Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side


21.11 
Jan Are Larsen: GLAD , LETTET og SLITEN
Det var en fornøyd Jan Are Larsen vi snakket med før han krøp til køys etter sin store dag.

Jan Are Larsen holdt det han lovet oss før siste dag: "Nå skal jeg gi det jeg har". Den aggressive sarpingen gjennomførte kvalifiseringen til Europa Tour'en (ET) i fin stil - best av alle på de to tøffe finaledagene med rundene 64-63 (par 71). 

"Det var bra å få en god start", kunne han fortelle. Han startet med to birdies. Han var sikker på at han ville klare kortet etter 9 hull. Da var han 4 under par på runden. Etter 12 hull tenkte han på 59. Han var da allerede 7 under par, og det var tre par 5 hull igjen. Han trengte bare to birdies ved siden av birdier på par 5 hullene. Da hadde 59-runden vært et faktum. 

Han slo seg opp i greenkanten på det 13. hullet - par 5. Men han brukte en chip og to putter her - par. Ingen birdies på de to neste, men birdie på det 16. hullet var bra. På det siste hullet - par 5 - 491 meter langt - var han like tøff og rå som han hadde vært hele uken. Etter en ikke alt for bra drive, i følge ham selv, plukket han opp driveren på fairway og klinte til, selv om det var vann nær greenen. Han fikk en liten fade, og ballen ble liggende i greenkanten. Chip og to-putt ga en 63 runde - som de fleste nå vet.

Jan Are Larsen beskrev sin tilstand som glad, lettet og sliten rett før han oppsøkte puta på hotellrommet etter en lang dag og stor oppmerksomhet - ikke minst fra media. 

På den siste runden traff han 18 greener i regulært antall slag. Det er sjelden kost selv blant de aller beste spillerne. Han var utenfor fairway én gang - med 10 centimeter! "Det var aldri fare for å få en eneste bogey", kunne han rolig fortelle etter å ha analysert runden. En analyse som var fort gjort å gjennomføre.

- Er du en aggressiv spillertype?

- Ja, jeg har en aggressiv spillestil. Som amatør har man lite å tape ved å satse friskt. Denne uken har jeg kanskje vært litt mindre aggressiv. Her har det stått mye på spill.

Kloke ord fra en spiller som har draw som grunnslag, men han er rask med å legge til at han også kan kontrollere en fade når det er nødvendig. Og det er nødvendig når han stiller opp i de større proff-turneringene hvor banene setter store krav til et variert slagreportoar. Det nytter ikke å slå en lav draw i medvind inn på en knallhard green. Da må man gjøre som Tiger Woods. "Få et toer-jern opp i været og la ballen lande på greenen som en sommerfugl som har vondt i benet!"

Jan Are Larsen spiller neppe i neste ukes ET-turnering i Hong Kong sammen med Henrik Bjørnstad. Kanskje starter han opp i Syd-Afrika i januar - hvis han kommer med.

Nå gjenstår det bare å samle inn penger slik at Jan Are Larsen kan få råd til å bruke ET-kortet. Med PGA Norge som er konkurs og et amatørforbund som bare er for amatørene, er det ikke mye å hente fra organisert hold for vår nye golfstjerne. Her må næringslivet tråkke til. 

Ellers er det vanskelig oppnåelige ET-kortet like lite verdt som et VISA-kort uten dekning.


Nå skal det legges til at Norges Golfforbund har bidratt stort til Jan Are Larsens fremgang. Uten bred og profesjonell støtte fra den kanten hadde vi aldri fått oppleve Jan Ares store uke i "Helvetes-uken".

Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no