Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side 

13.06 Per Ervik:
Golffotokunstneren
Per Ervik er kjent for mange golfspillere både som en habil golfspiller og fotograf. Hans bilder blir lagt merke til. Han oppsøker det mer spesielle enn bare å knipse et bilde av en spiller eller en kølle. Nei, han er mer ute etter å få frem naturen i sammenheng med golfen.

- Før jeg startet med golf i 1991, fotograferte jeg mye i naturen. Jeg spilte ofte tidlig på morgenen og sent på ettermiddagen. Enkelte spesielle dager var det så vakkert at banene og naturen rundt la bildene i fanget på meg. En tidlig, tidlig morgen på golfbanen og sen ettermiddag når lyset begynner å spille, gir en nytelse som ikke kan beskrives. Den må oppleves. Dette ville jeg gjerne dele med andre, sier Per Ervik.

- Etter hvert fikk jeg oppdrag for golfbaner. Eksempler er Tyrifjord og Miklagard hvor jeg har hatt omfattende fotograferingsoppdrag. På Tyrifjord begynte vi med å lage en kalender. Etter hvert ble det utsmykning av klubbhuset foto i forbindelse med promotering. Miklagard ønsket seg utsmykning av klubbhuset og promotering av banen. Her har jeg lagd en rekke lerretsbilder som blant annet henger i klubbhuset.


Det er ikke så ofte du opplever det 5. hullet på Tyrifjord på denne måtenPer Ervik er opphavsmannen til kunstbegrepet CALAFOGRAFI

CA står for CANVAS (lerret) LA står for LAMINERING (som er en del av prosessen) og FO står for FOTO. Enkelt sagt "foto på lerret".

Her er Pers egne ord om teknikken:

- For meg blir det mer liv i bildet ved bruk av lerret. Et levende materiale som levendegjør bildet. Følelsesmessig gir det en sterkere og mer ekte opplevelse av motivet

Per Erviks glimrende stemningsrapporter og annet fra golfbaner i form av fotokunst kan være nyttig for golfklubber og sponsorer som ønsker utsmykning, premier, kalender etc.

Sikkert ønsker mange golfspillere seg et bilde eller to hjemme i stua fra sitt favoritthull eller favorittbane.Hull 2 på Miklagard er et vanskelig hull. Sjelden får man oppleve dette hullet i dette lyset som Per Ervik har fanget inn gjennom sin linse.


Det 17. hullet på Tyrifjord ser slik ut med fotokunstneren Per Erviks fotografiske evner og blikk for gode klikk.

Per Ervik har gjennom sine bilder vist at han er en stor kunstner. Kanskje noe å satse på når du skal fornye de gamle trøtte bildene hjemme på veggen av "Elg i solnedang" og "Skute i havsnød"?


Per Erviks hjemmesideTilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no