Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal
Les mer

 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Michael A. Mjaaseth er uhyre lovende, men gikk på en smell i EM  

02.07 Kjempesprekker:
Mange sprekker i det siste
Norske spillere har gått mot noen smeller mot slutten av turneringer og i kritiske situasjoner de siste ukene.

Kristoffer Ventura har misset cutten tre ganger på rad med ett slag på Korn Ferry. Hver gang har han ligget godt an til å gå videre. Det samme skjedde stort sett hele sommeren i fjor.

Jarand Arnøy hadde for to uker siden en enestående mulighet til å få en skikkelig god plassering på Challenge Touren. 78 (+8) slag på sisterunden gjorde at han falt fra 12. til 54. plass. Verre var det at han med en runde på -1 hadde hoppet 100 plasser opp på rankingen! I forrige uke falt han fra 5. til 25. plass på sisterunden.

Elias Bertheussen startet med 66 og fortsatte med 76 på CT i Tsjekkia midt i juni.

Kristoffer Reitan hadde en god mulighet i uke 26 til å klare en sjelden cut på Challenge Touren. Han sprakk på andrerunden etter 71 første dag. Det ble 79 fredag og 123. plass. Han har også gått på noen smeller tidligere i år. I midten av juni hadde han en 67-runde i Tsjekkia. Men det var på andrerunden helt uten press etter å ha innledet med 80! Da er det lov å stille spørsmål om det er en del å hente på den mentale biten.

Også Viktor Hovland har gått på noen uventete smeller etter en god innledning. Da var det godt å vinne the Memorial rett forn Jack Nicklaus.

Michael A. Mjaaseth hadde en meget god mulighet til å kvalifisere seg for The Open i juli. Han ledet etter 8 hull på sisterunden i EM for amatører i Polen. Men så gikk han 8 (!) over på de siste 10 hullene og endte på en delt 13. plass sammen med blant andre Mats Ege, Stavanger. Han var "bare" seks slag bak vinneren som med seieren kvalifiserte seg for The Open. Litt av en baksmell for den meget gode Michael A. Mjaaseth. Han hadde to bogeyer, to eagler (én HIO) og 22 birdier etter 64 hull. På de 8 siste hadde han tre dobbelbogeyer og to bogeyer....

Sebastian E. Syr lå på andreplass før siste runde i Nordic League i uke 26. Han startet sisterunden med fem bogeyer på de sju første hullene. Da han med det var ute av tetstriden, gikk had de siste 11 hullene på 11 parer på rad. Han endte opp på en delt 7. plass.

Vi har sett andre sprekker for norske spillere også.

Manglende trenerkunnskap?
Kan det være at det legges for lite vekt på den mentale delen av opplæringen av norske spillere?

Vi har mange gode trenere på det tekniske her i landet. Kanskje trenerne ikke selv har vært oppe i de krevende situasjonene mot slutten av turneringer. Dermed har de vanskelig å formidle hva som skal til for å takle slike situasjoner.

Men det finnes god hjelp på dette området også her i Norge.

   

 
 


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon