Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side

WORLD CUP, MEXICO:

16.12
Japan vant på det siste hullet
Det ble meget dramatisk mot slutten. Etter at USA var nr. 16 etter første runde, 13 etter 2. runde og på 4. plass etter tre runder, ledet de for første gang etter 67 hull. Forspranget økte til to slag da USA var på det 16. hullet og Japan var ferdig med 15 hull. USA spilte 71 hull uten en eneste bogey. Japan fikk birdie både på det 16. og 17. hullet. Dermed var det likt før det siste hullet. På det 17 hullet slo Phil Mickelson en birdieputt EN meter for kort!. På det 18. hullet hooket han utslaget ut til høyre slik at David Toms måtte slå det neste slaget i foursome'en fra en skråning med ballen høyere enn føttene. Han trakk ballen ut i vannhinderet ved siden av greenen, og Phil måtte droppe i greenkanten. 

De to svake slagene på de to siste hullene var kanskje litt typisk for Phil Mickelson. To dårlige slag mot slutten av en turnering -  dette har vi sett før fra Phil Mickelson. Kanskje ikke så rart at denne gode spilleren ikke har vunnet noen Major. USA endte 7 under par på runden etter dobbelbogeyen på det 72. hullet. Totalt 34 under par. Japan gikk 6 under på siste runde til tross for en dobbelbogey 6 på det 13. hullet par 4. Ironisk nok hadde de eagle 2 på dette hullet dagen før! Japanerne var også ute til høyre på det siste utslaget, men fikk likevel par. Dermed vant de med 2 slag til slutt.

Fiji raste ned til en 10. plass fra 2. plassen før siste runde. England og Korea delte 3. plassen. Syd-Afrika fikk 5. plassen alene. Danmark ble nr. 11 og Sverige nr. 14. 

Her er resultatene


Fra tidligere:
15.12 USA et slag bak Japan etter 10 hull søndag kveld. USA med nr. 2 og nr. 5 på verdensrankingen virker solide. Etter 11 hull var USA 7 under par i foursome! Japan holdt godt følge ved å være 5 under etter 11 hull. Ny oppdatering mandag formiddag.

15.12
USA - 57 slag!!
Phil Mickelson og David Toms kom sterkt tilbake etter et par mindre gode dager. 57 slag er det bare to lag som har klart i bestball tidligere i denne turneringen. Phil Mickelson hadde 10 birdies og en eagle, mens David Toms fylte inn med birdies der hvor Mickelson var på "kjøretur". Likevel ledet Japan før siste runde startet søndag ettermiddag. Japan har 64 64 58. De ledet et slag foran Fiji som hadde 63 62 62. Syd-Afrika har 62 64 62 et slag bak Fiji. Først på 4. plass finner vi USA som imidlertid kan komme sterkt tilbake søndag. Sterke kan også Canada, Skottland og de to lagene på 2. og 3. plass etter tre runder bli.

14.12
Fredagen tilhørte Fiji
Vijay Singh og Denish Chand spilte meget bra på fredagens foursome og gikk på 62 slag! Dermed gikk laget rett i tet. Vijay spilte mange bra slag inn til flagget, mens makkeren - den forholdsvis ukjente Denish Chand senket mange gode putter.

13.12
Canada startet med 13 under - 59
World Cup var en 72 hulls slagspillsturnering inntil for kort tid siden. Nå er det fourball bestball og vanlig foursome hver annen dag i fire dager. (Bestball= to spiller og den beste scoren på hvert hull teller. Foursome= To spillere slår hvert annet slag på ballen til den er i hullet. Spillerne slår det første slaget på hvert annet hull).

Med fem birdies og en eagle på venstrespiller Mike Weir og seks birdies på den litt mindre kjente Ian Leggatt ble det ensom ledelse på kanadierne. Australia med Craig Parry og Adam Scott er et slag bak, mens tredjeplassen deles av Korea og Frankrike. 

Svenskene deler 5. plassen med fjorårsvinner Syd-Afrika på 62 slag. 

Danmark er på slaget etter. 

Den megastore skuffelsen torsdag var storfavoritten USA med
Phil Mickelson og David Toms som bare klarte 65 slag i bestballen torsdag - en delt 16. plass.

12.12
USA storfavoritt i World Cup
Mexico er arrangør når det uoffisielle VM for tomannslag spilles denne helgen. 

For USA stiller Phil Mickelson og David Toms. Disse to spilte godt sammen i Ryder Cup. Phil Mickelson mener at dette er et like bra lag som om han skulle spilt med Tiger Woods.

Tiger Woods har hatt et tett program i november og desember. Han var skuffet over at reglene ble endret til at den høyest rankede spilleren var nødt til å spille med den neste tilgjengelige spilleren på verdensrankingen. Indirekte sier han at han ikke var fornøyd med å spille med Phil Mickelson. Han vant World Cup både i 1999 og 2000 sammen med David Duval. Tiger Woods vil heller plukke ut sin egen partner. Er du konge, så er du konge.

David Toms sier selv at hans forsiktige eller konservative måte å spille på passer godt sammen med Phil Mickelsons aggressivitet på banen. 

Vi skal se opp for en velspillende Padraig Harrington og hans Ryder Cup-helt Paul McGinley, Irland.

Argentina spiller med Angel Cabrera og Eduardo "El Gato" (katten) Romero. Danmark har Søren og Anders Hansen. Sverige stiller med Niclas Fasth og PGA Tour-klare Carl Pettersson. Trinidad og Tobago har Stephen og Robert Ames. Syd-Afrika stiller uten Ernie Els og Retief Goosen (juleferie?). De vant i fjor. I år spiller Tim Clark og Rori Sabatini.

Korea kan bli gode. Se opp for K.J. Choi og S.K. Ko! England har Justin Rose og Paul Casey.

24 land er med. I fjor ble Norge nr. 17.

Norge (Per Haugsrud og Henrik Bjørnstad) trakk seg like før kvalifiseringsturneringen - såpass sent at det ikke var mulig å sende to andre spillere. Les mer

Tilbake til første side

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no