Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Les deg opp før du reiser til nye baner

29.11 Spill på bortebane:
Ting å vurdere på nye golfbaner
Golf blir mer stadig mer populært. Golfturer tar seg opp igjen. Hvilke baner skal man velge å spille på?

Ulike spillere har ulike krav og forventninger til de banene de ønsker å spille på borte fra hjemmeklubben.

For å få mest mulig ut av din neste golftur, må du velge golfbanen med omhu. Det riktige valget forbedrer helhetsopplevelsen slik at du får mest mulig igjen for det du betaler for. Det er stor forskjell på kvalitet på baner både når det gjelder vedlikehold og design.

Kanskje du skal spille en turnering på en ny bane. Da lønner det seg å lese seg opp slik at du er best mulig forberedt når du skal spille enn en treningsrunde eller gå rett på turneringen. På de mange, gode hjemmesidene som forklarer alle hullene, er det mye lærerikt å hente. Det kan spare deg for mange slag.

Hva skal vi se etter på fremmede baner?

Plassering
Det er mange ting du må vurdere før du velger golfbane. Flere faktorer spiller inn; baneområdet, tilgjengelighet fra hovedveier, værforhold, vindforhold og skog- eller sjønærhet.

Kanskje ønsker du deg en golfbane nær skogen med fairwayer adskilt av trær med rennende bekker og pene dammer. Eller links-golf på de britiske øyer for eksempel.

Design
God golfbanedesign er viktig for å full glede av golfbanen. Det er hyggelig når en god banearkitekt har levert en bane hvor bunkere, dog leg'er, straffeområder, røff og trær gir en fin og harmonisk innramming rundt banen. Vanskelighetsgraden må være passende for deg. Men dette kan du regulere selv ved å velge det tee-stedet som passer best for ditt spill. Ikke vær redd for å spille banen kortere ved å velge tee-steder som gjør banen kortere. Det gir ofte en hyggeligere opplevelse.

Mye kan skrives om golfbanedesign. Men for de fleste er det snakk om smak og behag.

Derfor kan det være lurt å snakke med folk som har spilt den aktuelle banen, eller studere hjemmesiden nøye, som nevnt ovenfor. Her finner du som regel en god oversikt over banen i form av kart og/eller videoer.

Sjekk ut anbefalingslisten fra Forbes for de beste golfbanene rundt om i verden.

Kundeservice
Du bruker mye tid på de banene du besøker. Da er det viktig med god service for å få best mulig inntrykk av oppholdet.

De fleste banene satser selvsagt på god kundeservice. Men lykkes de? Det starter når du kommer til klubben. Da er det hyggelig å bli ønsket velkommen på en god måte.

Det er ikke bare banen som må være i orden. I barer, treningsområder, garderober, proshop og restauranter bør ting være på stell.

Det alltid hyggelig med koselige og sosiale oppholdsrom på enhver golfbane hvor man kan ha hyggelig omgang med andre golfspillere både før og etter runden. Her kan man gjøre opp veddemålene på golfbanen og forsøke å vinne igjen det tapte eller vinne litt mer ved å ta en tur innom casino på telefonen og skryte av/klage på sine golfslag. Muntert blir det gjerne. Spesielt etter golfrunden.

Tilgjengelighet og tidsfleksibilitet
Det er viktig at du sjekker om det er ledige starttider når du ønsker å spille. Her må det gjøres gode forberedelser slik at du slipper bomturer når du kommer til den banen du ønsker å spille på. Bestill starttid i god tid.

Det kan være en god ide å melde deg på gruppeturer. Da slipper du alt maset med startidbestilling, transport og en masse ekstraarbeid.

Når du bestiller hotell, bør du spørre om det er noen golfpakker på hotellet som kan spare deg for en del greenfee-utgifter og kanskje gi deg bedre starttider.

Det er ikke feil å lese seg opp på de stedene man ønsker å reise til. Det kryr av slik informasjon ute på nettet. Golfsiden har vært mange steder. Rapporter fra mange land finner du her.

Et godt forarbeid vil gi deg et mye større utbytte av din neste golftur eller turnering på en fremmed bane.

Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon