Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side

 
Suzann Pettersen er i ferd med å bli en av Norges rikeste idrettsutøvere

Fredag kveld 12.10.02:
TUTTA klarte det!!!
Nå er hun klar for LPGA Tour'en. Hun safet inn en 73 runde og hadde god margin bakover til den magiske 23. plassen. Suzann endte på delt 10. plass på 4 under par. Hun fikk 1.890 dollar for innsatsen. Det blir mye mer i neste sesong!

Andre av de mer kjente for oss nordmenn som klarte det, var Rachel Carriedo, Spania og Marine Monnet, Frankrike som kom likt med Tutta på 10. plass. Mardi Lunn og Johanna Head klarte det også. Tvillingsøster Samantha Head, som imponerte på Bogstad i sommer, falt utenfor. Iben Tinning, DK, var et slag fra å kvalifisere seg, men hun får spille en del turneringer bortsett fra de største. Elisabeth Esterl, Tyskland, falt utenfor den gruppen som fikk den lavere statusen - med ett slag. Åsa Gottmo klarte seg ikke. Paula Marti sprakk på siste runde med 78 og falt utenfor det gode selskapet blant de 23, men er nr 14 på "reservelisten". Marti er golfens svar på den russiske tennisstjernen Kornikova og vinner av årets Order of Merit i Europa. Karine Icher, Frankrike, kom et slag bak Marti. 

Marilyn Lovander holdt unna etter den sterke starten og vant på 15 under par - et slag foran Smriti Mehra som avsluttet med 65. På en flott 3. plass kom italienske Giulia Sergas på 10 under par.

Her er hele listen  

Fra tidligere fredag
11.10
I natt blir Tutta historisk!
Suzann "Tutta" Pettersen legger trolig det store gullegget i natt. Når hun etter all sannsynlighet spiller seg inn på LPGA Tour'en fredag kveld norsk tid, kommer hun til å stå foran en åpen dør til rikdom, ære og berømmelse.


Annika Sörenstam har spilt inn et hundretalls millioner kroner, men sponsorinntektene er atskillig høyere.

Tutta kommer til å bli en attraksjon på tour'en. Hun sier og gjør mange ting som andre ikke gjør eller er i stand til. Dette liker publikum. Hun bannet seg vei inn i amerikanske golfhjerter på direkten under Solheim Cup. Hun har også så mye golf i seg og en slik psyke at hun etter all sannsynlighet kommer til å legge USA for sine føtter ved hjelp av sine køller. 

Allerede neste år kan hun komme til å tjene et sted mellom 10 og 60 millioner kroner og bli en av de best betalte idrettsutøverne i Norge. Dette er selvsagt umulig å si noe sikkert om og er avhengig av prestasjoner og sponsortekke. Hun kan få en ryggskade eller brekke beinet i morgen. Da blir det lite penger i kassa.

Det er en historisk begivenhet å få Tutta inn på LPGA Tour'en for golf i Norge. Det vil åpne opp for nye talenter. De får troen på at det går an. Dette vil også smitte over på gutta. 

Media kommer til å følge med på hva Tutta gjør i USA kontinuerlig. Golfen i Norge får enda et oppsving i rekrutteringen. 

........ hvis Tutta kommer blant de 23 (og kanskje de 35) beste fredag kveld norsk tid.

Hvis ikke? Da er det tilbake på Europa Tour'en. Men hun er bare 21 år, og hun står foran en lysende karriere med flere titall millioner kroner ventende på henne. 

Det er mye penger i amerikansk golf - også damegolf. 

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser