Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser
Darren Webster-Clarke og Espen Kofstad i en kort pause i treningsarbeidet på ToppGolf-anlegget i Bærum.

14.06 Espen Kofstad:
På vei mot noe stort?
Espen Kofstad strevde med spillet sitt i vinter. Han var langt unna sitt beste og havnet et godt stykke nede på resultatlistene. I det siste har det løsnet.  Golfsiden.no har snakket med ham.

Han trener med Darren Webster-Clarke på ToppGolf når det passer inn i spilleplanen.

Darren Webster-Clarke bruker GC Quad som teknisk hjelpemiddel. Her er fire høyhastighetskameraer (30.000 frames per second) som gir god informasjon om slagene. Klikk her for mer info fra Youtube. Han bruker GC Qaud sammen med alle sine elever. Et meget nyttig redskap.

Golfsiden møtte Espen Kofstad noen dager før hans avreise til Tyskland og BMW International Open i München.

- Hvordan er spillet ditt for tiden – og hvilke sterke og svake sider vil du peke på?

Espen Kofstad: - Puttingen min er blitt bedre. Jon Karlsen og jeg har intensivert treningen. Blant annet har vi trent med Aim Point. Etter hvert har det løsnet litt. Jeg har klart å legge inn mer tid på det jeg ikke har vært så bra på. Nå er plutselig putting blitt den beste delen av spillet mitt, og det er ganske nice. Resten av spillet er steady. Det skjer ikke så mye. Jeg har nesten ikke bommet en putt på under to meter i de par siste turneringene hvor jeg har spilt bra. Da blir resten av spillet så lett. Det er bare å slå ballen, og hvis jeg misser greenen, så vet jeg at hvis jeg bare får ballen innenfor to meter så får jeg par. Det frier opp hodet ganske bra.

- Hva er dine planer fremover?

- Nå drar jeg til Tyskland og BMW. Uken etter er det Valderrama. Deretter er det Irish og Scottish Open som jeg ikke aner om jeg kommer med på. Deretter er det The Open-uken. Her spiller jeg ikke kvalet fordi min verdensranking ikke er god nok til å få være med på pro-kvalet. Dermed måtte jeg spille to steg. Det valgte jeg bort Dermed blir det lag NM sannsynligvis. Etter det er det ingen faste planer.

- Hva har Darren Webster-Clarke hjulpet deg med i det siste?

- Vi jobber stort sett med det samme hele tiden. Det er å ha kontroll på køllehodet. Jag har hatt seks tunge måneder på golfbanen hvor det alltid har vært noe nytt å ta tak i hver dag. Før jeg dro til Danmark strukturerte vi den treningen jeg gjør. I tillegg er kroppen min bedre og bedre for hver dag som går.
 
- Hvordan er det å ha flere norske spillere på Europa Touren?

- Det er mer sosialt enn å være der alene. Det er veldig gøy. Vi har en fin kjemi sammen. Vi viste oss frem på en god måte i Belgia. Det er jo alltid moro å ha noen med samme flagg som deg som du kan få litt god energi av.

- Hvor viktig er det å ha en coach du har tillit til?

- Hvis du snur på det: hvis du har en coach som du ikke tror på så er det vanskelig hver dag du drar på trening. Det blir det samme som å ha en caddy eller et støtteapparat med mennesker som du ikke har tillit til, da går det ikke an å spille bra. Tenk deg at du står på hull 18 i en turnering hvor du skal prøve å klare cutten eller komme topp 10 og du lurer på hvorfor treneren din ga deg den og den informasjonen om svingen. Da treffer du ikke fairway. Det aller viktigste er at du har noen du stoler på og har god kjemi sammen med. Når du får et råd, må du kunne stole på at det er bra, og at du skal bli bedre.

- Hvordan er det med finansene?

- Nå er det bedre. Før turneringen i Danmark hadde jeg vel igjen cash til to eller tre turneringer på konto. Disse to ukene jeg har spilt i Danmark og Belgia har i hvert fall dekket reisene i år. Det så litt tungt ut der en liten stund. Jeg prøve å ikke tenke på det og det har jeg heldigvis klart. Jeg er ganske fornøyd nå da. Etter en del måneder med minus var det deilig å få inn i hvert fall to tredeler av en sesong. Det er ganske all right.

- Takk for praten!Espen Kofstad i trening på ToppGolf med Darren Webster-Clarke på en tåkefylt og regntung dag.
 


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon