Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

19.01 Algarvekysten:
Fine golfmuligheter på Algarvekysten

Reiserapport fra Camilla


En uke med www.algarvegolf.no var en flott opplevelse.

Flyreisen t/r med Norwegian fra Gardermoen til Faro tok ca. 4 timer og på flyplassen var leiebilen klar.

Ca. 45 min tok det å kjøre til Presa de Moura hvor vi bodde i en ny og flott leilighet. Den var meget velutstyrt. Begge soverommene hadde store bad. Terrassen var sydvestvendt og solfylt fra kl 11 om morgenen til kveldstid.

Presa de moura hadde et flott treningssenter, basseng og dampbad.
Servicekontoret på Presa de Moura ordnet starttidene vi ikke hadde forhåndsbestilt, og vi fikk deres greenfee rabatter - meget positivt.

Carvoeiro var et pittoresk sted, gode restauranter og et flott torg nede ved sjøen.

Her følger litt om de vi spilte.

Alto Course:

Alto Golf, nær Portimão, er en fantastisk parkbane med utsikt over Atlanterhavet. Den er designet av Sir Henry Cotton og tilbyr det lengste par 5 hullet i Europa.
Alto Golf er en krevende bane hvor en del av hullene er adskilt med små, tette busker. Standarden på greenene og fairwayene er av høy kvalitet. Dersom du ikke er presis nok på innspillene kan det bli en utfordring å klare å 2-putte på de raske og litt ondulerte greenene.
Klubben tilbyr følgende fasiliteter; driving range, putting/chipping green, kølleutleie og buggy/tralle. Klubbhuset er omkranset av en fantastisk solrik terrasse med syn over 18.green og store deler av back-nine. Der finnes en pro-shop, garderober og bar/restaurant med alle rettigheter.

Penina Course:
Penina Club er en championship bane. Den har eksepsjonelle myke, jevne og flate fairways og greener. Forholdene er imponerende bra. Banen har mye vann og utrolig flotte majestetiske trær som skaper alléer av fairwayene.
Penina har et par 3 hull som er ranket blant de 500 beste hullene i Europa. I tillegg er banen kjent for å være vert for Portugisiske Åpne både i 1998 og 99.
Klubbhuset er en del av 5-stjernes hotellet Le Meridien. Fasiliteter som garderober, pro-shop og bar/restaurant er lokalisert i hotellet.
Treningsmulighetene her er mange. De har en enorm putting green med imponerende standard, en øvingsgreen hvor en kan trene wedger opptil 50 m og en driving range som dessverre kun har matte utslag.

Gramacho/Pinta Course:
Carvoeiro Club har to 18-hulls baner; Gramacho og Pinta. Dette er to utfordrende og fine baner som passer for golfere i alle nivåer.
Klubbhuset har en god atmosfære med garderober, resepsjon, pro-shop og bar/restaurant. På terrassen kan en nyte god mat og drikke mens en ser på innspill til både Gramachos 9. og 18. green.
Gramacho sine 14 første hull er imponerende både i kvalitet og lay-out. Hullene er relativt åpne og kuperte samt variable. Det er en morsom bane med mange bunkere som vokter greenene. Dessverre er de 4 siste hullene en liten skuffelse, da det er trangt om plassen og stellet er dårligere. 3 min. kjøring fra Presa de moura
Pinta er bygget i ondulert terreng hvor en dyrket oliventrær. Disse trærne er vel bevart under konstruksjonen av banen og setter et fint preg på banen. Standarden er vel så bra som på Gramacho. Hullene er mer krevende og vanskeligere, i tillegg som der er flere blinde utslag og innspill.
Begge banene er knyttet til et Leadbetter Academy som ligger på området, så treningsfasilitetene er imponerende; stor driving range, putting- og chippinggreen, kort hullsbane og instruktører av verdensklasse. 3 min kjøring fra Presa de moura

Salgados Course:
Salgados er en typisk "Florida-bane". Terrenget er åpent, men banen har så mange som 18 vannhull. Dette krever god course management og strategisk spill. Banen ligger i vannkanten til Atlanterhavet og er utsatt for vind. Forholdene er gode med myke, jevne greener samt fairways.
Dessverre har ikke Salgados Golf like høy standard på fasilitetene som de andre banene i området, men de har driving range og putting/chipping green. Fra klubbhuset ser du 16. green og 18. fairway og til dels 1., 10. og 17. utslag. Her finnes både bar/restaurant, pro-shop og garderrober.

Vilamoura, Laguna Course:
Vilamoura er et ypperlig resort for enhver golfer. Det tilbyr to flotte baner med høy standard og alle fasiliteter. Treningsmulighetene er mange og av god kvalitet. Klubbhuset er utrolig fint med gode tilbud og upåklagelig service. De har både en utetterrasse og en vinterhage med utsikt over 18.green på begge banene, Laguna course og Millenium course.
Laguna course var en trivelig, men utfordrende bane. Den virket eldre og var godt satt uten at det påvirket den høye standarden. Greenene er enormt bra, men som regel omringet av enten dype bunkere eller vannhindre. De velstelte og jevne fairwayene gjør opplevelsen på denne banen fullkommen.

Camilla

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no