Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side

07.10
Tøff konkurranse i golf
Mange vurderer om de skal bli profesjonelle spillere og leve av sin køllesvinging. Det er ikke lett. 

Golfsiden har tatt en titt på buy.com-tour'en i USA - tilsvarende vår Challenge Tour i Europa. Her har lederen Arron Oberholser for øyeblikket spilt inn snaut 300.000 dollar på 18. turneringer. I helgen vant Charles Howell III 666.000 dollar.

På 17. plass finner vi den store stjernen fra Australia som skulle bli den nye Tiger Woods for noen år siden. Han har spilt 14 turneringer og skrapt sammen en million kroner - før kostnader. Han håper å spille seg inn på PGA Tour'en. Han må da være blant de 15 beste ved årsslutt (eller er det 20 som får kortet?).

Nedover på listen finner vi gode navn fra noen år tilbake som ikke spiller i første divisjon lenger, men som håper å komme tilbake; Gary Hallberg, Omar Uresti, Dave Stockton jr, (nr. 2 i Greater Hartford Open i 1995), langtslående Mike Heinen, (vant Houston Open i 1994), Jim McGovern (vant Houston Open i 1993), Daniel Chopra (lovende svenske for noen år siden som har spilt inn 300.000 kroner på 24 turneringer i år), Casey Martin (han som fikk kjøre bil på PGA Tour'en pga medfødt skade i det ene beinet) og Ben Ferguson (tidligere lovende australier som bare har spilt inn 200.000 på 23 forsøk).

Det er tøft der ute. På buy.com-tour'en er det mange gode spillere som aldri når opp til "toppserien" PGA Tour'en.

Man skal være ganske dedikert og lovende og ha en unik vilje og treningsmotivasjon for å kunne leve av å spille golf. Men man kan ha det mye moro selv om man ikke tjener all verden med penger. Det er imidlertid dyrt å ikke være "in the money". Et år som heltidsspiller koster minimum en halv million kroner bare i kostnadsdekning. 

Her er rankinglisten over de beste på buy.com tour'en.
Rankinglisten

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no