Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser

Økende golfinteresse i Norge

10.09 Økt golfinteresse:
Ny rekord i antall medlemskap
Det spilles golf over hele landet som aldri før.

NGF melder om ny rekord i antall medlemskap.

Her er meldingen:


Medlemsrekord i Golf-Norge: Aktiviteten har aldri vært større
Akkurat nå er det er flere medlemmer og det spilles mer golf i norske golfklubber enn noen gang før.

Det har lenge vært omtalt som en ny golf-boom, og nå har oppturen også passert alle tidligere rekorder. Oppdaterte tall fra Norges Golfforbund (NGF) viser at norske golfklubber i starten av september passerte 126.000 medlemskap.

– Det er tidenes høyeste medlemstall. Norske golfklubber har aldri hatt flere medlemmer, og det er spesielt yngre målgrupper som viser økende interesse. For første gang er snittalderen på norske golfspillere under 50 år, og utviklingen er naturligvis svært gledelig, sier president i Norges Golfforbund Egil Hatling.

Den forrige rekorden skriver seg fra 2009 da norske golfklubber hadde 125.388 registrerte medlemskap. Deretter falt medlemstallet i ti sammenhengende år – fram til 2019 – da antallet var nede i 95.436.
– Det er flere årsaker til det kraftige oppsvinget, mener golfpresidenten.

– Som utendørsidrett der aktiviteten foregår med eget utstyr på store områder, hadde vi gode forutsetninger da pandemien rammet samfunnet. Samtidig velger vi å tro at vi sammen med klubbene har gjort mye riktig de siste årene. Og i tillegg har vi fått fram en ny verdensstjerne i Viktor Hovland, som gir økt oppmerksomhet og inspirerer oss alle.
For det er mer enn medlemstallet som har skutt i taket. Også aktiviteten er høyere enn noen gang. I 2020 ble det bestilt over 1,8 millioner golfrunder på norske baner, en økning på hele 92% fra året i forveien. Likevel er fjorårets rekord i ferd med å bli slått.

Med fire måneder igjen av 2021, er det registrert nærmere 1,6 millioner runder på norske baner. Aktiviteten er 11 % høyere enn på tilsvarende tid i fjor.

– Det er fantastiske tall. Men tidligere oppturer har lært oss at ingenting vokser inn i himmelen av seg selv. Med økt press på banene, større kamp om starttidene og mange nye medlemmer som skal finne seg til rette, har vi fått nye utfordringer som vi må ta på alvor, poengterer Hatling.

For den gledelige oppturen kan bli like kortvarig som den forrige golfboomen hvis de nye golferne ikke følges opp, mottar trening, opplever mestring – og inkluderes i gode klubbmiljøer.

– Flere spillere og mer aktivitet i Golf-Norge betyr økte inntekter for både klubbene og forbundet. Og vi har gode planer for å investere dem i mer og bedre aktivitet, forsikrer presidenten.

– I vår nye virksomhetsplan har vi klare mål for veien videre. Vi skal jobbe hardt for å beholde alle de nye golferne. Få med oss flere barn og unge, spesielt jenter og kvinner. Ha profesjonelle spillere av begge kjønn på høyt internasjonalt nivå. Forbedre rammebetingelsene for klubber og forbund. Og utvikle miljøene slik at ansatte, frivillige og aktive blir værende i golfen.

Samtidig skal golfsporten i Norge rigges for framtiden.

– Hele samfunnet er inne i en digital omstilling som har skutt fart gjennom pandemien. Den utviklingen vil også vi være med på. Som forbund er det vår jobb å utvikle verktøy og tjenester som kommer klubber og spillere til gode. Vi er allerede i gang med arbeidet, avslutter Egil Hatling.
 
Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon