Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Rory McIlroy

03.10 PGA Touren:
Rory McIlroy vant FedEx Cup 2019 og ble årets spiller på PGA-touren
Det var nordiren Rory McIlroy som stakk av med seieren i FedEx Cup 2019. Dette er den andre gangen han vinner turneringen i løpet av karrieren.

I tillegg til et nytt trofé for premiehyllen, fikk han også med seg 15 million dollar.

Den eneste som har tidligere har vunnet FedEx to ganger er golflegenden Tiger Woods. McIlroy hadde en skuffende sesong i majorturneringene, men fikk virkelig vist seg frem i sisterunden av FedEx Cup der det stod mellom Xander Schauffele, Brooks Koepka og nordiren.

McIlroy ble også kåret til årets spiller på PGA-touren, noe som kom som en overraskelse for mange. Det var nemlig Brooks Koepka som var favoritten til å vinne, og fikk dessuten McIlroys stemme. Dette er den tredje gangen McIlroy er blitt kåret til årets spiller for PGA-touren.FedEx Cup-troféet

Den mest prestisjefylte golf-touren
PGA-touren blir regnet den mest prestisjefylte i verden, og det er kun kremen av golfspillere som deltar. FedEx Cup så dagens lys i 2007, og er en sesonglang turnering på PGA-touren. Spillerne samler opp poeng i løpet av sesongen, og når den vanlige sesongen er over i august, starter sluttspillet.

Sluttspillet består av tre turneringer hvor de 125 spillerne beste er kvalifisert. I The Tour Championship, som er den siste turneringen, er det kun 30 spillere igjen i feltet. Spilleren med flest poeng etter denne turneringen vinner FedEx Cup. I 2019 ble det altså golfspilleren fra Nord-Irland som gikk seirende ut til høy odds. På Unibet har han relativt gode odds for å gå av med seieren også neste sesong. Ekspertene holder likevel en knapp på Brooks Koepka, som dessuten befinner seg på toppen av verdensrankingen.

Dobbelt norsk i PGA-touren
For norske golfentusiaster er det kanskje vel så interessant at to nordmenn er med i PGA-touren for sesongen 2019/20.

Det skal bli spennende å følge med på Viktor Hovland og Kristoffer Ventura i touren, og dette er første gangen Norge stiller med to deltakere samtidig.

PGA Tourens egne nettsider har publisert en liste over hvilke debutanter som blir mest spennende å følge med på denne sesongen, og de to nordmennene er henholdsvis nummer 1 og 3 på denne listen.

Golfverdenen fikk øynene opp for Hovland da han leverte imponerende spill i løpet av de seks siste ukene av sesongen, hvor han blant annet fikk en fjerdeplass i Wyndham Championship.

Ventura ble satt tilbake av en blindtarmoperasjon før kvalifiseringsrundene sist vinter. Han spilte ikke så bra på vårparten, men det bedret seg. Han hadde en knallavslutning på sesongen på Korn Ferry Touren med et par seiere og gode resultater jevnt over. Dermed ble han klar for PGA Touren.

Det er tidlig i 2019/20-sesongen, og det første målet for Hovland og Ventura vil være å tjene opp nok poeng til å bli blant de 125 beste på rankingen for å komme videre til sluttspillet mot slutten av sommeren 2020. Begge er dessuten sterke kandidater til å gå av med prisen for beste nykommer. Det er med optimisme vi ser frem til å følge med på de norske gutta.
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon