Golfsiden.com - Norges store uavhengige Nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Elegant på Castillo Hotel Son Vida. Her oser det av historie og legendariske gjester

25.04 Mallorca:
En golfreise verdt
Mallorca har satset stort på golf, og har nå 24 baner på menyen.

Stort sett av meget god kvalitet.
3 av disse ligger i Palmas umiddelbare nærhet, hvor man også kan velge å innlosjere seg på et av Marriott-gruppens 3 hoteller. To av disse ligger svært nær de 3 golfbanene Son Quint, Son Vida og Son Muntaner.

St. Regis Mardavall Mallorca Resort
er et luksushotell som ligger ved sjøen vest for Palma. Her bygges det for tiden en beach club, som skal være ferdig i juli 2023. For den som vil bo her og spille golf, er det en tur på 10-15 min. til banene.St. Regis Mardavall Mallorca Resort

Vil man bo nærmere banene, med kort shuttle-avstand er Castillo hotel Son Vida et utmerket alternativ. Hotellet ligger i et slott fra 1200-tallet, og byr på alle Spa, bassenger, treningsstudio, to restauranter og nydelige, store rom. Samt mye kunst på veggene. Utsikten over Palma-bukten er storslått.Castillo Hotel son Vida

Ønsker man å bo direkte på en av banene med avstand ca. 100 m til klubbhuset til Son Vida-banen, er Sheraton Mallorca Arabella golf hotel det beste alternativet. Også her finner du alle nødvendige velvære-fasiliteter.Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel

Golfsiden har nylig spilt de 3 banene, som alle fremstår som meget velholdte, og med en naturlig plassering i det naturskjønne terrenget.

Son Quint - den nyeste av de 3 Arabella-banene
Banen ble bygget i 2007. Her er det mange spennende hull. Lengden er 5.750 m fra gul tee og 4.987 m fra rød tee (71).

Tiger
Tidligere i år fikk golfdirektøren for Arabella golf plutselig en beskjed om at det ville komme en prominent gjest for å spille her. Erklæringer og skjemaer måtte fylles ut, og det var strengt hemmelighold rundt hvem som skulle komme. På lørdag dukket selveste Tiger Woods opp med egen livvakt. Han ville gjerne spille en runde med sin sønn. Tiger hadde vært et svært hyggelig bekjentskap, og en stor overraskelse for klubben og tilfeldige spillere i nærheten.
Inngangspartiet til det legandariske hotellet Son Vida Castillo

Son Vida – den eldste banen på Mallorca
Banen tradisjonsrike banen regnes som en av de mest eksklusive på Mallorca, og rangerer nok et hakk over Son Quint. Den fremstår da også i litt bedre stand og med kanskje enda flere spennende hull. Den ligger nydelig i terrenget, og er svært variert.

Banen har mange trær, og krevende vannhindre på de siste hullene. For mange fremstår den som en parkbane, mens mange av hullene er svært trange. Banen er ikke spesielt lang; - fra gul tee er den 5.597 m, og fra rød tee 4.784 m (72). Men den er ikke noen typisk birdie-bane. Flere av utslagene krever stor nøyaktighet. Par 3-hullene er relativt korte med stor høydeforskjell. Her kreves riktig køllevalg!Son Muntaner

Son Muntaner - mesterskapsbanen
At banen var vert for DP-touren i 2022 sier litt om kvaliteten. Banen ligger flott til med nydelig utsikt fra flere hull. Den er velstelt overalt med flott beplantning. Et av verdens eldste trær (6,5 m i diameter) står inngjerdet som en nydelig kulisse på hull 15.Litt av et tre. Respekt.Son Muntaner er en perle av en golfbane

Men det er en vanskelig bane å score lavt på fra gul tee, som måler 5.985 m. Fra rød tee måler banen 5.098 m (72). At banen er enda mer kupert enn de to andre banene, gjør ikke saken enklere. To av par 3-hullene krever driver for «normale» golfere. Vi vil nok tro at de fleste mannlige golfspillere med hcp over 15 vil ha størst glede av å spille banen fra blå tee (5.430 m). Men denne banen bør man spille om man først drar til Mallorca.

Priser
Prisene på greenfee er selvfølgelig interessant for de fleste. Her har Arabella nå innført et system som gir dynamisk prising. Det vil si at man monitorerer etterspørselen på de ulike tider. Det innebærer at prisene kan variere ganske mye på forskjellige tidspunkter av dagen og sesongen. På vårparten og utover ser det ut til at prisene på Son Quint og Son Vida varierer mellom Euro 100 og 150, mens Son Muntaner ligger mellom Euro 120 og 200.

Golfbil/tralle kommer i tillegg. Utenom sesongen vil nok prisene settes noe lavere.

Det tilbys også golfpakker. På Sheraton Mallorca tilbys f.eks. 3-7 overnattinger med frokost med tilhørende 2,3 eller 5 runder golf på Arabella-banene til Euro 480 pr. døgn i dobbeltrom.

Med dagens Euro-kurs kan nok dette svi litt i manges lommebøker, men en god opplevelse kan vi nesten garantere.
(Værforbehold)  


Linker:

På Castillo hotel Son Vida er både det interiør- og eksteriørmessige av høy klasse. Spektakulær kunst pryder ganger og foajeer. Rommene er gjennomgående store og eksklusive; og beliggenheten er unik, med flott utsikt over Palma-bukten.
HER ER LINKEN MED MANGE FINE BILDER

St. Regis Mardavall Mallorca Resort

Sheraton Mallorca Arabella Golf Hotel

Link til informasjon og starttid-bestilling på de 3 Arabella-banene finnes på
Golf resort i Palma - Arabella Golf Mallorca


Her er mange fine bilder å titte på.
Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon