Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side

28.12
Koselig nyttårslesning
Her er en artikkel av den glimrende spaltist Dan Jenkins i Golf Digest omkring en pågående og fremtidig brevveksling sett fra Augusta Nationals
formann, Hootie Johnson: Les fra Golf Digest

Fra tidligere:
14.11 Kvinner på Augusta National Golf Club?
Meningsmåling støtter klubbens rettigheter til å velge medlemmer - 74% støtter klubbens formann 
Det er lite å skrive om innen golf om dagen. Derfor er det ikke vanskelig å få stor oppmerksomhet rundt Martha Burks utspill om Augusta og kvinners adgang til klubben.

Det skal sies at det er omtrent umulig å komme inn i klubben for noen og enhver. Det er visstnok rundt 300 medlemmer på Augusta hvor US Masters har vært arrangert hvert år i snart 70 år bortsett fra i krigsårene. Selv ikke sjefen i Ford Motor Company, en av det mektigste menn i USA kom inn i klubben for noen år siden.

Martha Burk, president i the National Council of Women's Organizations, har på det sterkeste kritisert Augusta National Golf Club for at klubben ikke har kvinnelige medlemmer. Klubbens formann, Hootie Johnson, uttalte i forrige uke at det ikke vil bli tatt inn kvinnelige medlemmer før US Masters i 2003. 

I en spørreundersøkelse som ble offentliggjort onsdag 13. november, og som er gjengitt på hjemmesiden til PGA Tour'en, heter det blant annet:

The poll, released to the media Wednesday by Augusta National, was conducted by the polling company/WomanTrend, a Washington D.C.-based research firm that specializes in studying issues of interest to women.

When asked whether -- like single-sex colleges, the Junior League, sororities, fraternities and other similar same-sex organizations -- "Augusta National Golf Club has the right to have members of one gender only," 74 percent of respondents agreed.

72% mente at det var riktig å ikke gi etter for Martha Burks krav. 62% menet at det var riktig å beholde den eksisterende medlemspolitikken i klubben. 

Hootie Johnson kommenterte spørreundersøkelsen som følger: "We have received an outpouring of letters, e-mails and phone calls encouraging us to stand up for our traditions. It is enormously gratifying to see that a majority of Americans feel as we do." 

Bare 20% av de 800 spurte i undersøkelsen var golfspillere. 67% hadde ikke hørt om denne spesielle saken. 65% sa at de ikke fulgte med på US Masters i særlig grad.

37% mente at kjønnsdiskriminering var mest utbredt på arbeidsplasser. 10% menet at dette var mest utbredt i private klubber og organisasjoner. 

På spørsmål om Augusta National Golf Club var "fair" mot alle inkludert kvinner "as long as it does not prohibit women from coming to watch The Masters," svarte 66% at de var enig i dette.

Undersøkelsen har vakt oppsikt i USA. En del er kritiske til undersøkelsen. Det er beskyldninger om ledende spørsmål osv. 

Kellyanne Conway, president i WomenTrend som gjennomførte undersøkelsen, forsvarer undersøkelsens troverdighet og har uttalt:

"Jeg vil ikke risikere mitt rykte fordi en enkelt kunde ønsker et spesielt resultat".

Dermed har også Golfsiden bidratt til å bringe dette ut på nettet. 

Det er ikke så mye som skjer i golf hverken i Norge eller USA for tiden.

Se også hva Golfsiden skrev i april om denne saken

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no