Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her

Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Det norske laget gikk til topps i Japan! (Fra FB)

27.06 World Cup Junior, Japan 24. - 27. juni:
Flott avslutning sikret seieren
Norge vant denne turneringen for 3. gang - TOYOTA Junior Golf World Cup 2014 Supported by JAL.

Flott gjort av gode spillere. Nå gjelder det å prestere på hjemmebane på Bogstad under EM for gutter i juli.

Gratulerer!

Her er meldingen fra NGF:

Norges juniorlag vant World Cup i Japan

Gjentok bedriften fra 2006 og 2008.

(Oslo/Japan, 27. juni 2014) Nok en gang viser norske juniorer at de tilhører verdenstoppen. Fredag vartet de opp med en lagprestasjon av de sjeldne, og klatret de forbi både USA og Venezuela på vei til gull i det uoffisielle lag-VM for juniorer, Toyota Junior World Cup.

Det norske laget bestående av Viktor Hovland (Drøbak GK), Kristoffer Reitan (Oslo GK), Andreas Halvorsen (Larvik GK) og Jarand Ekeland Arnøy (Fana GK) har imponert stort denne uken, til tross for en treg start på turneringen tirsdag.

Norge var på 11. plass etter første runde, men har siden krøpet jevnt og trutt oppover leaderboardet. Første dag var det Kristoffer Reitans 68 slag som holdt Norge inne i matchen, under andre runde tok Andreas Halvorsen ansvar med en 66-runde. Torsdag var det Hovland og Arnøy som brettet opp ermene med hver sin 66-runde. Under fredagens avslutningsrunde gjorde de det alle samtidig.

Norge startet dagen på tredjeplass, ett slag bak USA og fire bak Venezuela. På sisterunden satte Andreas Halvorsen til med sin andre 66-runde (-5) for uken, og feltets laveste score fredag. Hovland, Reitan og Arnøy leverte på sin side hver sin solide 70-runde, og Norge hoppet dermed rett opp til toppen av leaderboarden med fire slags margin ned til nærmeste utfordrer USA. Lederen før siste runde, Venezuela måtte ta til takke med tredjeplass.

Dette er Norges tredje seier i turneringen, og gutta må nok nå finne seg i et favorittstempel før lag-EM på hjemmebane i Oslo 8. juli - 12. juli.

Resultater:
1: Norway 213-209-203-206 = 831 (-21)
2: United States 205-210-209-211 = 835 (-17)
Venezuela 205-214-202-214 = 835 (-17)
4: Australia 210-211-207-208 = 836 (-16)
5. Italy 209-208-211-209 = 837 (-15)

World Cup blir gjerne betegnet som uoffisielt junior-VM. Nasjonene inviteres til å delta basert på tidligere plasseringer. Norges deltagelse kom som et resultat av at Norge ble nummer to i Europamesterskapet for juniorer i 2013. Norge har vunnet World Cup to ganger tidligere. Første gang i 2006, deretter i 2008 da Marius Thorp, Anders Kristiansen, Are Friestad og Espen Kofstad vant den prestisjetunge turneringen.

Viktor Hovland med 66 runde torsdag

26.06 World Cup Junior, Japan 24. - 27. juni:
Fire slag bak Venezuela - et slag bak USA - i lederball fredag
Norge spiller bra i Japan.

De norske gutta tok inn seks slag på USA, men tapte et slag til Venezuela etter tellende runder på 66, 66 og 71.

Norge spiller i lederballen sammen med USA og Venzuela fredag på den siste runden. Det blir spennende!

Australia og Italia er tre slag bak Norge på delt 4. plass før siste runde.