Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
 
Sitatet


"The more I practice, the luckier I get"

BEN HOGAN

 
 
Nyheter

Tilbake til første side                  Søk på GOLFSIDEN Les mer                Her er DEBATTSIDEN

Sportssjef Frode Scheie, NGF
Foto: A. Ramnefjell

12.02 Frode Scheie:
- Vi må skape en toppidrettskultur
Norges Golfforbund har med Frode Scheie som sportssjef fått et opplegg som gjør at forholdene ligger til rette for at vi skal få fram spillere som kan hevde seg på enda høyere nivåer enn vi har sett i det siste.

Det er en lang vei å gå. Grundighet i trening og forberedelser er viktige faktorer.

Gary Gilchrist, Tuttas trener, gjorde et meget godt inntrykk under samlingen. Han er med på NGFs samling i Syd-Afrika i disse dager.
Foto: A. Ramnefjell

I slutten av forrige uke arrangerte NGF en meget nyttig seanse på Innesvingen på Haga golfpark. Her var Tuttas trener Gary Gilchrist med gjennom to tøffe dager. Her var Darren Webster-Clarke som trener blant andre Marianne Skarpnord, Anders Kristiansen, Marius Thorp, Jan-Are Larsen og flere spillere på Europa Tour'en, fysioterapeut Tina Hessel, 6 unge spillere, deres trenere og en rekke trenere som skal være med på å få fram gode spillere rundt om i klubbene, landslagstrenere og øvrig støtteapparat. Det er selvsagt viktig for spillernes trenere og de andre trenerne som skal følge opp ute i klubber og distrikter å ha en slik samling. De får mange nyttige impulser når de lærer fra de beste.

Cesilie Hagen, Drammen GK, blir analysert av kompetente karer. Michaela Gunhildrud med vennskaplig skulderklapp. Fra venstre blant gutta: Gary Gilchrist, Tuttas trener som samarbeider med NGF også,  Darren Webster-Clarke, Henrik Lundqvist, Anders Tellberg og Mathias Lilleheim.
Foto: Asbjørn Ramnefjell

De 6 unge spillerne var Solveig Helgesen, Bjørnefjorden, Michaela Gundhildrud, Bærum, Cesilie Hagen, Drammen, Stian Hansen, Grønmo, Magnus Brovold, Borregaard og Elias Bertheussen, Trondheim. Disse ble testet fysisk av Tina Hassel. Hun målte styrke, smidighet, utslag i ledd og annet som kan ha innflytelse på golfsvingen.Tina Hessel undersøker Cesilie Hagens bevegelighet og forklarer for tilhørerne om hva hun finner.
Foto: A. Ramnefjell

(Bildet til høyre): Darren Webster-Clarke forklarer lovende Magnus Brovold, fetter til Lars Petter Brovold, hva han gjør og hva som kan endres.
Foto: A. Ramnefjell

Spillerne gikk gjennom svingen med videoanalyse hvor de engasjerte trenerne forklarte styrker og svakheter mens spillerne og deres egne trenere fulgte med. Meget givende diskusjoner rundt posisjoner, timing, oppstilling etc.. De hadde også andre seksjoner hvor putting og småspill ble analysert. Gode tips florerte.

- Vi ønsker å skape en toppidrettskultur, sier sportssjef i NGF Frode Scheie til Golfsiden. Han er en systematisk herremann som setter tingene i system og sørger for at spillerne skal ha de beste forutsetninger for å bli bedre. - Vi setter krav til utøverne i langt større grad enn før, fortsetter han.

Det å sette krav til utøverne har selvsagt mye å si når kandidater skal plukkes ut. Det er de som virkelig vil gjøre en innsats som vil bli prioritert. Dagens spillestyrke er ikke så viktig. Det er ikke minst innsatsviljen som er viktig. NGFs Trener- og talentutviklingsprogram kalles Garmin TTU 08 hvor Garmin, en av verdens største produsenter av GPS-produkter, er hovedsponsor.

- Garmin viser veien til målet, blir slagordet for dette nye prosjektet vårt, sier Frode Scheie.

Prosjektet gir helt sikkert resultater på sikt. Hvor gode spillerne blir skal bli spennende å se. Det vil ta noen år. Det er som kjent bare Roma som ble bygd på en dag. Eller?


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Her finner du DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Leter du etter noe? Søk på GOLFSIDEN etter noe du lurer på. Kanskje du finner det du søker på tusenvis av Golfsiden-sider som ligger ute på nettet. Les mer

Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn


Tilbake til første side

 

 
 
 
Annonser
Kjøpe selge golfaksjer/-andeler?
Annonsering golfaksjer

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ar@golfsiden.com 

Henvendelser annonser:
Asbjørn Ramnefjell
TLF: 67 14 10 90
Mob: 900 900 72
ar@golfsiden.com