Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Viktor Hovland har vært med på å få opp interessen for golf i Norge

06.07 Golfaksjer:
Et godt år for golf? Investeringsmuligheter i golfaksjer
Golf er en sport som får stadig økt oppmerksomhet blant allmennheten. Et økende antall nordmenn og andre får opp øyene for hvilke muligheter denne sporten tilbyr, men ikke minst har kjente nordmenn som Viktor Hovland, Suzann Pettersen, Kristoffer Ventura og Kristian Krogh Johannessen gjort at norske medier nok en gang følger nøye med på sporten.

Men du trenger ikke vandre rundt på en gressmatte for å treffe godt på golfbanen. Investorer som har eksponering mot golfrelaterte aksjer, har nemlig hatt en eventyrlig avkastning den siste tiden, og det ser ikke ut til at veksten avtar med det første.

Dersom denne trenden fortsetter, vil det være lukrativt å øke din egen eksponering mot nettopp golfaksjer. Derfor har vi funnet frem to aksjer med direkte eksponering mot golf som du enkelt kan investere i.

Hvordan investere i golfaksjer
De fleste aksjer relatert til golfverden vil du finne på amerikanske aksjemarkeder. Her er to gode aksjer som begge er notert på New York Stock Exchange og har gitt en avkastning på henholdsvis 100% og 43% hittil i 2021. Analytikerne mener fortsatt at aksjene kan ha mer å gå på. For å investere i utenlandske aksjer vil det være nødvendig med en konto hos en megler. Et godt alternativ her vil være eToro, men du bør ta en titt på Aksjebloggens eToro-tips for å se hvordan du kan få mest mulig ut av denne plattformen.

eToro er nemlig et sosialt investeringsnettverk som med over 40 millioner medlemmer i 140 forskjellige land, som gir tilgang til et bredt utvalg analyser og handler gjennomført av både private og profesjonelle investorer. På denne måten kan du kopiere det andre gjør, eller la andre kopiere det du gjør når du finner spennende aksjer i markedet.

To selskaper med direkte eksponering mot golf
Det er flere måter du kan ta del i gevinsten knyttet til golf, men ettersom de færreste av oss har plass og råd til å bygge vår egen golfklubb, vil investeringer i golfaksjer være den beste løsningen.

Da er det viktig at man finner selskaper som har direkte avkastning mot golfmarkedet, men også at disse selskapene har en betydelig markedsandel. På den måten kan vi best mulig sikre avkastningen og forhindre at selskapet taper markedsandeler og dermed også aksjeverdier.

To selskaper som har gjort det godt for investorene sine hittil i 2021 er Acushnet Holdings og Callaway Golf. Begge selskapene er tungt eksponert gjennom blant annet salg av utstyr knyttet til golf. Dette har vist seg å være en lukrativ eksponering, siden begge selskapene har gitt en avkasting på mer enn 40% hittil i 2021. Da mange golfklubber fortsatt melder om økende aktivitet på sine baner, ligger disse godt an til å fortsette oppgangen videre også.

Konklusjonen
I en populær sport som golf kan det være god avkastning å hente for investorer, dersom de vet hvor de skal plassere pengene sine. De færreste av oss har muligheten til å åpne egne golfbaner eller investere direkte i klubbeierskap, men gjennom golfaksjer kan en investor nyte godt av sportens popularitet.


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon