Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
 
Sitatet

- Min beste bane?
- Den neste jeg lager.
Robert Trent Jones jr.

 
 

Nyheter

Tilbake til første side

Krokhol GK:

Lekker bane i skogen
Golfsiden var på inspeksjon på banen som er under bygging på Krokhol. Til nå har de hatt en ganske enkel bane lagd med enkle midler.

Grunneier og daglig leder Tom Rune Larsen satser nå på å lage en skikkelig bane. Til dette arbeidet har han hentet inn en skotsk banearkitekt Graeme James Webster. Han var med å kjempe med Robert Tren Jones jr. om å lage den nye banen i Kristiansand. Valget falt på Robert Trent Jones.

Webster har et 40 talls baner på samvittigheten i Skottland. Han har arbeidet med baner i Tyskland og Spania. Han har gått i en god skole. Han har nemlig arbeidet sammen med Dave Thomas, arkitekten bak Europa Tour-kvalifiseringsbanen San Roque like ved Valderrama i Syd-Spania.

På vår vei gjennom skogen på de halvferdige hullene på Krokhol går det ikke mange minuttene før vi oppdager at Graeme James Webster vet hva han holder på med. Spillerne kommer til å få en fin naturopplevelse der hullene smyger seg frem i skogen mellom trær, stein, vannspeil og bekker.

     
Hull nr. 3 - par 3 - på Krokhol slik det blir seende ut når det er ferdig - vakkert? Ikke bare det. Det blir en flott utfordring også.

Banen blir ikke utspekulert lang. Den blir en fin klubbane vor strategi vil komme sterkt inn i bildet på de aller fleste hullene. Her er det ikke plass til muskelpøbler som slår vilt om seg med driveren på ethvert utslag. Likevel vil lange og presise driver få sin belønning, men ofte er man tjent med å slå et langt jern eller en spoon fra utslagsstedet.

- Hvilken standard legger dere opp til

Daglig leder Tom Rune Larsen: - Standarden på greener blir bra. Vi tar sikte på å bygge en av Norges ledende baner. Dermed legger vi listen ganske høyt.

- You have to think your way around, legger Graeme James Webster til.

     

Dette er åpningshullet på den nye Krokhol-banen som åpner våren 2003


Banen åpner våren 2003 med de første ni hullene. De siste ni er planlagt ferdige samme høst. Været bestemmer mye. Det blir sådd i 2002 og installert fullautomatisk vanningssystem fra tee til green. Banen er bygd etter topp spesifikasjoner. Veidekke står for grunnarbeidene. Prisen er beregnet til 15 millioner kroner. Det skal bygges et enkelt klubbhus som skal finansieres over driften.

Utfordringene blir å flytte stein for å få den riktige bredden på fairway og å holde seg innenfor budsjettet.

Medlemmene har til nå betalt 5.000 kroner hver. Veidekke har finansiert med 8 millioner kroner. Selskapet får betalt etter hvert som medlemmene kommer inn. I dag er det 780 medlemmer. Toppfinansiering skjer gjennom Gjensidige Nor. Ønsket er 1.500 inkludert hverdagsmedlemskap og juniorer.

Banen blir 5.200 m lang og par 70 med tre par 5 hull og 5 par 3 hull.

Interessant er at det blir brukt en kunstner til å tegne hvordan hullene blir seende ut. Dette kan være smart i salgssammenheng. Bildene kan også selges. De er nemlig meget flotte.

Banearkitekt Graeme James Webster var en meget habil spiller i Skottland. Han påstår at han fortsatt har noen av pengene som han vant fra The Open Champion Paul Lawrie som junior i lommen.

Prisen på nye andeler blir kr 20.000 i omsettelig medlemslån og kr 3.000 i innmeldingsavgift. Årsavgiften blir på kr 3.500 og skal justeres med konsumprisindeksen eller vedtak på årsmøte. Prisene og innmeldingsavgiften kan justeres av Krokhol Golf AS. Klubben leier banen og har ansvaret for det sportslige.

Inntektene til klubben er kr 400 pr. medlem  og 10% av omsetningen på driving range og greenfee.

Dette blir opplagt et spennende tilbud for de golfinteresserte. Det tar en halv time å kjøre fra golfbanen på Bogstad til Krokhol.


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no