Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side


10.12
38 nye på PGA Tour'en - to svensker
Det ble som vanlig mye glede og mange tårer etter 6 runders kvalifisering i USA - La Quinta, California.

Jeff Brehaut var best på 16 under par. Trioen Alex Cejka, Chris M. Anderson og James H. McLean delte 2. plassen et slag bak. 

Til sammen 38 spillere (de 35 beste og delte plasseringer) fikk kortet for neste års PGA Tour. Kanskje Henrik Bjørnstad klarer det neste år. Med godt spill fremover er det flere av de 38 som nå har gjort lykken her i livet både sportslig og økonomisk. 

Woodie Austin (38) har en seier i 1995 i Buick Open. Da var han Rookie of The Year. Han mistet kortet året etter, men spilte seg inn igjen via buy.com tour'en. Mistet kortet igjen året etter i 1998. I 1999 fikk han igjen kortet og endte på 121. plass.  Han har som vi forstår vært "mye opp og ned" og har en merkelig karriere å se tilbake på. Han klarte så vidt kortet på PGA Tour'en i fjor etter en meget god "spurt" sent i sesongen. Det samme skjedde to år tidligere. I år avsluttet han med tre birdies på de tre siste hullene og hadde ett slags margin til siste PGA Tour-kortet for neste år. Han ødela kneet sitt i kvalifiseringen i 1987 og var ute i et par år. Denne skaden kom opprinnelig fra Little League Baseball da han var 11 år gammel. Nå er han trygt inne på Tour'en igjen.

Svenskene Richard Johnson og Carl Pettersson imponerte sterkt siste dag. Carl Pettersson avanserte fra 64. til 21. plass etter en sterk 66 runde med 6 birdies. Richard Johnson hadde også 66 slag og avanserte fra en 48. plass til en 11. plass på siste runde - og han med 6 birdies. STERKT av svenskene.

Blant de andre som klarte kortet nevner vi gode spillere som Donnie Hammond, David Sutherland, Paul Goydos (38), David Bradley Stockton jr, (34) sønn av David Knapp Stockton på The Senior Tour og tidligere storspiller i USA, Brett Quigley (33), (lengst på driving statistikken etter John Daly i 2001) og Mike Heien (35), vant Shell Houston Open i 1994   

Her er resultatene

Mange gode spillere ute
Det var mange gode spillere som ikke klarte å komme inn blant de 38 heldige og hadde grunn til å felle noen tårer; Brandel Chamblee og Stepen Leaney.

Steve Pate (41) som har 6 seire på tour'en og har spilt i Ryder Cup (1991) og flere ganger i Dunhull Cup, kalles Vulcano for sitt temperament, hadde en dobbel bogey og en bogey på siste 9 for å misse kortet med to slag.

Casey Martin (39) han med det dårlige benet, han hadde 77 på siste runde med dobbelbogey både på 13. og 14., - trist. Jeev Singh, India, falt fra 31. til 77. plass etter en 77 runde - var fire over på de fem siste hullene. 

Bob May (34) - han som spilte en av historiens mest spennende play offs mot Tiger Woods i 2000 i PGA mesterskapet på Valhalla, men tapte på de tre omspillshullene. Seier her - og verden hadde sett annerledes ut for Bob May. Hver søndag i lang tid kjørte faren ham til treneren som holdt til en times kjøretur unna i California - instruksjonen startet kl 07.00. (Den var til de norske spillerne som tror det er lurt å være med "gutta på by'n" lørdag kveld hvis de har håp om å bli gode i golf!).

Greg Kraft (38) - avsluttet med 79 og falt fra sikker 31. plass til 87. plass. Har en seier i 1993.

Tripp Isenhour, Dennis Paulson, Tommy Tolles, Bill Glasson, svenskene Christoffer Hanell og Gabriel Hjertsted, Gary Hallberg, Hank Kuehne og Mika Brisky - 1 seier på PGA Tour'en i 1994.

Neste år er det nye muligheter..........


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no