Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


Hvordan får flere yngre inn i golfsporten? Illustrasjonsfoto30.10 Rekruttering til golf:
Hvordan kan golf tiltrekke seg yngre spillere?
For mange er golf kanskje en litt gammel-manns-sport, og det blir ofte ansett som en ganske så tilbakelent form for idrett.

At det ikke krever alt for mye fysisk styrke eller aktivitet, pluss at det å kjøpe skikkelig golfutstyr koster en god del, har gjort at et først og fremst er de middelaldrende og eldre som spiller.

Rekrutteringen av yngre spillere har historisk sett aldri vært noe som har stått høyt på prioriteringslisten i golfsporten. Det er synd.

Her er noen idéer for hvordan golf kan bli mer attraktivt for yngre voksne.

Bruke influensere for promotering
De fleste vet hvor stor innflytelse sosiale medier har over de yngre nå om dagen. Bruk av influensere for å modernisere sporten hadde nok ikke vært så dumt.

Golfklubber kan invitere bloggere og de store Instagram-stjernene for en dag med golf. Dermed hadde sporten straks fått både et større publikum og flere spillere. For når en såkalt influenser sier at sporten er trendy, så blir den det.

Konkurranser og turneringer
Innen golfens verden er det allerede mange turneringer. Mange golfklubber er veldig gode på å stadig vekk arrangere små mini-turneringer for sine spillere. Ofte kan det derimot bli et problem at disse turneringene faktisk tar for lang tid, da familie og karriere ofte hindrer unge voksne å bruke en hel dag på en turnering. Kortere konkurranser hadde derfor nok vært ettertraktet, sånn at man kan bli ferdig med noen timer på formiddagen. Kanskje dette hadde fått folk til å spille golf selv, i stedet for å bare tippe på resultatet av golfturneringer ved hjelp av odds og spill på casino.

Golf-bekledning – bør det moderniseres?
Det er mange golfspillere som kler seg spesielt med eksempelvis rutete shorts og en piquéskjorte som fast antrekk. Denne form for uniformering kan gjøre at en del vegrer seg for å tre inn i golfens rekker. Særlig blant den yngre garde. Dette er klær de færreste kanskje hadde hatt på seg til daglig. Om dette hadde blitt modernisert noe, eller om golfklubber hadde lettet en del på kleskodene, så hadde nok det kunnet føre til å få ned snittalderen på greenene.

Kan man gjøre golf billigere?
Golf har i alle år blitt ansett som en sport for eliten, og med tanke på hva det koster å opprettholde et klubbmedlemskap og kjøpe utstyr så er det kanskje ikke så rart. Hva hver klubb tar i medlemsavgift per år er forskjellig, men kanskje man kunne tilbudt en noe rabattert pris for de yngre, for å på den måten forhåpentligvis få en større gruppe med spillere til klubben? I tillegg hadde så klart noen form for delingsøkonomi for golfutstyr nok vært å foretrekke for mange, sånn at man slipper å kjøpe alt utstyr selv, eller å leie i det lange løp. Kanskje en større gruppe kunne gått sammen om å spleise på et sett med gode køller?

Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon