Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Måtte jo ta dette bildet jeg også

06.06 St. Andrews, Skottland:
Må oppleves
Av: Asbjørn Ramnefjell

Denne destinasjonen er et must for golfglade nordmenn. Golfsidens utsendte har vært på nok et besøk i golfens Mekka.

Første gang var i 1969. Andre gang var under EM for lag i 1981 hvor vi spilte en hel uke på banen, åtte runder i alt. En rekke besøk i St. Andrews i forbindelse med TV-kommentering under The Open og Dunhill Cup opp gjennom årene har gitt gode muligheter for å bli kjent med både baner og omgivelser.

Denne gangen ble det fem runder på fire dager på Old Course, New Course og The Castle Course.
For et gjensyn.

Det vil si The Castle Course ble et nytt bekjentskap. Du verden for en bane. Hvis man prøver å være objektiv, må man kunne si at dette er den fineste og beste banen både når det gjelder omgivelser, utsikt og banedesign.

The Castle Course ligger 10 minutters kjøring fra St. Andrews. Meget ondulerte greener, varierte hull og flott utsikt gjør dette til en stor opplevelse.Banene ligger nærmest inne i byen St. Andrews

The Old Course
Dette smykke av en golfbane ligger omtrent midt I byen. Der har den ligget i flere hundre år. Den har ikke endret seg mye siden vårt første besøk på banen i 1970. Rent golfmessig er den omtrent som The New Course. Men du verden hvilken forskjell i historie og popularitet.

For å få spille på denne legendariske banen kan man melde seg på i loddtrekningen. Her har alle lik mulighet til å vinne en starttid. Selv medlemmer må være i denne køen.

Vi møtte et medlem av Royal and Ancient Golf Club of St. Andrews. Banen ble for øvrig stiftet i 1754. Han kom hele veien fra Yorkshire med en gjest. Han tapte i loddtrekningen de to dagene han var der og måtte nøye seg med spill på andre baner enn The Old Course. Det samme skjedde med en i vårt reisefølge som også er medlem. De var mektig irriterte på hvor dårlig behandling medlemmene av klubben får med tanke på starttider på The Old Course.

Men det åpnet selv heldigvis en mulighet for Golfsidens utsendte. Hvilken opplevelse og hvilket gjensyn. Det var verdt de 2.500 kronene som greenfee’en kostet.Castle Course

Studentene i byen betaler 340 pund og kan spille så mye de vil på alle de sju banene the Balgove, Eden, Jubilee, Strathtyrum, New og the Old Course pluss The Castle Course, som ligger fem minutter øst før byen.

The ballot:
https://www.standrews.com/old-course-ballot 

Det er ulike Offers & Packages på de sju banene.

Greenfee varierer gjennom året. Her kan du lese mer om dette. På Old Course varierer greenfee fra 135 til 320 pund.

https://golf.com/news/st-andrews-old-course-rates-greens-fees/ 

Traller koster 5 pund. Caddy på Old Course koster 90 pund. Pundkursen er temmelig høy for tiden, rundt 14 kroner.Oversiktsbilde

Old Course er selvsagt den mest populære på grunn av banens historie og alle mesterskapene som har gått der. Men de andre banene er også interessante å spille. New Course minner mye om Old Course og ligger rett ved siden av.

Her kan du lære mer om St. Andrews: https://standrews.com/homepage 

Interaktivt kart over området: https://standrews.com/explore/interactive-map På det 17. hullet på The Old Course må man slå over hotellet for en god linje
 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon