Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser01.02 Mallorca:
Byr på mye golf
Mallorca har virkelig tatt golfturisme på alvor. Golfsiden har flere ganger skrevet om mulighetene på denne øya i Middelhavet.


 
Bassenget i spa-avdelingen er en del av nyoppussingen som varte i 10 måneder på Castillo Hotel Son Vida
 
Castillo Hotel Son Vida er et medlem i Marriott-kjedens "The Luxury Collection".

 Dette hotellet er oppgradert og pusset opp. Det er en stund siden Irans statsoverhodet, Libyas Gaddafi, kongen av Marokko, filmstjernen Brigitte Bardot, kongen av Hellas og en rekke andre celebriteter brukte dette hotellet på sine ferier på Mallorca. Meget forståelig at de som kunne velge og vrake, valgte akkurat dette stedet.

Hotellet har en helt ny og utvidet spaavdeling for hotellets gjester og spavenner. Det tok 10 måneder å renovere denne delen som nå består av 900 m2.
 
På Son Vida Spa finner vi fire topp moderne behandlingsrom med utsikt, et innendørs swimming pool, et treningsstudio og store sauna- og hvileområder.
 
Treningsrommet er rikt utstyrt med moderne apparater. Dette inkluderer tredemøller, elliptiske tråkkemaskiner, romaskin og annet utstyr. Det er tre ulike saunatilbud med varierende temperatur.
 
I tillegg til massasje og personlig trening finnes det ansikts- og kroppsbehandling av høy kvalitet.
 
"We are delighted that with the opening of the brand new Son Vida Spa we can once again place emphasis on Majorcan quality tourism. And best of all, not only will guests enjoy unique spa experiences, but all spa enthusiasts will appreciate the special ambience” forteller Christoph Michl, CEO i Arabella Hospitality.
 
Dette hotellet er virkelig et lekkert sted. Man kommer bort fra bylarm og stress og inn i en egen verden på hotellet som ligger litt utenfor Palma.

Selve golfbanen er en fin utfordring med svært varierte hull og med en god blanding av lette og vanskelig hull.

Son Vida-banen hjemmeside Son Vida-banen ligger rett ved hotellet.

Son Quint golfbane
På Son Quint har de nå endret hull 8 og 9. Hull 8 er blitt et mye lengre og bedre hull sammenlignet med det gamle hullet hvor det bare var en drive og en liten wegde i en dog leg høyre-kreasjon. Nå er hullet rett fram og som sagt mye lengre.

Hull nr 9 er nå blitt et par 3 hull på rundt 140 meter. Et bra par 3 hull er det blitt. Ikke alt for vanskelig med en stor green. Greenen er for øvrig den samme som "den gamle nieren". Dermed er det blitt plass til en driving range av god kvalitet. Driving range manglet tidligere. Da måtte man slå inn i et nett på oppvarmingen før runden. Greenene er gode. De siste 9 hullene er mer krevende enn de første og setter større krav til ballkontroll.Son Quint

Banen er god vedlikeholdt. Gode og krevende greener. Det er ikke mange helt flate greener, om noen. Likevel er de ærlige å putte på siden onduleringene er myke i den forstand at helningene er tilpasset størrelsen på greenene på en fin måte.

Gode greener og spennende hull gir en fin opplevelse når man spiller rundt. Restauranten er av høy kvalitet. Hit kommer både lokalbefolkning og turister for å spise selv om de ikke spiller golf. Om sommeren er det også stor trafikk til badebassenget ved klubbhuset.

Treningsgreenen er av høy kvalitet. Den er nesten helt flat slik de fleste treningsgreener bør og skal være. Selvsagt er det noen små helninger, men ikke slik som på mange norske baner hvor det ikke finnes et eneste flatt område på treningsgreenen.

Banen blant åpnet i 2007. Den er designet av Ramón Espinosa og Kurt Rossknecht. Lengden er 5750 m og par 71 etter at det 9. hullet ble par 3.

Son Quint-banens hjemmeside 

Son Muntaner – en flott bane
Golfsiden besøkte banen sist gang i november 2018. Den var minst like bra som tidligere og utsøkt mat i klubbhuset. 
 
Golfsidens beskrivelse fra forrige besøk passer også i dag:
 
Banen åpnet i 2000, og er en moderne bane designet av den samme Kurt Rossknecht, lengre enn Son Vida og trangere – krevende for de som er på birdie-jakt. Fantastisk natur og utsyn – og uten tvil den aller beste av banene i dette området. Veldig velstelt overalt med store, utfordrende greener, fairways med Bermudagress, og rikelig med velplasserte, nydelige (både å se på og å spille fra) bunkre – 60 stykker i alt.
 
Her også er Middelhavsfloraen hjertelig til stede overalt, og beplantning er gjort slik at det skal blomstre absolutt hele året – noe det også gjør.Son Montaner er en god bane med svært varierende hull. Noen lette og noen meget vanskelige
Hull 12 på Son Montaner

Sa Capitana - et imponerende tre over 1000 år gammelt

På hull 15 kneiser en av Middelhavets absolutt eldste levende skapninger, det mildt sagt enorme oliventreet ”Sa Capitana”, mer enn 1000 år gammelt og over 6,5 meter i diameter. Her gjelder det å spille rundt! Banen har også et rikt fugleliv, og har flere miljøsertifikater. Her er det også vann i spill i langt større grad enn på Son Vida. På Son Muntaner byr på veldig gode treningsfasiliteter for alle deler av spillet. Banen er 5971 m fra gult, 5170 m fra rødt. For den som vil prøve å gi på litt, spiller banen 6266 m fra hvitt.

Son Muntaner hjemmesideSon Vida-banen snor seg rundt det flotte hotellet

Området ligger bare fem minutter fra hovedstaden på Mallorca; Palma de Mallorca. Banene Son Vida, Son Muntaner og Son Quint er alle blant de beste på denne flotte øya.Castillo Hotell Son Vida er et tradisjonsrikt hotell som er vel verdt et besøk. Hotellet oser av gammel storhet og var og er et in-sted for filmstjerner, statsoverhoder og andre mer eller mindre kjente celebriteter. 
Fra tidligere:

Son Vida er eldst

Son Vida er den eldste banen på Mallorca. Åpningen fant sted i 1964 av Prins Rainier av Monaco. Den ble etter hvert ganske sliten slik at den ble ombygd i 2001 av den tyske banearkitekten Kurt Rossknecht. Golfsiden spilte banen på slutten av 70-tallet. Det var derfor spennende for Golfsidens utsendte å spille denne banen igjen. Den ligger rundt det eksklusive 5-stjerners Castillo Hotell Son Vida hvor filmstjerner, konger, presidenter og andre statsoverhoder fra fjern og nær tilbrakte sine ferier og konferanser.

Banen er utfordrende. Ikke så veldig lang, men det er fort gjort å gjøre feil som koster dyrt. Man har stor glede av å studere baneguiden før man går til verket.

Slik beskrev en annen av Golfsidens medarbeidere banen etter et besøk i 2013:

Hullene ligger flott i terrenget, som om de alltid har vært der, veksler mellom å være trange og brede mens de føyer seg naturlig etter naturen og innlagte kunstverk av vann (de tre siste hullene) og steinmurer. Trær er til stede overalt – pinjetrær, palmer og mandeltrær – noen ganger som ren kulisse, men ofte nærmest som aktive aktører i spillet der de står strategisk plassert. Bunkrene fortjener også rosende omtale, alle har samme mengde sand og samme hardhet – og oppfører seg dermed ganske så forutsigbart. Legger du ikke ballen der du har planlagt det, så er det din egen feil, og ikke bunkerens. Plasseringen av fairwaybunkere er (nesten irriterende) god. Stellet og finishen er upåklagelig over alt. Banen er 5601 m fra gult, 4738 m fra rødt.

Son Vida banen hjemmeside 

Hull 7 på Son Quint

Fra et av rommene på Castillo Hotel Son Vida

Hotellene
Det er skrevet litt om det legendariske hotellet Castillo Hotell Son Vida. Det er verdt å bruke litt tid på å se nærmere på dette på hotellets hjemmeside.

Her priser og tilbud som gjelder for Castillo Hotel Son Vida: KLIKK HER

Et annet hotell av ypperste klasse er Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel. Her er det god mat og fine rom. Eksempelvis kan man få herlige tapas i restaurant La Bodega del Green. Prisene på hotellet varierer med sesongen. Hjemmeside

Det tredje hotellet vi nevner her er St. Regis Mardavall Mallorca Resort. Her føler man at har et godt liv i fine omgivelser. God mat får du blant annet i Aqua restaurant.

Mallorca har virkelig gjort mye for å bygge seg opp igjen som et ledende golfferiemål.

Resultatet er vellykket.Golfsiden var på besøk og hadde en fin opplevelse på Alcanada i Alcudia nord på øya våren 2017. Se egen artikkel.Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon