Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Slik skal det nye klubbhuset på Bogstad se ut når det overleveres til klubben 1. mars 2020.

20.03 Oslo GKs klubbhus:
En saga blott
Av Asbjørn Ramnefjell
Nå er Oslo Golfklubbs klubbhus bare en historie. Historien kan du lese om her.Denne gamle låven var OGKs først klubbhus.
Oslo GKs første klubbhus sett fra "Dødens Dal" bak tidligere 12. green som nå er nursery green og innover mot Sørkedalen

Oslo GK ble stiftet 13. juni i 1924. I starten var det en 300 år gammel låve som lå i forlengelsen av dagens hull nr 5. Eller, om man vil, rett fram etter driven på doglegen hull nr 14. Låven var i meget dårlig forfatning. Men en sjenerøs gave fra en av klubbens medlemmer løste problemet. Gaven på 5.000 kroner var mye tatt i betraktning av at en jordarbeider tjente 7 kroner for et dagsverk den gangen.Her vil nok de fleste forstå beliggenheten til det gamle klubbhuset. Sett fra dagens 12. fairway etter utslaget
En skisse av det nye klubbhuset ble laget i 1933.

Det gikk fortere den gang enn nå.
1) Forslag om nytt klubbhus kom opp på et styremøte i OGK 21. juli 1933.
2) En komité ble nedsatt. 31. august ble arkitekt Nicolai Beer bedt om å utarbeide planer.
3) 2. november 1933 vedtok generalforsamlingen å bygge nytt klubbhus.
4) 2. juni 1034 vedtok klubben et anbud for bygging til en pris på snaue kr 37.000.
5) Alt var klart til byggestart 10.juli.
6) 4. april, 1935 ble nytt klubbhus overlevert til klubben.Sett fra innkjørselen i 1935Klubbhuset sett fra Sørkedalsveien. Trolig er disse to bildene er tatt med bare noen minutters mellomrom.  Bildet, fra Oslo Museum, er trolig tatt ca. 1938. Bilparken var det ikke noe å si på.I 1949 var det 25 årsjubileum i klubbhuset. Da så det slik ut.

Til høyre ser vi sannsynligvis caddyene som venter på jobb. Undertegnede var selv blant disse. Riktig nok 12-13 år senere, men det ser ut til at stemningen var den samme. Caddyene hadde ikke adgang til klubbhuset. Etter hvert ble noen av caddyene medlemmer. Disse fikk selvsagt tilgang til klubbhuset, hvilket førte til store sosiale ulikheter på caddybenken. Den benken var ved siden av inngangen til trallerommet til høyre i bildet.Et hyggelig bilde fra EM lag junior fra 1963.

Den gang var dette det 10. hullet som gikk opp mot klubbhuset. I dag er det nr 18.Sverige vant forresten mesterskapet. Norge ble nr 4.Her er klubbhuset i 1966.

Bildet viser Bobby Charlton på 10. utslag (dagens hull nr 11) i forbindelse med fotballandskampen mot Norge på Ullevål. Det var rett før England vant VM på Wembley senere på sommeren. I 1982 ble klubbhuset vinterisolert.

Omtrent samtidig ble parkeringsplassen utvidet og asfaltert.I 1987 sto den nye delen av klubbhuset klart.

Dermed ble restaurantavdelingen kraftig oppgradert.Bildet viser en oversikt over de ulike utbyggingene som har vært foretatt.

Det er til dels store sprang i årstallene. Det har sammenheng med at ting tar tid samtidig som det har vært en del småjusteringer i de aktuelle tidsrommene.Slik så det ut i hjørnet på terrassen da Seve Ballesteros var på besøk i 1996.Slik så pro shopen ut 16. mars 2019.Og sett fra 1. tee.Rivingen nesten ferdig.Slik så "klubbhuset" ut kl 10.00 20. mars 2019.


Farvel
Her tar vi farvel med det gamle klubbhuset med en video lagd av Carl Newey inkludert fly over banen.

KLIKK HER
Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon