann Pettersen har 70 69 68. Hun hadde 6 birdier lørdag morgen på vei til sin 68-runde (-4). Nå sitter det lange spillet igjen. Hun traff 17 greener og hadde 31 putter. Uten treputten(e) kunne dette blitt enda bedre. Men sånn er golf.

Med det samme solide spillet og en putter som spiller på lag med Tutta kan det bli riktig moro å våkne søndag morgen for golfinteresserte nordmenn.

Sung Hyon Park har 62 74 67 og ledet på -13, fem slag foran Tutta, da lederballen hadde to hull igjen å spille lørdag morgen.

LIVE SCORE
16.10 LPGA:
Tutta opp til 13. plass fredag i Sør-Korea

Suzann Pettersen er 5 slag bak lederen.

Det er Lydia Ko som leder. Hun er betydelig bedre i putting enn Tutta og har brukt 6 putter færre på de to første rundene. Tuttas driving-statistikk viser at hun har lengre utslag, hun har 27 mot 26 av 36 greentreff og truffet 22 mot 19 av de 28 fairwayene etter to runder. Mer er altså 5 slag bak.

Tutta viser betydelig framgang fra forrige uke, men det blir vanskelig å vinne igjen i Sør-Korea.

Hvis da ikke Jon Karlsen som er på plass får enda mer sving på puttingen til Suzann Pettersen på de to siste rundene.

LIVE SCORE15.10 LPGA:
Tutta med god åpning, men svak avslutning i Sør-Korea torsdag morgen

Suzann Pettersen er 8 slag bak lederen.

Det så lovende ut en stund for Suzann Pettersen torsdag morgen. Hun var 5 under par etter 11 hull, men en dobbeltbogey og en bogey satte en kraftig demper på den første dagen. Hennes 70-runde holdt til en 22. plass etter første dag.

Sung Hyun Park hadde 10 birdier og 62 slag. Hun traff 13 av 14 greener, 17 av 18 greener, hadde 25 putter og drive-statistikken viste 263,5 yards.   

Tutta hadde til sammenligning 10/14 fairwayer, 12/18 greener, 27 putter og 263,5 yards. Putteekspert og idrettssjef i NGF Jon Karlsen er på plass i Sør-Korea. Det ser ut til å hjelpe på puttingen. Men det lange spillet er ikke så bra som det var tidligere for Tuttas del.

Oppmuntrende var det likevel at Tutta åpnet bedre enn i forrige uke da hun åpnet med 77 slag. Og fortsatte med 77 slag.

En trøst er det at Park leder med 4 slag slik at det ikke er så langt opp til de neste på listen. Tutta liker seg godt i Korea. Det viser hennes to seiere her fra tidligere.

Tutta må nok finne tilbake til en bedre balanse on and off the course for å komme tilbake til det gamle, gode spillet sitt.

LIVE SCORE


15.10 LPGA:
15. - 18. oktober:
LPGA KEB HANA BANK CHAMPIONSHIP
Incheon, South Korea
Pott: $2.000.000

Touren er kommet til golfens nye hjemland Sør-Korea. Suzann Pettersen har gode minner herfra. Tutta vant her i 2007 og 2012.

Fra NGF:
14.oktober 2015) Forrige helgs LPGA-turnering i Malaysia ble en blandet opplevelse. Med 12 over par på de to første rundene, og tilsvarende ni under par på de to siste, ble det en helg med for mye ustabilitet i spillet.

- Det ble en røff start på forrige uke, men jeg er fornøyd med hvordan jeg fightet meg tilbake og gikk to gode runder. Det skal bli bra å få spilt en del fremover nå, finne en rytme og spille god golf, sier Tutta.

Ukens turnering i Sør-Korea er en gammel kjenning for Tutta. Selv om asiatene dominerer med ti av 12 seire i turneringens 13 år gamle historie (ble avlyst første året på grunn av konflikt mellom Nord- og Sør-Korea), er Tutta den eneste ikke-asiaten som kan notere seg for seier. Til gjengjeld har hun vunnet to ganger.

- Jeg pleier alltid å være med i toppen og har funnet meg godt til rette i Korea, avslutter Tutta.

Tutta slår ut torsdag 15. oktober kl 09.34 (- 01.34 norsk tid) sammen med Na Yeon Choi (Sør-Korea) og Shanshan Feng (Kina).


UKE 41

12.10 LPGA:
Tutta ble nr 55 - meget oppmuntrende!

Suzann Pettersen spilte helt uten press i helgen etter to 77 runder.

Med lave skuldre intet press og to runder som fortonet seg som treningsrunder hadde Tutta 66 og 67 i helgen. Søndag var bare 10 spillere bedre enn Tutta.

Det er en trøst at hun kan spille god golf. Kanskje det er noe i veien med spenningen i kroppen før start på første runde. Hvem vet? Med det rette spenningsnivået i kroppen ser det ut til at Tutta kan få en fin avslutning på sesongen basert på det hun viste i helgen.

Det er håp.

Jessica Korda vant i Kuala Lumpur. Helt overlegent. Med fire slag foran Lydia Ko, Shanshan Feng og Stacy Lewis.

Hyggelig var det at Tuttas gode venninne og tidligere verdensener Yani Tseng ble nr 5 etter en lang periode med labert spill.

Skal vi håpe på norske oppmuntringer på LPGA Touren i høst?

LEADERBOARD
10.10 LPGA:
Tutta viste at hun kan i Kuala Lumpur

Suzann Pettersen spilte helt uten press på "treningsrunden" sin lørdag morgen og gikk på 66 slag. 

Men det var i realiteten betydningsløst. Det en håndfull spillere som hadde bedre score. Tutta spilte seg opp til en 63. plass blant de 75 som spiller.

"Best uten press" kan bli et nytt uttrykk.

Hun er 19 slag bak teten før siste runde.

LEADERBOARD09.10 LPGA:
Tutta fortsetter det svake spillet i Kuala Lumpur

Suzann Pettersen er ikke til å kjenne igjen.

Med to runder på 77 er hun 22 slag bak teten etter to runder. 37 og 30 putter er ikke bra når hun bare treffer 26 greener på to runder. Hun blir så vidt blant de 20 beste på rankinglisten på LPGA Touren etter denne turneringen. Det går mot en meget svak sesong for Tutta i 2015. Hvis hun ikke får en eventyrlig avslutning i de siste turneringene.

Det var elendig spill også den andre runden. Her er det mye som ikke stemmer. Hvis hun spiller i helgen, blir det ren trening for de neste turneringene. Og de kommer tett nå i sesongavslutningen. Håper hun holder seg frisk.

Ha Na Yang leder med 67 65.

LEADERBOARD

Hjemmeside

08.10 LPGA:
Første runde stoppet av været i Kuala Lumpur - elendig start av Tutta

Suzann Pettersen fikk spilt 15 dårlige hull før væravbruddet. Solheim Cup-motstanderen ledet.

Det ble en helt elendig start av Suzann Pettersen i Malaysia. Dårlig vær gjorde at Suzann Pettersen bare fikk spilt 15 hull før uværet satte inn for alvor. Da var hun helt sist i feltet med 75 startende når vi ser bort i fra de tre lokale spillerne som fikk være med på hjemmebane via wild cards. Hun hadde ingen birdies hvilket betyr dårlig putting og/eller svakt langspill.

Da spillet kom i gang igjen fikk hun en bogey til og kom inn på 77 slag (+6). Dermed er løpet kjørt med tanke på en topplassering. Trøsten får være at det ikke er noen cut, så vidt Golfsiden kjenner til. 

I teten (da dette ble skrevet) på -6 lå da de to kineserne Xu Ju Kin (65) og Shanshang Feng (17 hull) sammen med Alison Lee, USA (65). Det var Alison Lee som plukket opp ballen på det 17. hullet i Solheim Cup, noe som startet alt bråket som gikk verden over ( Les mer ).

LEADERBOARD

Hjemmeside

08.10 LPGA:
8. - 11. oktober:
Sime Darby LPGA Malaysia
Kuala Lumpur, Malaysia
Pott: $2.000.000

Touren drar til Asia. Det er Malaysia, Sør-Korea, Taiwan, Kina og Japan som skal spilles før touren går til Mexico og til slutt The Tour Championship i Florida. Suzann Pettersen er med. Hun slipper å spille i USA på en stund etter seansen i Solheim Cup. Når hun er tilbake i USA er alt glemt. Stort sett.

Tutta spiller nesten alt
Tutta skal spille alle de sju siste turneringene på LPGA Touren bortsett fra Toto Japan Classic.

Det blir de fire turneringer i i Asia; Malaysia, Sør-Korea, Taiwan og Kina. Deretter er det Loran Ochoas turnering i Mexico før The Tour Championship i Naples, Florida.

Tre ukers pause fra turneringsspill har vært bra før den tøffe avslutningsperioden. Etter sesongen har LPGA Touren en ganske lang pause.

Norges mest meritterte golfspiller Suzann Pettersen slår ut torsdag 8. oktober kl 09:12 (03:12 norsk tid) sammen med Mika Miyazato (Japan) og Amy Yang (Sør-Korea).

LEADERBOARD

HjemmesideUKE 38

Solheim Cup: Her er artiklene
 

UKE 37

13.09 LPGA:
Suzann Pettersen avsluttet bra i noe som for henne var en "treningsrunde"

Evian Championships var siste turnering før Solheim Cup 18. - 20. september.

Helt uten press på sisterunden ble det 67 slag på en runde som fortonet seg nærmest som en treningsrunde for Suzann Pettersen. Hun hadde ikke noe med tetstriden å gjøre. Hun ble nr 34 til slutt. Tutta hadde mye bedre flyt i spillet, og statistikken var mye bedre. Men det var altså helt uten press av noe slag så langt bak som hun var etter tre runder.

Vant gjorde gode Lydia Ko som dermed ble den yngste major-vinneren gjennom tidene.

Her er full rapport fra siste runde: KLIKK HER


12.09 LPGA:
Suzann Pettersen fortsetter sitt meget ustabile spill

I Evian Championships tredje runde var det ingen forbedring.

Tutta hadde 72 lørdag etter runder på 75 og 72 i begynnelsen av turneringen.

Statistikken er ikke oppløftende. Bare 6 av 13 fairway-treff vitner om meget ustabile utslag. Dermed kommer hun ikke i posisjon til å legge andreslagene nær nok til å få gode birdiemuligheter samtidig som det fort blir bogeyer. Derfor var det godt gjort på få fem birdier lørdag. Men seks bogeyer bekrefter bare inntrykket av det ustabile spillet i denne turneringen og hennes spill den siste tiden.

11 greetreff skremmer heller ingen av dem som er i tetbildet.

Tutta er nr 63 før siste runde. Hun skal spille bra for å bli blant de 40 beste denne gangen. Ingen god selvtillitsbygger før Solheim Cup i neste uke. 

Live scoring

12.09 LPGA:
Suzann Pettersen klarte cutten på siste slaget

I Evian Championship er det nå bare å håpe at Tutta kan klatre litt på listen.

Spillet hennes er ikke godt nok for tiden til å hevde seg i toppen.

Alt må stemme i golf for å prestere på det høyeste nivået. Da må alt stemme on and off the course. Det gjør det dessevrre ikke for Tutta for tiden. Da blir det vanskelig å skaffe seg topplasseringer.

Golfsiden har tidligere pekt på at den svenske kapteinen valg av den svenske spilleren Caroline Hedwall kan være feil med tanke poå Solheim Cup i neste uke pga svak form. Hun spilte bra for to år siden. Det er dessverre ikke godt nok. Nå misset hun cutten i Evian. Ingen god oppladning foran Solheim Cup i neste uke, hverken for eget spill eller selvtilliten. Det verste er kanskje at motstanderne er fullstendig klar over situasjonen. Men kanskje Carin Koch er fornuftig nok til å sette Caroline Hedwall på benken i stor grad for singlene på søndag.

På den annen side; mye kan snu seg på en uke.....

Men Golfsiden tror at USA stikker av med seieren denne gangen. Ikke minst fordi Susann Pettersen, Europa beste spiller, ikke er i særlig god form.

Live scoring

10.09 LPGA:
Svak start av Suzann Pettersen

I Evian Championship er det allerede langt opp til toppen av listen tidlig på runden for Tutta.

Hun var to over par etter 4 hull. Vondt ble til verre på det 14. hullet hvor en ny bogey dukket opp på scorekortet. Da lå hun på 73. plass torsdag ettermiddag. Da var det ikke spor av birdier å se. Nå ser det ut til at hun må kjempe for å klare cutten. Det er uvant kost for oss nordmenn. Men det er dessevrre ikke alt som stemmer for Suzann Petersen for tiden. Hun var 8 slag bak ledende Lexi Thompson som hadde 65 på den første runden.

Det kom en ny bogey på det 16. hullet og 4 over par 75 totalt uten en eneste birdie på en bane som ikke er alt for vanskelig.

Med 36 putter og 14 greentreff samt 8 av 13 fairwayer er det klart at det er et stykke fram - 9 slag totalt.

Nå er det cutten som gjelder.

Vi kan drømme om en god plassering i turneringen, men særlig håp er det ikke. 

Live scoring


08.09 LPGA:
10. - 13. september
The Evian Championship
Evian-les-Bains, France
Pott: $3.250.000

Storturnering i Frankrike. Klarer Tutta å samle seg til et godt resultat igjen? Hun har hatt en lengre pause hjemme i Norge. Spillet hennes har ikke vært overbevisende i det siste. En topp 10 plassering vil være meget bra. Men først og fremst gjelder det å klare cutten.

Live scoring

UKE 35

27.08 LPGA:
27. - 30. august:
Yokohama Tire LPGA Classic
Prattville, Alabama
Pott: $1.300.000

Suzann Pettersen stiller ikke opp. Hun er i Norge denne uken.

Live scoringUKE 34

24.08 LPGA:
Suzann Pettersen med svak avslutning

Formen ser ikke ut til å være den beste når hun nå vender nesen hjem til Norge.

Suzann Pettersen har mistet grepet på det gode spillet. Hun hadde den svakeste helge-scoren av samtlige blant de 56 første på resultatlisten. Med runder på 74 og 75 endte hun på en - for henne - en meget svak 47. plass. Det var ett slag over per og 13 slag bak vinneren Lydia Ko som slo Stacy Lewis i omspill.

Lydia Ko satte i en halvmeters par-putt på det første ekstrahullet. Det er hennes tredje seier i Canadian Open på fire år. Imponerende. 

Tutta hadde ingen god statistikk denne uken. Hun hadde riktig nok bare 116 putter, men det har sammenheng med at hun bare traff 45 greener. Da blir det mye chip-en-putt. Hun slo også til dels mye kortere enn de som toppet resultatlisten. Hun kom ikke ofte nok i posisjon da hun bare traff 35 av 60 grenner. Det er bare litt over halvparten av utslagene i fairway. Det er ikke presist og godt nok.

Nå skal hun hjem og ha show på Aker Brygge på lørdag og ha oppvisning på Kongsberg 4. september før det braker løs i Evian og Solheim Cup utover i september. Solheim Cup sendes for øvrig på Eurosport direkte alle dagene.  

Vi får håpe at Tutta er i god form slik at vi får se henne fra hennes beste side i Tyskland

LIVE SCORE

23.08 LPGA:
Suzann Pettersen på moving day i Canadian Pacific Women's Open: raste nedover på listen
Tutta er 10 slag bak før siste runde. Neppe noen topplassering i Kanada.

Tutta har truffet bare 34 av 54 greener. Det er ikke godt nok til å hevde seg. Tidligere i år var det lange spillet meget bra. Nå er det ikke det. Hun er nr 28 før siste runde.. I ledelsen finner vi Lydia Ko og Candie Kung. Lydia Ko har truffet 44 greener - 10 flere enn Tutta, og 10 slag bedre altså.

LIVE SCORE

22.08 LPGA:
Suzann Pettersen fulgte opp med en god runde fredag i Canadian Pacific Women's Open
Tutta er sju slag bak, men det kan bli en topplassering i Kanada.

Tutta har truffet bare 24 av 36 greener, men bra nærspill har reddet scoren begge de to første dagene.

Candie Kung leder på -11. Hun har to slag å gå på før tredjerunden til Lydia Ko og Karine Icher.

LIVE SCORE21.08 LPGA:
Suzann Pettersen åpnet  svakt i Canadian Pacific Women's Open
Tutta var et stykke bak teten etter den første runden.

Karine Icher leder med to slag etter en runde på 65 slag. Tutta hadde 72 og var nr 47.

 
LIVE SCORE


18.08 LPGA:
20. - 23. august:
Canadian Pacific Women's Open
Vancouver, Canada
Pott: $1.300.000

Suzann Pettersen stiller opp etter at hun misset cutten i forrige turnering.

Tutta ble nr 7 i fjorårets turnering. Hun vant i 2009. Er de gode slagene på plass i Kanada? Det gjelder både de lange og de korte. Skal Brooke Henderson slå til denne uken også? 

LIVE SCORE
UKE 33Rapport fra siste runde hvor 17 år gamle Brooke Henderson kvalet inn mandag og vant overlegent til slutt. Imponerende!

RAPPORT

14.08 LPGA:
Suzann Pettersen misset cutten med god margin

Hun spilte to runder i Portland hvor sponsoren Nike holder til.

Med 75 74 ble det en håndfull slag bak cut-grensen. Hun traff bare 20 av 36 greener og da er det ikke bra å bruke over 30 putter i snitt per runde. En svak forestilling denne uken av Tutta.

LIVE SCORE

 
14.08 LPGA:
Suzann Pettersen åpnet med en dobbeltbogey torsdag - en svak start på en meget dårlig dag

Suzann Pettersen hadde ingen god dag på jobben torsdag.

Dobbeltbogey er en sur åpning. Det kom fem bogeyer i tillegg. Det var OK med fire birdier, men 75 totalt og en 127. plass, hele 10 slag bak de to i teten. Når 34 spillere gikk under 70 slag, blir det en tung vei å gå hvis hun skal hå med teten i gjøre.

Det blir vanskelig nok å klare cutten med et såpass elendig utgangspunkt. Hun må trolig gå på 67, 68 eller 69 fredag for å klare cutten. Hvis ikke det går, vil hun helt sikkert få en hyggelig helg i Portland hos Nike-sponsoren sin. Men det blir eventuelt med en bitter smak i munnen. Det er aldri gøy å misse cutten.

Vi får håpe at så ikke skjer. 

Brooke Henderson er 17 år gammel. Hun fikk være med i turneringen etter at hun kvalifiserte seg med 68 slag i mandags-kvalet. Hun ligger på 3. plass med 66 slag etter en flott førsterunde.

Rapport fra første runde: KLIKK HER


Hjemmeside:  http://www.portlandclassic.com/

LIVE SCORE

12.08 LPGA:
13. - 18. august:
Cambia Portland Classic
Portland, Oregon
Pott: $1.300.000

Suzann Pettersen stiller opp. Hun ble nr 16 i denne turneringen i fjor.

Tutta starter sent torsdag - kl 22.16 norsk tid

Hjemmeside:  http://www.portlandclassic.com/

LIVE SCORE

Pressemelding fra NGF:

Hjem til hovedsponsor
Klar for Solheim Cup, men beklager at det ikke blir i Norge.

(Ullevål/Portland, 13. august 2015) Suzann «Tutta» Pettersen er tilbake i Portland, der også hovedsponsor Nikes hovedkontor ligger.

- Portland er good karma. For det første har turneringen gitt meg mange gode resultater, blant annet to seire. For det andre er det alltid spennende å se hva Nike på agendaen, sier Tutta.

Tidligere denne uken kunngjorde Solheim Cup-kaptein Carin Koch at Tutta er klar for sitt åttende Solheim Cup når arrangementet går av stabelen i Tyskland i september.

- Solheim Cup er noe helt spesielt og ett av årets desiderte høydepunkt. Jeg gleder meg veldig til å spille på lag med så mange fantastisk gode spillere, sier Tutta.

Norges Golfforbund kunngjorde tidligere i dag at det ikke blir norsk søknad om å arrangere Solheim Cup i 2019.

- Veldig synd at NGF ikke klarte å få på plass nødvendige økonomiske midlene. Det hadde vært helt rått med Solheim Cup på hjemmebane. Jeg håper golf-Norge bruker erfaringene som er gjort til å søke igjen ved en senere anledning. Dette arrangementet fortjener golfinteresserte nordmenn å få med seg, avslutter Tutta.

UKE 31
Inbee Park helt suveren (Foto: Tristan Jones) 

02.08 LPGA British Open:
Suzann Pettersen var sjanseløs - fantastiske Inbee Park

Trippel Korea +  Lydia Ko med koreanske aner foran Tutta. Marianne Skarpnord et stykke ned på listen.

Suzann Pettersen hadde mange gode birdie-muligheter i starten av runden etter godt langspill, men hun puttet svakt. Akkurat som på lørdagens runde. Så begynte også det lange spillet å svikte. Hun klarte heller ikke å redde par når hun var litt ute på kjøretur. Fire bogeyer på de siste ni er alt for svakt i sisterunden på en major-turnering. Det ble en runde på par=72.

Inbee Park puttet godt og spilte godt ute på banen med de lange slagene. De gangene hun var ute på en liten kjøretur, klarte hun å sette i puttene slik at det ikke oppsto noen lekkasjer. Hun hadde rett nok et par bogeyer på rad, men rettet det pent opp med fire birdier på rad like etterpå. Med eagle på det 14. hullet var hun  en solid posisjon. Jin-Young Ko fikk nerver og hastet bort flere slag mot slutten. Hun tapte seks slag til Inbee Park på de siste seks hullene. Inbee Park avsluttet med sterke 65 og vant med 3 slag. Tutta var 5 slag bak.

So Yeon Ryu delte tredjeplassen med Lydia Ko, NZ.

Tutta var beste spiller fra vesten. Med god putting hadde hun vunnet suverent. Men det ser ut til at hun ikke behersker puttingen godt nok når presset melder seg de gangene hun er i vinnerposisjon. Da skal man ikke putte for kort midt i linjen flere ganger. Det blir for passivt. Ved siden av en del svake putter kort kort hold som ble pushet ut til høyre.

Men bevares - 5. plass i British Open er en god prestasjon!

Marianne Skarpnord med forloveden Richard Green på bagen endte på en runde på 75 slag. Hun hadde trippel, dobbel, par og søndag: igjen dobbeltbogey på det 16. hullet. En eagle på det 14. hullet varmet

LIVE SCORE

Hjemmeside
Suzann Pettersen i fin angrepsposisjon på Turmberry

01.08 LPGA British Open (oppdatert):
Suzann Pettersen med svak putting, men i sterk angrepsposisjon

Tutta hadde gode birdiemuligheter på de siste hullene, men grep ikke sjansen. Marianne Skarpnord med en god prestasjon.

Marianne Skarpnord gikk på 73 i dag. det gir henne en 23. plass og håp om en god plassering og avansement på rankingen siden det er store penger i denne turneringen.

Tutta hadde meget gode muligheter flere ganger - blant annet på 15, 16 og 17 hvor en for kort putt på 15. og du pushete, korte putter ut til høyre og 16 og 17 ikke var av beste merke. Da var det like greit at ikke den lange putten fra greenkanten på det 18. hullet ikke gikk i selv om det var en meget god putt. Innspillet til det 18. hullet var ikke bra.

Tutta er i angrepsposisjon før søndagens avslutning. Hvis puttingen sitter, har hun gode muligheter til å vinne.

LIVE SCORE

Hjemmeside


 
 01.08 LPGA British Open:
Suzann Pettersen i tet etter to runder

Det var dårlig vær fredag. Tutta startet tidlig. Været ble ikke bedre utover dagen. Tvert i mot. Marianne Skarpnord er godt med halvveis, men det 16. hullet er et mareritt for henne.

Skarpnord har en trippel og en dobbel på det 16. hullet. det er 5 slag flere enn Tutta har brukt på det samme hullet. Marianne er 8 slag bak før Moving Day lørdag på en 20. plass. 

Oppdatert: Tutta gikk ut i andre ball kl 6.41. Hun var en av to som gikk under 70 slag og hadde en klar fordel av å spille tidlig. Været ble bare verre og verre utover dagen. Tutta spilte en av sine beste runder i karrieren under de rådende forholdene. Imponerende var det av Lydia Ko som under ufyselige forhold kom inn på 73 og er to slag bak Tutta.

Det blir interessant å se hvordan det går lørdag når de spiller under de samme forholdene.

Maria McBride, tidligere Maria Hjorth, hadde 79 på den første runden. Hun spilte sitt livs runde og endte opp med 66 slag. På det siste hullet spilte hun for bogey, men chippet rett i hullet for birdie. Da var hun sikret videre spill i helgen til tross for 79-runden torsdag som var preget av mange bunkerbesøk. Imponerende tatt i betraktning at hun spilte ut over 7 timer etter Tutta på fredag. På linksbaner er det ensbetydende med en elendig score. Straffen er nemlig brutal i pot-bunkrene.
Maria McBride er for øvrig visekaptein i årets Solheim Cup hvor Carin Koch er kaptein. Hun ble nr to i British Open på St. Andrews i 2007.

Tittelforsvarer Mo Martin hadde 80 slag og misset cutten. Det gjorde også blant andre Morgan Pressel, Paula Creamer og Solheim Cup kaptein på det amerikanske laget Juli Inkster.

Rundt en firedel av feltet gikk på 80 og svakere fredag da været ble elendig utover dagen.

Hyo-Joo Kim ledet etter første runde. Hun gikk 7 over par på de siste 8 hullene i uværet og er en under par totalt.

Suzann Pettersen er full av selvtillit etter at hun skiftet trener fra David Leadbetter til Butch Harmon. Og ikke minst er hun blitt mye bedre til å putte etter at Jon Karlsen kom inn i bildet. Med den treningsiveren Tutta har, kan dette føre til meget gode resultater framover.

Kanskje en British Open-tittel søndag?

LIVE SCORE

Hjemmeside
30.07 LPGA British Open:
Suzann Pettersen med flott start på turneringen

Ikke langt bak etter første runde. Dette lover godt! Marianne Skarpnord med dagens dårligste score på hull 16 - likevel en god runde.

Suzann lå på par etter 9 hull, men gikk 4 under på de siste 9. Dermed ble det 68 og tre slag bak Hyo Joo Kim. De fleste av de i toppen spilte tidlig under lite vind. Så blåste det opp, men det løyet etter at Suzann hadde spilt noen hull.

Marianne Skarpnord lå an til en meget god runde, men hun fikk en trippel 7 på det 16. hullet. Likevel kom hun inn på 71 slag og en 37. plass. Tutta er nr 6 etter runde nr 1. Hun slo Marianne med fire slag på hull nr 16!

Lydia Ko og Cristie Kerr delte 2. plassen med 66 slag.

LIVE SCORE

Hjemmeside30.07 LPGA British Open:
Suzann Pettersen ønsker seg en ny major-tittel

Men det er mange om beinet.

Koreanerne stiller damesterkt opp med over 20 spillere på startlisten. USA har over 30 spillere med. Sverige har med seks spillere.

Tutta og Marianne Skarpnord stiller opp for Norge på Turnberry denne uken i Skottland.

Tutta har start 12.37 norsk tid torsdag. Marianne Skarpnord har starttid 14.05.

Tutta spilte bra i forrige uke hvor hun ble nummer to etter at Rebecca Artis hadde en feberrunde siste dag med eventyrlig putting og pitch i box (hull 16). Lydia Ko, som ble nr 4  sist helg i Skottland, åpnet i British Open på samme måte som Tutta gjorde i forrige uke med fire under par etter fem hull. Hun kom inn på 66 slag og satte standarden. Tutta åpnet med en birdie på det første hullet akkurat da dette gikk "i trykken".

Viasat sender fra turneringen direkte fra kl 14.00 torsdag.

LIVE SCORE

Hjemmeside

28.07 LPGA:
30. - 2. august:
RICOH Women's British Open
Turnberry, Scotland
Pott: $3.000.000

Tutta og Marianne Skarpnord er med. De spiller på en meget flott baner i Skottland.

Caroline Martens og Marthe Wold hadde 80 i kvalifiseringen mandag og kom ikke med i turneringen.

Det er 144 spillere i startfeltet.

HjemmesideUKE 30


Lexi Thompson

27.07 LPGA:
Lexi Thompson vant 

Hun vant med ett slag.

De to på andreplass var Lizette Salas og Gerina Piller.

Høydepunkter fra den siste runden: KLIKK HER

Høydepunkter fra den 3. runden: KLIKK HER

Hjemmeside


21.07 LPGA:
23. - 26. juli:
Meijer LPGA Classic presented by Kraft
Grand Rapids, MI
Pott: $2.000.000

Tutta er ikke med. Hun spiller i Skottland.

Hjemmeside
UKE 29

06.07 LPGA:
16. - 19. juli:
Marathon Classic presented by Owens Corning and O-I
Sylvania, OH
Pott: $1.500.000

Tutta skriver, på sin ikke så godt oppdaterte hjemmeside, at hun skal spille denne uken, men hun er ikke med på startlisten. Så da så.

Stort sett alle de beste stiller opp i Ohio. Dermed sakker Tutta akterut på verdensrankingen.

Det er 1,5 millioner dollar i potten denne uken mot 4 millioner i forrige ukes US Open.

LIVE SCOREUKE 28

Stacey Lewis klarte ikke å hoilde trykket oppe på sisterunden

13.07 LPGA:
In Gee Chun stakk av med seieren

Lederballen klarte det ikke.

Nok en gang viste det seg at lederballen ikke holdt på den siste runden.

Stacey Lewis og Amy Young kjempet så godt de kunne, men bakfra kom en spiller helt uten press og satte inn en 66-runde.

Amy Yang ble nr 2 og Stacey Lewis ble nr 3 sammen med Inbee Park.

I sitt første US Open slo In Gee Shun til for fullt.

Er er full rapport fra LPGA Touren. KLIKK HER

LEADERBOARD


12.07 LPGA:
Amy Young, Korea, har 3 slag å gå på

Etter at Suzann Pettersen misset cutten igjen i US Open er den norske interessen for turneringen omtrent borte. Men det kan bli spennende søndag kveld.

Da skal Stacey Lewis og Amy Young kjempe i lederballen. Stecey Lewis har vist god form i det siste. Det samme gjelder Amy Young. Da spørs det hvem som har mest flyt og nervene under kontroll.

Den amerikanske skadeforfulgte stjernespilleren Michelle Wie er 6 slag bak. Hun hadde problemer med puttingen, en vond hofte og en vond ankel lørdag, men tok likevel innpå de to i teten med ett slag etter sin andre 68-runde på rad.

Men hun klarer neppe å forsvare seieren fra i fjor.

LEADERBOARD


 11.07 LPGA:
Tutta misset cutten

Suzann Pettersen har ikke den nødvendige stabiliteten for tiden. Som Golfsiden skrev etter den første runden: "Tutta tapte alt i første runde". Med +9 (79) på den første runden var løpet i realiteten kjørt. Tutta skal ha kred for å prøve på den andre runden. Selv med en bra 69-runde var hun 4 slag fra å klare cutten, og hun ble ikke bedre enn nr 90.

Det var mange andre presumptivt gode spillere som heller ikke klarte cutten;  Caroline Hedwall, (hun forsøkte å slanke seg, men har ikke spilt bra etter den manøveren og forsøker nå å finne tilbake til god, gammelform,) Caroline Masson, Jessica Korda, Sandra Gal, Carlota Ciganda, Brittany Livicome, Cristie Kerr, Catriona Metthew, Anna Norqcist, Beatriz Recari, Ynai Tseng, Minje Lee og Gwladys Nocera.

I toppen av listen leder Amy Yang med 3 slag etter imponerende 67 66. Det er 15 slag bedre enn Suzann Pettersen på 36 hull eller neste ett slag bedre på hvert annet hull. Tutta traff 24 av 36 greener mot Yangs 28. Tutta brukte 35 og 30 putter mot Yangs 27 og 28. Tutta hadde 10 meter lengre driver 230 meter mot 220 på en statistikk som ikke sier svært mye.

I topp 10 halvveis er det fire amerikanere, tre koreanere, to japanere og Karrie Webb fra Australia.

LEADERBOARD
11.07 LPGA:
Tutta langt bak

Tutta tapte alt i første runde. Den andre runden så ikke ut til å bli den nødvendige mirakelrunden for å klare cutten. 

Hun lå på par etter 9 hull, men måtte ha tre birdier på de siste 9 for å få være med å spille om pengene i helgen. Med bogey på det 10. hullet var det 5 slag opp til cutten. Golfsiden antar at det ikke går og konstaterer allerede at hun misser cutten med god margin. Natten kaller, puta roper og dyna lokker ved midnatt samtidig med at Tutta er på det 11. hullet. Da var det 7 koreanere, 3 japanere og 9 amerikanere blant de 22 beste. 

LEADERBOARD09.07 LPGA:
Tuttas katastroferunde

Tutta tapte alt i første runde.

Hun hadde 79 (+9) på den første runden og er out of business før det hele har begynt. Trist. Hun hadde ingen god turnering i US Open i fjor heller. Hun ble nr 52 på Pinehurst da Michelle Wie vant. Banen settes opp temmelig vanskelig når USGA bestemmer, men dette bør Tutta beherske.

Trist start og ødelagt turnering. Vi får håpe at hun ikke er indisponert.

Hun er nesten siste etter første runde. Et par 66-runder var på leaderboarden da dette ble skrevet før runden var ferdig. Rutinerte Karrie Webb var inne med 66 etter 4 birdier og 14 parer.

LEADERBOARD
06.07 LPGA:
9. - 12. juli:
U.S. Women's Open Conducted by the USGA
Lancaster, Pennsylvania
Pott: $4.000.000

Tutta er på jakt etter en major-tittel. Michelle Wie vant på Pinehurst i fjor.

Suzann Pettersen har skjemt oss bort med gode resultater i mange år. Derfor er også forventningene høye når hun stiller til start. Tutta har vist meget godt spill over lengre tid nå. Hun har hatt problemer med puttingen stort sett gjennom hele karrieren. I perioder har dette vært bra. Det siste halve året har hun virkelig tatt tak i dette og fått god hjelp av Jon Karlsen i NGF. Når både det lange og korte spillet fungerer for Tutta, er hun nærmest uslåelig. Men det er mange som er blitt gode de siste årene. Nye asiater dukker stadig opp. Disse har mengder av trening bak seg under svært strenge regimer. Det gir resultater i en idrett hvor mengdetrening er uhyre viktig for å spille stabilt nok til å vinne.
 
HjemmesideUKE 26

29.06 LPGA:
Tutta endte på 29. plass

Suzann Pettersen er et stykke bak teten.

Sisterunden var på 69. Dermed ble det 22. plass til slutt.

Det ble svært dramatisik i toppen Na Yeon Choi satte i andreslaget på det 16. hullet for en eagle 2. Da passerte hun Stacey Lewis som da ledet. Hun fikk nesten hole in one på det 17. hullet da hun slo 20 cm for kort i linjen. To 2'ere på rad gjorde susen. Choi vant med to slag foran Mika Miyazato, Japan. På tredjeplass kom Stacey Lewis, Anna Nordqvist og Azahara Munos.

Na Yeon Choi var 8 slag foran Tutta. De to brukte begge 89 putter på tre runder, men vinneren spilte betydelig sikrere fra tee til green denne gangen.

Live scoring

28.06 LPGA:
Tutta er et stykke bak før siste runde

Suzann Pettersen spiller støtt, men får for få birdier. Den andre runden var litt bedre i så måte.

Na Yeon Choi ledet med 13 under par før siste runde. Tutta har 69 68 og er åtte slag bak på en 26. plass. Ingen av de 31 beste har en runde på over 71 slag på de 62 rundene. Bare sels av rundene er på 70 eller 71. Banen er med andre ord ikke så vanskelig.

Med en god runde søndag kan Tutta få en ny topp 10-plassering

Live scoring27.06 LPGA:
Tutta henger etter etter 1. runde

Suzann Pettersen spiller støtt, men får for få birdier.

Når putteren blir het igjen vil Tutta avansere på listene. Hun spiller bra ute på banen, men mangler fortsatt det gode spillet på greenene. Været gjorde at runden måtte utsettes før alle var ferdige. Tutta var en under etter 17 hull, men hun får temmelig sikkert birdie på det siste hullet.

Live scoring


22.06 LPGA:
26. - 28. juni:
Walmart NW Arkansas Championship Presented by P&G
Rogers, Ark.
Pott: $2.000.000

Kan Neste turnering er i Arkansas.

Live scoringUKE 24

15.06 LPGA:
Tutta sakket akterut med sine 35 putter søndag

Suzann Pettersen hadde ingen god dag på greenene, men spillet ellers var temmelig bra.

Tutta var 10 slag bak den suverene vinneren Inbee Park som vant for tredje gang på rad i denne turneringen. Det har bare Annika Sörenstam gjort tidligere. Tutta brukte 128 putter. Inbee Park brukte 118 putter.

Park vant med fem slag foran en annen koreaner; Sei Young Kim.

Tutta ble nr 7 til slutt sammen med Karrie Webb. 

LEADERBOARD


14.06 LPGA:
Tutta holdt ikke følge på Moving Day med de to koreanerne

Suzann Pettersen hadde det tøft på lørdagens runde men er på 3. plass likevel.

Tutta hadde en runde på 2 under par, men de to koreanerne var vassere og rykket fra i toppen av listen.

Det er en håndfull slag opp til Inbee Park og Sei Young Kim.

LEADERBOARD

13.06 LPGA:
Tutta åpnet forrykende på den andre runden i major-turneringen fredag

Suzann Pettersen hadde ingen god åpning denne uken, men fortsettelsen var bra innledningsvis på den andre runden.

Hun var 4 under par på sine første 9 hull. Hun var fire under etter 12 hull hvor hun hadde truffet alle greenene og et par 5 hull på to slag. Suverent. Hun endte på 66 slag og en 4. plass. Hun traff alle greenene og hadde 31 putter som på den første runden.

Hjemmesiden
11.06 LPGA:
Tutta åpnet svakt i major-turneringen torsdag

Suzann Pettersen hadde ingen god åpning denne uken.

Hun var tre over etter 8 hull. Et par birdier og en bogey senere var hun to over etter 16 hull. En birdie på det siste hullet ga en 73-runde.

Hjemmesiden


LEADERBOARD

09.06 LPGA:
11. - 14. juni:
KPMG Women's PGA Championship
Harrison, NY
Pott: $3.500.000

Tutta stiller opp etter seieren i forrige uke med en god porsjon selvtillit. Dette er en major-turnering. Dermed er også premiene økt fra forrige ukes 1, 5 millioner til 3,5 millioner dollar.

HjemmesidenUKE 23

07.06 LPGA:
Tutta spilte solid mot slutten og vant! Herlig!

Suzann Pettersen startet med å miste ledelsen ut fra start. Så gikk det bedre. Hun var to over etter fem hull og nede på en tredjeplass.

Bakfra kom Brittany Lang og satte standarden med en runde på 65 slag og 21 under par. Birdier på 8 og 9 hjalp godt. Så fikk Tutta eagle på det 12. hullet, men gikk på en bogeysmell på det 13. hullet, den tredje og siste i hele turneringen.

Hun fikk birdier på 16 og 17 og gikk opp i teten. En par på det siste hullet gjorde at hun vant med ett slag foran Brittany Lang på 22 under par.

Flott gjort av vår beste golfspiller som har arbeidet hardt lenge uten å lykkes i særlig grad. I hvert fall ikke som vi har vært vant til de siste råene. Tydeligvis har putte-treningen med Jon Karlsen hjulpet kraftig. Med 29 30 29 og 28 putter er det rundt 10 putter færre enn det vi har sett ved flere anledninger.

Herlig med en ny norske seier. Meget bra for Tuttas selvtillit. Meget bra for norsk golf og alle jentene som kommer etter. Gutta også!

GRATULERER SUZANN! Dette unner vi deg! 

LIVE SCORE07.06 LPGA (kl 20):
Meget svak start på siste runde for Tutta

Suzann Pettersen startet med å miste ledelsen ut fra start.

Hun traff bare tre av de første seks greenene og var da to over par og to slag bak ledende Cristie Kerr som var to under etter seks hull. Hun hadde altså tatt inn fire slag på de seks første hullene på Tutta. De spiller sammen i lederballen. .

LIVE SCORE07.06 LPGA:
Leder før siste runde etter solid spill

Suzann Pettersen har fått sving på køllene - ikke minst putteren!

Med 29 30 og 29 putter leder Tutta med ett slag på nr 2Mariajo Uribe og to slag på Cristie Kerr.

Med solid spill søndag er det duket for seier for Tutta, men se opp for de som ligger rett bak og har ingen ting å tape. Det er alltid vanskelig å holde en knapp ledelse før siste runde. 


LIVE SCORE06.06 LPGA:
"Der satt'n!

Suzann Pettersen har fått sving på køllene - ikke minst putteren!

Tutta er i delt ledelse halvveis. Det er der hun hører hjemme sett med norske øyne.

Med 13 birdier er hun 13 under par og leder sammen med forholdsvis ukjente Mariajo Uribe, Colombia. Hun er vakker og sexy, hvilket vi ikke kan skrive på en norsk nettside, men det er direkte oversatt fra hennes egen hjemmeside. Så da så. Hun ble sensasjonelt nr 10 i UR Open i 2010. Hun er nr 62 på pengelisten i år.

Men tilbake til Tutta. Hun har truffet 35 av 36 greener! Utrolig bra! Unødvendig å si noe mer. Kanskje vi skal legge ti: STRÅLENDE!

LIVE SCORE

 

05.06 LPGA:
Tutta med solid spill første dag på en lett bane i Canada

Suzann Pettersen spilte bra og henger med fra start.

Hun er nr 11 etter åpningsrunden på 66 slag (-6). Det høres imponerende ut. Men fullt så imponerende blir det ikke når vi vet at tre spillere gikk på 63 slag deriblant niesen til Tiger Woods.

Bare rundt 25 spillere av 150 var over par på den lette banen i Canada.

Tre slag bak og godt spill ute på banen lover imidlertid godt for fortsettelsen. Det hadde vært hyggelig med en topplassering. Uten det ryker sannsynligvis Tutta ut av topp 10 i verden for første gang på snart 420 uker.

LIVE SCORE

Hjemmesiden02.06 LPGA:
4. - 7. juni:
Manulife LPGA Classic
Cambridge, Ontario, Canada
Pott: $1.500.000

Tutta stiller opp.

Hun må putte mye bedre enn sist om hun skal ha håp om å kjempe i toppen.

LIVE SCORE

Hjemmesiden

UKE 22

01.06 LPGA:
Tutta sliter med statistikken - se analysen her

Havnet et godt stykke uti leksa.

Vinneren Anna Norqvist traff 42 greener og hadde 90 putter på de tre rundene. Pluss 29 av 42 fairwayer.

Suzann Pettersen traff 44 greener og hadde 95 putter. Pluss 33 av 42 fairwayer.

Nr 2 i turneringen traff 37 greener og hadde 87 putter. Pluss 36 av 42 fairwayer.   

Suzann Pettersen ble nr 23 på -1 og var 7 slag bakk Anna Norqvist.

Nr 3 i turneringen var Kelly Shon. Hun traff 37 greener og hadde 84 putter på de tre rundene. Pluss 22 av 42 fairwayer.

Morgan Pressel på delt 3. plass traff 33 greener og hadde 81 putter på de tre rundene. Pluss 35 av 42 fairwayer.

Inbee Park var med sin 5. plass to slag fra å overta toppen av verdensrankingen fra Lydia Ko. Ko var ikke med denne uken.

Hun hadde for øvrig denne statistikken: Hun traff 33 greener og hadde 81 putter på de tre rundene. Pluss 35 av 42 fairwayer.

Suzann Pettersen hadde 14 putter flere enn Inbee Park og var bare tre slag bak henne til slutt.

Suzann Pettersen har mer enn godt nok lang-spill til å vinne ofte. Men uten god putting er det dessverre helt håpløst å hevde seg i toppen i internasjonal golf. Med svak putting blir det i beste fall en plassering et godt stykke ned på resultatlisten.

Live scoring
29.05 LPGA:
Tutta gikk på en smell fra start

Ugrei åpning på denne ukens turnering.

Tutta startet på de siste 9 hullene. Åpningen var ikke etter planen. To bogeyer var på ingen måte noen drømmeåpning.

Hun fortsatte med to bogeyer til og var således fire over etter fire. Hektet av i første sving. Tutta fikk eagle på det 18. hullet og startet på sine siste 9 hull med fem parer på rad. Da lå hun på 74. plass - opp fra 118. plass før eaglen. Ny bogey på det 16. hullet. Men så kom endelig lyspunktet med to avsluttende birdier og 53. plass like før runden var slutt. En god fortsettelse kan rette opp mye. Men det ser ikke ut til at hun spiller bra nok til å hevde seg i toppen. Dette kan imidlertid fort snu seg. Spesielt for Tutta som har erfaring, utine og kapasitet. Hun traff 13 greener og hadde s mange som 33 putter. Solide utslag i tillegg gir håp om stor framgang på den neste runden lørdag. 

På morgenøkten hadde Morgan Pressel 65 slag (-6)

Live scoring29.05 LPGA:
29. - 31. mai:
ShopRite LPGA Classic Presented by Acer
Galloway, NJ
Pott: $1.500.000

Tutta stiller opp. Hun har vært hjemme i Norge og har ikke forberedt seg på vanlig måte.

Hun har reist mye, vært i bryllup og vært i Nord-Norge. Kanskje denne avvekslingen har gjort henne godt?

Forrige turnering var en opptur. Vi får håpe at det ikke var noe blaff. Med putte-treningen med Jon Karlsen i bagen kan kanskje forventningene skrus opp igjen.

I fjor vant Stacey Lewis overlegent da hun vant på -16 over tre runder. Det var ett slag bak Annika Sörenstams turneringerekord fra 1998 og 2005. .

Live scoring

 

UKE 20

18.05 LPGA:
Suzann Pettersen med en skikkelig opptur

Hun har vært plaget av skader. Denne gangen opplevde hun en fin opptur på golfbanen.

Tutta hadde runder på 72 65 69 68 og lå på 3. plass da spillet ble stoppet før alle var kommet inn søndag. Med 13 greentreff og 28 putter hadde hun en fin avslutning på 68 (-3) med tre birdier. Det er mye som tyder på at grundig putte-trening med NGFs Jon Karlsen nå har begynt å gi gode resultater. Karlsen har tidligere uttalt at det tar tid før forbedringene kommer. Han har nylig vært hos Tutta noen dager.

Etter at turneringen ble spilt ferdig mandag morgen, endte Tutta på 5. plass. Minjee Lee, Australia vant. Det nye stjerneskuddet avanserte 40 plasser til en 19. plass på verdensrankingen. Tutta klatret fra 9. til 8. plass. På årets ranking i USA klatret hun fra 44 til 35. plass og Minjee Lee fra 42. til 12. plass. .  

En skikkelig opptur for Suzann Pettersen! Hyggelig! 

Høydepunkter på VIDEO ser du her fra søndagens runde: KLIKK HER

Live scoring17.05 LPGA:
Suzann Pettersen kom sent i gang på Moving Day

Var to over etter 6 hull og akterutseilt.

Men så kom hun sterkt tilbake og spilte fire under par på de neste seks hullene. Like før slutt på runden lå hun på en 7. plass. Da var hun fem slag bak. Men Tutta kan gå mot en meget bra plassering søndag.

Live scoring15.05 LPGA:
Suzann Pettersen kom sterkt tilbake - knallet til med 7 birdier

Fra birdie-tørke til birdie-rush.

Selv med en 6'er på kortet kom Tutta inn på 67 (-6) slag fredag. Hun hadde 15 green-treff. Det var den store forskjellen fra runde nr 1. Hun hadde 27 putter med 15 green-treff. Det er bra. Putte-ekspert Jon Karlsen fortalte at han skulle reise over til Tutta og arbeide med henne noen dager da Golfsiden snakket med ham for et par uker siden. Det ser ut til å ha gitt resultater. Flott prestasjon. Med den gode runden snuser hun på teten i stedet for å kjempe om å klare cutten. Bra Tutta! Vi gleder oss til fortsettelsen!

Bare skulderen holder!

Live scoring

 


15.05 LPGA:
Svak åpning av Suzann Pettersen

Tutta viste ikke tegn til god form på den første runden.

Med 17 parer og en bogey ble det 72 (+1) og en 53. plass. Da blir oppgaven å klare cutten. Det er et stykke unna målsettingen. Tutta traff bare 9 grenner. Åtte ganger klarte hun up and down fra utenfor greenen. Det blir 28 putter uten at det sier så mye med så få green-treff.

Hun er sju slag bak ledende Joanna Klatten, Frankrike. Hun har gått gradene som god amatør, gjorde det godt på Georgia State University, ble proff i 2011 på LET, klarte å spille seg inn på LPGA i 2014 og var nr 99 på pengelisten i fjor med 14 turneringer hvorav halvparten "made cut".

Brittany Lincicome og tyske Sandra Gal, som Tutta spiller sammen med var bedre enn Tutta med tre og ett slag henholdsvis.

Det må betydelig bedring til for å ha håp om å krabbe oppover på listen.

Men først må Tutta klare cutten fredag.

Live scoring13.05 LPGA:
14. - 17. mai:
Kingsmill Championship Presented by JTBC, Williamsburg, Virginnia
Pott: $1.300.000

Tutta spiller ut kl 19.10 norsk tid torsdag sammen med Brittany Lincicome og tyske Sandra Gal. Så får vi bare håpe at den dårlige skulderen holder. Hun trenger nå en god plassering slik at hun kan krabbe oppover på verdensrankingen fra dagens 9. plass. Hun trenger også en god plassering for å komme seg opp fra 44. plassen på årets ranking på LPGA Touren.

Live scoring

 

UKE 18

01.05 LPGA i Texas:
Tre amerikanere i tet

Meget jevnt etter første runde.

Det er bare to slag mellom de 22 beste spillerne.

LEADERBOARD


29.04 LPGA i Texas:
Suzann Pettersen ikke med denne uken heller

Forkalkningen i skulderen blir ikke borte over natten. Hun trekker seg for tredje uken på rad.

Dermed står hun svakere på verdensrankingen i neste uke hvor de andre høster verdifulle rankingpoeng.

Det er ikke godt å si hvor langvarig skaden er, hvor alvorlig den er og om Tutta kan komme tilbake i godt, gammelt slag.

Alle de fem beste på Race to the CME Globe stiller opp Irwing, Texas, denne uken.

LEADERBOARD


27.04 LPGA:
30. - 3. mai:
Volunteers of America North Texas Shootout Presented by JTBC
Irving, Texas. Pott: $2.000.000

Etter San Francisco er det turnering i Texas denne uken. Dette er tredje gang turneringen arrangeres. Stacey Lewis vant i fjor. Når dette skrives, er det usikkert om Tutta blir med. På hjemmesiden hennes stor det mandag at hun ikke spiller, men den er linket til forrige ukes turnering hvor hun ikke stilte pga en dårlig skulder.

LEADERBOARD


 

UKE 17

Lydia Ko stakk av med seieren (arkivfoto)

27.04 LPGA i San Francisco:
Verdens beste spiller var best

Vant i Play off og forsvarte tittelen fra i fjor.

Brooke Henderson klarte ikke å stå i mot presset og brukte ett slag for mye til å få være med i play off. Det var Morgan Pressel som ble slått i play off på det andre hullet.

Her er full rapport: KLIKK HERSensasjonell ledelse etter to runder og tre runder: Brooke M. Henderson

26.04 LPGA i San Francisco:
Beholdt ledelsen

Klarer hun å stå i mot på sisterunden søndag?

Den kanadiske 17-åringen Brooke M. Henderson hadde 72 slag lørdag og ledet da med ett slag på Min Seo Kwak, Korea og Morgan Pressel, USA. Henderson avsluttet med to bogeyer på sin runde. 

Det er glissent nedover på resultatlisten slik at det i praksis bare er en håndfull spillere som kan kjempe om seieren. Dersom da ikke en litt lenger ned på listen etter tre runder kommer opp med en kjemperunderunde søndag. 

LIVE SCORE


25.04 LPGA i San Francisco:
Ny kanadisk stjerne på gang

Men klarer hun å holde koken? Kanskje, men neppe like bra som på fredagens runde.

Da Lydia Ko ikke klarte bedre enn 72 slag fredag og falt ned til en 5. plass - fire slag bak den nye lederen, var det nettopp denne som stjal showet.

Vi snakker om Brooke M. Henderson. Hun er 17 år og kommer fra Kanada. Hun var for ung til å få være med i LPGA-kvalet i fjor høst! Dette er bare hennes andre LPGA-turnering! Hun er plutselig verdens beste 17-åring etter at Lydia Ko ble 18 år fredag. Det ble 65 slag fredag etter 70 på torsdag. 65-runden inneholdt bare 12 greentreff og 25 putter. Hun traff to av par 5 hullene på to slag og fikk eagle på et av dem.

Helt ukjent er hun ikke. Hun ble nr 1 individuelt i VM for lag i fjor da Kanada tok andreplassen bak Australia. Hun var ranket som nr 1 i verden i desember 2014 da hun ble profesjonell spiller. Tonje Daffinrud ble nr 9 individuelt i VM i fjor. 

Brooke M. Henderson klarer neppe å få like god score på lørdag som 65-runden på fredag. Det blir interessant å se om hun klarer å kjempe i toppen i resten av turneringen.

Hun leder med to slag på Na Yeon Choi (-7).  Yueer Cindy Feng (-6) og Sakura Yokomine (-6) ligger tre slag bak halvveis i turneringen.

Lydia Ko er bare fire slag bak. Det er fullt mulig at hun klarer å forsvare sin tittel fra i fjor da hun vant sin første LPGA turnering.

Bemerkelsesverdig er det at både Brooke Henderson og søsteren Brittany Henderson delte andreplassen på Symetra Touren for en måned siden i Florida's Natural Charity Classic. Det var i en turnering hvor Caroline Westrup ble nr 67. Brittany ligger for øvrig på 6. plass i denne ukes turnering på Symetra Touren.

LIVE SCORE

Ikke uventet er tittelforsvarer Lydia Ko i teten allerede fra start

24.04 LPGA i San Francisco:
Lydia Ko leder i San Francisco

Verdenseneren i føringen med ett slag.

Hun blir 18 år fredag 24. april. Hun vant her i fjor.  

Swingen Skirts startet i San Franciso torsdag. Suzann Pettersen er ikke med pga en vond skulder.

Her er rapport fra første runde: KLIKK HER.

LIVE SCORE23.04 LPGA i San Francisco:
Uten Suzann Pettersen

Når Swingen Skirts starter i San Franciso torsdag, blir det uten Suzann Pettersen.

Hennes skulderskade er ikke leget. Selv skriver hun:

 "After consulting with my team of doctors and physical therapist I've been recommended to take another week off. As much as it saddens me miss this week, I need to get healthy so I can compete at the highest level."

Dermed kan hun risikere å falle ut av topp 10-listen på verdensrankingen ganske snart. Hun håper på å kunne spille i neste uke i Volunteers of America North Texas Shootout. 


Her følger du med i denne ukens turnering, men det blir ikke det samme for nordmenn ute Suzann Pettersen på plass. Blir det inbee Park som vinner? Golfsiden tipper det.

LIVE SCORE


Suzann Pettersen har periodevis vist bra spill, men ikke godt nok til å hevde seg i toppen i store turneringer i særlig grad. 

22.04 LPGA:
23. - 26 april:
Swinging Skirts LPGA Classic Presented by CTBC
San Francisco, Pott: $2.000.000

Etter en uke på Hawaii er touren kommet til California. Her stiller Suzann Pettersen opp. Håper skulderskaden ikke har satt henne tilbake.

Suzann er nr 35 på rankinglisten på LPGA Touren i år. Det begynner å bli et langt steg fram mot toppen av listen. Hun har også rykket et hakk nedover på verdensrankongen. Nå er hun på 8. plass. Det er tettere bak henne enn foran henne akkurat nå. Det innebærer at hun snart er ute av topp 10-listen hvis hun ikke presterer på et høyt nivå snart. Hun spiller med Cristie Kerr og I. K. Kim. De har tidlig start torsdag og sen start fredag.

LIVE SCOREUKE 16

Inbee Park måtte vinke farvel til pokalen da hun tapte i play off

19.04 LPGA:
Det ble sørkoreansk mesterskap på Hawaii

Beste ikke-koreaner ble nr 6. Suzann Pettersen måtte trekke seg etter halvspilt turnering på grunn av skulderskade.

Det ble dramatisk da Sei Young Kim
vant. Først slo hun i vannet på det 72. hullet, men chippet i for par etterpå for å få play off. På det første ekstrahullet satte hun i et åtterjern fra 140 meter for eagle! Det kunne selvsagt ikke Inbee Park matche.

Her ser du det spektakulære slaget på VIDEO: KLIKK HER

Sandra Gal var beste ikke-koreaner på 6. plass. Hun var fem slag bak.

Tutta trakk seg etter to runder pga skulderskade.

Live scoring17.04 LPGA:
Tutta har trukket seg etter to runder på Hawaii

Suzann Pettersen måtte trekke seg etter halvspilt turnering.

På resultatlisten står hun oppført med WD nederst på listen. Dessverre. Vi får håpe at hun er raskt tilbake i full vigør slik at hun kan prestere på høyt nivå igjen. Golfsiden takker Enur på Debattforumet for tipset. Her er meldingen på hjemmesiden til turneringen:

"Suzann Pettersen has withdrawn from the 2015 LOTTE Championship presented by Hershey due to a shoulder injury. "It's just a flair in my left shoulder, and after consulting with my physic and medical team, we have decided to give it a couple of days of rest. I want to thank LOTTE for another great event and look forward to competing here again in the future."
A hui hou malama pono Suzann!"


17.04 LPGA:
Tutta er fortsatt 7 slag bak halvveis på Hawaii

Suzann Pettersen hadde mange birdier, men fortsatt er puttingen for svak.

Med 70 69 er Tutta på 16. plass. Hun brukte 31 putter på begge de to første rundene. Hun har brukt 5 og 9 putter flere enn de to koreanerne som leder og er 7 slag foran Tutta. Det er forresten 6 koreanere blant de 7 beste halvveis i turneringen.

Hjemmehåpet Michelle Wie og Ai Myiazato som Tutta har spilt sammen med de to første rundene har begge 70 69 på delt 8. plass.

Med bedre putting kan Tutta spille seg oppover på listen de to siste dagene.

Live scoring


16.04 LPGA:
Tutta ble hengende etter fra start på Hawaii

Suzann Pettersen klarer ikke å utnytte birdiemulighetene.

Mulighetene
Det ble 72 slag og 32. plass etter den første runden. Hun klarer ikke å utnytte de birdiemulighetene hun skaffer seg.
Dårligst
Hun hadde dårligst statistikk av de tre i den gruppen hun spilte i. Hjemmehåpet Michelle Wie og Ai Myiazato, Japan, hadde begge 70 slag. Deres statistikk var litt bedre enn Tuttas. Tutta traff 13 greener og hadde 31 putter med bare en birdie og nøyaktig det samme antall bogey(er). Hun traff 8 av de 14 fairwayene.

Korea
Det er sju slag opp til teten. Der finner vi fem spillere fra Sør-Korea på rekke og rad. Ikke bare det. På delt 6. plass finner vi to spillere til fra samme land. Ikke bare det på det neste slaget finner vi to til fra Sør-Korea. Det er 10 fra Sør-Korea foran Tutta etter den første runden.

Kina
Kina er også på full fart inn på golfkartet. Og flere blir det. Tre kinesere ligger foran Tutta etter runden nr 1 på Hawaii.

Det blir ikke lett å bli nr 1 i verden for Tuttas del.

Putteren igjen
Tutta må virkelig få sving på putteren sin om hun skal ha noe håp om å ta igjen det tapte på den første runden. Tutta har et godt treningsgrunnlag, lang erfaring og evne til å gå lavt når alt stemmer. Men så var det det da. 

Live scoring
15.04 LPGA:
15. - 18 april:
LOTTE Championship Presented by Hershey
Ko Olina, Oahu, Hawaii
Pott: $1.800.000

Etter en ukes pause er det ny turnering, nå på Hawaii.

Tutta spiller med hjemmehåpet Michelle Wie og Ai Myiazato. Turneringen starter onsdag.

Kan Tutta finne formen. Hun har ikke vært imponerende i det siste.

Dette skriver NGF i en pressemelding:
Når LPGA Lotte Championship slås i gang onsdag 15. april er det med de tre tidligere turneringsvinnerne i samme ball. Arrangøren har nemlig valgt å la Ai Miyazato (vant 2012), Tutta (vant 2013) og Michelle Wie (tittelforsvarer) gå ut samtidig.

- Det blir en morsom greie, jeg trives godt sammen med både Ai og Michelle, sier Tutta.

Etter en ukes spillefri er Tutta på plass på Hawaii og en bane som hun har prestert svært bra på tidligere. Mens hun i fjor måtte stå over med skade, er ellers beholdningen en seier og en sjetteplass.

- Jeg har gjort en del endringer, både golfteknisk og i støtteapparatet. Jeg merker kanskje forbedringene bedre enn det synes på resultatlistene så langt i år, men jeg liker banen her borte, så dette kan bli veldig bra, sier Tutta.

Tutta slår ut kl. 12.39 onsdag (00.39 torsdag norsk tid) i ball med Ai Miyazato (Japan) og Michelle Wie (USA).

Live scoring

UKE 14

06.04 LPGA:
Det ble avgjort på play off
Suzann Pettersen ble nr 8 til slutt.

For høyt spenningsnivå under press?
Kanskje var spenningsnivået for høyt innledningsvis. Suzann Pettersen ble hektet av etter den første runden. Hun kom sterkt tilbake på den andre runden hvor hun, helt uten press, gikk mange slag under par på de siste hullene for å klare cutten. Når hun på den tredje runden hadde en mulighet til å spille seg godt oppover på listen, sviktet det litt igjen, under press. På den siste runden hadde hun null press, spilte tidlig på dagen med meget gode forhold. Da løsnet det igjen og avslutningen på 67 slag var meget bra. Men en golfturnering går over fire runder. Det holder ikke med bare to gode.

Slik gikk det
Brittany Lincicome fikk eagle på det siste hullet og fikk play off med Stacy Lewis. et var etter at Sei Young Kim sprakk som en ballong og gikk fire over par på de siste åtte hullene inkludert to birdier! Hun endte på 4. plass etter en sisterunde fra lederballposisjon på svake 75 slag.

Morgan Pressel gikk tre under på de siste sju hullene og knep tredjeplassen et slag fra play off-plass.

Stacy Lewis  hadde bogey på 13 og 15 og måtte ut i play off. Der tapte hun mot Brittany Lincicome som også vant denne turneringen i 2011.

I play off lå Stacy Lewis i en oppslått torv på tredjelaget på det tredje omspillshullet. Dette ble en duff da hun traff bakken før ballen som da endte kort av greenen. Chip toputt ga Lincicome en lett oppgave. Hun toputtet fra kort hold og sikret seg årets første major. 

LEADERBOARD

06.04 LPGA:
Flott avslutning av Tutta i California
Suzann Pettersen spilte bra søndag.

Da lederballen var på det 10. hullet, lå Tutta på 9. plass og ledet i klubbhuset.  

Det kan bli en topp 10-plassering til slutt. Men trolig et stykke bak de i toppen.


Sei Young Kim ledet med to slag på Stacy Lewis og 4 slag på 4 andre spillere.

Lydia Ko hadde en svak turnering og lå nede rundt 50.plass like før slutt i California.

LEADERBOARD05.04 LPGA:
Ingen bevegelse på moving day på Rancho Mirage, California
Suzann Pettersen sto stille på moving day. 

Tutta traff 14 greener for 3. dag på rad. Scorene har vært 76 68 72 med 36 28 og 32 putter. Hun sto omtrent stille på resultatlisten på dag tre. Hun er nr 29 etter tre runder.

Det er tett i teten. Like før slutt var det flere spillere som lå temmelig likt og 8 slag foran Tutta. Selv ikke en kanonrunde fra Tutta vil kunne gi seier. Da må hun gå på rundt 60 slag og ingen av de i toppen må få en god runde. 

Til slutt kom Sei Young Kim med en sterk sluttspurt med birdier på 16 og 16. Dermed ble hun 10 under og leder med tre slag før siste runde.

LEADERBOARD04.04 LPGA:
Sterkt comeback med ny putter på
Rancho Mirage, California
Suzann Pettersen avanserte over 50 plasser fredag og klarte cutten. 

Med dagens nest beste runde på 68 slag avanserte Tutta 55 plasser til nr 30. Her er hun på samme score som Lydia Ko som hadde sin dårligste runde i år på 73 slag etter 29 strake runder under par. Det var tangering av Annika Sørenstams rekord på dette området.

16 år gamle Haley Moore kom seg med i turneringen som siste spiller og klarte også cutten på det siste slaget. Les mer om det her: KLIKK HER

Tutta hadde 28 putter på fredagens runde mot 36 på den første. Med ny putter i bagen kom selvtilliten tilbake. Golfsiden har nevnt det mange ganger før. Når du er gjennomtrent, er det ofte ikke mye som skal til får å spille virkelig bra.

Etter den første runden skrev Golfsiden at bare et mirakel kan gi en topplassering. Miraklenes tid er ikke forbi. Det hadde vært morsomt..... Men da må ikke den nye putteren svikte!

Dagens beste runde hadde Sei Young Kim, Sør-Korea på 65 slag. Hun leder turneringen halvveis med to slag. Tutta er 7 slag bak. 

LAEDERBORAD02.04 LPGA:
Årets første major:
Tutta milelangt unna på første runde på
Rancho Mirage, California
Suzann Pettersen hadde en iskald putter igjen. 

Tutta hadde omtrent akkurat samme statistikk som de fem beste på listen etter første dag. Men hun brukte 36 putter. Det var 9 slag svakere enn ledende Morgan Pressel og 7-8 putter mer enn de fire neste på listen.

Med 36 putter er det komplett umulig å hevde seg i internasjonal golf. Tutta er nr 85 etter første dag og hektet fullstendig av fra start.

Bare et mirakel kan gi en topplassering. Hun skal kjempe hardt for å klare cutten hvis puttingen blir like svak fredag. I varme California. Her er det nemlig full sommer.

LAEDERBORAD
01.04 LPGA:
2. - 5 april:
ANA Inspiration
Rancho Mirage, California
Pott: $2.500.000

Her stiller Suzann Pettersen opp i årets første major-turnering.

Tutta er ikke blant de største favorittene. Etter svakt spill over lengre tid er hun nå en outsider sammenlignet med de som er over henne på verdensrankingen og har spilt betydelig bedre enn Suzann det siste året. Her er Lydia Ko en noen av de fem andre over Tutta på rankingen større favoritter. Men som regel er det favorittene som svikter. 

LAEDERBORAD
UKE 13Cristie Kerr


30.03 LPGA:
Cristie Kerr slo til

En knallrunde sørget for seier.

Med 65 på den siste runden ble det seier til amerikanske Cristie Kerr. Her er seiersintervjuet: KLIKK HER

Mirim Lee hadde 70 på den siste runden og endte to slag bak. På 3. plass fulgte verdens beste for tiden, Lydia Ko. Hun økte dermed avstanden på verdensrankingen.

LIVE SCORE29.03 LPGA:
Suzann Pettersen med dårlig generalprøve foran neste ukes major-turnering

Suzann Pettersen er ikke i form. Vi kan jo håpe at det snur seg fort, men det er ikke særlig trolig.

Tutta klarte ikke cutten i Kia Classic, generalprøven før årets første major. Statistikken viser at mye mangler i spillet. Med bare 10 og 12 greentreff på de to rundene hun fikk spille og ikke alt for imponerende putting -  førte til at hun måtte se helgespille og lønningskontoret fra sidelinjen.

Golfsiden har ofte skrevet at det kan snu seg fort i golf. Det er små marginer. For en gjennomtrent spiller skal det ofte ikke mye til før spillet sitter. Men Tutta har ikke spilt skikkelig bra på lang tid. Dermed er ikke selvtilliten slik den burde være. Derfor tror Golfsiden at neste ukes major-turnering ikke blir den suksessen både Tutta og alle vi andre håper på. Ikke bare mangler hun selvtillit. Det er for tiden mange spilleres som spiller meget godt. Ikke minst de som ligger på toppen av verdensrankingen.

Men som sagt; det snur seg fort i golf. Det er det håpet vi kan klamre oss til.

Før siste runde i Kia Classic i California leder Mirim Lee, Korea, med ett slag foran Alison Lee, USA.Lydia Ko er fire slag bak. Hun kan bli farlig søndag hvir puttene ruller i.

LIVE SCORE27.03 LPGA:
Suzann Pettersen spilte svakt i Kia Classic fredag

Suzann Pettersen er ikke i form.

Dette var generalprøven før neste ukes major-turnering. Den eneste trøsten er at en svak generalprøve kan gi en god forestilling. Hvis man er overtroisk. Det er ikke Golfsiden. Dette lover ikke godt. 

Suzann Pettersen traff bare 12 greener. Bare fordi dette er en meget lett bane hvor de fleste andre treffer mange flere greener. Og de som ikke treffer så mange greener putter mye bedre. Det er ting som ikke stemmer for Tuttas golfspill for tiden. Det framgår tydelig av statistikken og ikke minst resultatet. Det så ikke så verst ut i forrige uke, men det var i et lite og tynt startfelt.

Da Tutta kom inn fredag lå hun på 77. plass. det er uvant langt ned på listen. Er det ting som ikke stemmer helt for tiden?

LIVE SCORE


27.03 LPGA:
Suzann Pettersen nr 49 i
Kia Classic torsdag

Suzann Pettersen har en stor jobb å gjøre.

Suzann Pettersen åpnet meget svakt med banespillet torsdag, men reddet seg bra inn i starten av runden.

Innledningsvis traff hun nesten ingen greener, men reddet seg inn på nærspillet. Etter hvert gikk det bedre, og hun traff til slutt 10 greener. Det er ikke bra når de i toppen treffer rundt 15. Hun brukte 28 putter. Det ser bra ut i utgangspunktet, men ikke så bra med så få greentreff. Dette skulle tilsi en runde på par, men hun traff greenen på et par 5-hull på to slag. Dermed ble det 71 (-1) og en 49. plass etter første runde. Det er seks slag opp til ledende Mirim Lee (65), Sør-Korea.

Yani Tseng (66) fikk til nok en god runde. Men hun har vært meget ustabil i det siste. Det blir derfor ikke noen overraskelse om hun får en svak runde fredag eller lørdag. Kanskje hun har klart å stabilisere seg igjen og får en meget god turnering? det hadde vært hyggelig for den tidligere verdenseneren.

Lydia Ko (67) er blant de fire som er to slag bak Lee. Hun spiller meget solid og vil kanskje bli på toppen av verdensrankingen i lang tid framover. Dit er det langt for Suzann Pettersen i øyeblikket.   

LIVE SCORE

26.03 LPGA:
26. - 29. mars:
Kia Classic
Carlsbad, Calif.
Pott: $1.700.000

Her stiller Suzann Pettersen opp. Hun var ikke med i fjor, men ble nr 13 her i 2013. Da vant Beatriz Recari. I fjor vant Anna Nordqvist sin fjerde seier på LPGA Touren.

Suzann Pettersen ble nr 3i forrige turnering hun spilte. Det var LET i Kina med et begrenset startfelt. Hun snuste på godt spill. Hun er sugen på bra spill etter å ha slitt mye det siste året. Hun er langt unne toppen av verdensrankingen. I fjor - i slutten av februar - hadde Suzann Pettersen muligheten til å bli nr 1 på verdensrankingen. Da måtte hun vinne den turneringen og Inbee Park måtte ikke bli bedre enn nr 6. Det endte med at de to delte fjerdeplassen i turneringen. Deretter ble det lengre og lengre vei til toppen av listen for Tutta. Nå er hun nede på 7. plass.

Dette er siste turnering for neste ukes første Major-turnering. Tutta satser mest på major-turneringene. Men det er ikke feil å spille bra i generalprøven for å få bekreftet at formen er god. All den gode treningen som er lagt ned den siste tiden kan slå ut i full blomst i kraft av glimrende resultater. Dessverre finnes det ingen garantier for det. Selv med solid treningsgrunnlag.  

LIVE SCOREUKE 12

Hyo Joo Kim med seierstrofé fra i fjor høst

23.03 LPGA:
Hyo Joo Kim vant turneringen foran Stacy Lewis

Lydia Ko ble nr 6.

Alison Lee tangerte banerekorden lørdag på 63 slag.
LIVE SCORE

20.03 LPGA:
Mange gode scorer første dag

Lydia Ko gikk sin 21. runde på rad under par.

Verdens beste spiller gikk 6 under par i åpningen og ledet da sammen med tre andre spillere.

Det var fire timers regnutsettelse slik at første runde må spilles ferdig fredag

Se video med Kim Kaufman som er i delt ledelse: KLIKK HER

LIVE SCORE18.03 LPGA:
19. - 22. mars:
JTBC Founders Cup
Phoenix, Arizona
Pott: $1,500,000

Her stiller ikke Suzann Pettersen opp. Karrie Webb er tittelforsvarer. Hun vant også denne turneringen i 2014.

LIVE SCOREUKE 10

Inbee Park

08.03 LPGA:
Tutta med meget svak avslutning

Suzann Pettersen havnet åtte slag bak Inbee Park.

Tutta hadde den svakeste runden blant de 50 beste med sin 74 runde søndag. Bortsett fra to som hadde runder på 75 og en på 76. Dermed falt hun ned fra 4. til 12. plass siste dag.  Det ble 23.000 dollar. Førstepremien var på 133.000 dollar. Lydia Ko ble nr 2 og Stacy Lewis ne 3.

Inbee Park har nå 13 seire. Tutta har 14 på LPGA Touren. Koreanere har nå vunnet de fem siste turneringene med fem forskjellige spillere! Hun har ledet etter tre runder 13 ganger og vunnet 7 ganger.  

Live scoring


07.03 LPGA:
Tutta med solid spill - avanserer på listen

Suzann Pettersen hadde 68 slag lørdag og er bare fire slag bak ledende Inbee Park. Hun er to slag bak Lydia Ko og Stacey Lewis.

Hun deler fjerdeplassen med Azahara Munos og Anna Nordqvist.

Det er muligheter på sisterunden, men de spillerne hun har rundt seg på listen er verdens beste spillere. Det blir ikke lett å vinne, men det kan gå. Fortsetter hun med det samme spillet hun har vist til nå i turneringen, går det i alle fall mot en topp-plassering.  

Live scoring


06.03 LPGA:
Tutta er topp 10 halvveis

Suzann Pettersen er bare fire slag bak. 

Inbee Park leder sammen med Carlota Ciganda på -9. Tutta har -5 på en delt 8. plass. Mange gode navn preger toppen av listen. Lydia Ko har -6 halvveis.

Yani Tseng gikk birdie-løs av banen med tre bogeyer og 75 slag. Hun falt ned til en 17. plass etter å ha vist styrke på den første runden. Stabiliteten er tydeligvis ikke kommet tilbake til "gamle dagers supre spill.

Live scoring05.03 LPGA:
Yani Tseng tilbake for fullt

Hun har hatt en svak periode. Formen er der igjen. Tutta OK med.

Suzann Pettersen lå et stykke bak teten med tre hull igjen å spille på den første runden torsdag morgen norsk tid. Hun lå da på en delt 13. plass. Hun kom inn på 71 og var nr 23 etter første runde.

Da var Yani Tseng kommet inn på 66 slag og ledet i klubbhuset sammen med Inbee Park på 66. Yani Tseng har vist godt spill i det siste og bekrefter god form med sin første runde.

Her følger du med på utviklingen:

Live scoring03.03 LPGA:
5. - 8. mars:
HSBC Women's Champions
Singapore
Pott: $1,400,000

Her stiller Suzann Pettersen opp.

Live scoring


UKE 9

01.03 LPGA :
Suzann Pettersen med en god turnering i Thailand

Suzann Pettersen har skuffet en del i det siste. Nå kan hun være på rett vei.

Med runder på 67 75 68 67 ble det en fin 7. plass på Tutta sammen med Inbee Park og Sandra Gal, Tyskland.

Amy Yang tok hjem enda en seier til Korea. 

Yani Tseng er kommet sterkt tilbake i det siste. Hun ble nr 2 sammen med Staey Lewis og Mirim Lee.

Beatriz Recari avsluttet med imponerende 63 og delte 5. plassen med Sei Young Kim, Korea.

Bortsett fra den andre runden var statistikken tikl Tutta meget lovende denne gangen. Med 17 greentreff og 31 putter. Likevel traff hun 6 greener flere enn vinneren og brukte 12 putter flere.......

Her er det en del å gå gå med skarpere spill med the flat stick.

LEADERBOARD27.02 LPGA (Oppdatert):
Suzann Pettersen med elendig start på den andre runden i Thailand

Suzann Pettersen var god på den første runden, men svakest av nesten alle innledningsvis på den andre runden i Honda LPGA Thailand.

Etter 13 hull var hun to over par og falt ned til 19. plass. Alle de andre blant topp 50 spilte bedre bortsett fra en håndfull som var like dårlige eller et slag dårligere. Kanskje de siste fem hullene kan redde dagen? (kl 09.42) Fortsettelse følger.

Tutta fikk en ny bogey på hull 17 og kom inn på 75 (+3).  og 26. plass halvveisDet var bare to spillere blant topp 50 som spilte svakere. Det kan se ut som om skårene føyk i været mot slutten av runden. Tutta hadde sen start, men de to hun spilte sammen med hadde begge 69 slag, så det var ikke umulig. 

Her følger du med videre:

LEADERBOARD
26.02 LPGA:
Suzann Pettersen med flott start i Thailand

Suzann Pettersen var god på den første runden. i Honda LPGA Thailand. Meget oppmuntrende.

Med fem birdier og 67 (-5) er Tutta to slag bak ledende Stacy Lewis, Yani Tseng (!) og Brittany Lang som alle tre hadde 66 slag på den første runden. Tutta deler fjerdeplassen med tre andre spillere. 

Dette var meget oppløftende etter mange svake runder over lengre tid. Vi får håpe det varer.

LEADERBOARD

23.02 LPGA:
26. - 1. mars:
Honda LPGA Thailand
Chonburi, Thailand
Pott: $1,500,000

Her stiller Suzann Pettersen opp i Honda LPGA Thailand 26. - 1. mars. Nå må hun prestere bra for at hun ikke skal falle enda lenger ned på verdensrankingen. Hun har trent mye med Butch Harmon. Nå får vi se om det hjelper. Vi får håpe at hun ikke faller inne i "Tiger Woods trenerskiftesyndromet" slik at hun beveger seg mer mellom ulike tekniske teorier i stedet or å slå ballen dit den skal. Se for øvrig artikkelen om nevnte "syndrom": Les mer 

Pressemelding fra NGF:
Suzann «Tutta» Pettersen har brukt de siste ukene på å trene godt, både med hennes nye trener Butch Harmon og Team Norway-sjef Jon Karlsen.

- Det skal bli bra å komme i gang igjen etter noen gode treningsuker hjemme og med Butch i Las Vegas, sier Tutta.

Byttet av trenerapparat etter forrige sesong gjør at Norges beste golfspiller trener mye mengde.

- Jeg har fått jobbet litt putting med Jon Karlsen denne uken i Thailand. Jeg forsetter å mate på med mengde, og det føles bra, sier Norges beste golfer.

Også i 2015 spilles Honda LPGA Thailand i Pattaya. Tutta slår ut torsdag kl 11.06 (kl 05.06 norsk tid) i samme ball som skotske Catriona Matthew og Lee-Ann Pace fra Sør-Afrika.

LEADERBOARDUKE 8

10.02 LPGA:
19. - 22. februar:
ISPS Handa Women's Australian Open
Melbourne, Australia

Her stiller ikke Suzann Pettersen opp. Se for øvrig dekning på LET-sidene

Tuttas neste turnering er Honda LPGA Thailand 26. - 1. mars. Hjemmesiden
UKE 6

09.02 LPGA:
Tutta spilte seg litt opp mot slutten

Suzann Pettersen et godt stykke bak de beste koreanerne.

Det var fem koreanere foran Tutta da hun endte på delt 27. plass.

Det var to koreanere og en spiller fra Thailand i play off hvor Sei Young Kim vant på det første hullet.

Suzann Pettersen traff bare 46 av 72 greener, men brukte til gjengjeld bare 110 putter. Vinneren traff hele 60 av greenene. Hvor mange putter hun brukte, er usikkert fordi den oppgitte statistikken må være feil. Det står 125 putter, men det skal nok være 119 - litt avhengig av hvor mange par 5 hull hun traff på to slag den første dagen. Hun står oppført med 35 putter og 14 greentreff. Da blir 35 putter feil når du gå tre under par. Riktig antall er nok 29 - pluss det antall greener hun traff på 2 slag på par 5 hullene. Med det vanlige forbeholdet om at Golfsiden tar feil. :-) 

Uansett. Tutta har trent mye putting i det siste. Det ser ut til å ha hjulpet. Hun var uheldig med starttidene på de to første rundene. Det var flere lyspunkter for Tutta denne uken. Hun kommer temmelig sikkert sterkt tilbake. Men det blir vanskelig å slå de mange, unge koreanerne som strømmer på. Noen andre unge viser seg også fram. Ikke minst Lydia Ko som beholder sin førsteplass på verdensrankingen marginalt foran Inbee Park etter delt 7. plass denne gangen. Inbee Park ble nr 5.   

Her er full rapport fra LPGA: KLIKK HER


07.02 LPGA:
Tutta hadde det tøft i vinden, men klarte cutten denne gangen

Suzann Pettersen var ikke heldig med sen start første dag.

Det ble 28 hull lørdag i sterk vind. Etter to 73 runder (på par) kan hun bruke lørdag og søndag til å klatre på resultatlisten. Hvis formen er der.

Det var en klar fordel å ha tidlig start torsdag i denne turneringen.

LIVE SCORE06.02 LPGA:
Førsterunden stoppet av været i Pure Silk Bahamas LPGA Classic

Suzann Pettersen har forhåpentligvis kommet seg over skulderskaden. Hun startet bra. Skulderen ødela forrige turnering - se lenger ned på siden.

Tutta fikk bare spilt 7 hull. Hun hadde da bidier på begge par 5 hullene. Brooke Pancake, som ledet i klubbhuset da turneringen ble stoppet spilte de samme 7 hullene 6 under par. Pancake hadde 67 slag (-6).

Det var en klar fordel å spille om formiddagen slik Pancake gjorde.

Her kan du lese en oppsummering fra den første dagen: KLIKK HER.
 
LIVE SCORE

04.02 LPGA:
5. - 9. februar:
Pure Silk Bahamas LPGA Classic
Paradise Island, Bahamas
Pott: $1,300,000

Her stiller Suzann Pettersen opp etter sin svake turnering i forrige uke. I ettertid kom forklaringen om at en vond skulder (se under) hadde ødelagt mye. Håper den er blitt bra. Da kan det bli virkelig moro på Bahamas.
LIVE SCORE

Skulderen ødela forrige turnering
Fra NGF meldes det at Tutta hadde vondt i skulderen i den forrige turneringen. Det forklarer mye.

Fra NGF:
Suzann «Tutta» Pettersen har gjort store utskiftninger i støtteapparatet før årets sesong. Butch Harmon er engasjert som ny trener, og sammen med toppidrettsansvarlig Jon Karlsen i Norges Golfforbund skal puttingen forbedres.

- Jeg er sikker på at det nye opplegget vil gi resultater, men mirakler skjer ikke over natta. Det er hardt arbeid over tid som teller, sier Tutta.

Sesongåpningen ble ikke som håpet resultatmessig, men det har en naturlig forklaring.

- Skulderen stivnet til mens jeg spilte en turnering med samarbeidspartnere dagen før åpningen. Jeg hadde problemer med å gjennomføre svingen, men valgte likevel å stille til start. Nivået er høyt, og da skal det ikke så mye til før man raser noen plasser på resultatlisten, forklarer Tutta som nå har fått behandling med trykkbølgemaskin og er klar for ny start.

I motsetning til tidligere sesonger spiller Tutta ikke den kommende turneringen i Australia. Dermed blir Pure Silk i Bahamas siste konkurranse før Tutta reiser til Thailand mot slutten av februar.UKE 5

01.02 LPGA Tour:
Koreaner vant igjen
Na Yeon Choi, Korea, vant etter mye fram og tilbake på LPGA Touren lørdag.

Til slutt be det ett slag. 10/14 fairwayer, 10/18 greener og bare 24 putter holdt til å vinne marginalt. Hun fortalte at hun satte pris på å bli dynket med champagne. Mamma var på plass sammen med gode venner. Hun takket også sin dyktige caddy. Tre spillere kom ett slag bak; Lyia Ko, som overtok førsteplassen på verdensrankingen, Jessica Korda og Ha Na Jang, Korea.

Tutta er revansjelysten. Det skal trolig ikke så store justeringer til før hun er tilbake i toppen. Men ny trener, ny caddy og ny putteteknikk byr selvsagt på utfordringer.  

LIVE SCORE

30.01 LPGA:
Suzann Pettersen misset cutten - trist sesongåpning

Åpningsrunden var skuffende. Den andre runden var heller ikke bra.

Dette skrev Tutta på Facebook:

"Not exactly the start I was looking for. I gotta stay patient and keep working hard! Iam very happy with the changes I've made with Butch, putting is improving, body felt ok. You get knocked down, but you gotta get back up and try again!!"

Tutta ble slått ut, men hun reiser seg og kommer tilbake.

Da runden ble ferdigspilt fredag morgen ble det fort klart at Suzann Pettersen, nr 5 i verden, ikke klarte cutten i et felt som til slutt besto av 117 spillere hvorav hele 77 klarte cutten.

Det var et svakt resultat fra Tuttas side. Hun var ikke komfortabel med innspill og nærspill. Det viser statistikken klart og tydelig.

Det positive er at hun nå får to ekstra treningsdager. Kjenner vi Tutta rett, er hun nå sugen på revansj til neste turnering. Håper hun er skadefri.


Ny koreansk stjerne på gang?
Tutta var hele 17 slag bak ledende Ha Na Jang, Korea. Jang ble nr 6 i LPGA-kvalet før jul. Les mer om henne her

LIVE SCORE
29.01 LPGA (kl 23.10):
"Nesten perfekt" spill - elendig putting av Tutta

Åpningsrunden var skuffende. Starten på den andre runden var ikke bedre. Fortsettelsen ble enda verre.

Tutta traff 15 greener, men brukte 36 putter etter to treputter og to birdier. Dermed lå hun med sin 82. plass an til å misse cutten med en del spillere ute på banen (Kl 23.16). Det er 118 spillere med og topp 70 klarer cutten. Meget svak start på sesongen av Tutta. Merkelig svak skår når hun treffer 12 av 14 fairwayer på begge de to første rundene. Her er det mye som ikke stemmer. I skrivende stund skal det skal det svært mye til av svakt spill blant de som er ute på banen for at Tutta skal få spille videre.

LIVE SCORE


 


29.01 LPGA:
"Perfekt" spill - elendig putting på de første 9 torsdag av Tutta

Åpningsrunden var skuffende. Starten på den andre runden var ikke bedre.

Suzann Pettersen var svak på innspillene første dag etter stort sett gode utslag. Svake innspill førte til en dårlig skår.

På den andre runden torsdag traff hun på de første ni hullene alle fairwayene og alle greenene! Men med to treputter og en énputt brukte hun 19 (!) putter på sine første ni hull med det 1 over par par - 37 slag. Da lå hun akkurat over cut-grensen. Det er frustrerende når du har så god kontroll ute på banen. Enten er innspillene gjennomgående alt for langt fra hullet, eller så er puttingen alt for dårlig. Eller kanskje helst en kombinasjon av de to tingene. Men 19 putter på 9 hull er generelt alt for svakt. Da går det ikke an å hevde seg

Vi får håpe hun klarer cutten og får orden på skåren snarest mulig. Det solide arbeidet hun har lagt ned i det siste har vært bra. Da er det ofte bare små justeringer som skal til.

Hvis ryggen er i orden. Noe som de lange slagene tyder på at den er.

Her følger du med videre utover torsdagskvelden:

Her er turneringens hjemmeside

LIVE SCORE


29.01 LPGA:
Meget svak start av Tutta

Åpningsrunden var skuffende.

Suzann Pettersen traff 12 av 14 fairwayer. Det er meget bra. Men derfra traff hun bare 9 av 18 greener. De tre i teten på 66 (-6) traff 16, 17 og 17 greener.

Med såpass få greentreff er det ikke spesielt bra med 29 putter. Samme antall putter hadde Azahara Munos, Spania, men hun gikk på 66 slag. Det var åtte slag bedre enn Tuttas svake 74-runde som ga en plass midt på 50-tallet etter første runde. Nå blir det å kjempe om en plass over cut-streken hvis spillet ikke bedres dramatisk.

I første rekke er det innspillene som er for svake, skal vi dømme ut fra statistikken. I dette tilfellet stemmer nok den temmelig bra.

Her er turneringens hjemmeside

LIVE SCORE

 28.01 LPGA:
Holder Tutta følge?

Når LPGA-sesongen starter opp denne uken, blir det spennende å se om Tutta kan komme seg etter hennes svakeste sesong som etablert LPGA-spiller noen gang.

Hun er fortsatt sugen på å bli nummer 1 i verden. Men da må hun putte bedre og legge innspillene nærmere flagget. Hennes lange spill var til dels meget solid i fjor, men på og rundt greenene manglet det me for å bli best.

Etter at putte-guru Jon Karlsen har kommet inn i bildet, kan vi håpe på framgang på greenene. Hun har trent veldig mye putting i venteravbrekket (det burde den vanlige mosjonistspilleren også gjøre!). Et stort spørsmål er om ryggen holder. Putte-treningen har gjort ryggen periodevis vond i vinter, men det går forhåpentligvis over slik at det ikke igjen skal sette henne tilbake.

Suzann Pettersen har fått ny trener. Med ny caddy starter Suzann Pettersen 2015-sesongen onsdag 28. januar kl 12.15 (18.15 norsk tid) i gruppe med Lexi Thompson og Cristie Kerr.

Kan Suzann Pettersen klare å ta steget opp igjen til det aller øverste nivået i år?
I fjor endte hun opp helt nede på 19. plass på Race to the CME Globe Finals og 11. plass på pengelisten. Hun er nå nr 5 på verdensrankingen. I følge Rolex-rankingen har Suzann Pettersen nå vært 399 uker på topp 10 listen. Det skal spilles godt for å passere Inbee Park, Korea, unge Lydia Ko, NZ, Stacy Lewis, USA og Shanshan Feng, China på verdensrankingen. Rett bak Tutta kommer Michelle Wie, USA, som ser ut til å bli bedre og bedre tett fulgt av to koreanere og unge Lexi Thompson.

Veien til topps er hard og tung, men ikke umulig å gå. Og Suzann Pettersen er en meget bestemt, målrettet, treningsvillig og mentalsterk kvinne.     

Her er turneringens hjemmeside

LIVE SCORE

Les også dette fra Golfsidens arkiv høsten 2014:

26.11.14 Suzann Pettersens svake sesong:
Suzann Petersen har hatt sin svakeste sesong siden 2006
2014 er første gang hun ikke er blitt topp 10 på pengelisten siden 2006. Les mer
27.01 LPGA:
28. - 31. januar:
Coates Golf Championship Presented by R+L Carriers, Ocala, Florida
Pott: $1,500,000

Her stiller Suzann Pettersen opp etter vinteravbrekket. Der fullt trøkk fra første drive med Inbee Park i spissen. Det blir spennende å se om puttingen er forbedret fra i fjor og om ryggen holder.

LIVE SCOREFra 2014


-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon