Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side

03.11
PGA reddet fra konkurs? Parodien fortsetter
Nok en gang har PGA snudd i døra i Skifteretten. Noen skal visstnok være forberedt på å spytte i den tomme kassa.

Det viser seg at det ikke er lett å rydde opp i PGA-rotet etter Erlend Wiik, Ove Brevik og kompani. Nå ramlet det plutselig et nytt lønnskrav ut av det "likfylte" skapet. Ny runde i skifteretten. Da vi snakket med John Uppard fredag kveld, fortalte han at det var i siste minutt før han satte foten ned på Skifterettens gulv, at det dukket opp aktører som sa seg villig til å forhandle om en ny løsning. Det skal arbeides mandag ettermiddag med disse aktørene. 

Hvem det er og hva en eventuell løsning for de drøyt 150 medlemmene i organisasjonen kan komme til å gå ut på, vet vi ikke. Vi forstår imidlertid ikke at noen gidder å ta tak i dette spetakkelet uten at de får betydelige fordeler fra PGA i etterkant av en eventuell redning. Hvis da ikke disse aktørene som er klar for å drive veldedighet. Det tror vi ikke. Da kan vi komme opp i ensituasjon hvor PGA Norge er i lomma andre. Det er de neppe tjent med. 

Nå begynner insolvensen i PGA Norge å bli parodisk - hvis den ikke har vært det i lang tid allerede.

Golfsiden har fulgt saken gjennom lengre tid, vært i skifteretten som tilhører, vært noe kritisk til det som har skjedd i PGA de siste årene og sett mye rart av dokumenter. Mange mener at det beste nå er å legge dette eventyret bak seg å begynne med blanke ark. Så får heller PGA leve med den pinlige situasjonen som en konkurs innebærer - spesielt når det er snakk om vanskjøtsel av en medlemsorganisasjon.

Kanskje har vi en løsning i uke 45? Vi tror det når vi får de det.

Fra tidligere
31.10
PGA mot konkurs
Det er konklusjonen vi trekker ut av brevet fra John Uppard. 

PGA Norge har som kjent kommet opp i et økonomisk uføre uten sidestykke i internasjonal PGA-sammenheng. Styre og daglig leder har øst ut mye mer penger enn det som er kommet inn. Dermed sitter organisasjonen igjen med regningen på rundt 1,7 millioner kroner. 

En rekke av de medlemmene Golfsiden har kontaktet, er ikke villige til å betale kr 5.000 ev egen lomme for å forsøke å redde sin organisasjon. Kreditorene er ikke enige om å slette 50% av gjelden. Som vi har opplyst om tidligere her på Golfsiden, har Ove Brevik trukket seg som styreformann. Daglig leder Erlend Wiik forlot organisasjonen i fjor på en meget turbulent måte. 

Det går mot konkurs hvis man ikke klarer å komme opp med positive overraskelser i siste sekund. Vi ser ikke hva det kan være. 

Det er både trist og flaut at proffenes egen organisasjon eventuelt går konkurs. Det vil bli lagt merke til internasjonalt. Et viktig spørsmål er nå hva som skal skje med trenerutdanningen her i landet.

Her er brevet fra John Uppard som sitter i styret i PGA Norge, og som forsøker å få til en løsning på den vanskelige situasjonen: (delvis fornorsket i språket)  
Kjære partner/samarbeidspartner
 
PGA Norge skal avholde et møte fredag for å ta endelig stilling til situasjonen. Det viser seg at ikke alle kreditorene aksepterer årsmøtets vedtak av 50% reduksjon i gjeld. Basert på dette samt utestående krav til tidligere daglig leder og tidligere kontormedarbeide er det sannsynlig at PGA møter i skifterett uten løsning eller forslag til utestående krav.
 
Dette er en meget trist periode for alle PGA medlemmer som til slutt må bære konsekvensen av andre menneskers maktmisbruk over flere år.
 
Nåværende styre har lagt ned betydelig arbeid for å redde PGA Norge samt føre den tilbake til det arbeidet foreningen var startet for, arrangerer turneringer, utdanne medlemmer og tilby faglig assistanse og service til medlemskapet. Vi har hele tiden jobbet for å finne en løsning og 'gjøre opp for oss' men det viser seg at tillit fra våre kreditorer ikke er 100%, og de aksepterer ikke medlemmes vedtak av 50% reduksjon på samtlige kreditorer.
 
Til slutt vil et nytt PGA oppstå relativt raskt med en konstellasjon av dagens medlemmer for å fortsette arbeid som ren fagforening.
 
Jeg vil holde dere løpende oppdatert hele fredag.
 
Med vennlig hilsen
John Uppard

Tilbake til første side

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no