Leserbrev Golfbutikk/-aksjer Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side     Søk på GOLFSIDEN Les mer

Her følger du med direkte fra San Roque: KLIKK HER

LIVE SCORING: FØLG LARSEN, NILBRINK og ROJAHN KLIKK HER!!!

15.11 Helvetesuken 10. - 15. oktober, San Roque:
Nilbrink nr. 50 etter 78-75 på de to siste rundene

Paul Nilbrink hadde muligheten, men grep den ikke
Challenge Tour neste år også. Lite stemte på de to siste rundene. Paul Nilbrink klarte ikke å få den nødvendige scoren. Han hadde trengt en 71 runde tirsdag ettermiddag for å komme på Europa Tour'en neste år. Det ble 75 etter to dobbelbogeyer tidlig på runden. Neste år er det 10. gang på rad han forsøker seg på kval-skolen. Kanskje han da lykkes. Hvis han da ikke blir blant de 20 beste på Challenge Tour'en i løpet av sesongen. Nå får han i hvert fall en hyggelig ranking siden han var med hele veien i denne turneringen.

Fra tidligere i dag:
15.11 Med tre hull igjen å spille var det klart. Paul Nilbrink klarer ikke å få kortet. Han var fire over par etter 15 hull og 12 over par på de siste to rundene. Dermed røyk muligheten til å klare kortet i år for en tapper Paul Nilbrink.

16.45: Hvis han avslutter med fire birdier på de fire siste hullene, klarer Nilbrink kortet.
Fra tidligere:
DESSVERRE - Nilbrink hadde birdie på 12 og par på 13. Må gå de siste 5 hullene tre eller fire under par - dobbelbogey på hull 2 og nr. 8. Løpet er nok kjørt. Han har bare en birdie på de siste 27 hullene før birdie på det 12. hullet nå.

Nå "spurtes" det friskt på San Roque. Magnus Person Atlevi er fire under par på siste runde med tre hull igjen. Han trenger en birdie til for å klare kortet. Han klarte det på det 3. siste hullet, men fikk en bogey på det nest siste hullet og par på det siste. 68-runden er trolig et slag for svakt. Nilbrink hadde 78 på 5. runde og avsluttet runden med bogey og dobbelbogey.
 
(kl 12.42) Europa Tour-kortet henger i en tynn tråd. Må gå rundt par på den siste runden tirsdag. Holder nervene? Han startet med en par i følge sportssjef Jan Erik Aalbu som fotfølger Nilbrink på San Roque5.11 Helvetesuken 10. - 15. oktober, San Roque:
Nilbrink og den tynne tråden. Nerver på siste runde
Paul Nilbrink med svak 78 runde. Er han tøff nok på den siste runden?
Siste mulighet tirsdag ettermiddag. Nervetrådene er tynnslitte. Makter han presset på den siste runden. Klarer han å ta ett slag om gangen, beholde roen og ikke la seg rive med av den spenningen som unektelig er til stede? Svaret får vi utover ettermiddagen. Han hadde 78 med en svak avslutning bogey og dobbelbogey på tirsdag formiddag. Da han gikk ut på den siste runden, lå han på 30. plass. Han må trolig gå på par eller en under par for å klare det. Det kan bli meget tøft.

Jan Erik Aalbu kunne fortelle at Nilbrink spilte meget bra på de lange slagene og var i banene hele veien. Han ble imidlertid straffet hardt på og rundt greenene. Han slå riktig nok et par dårlige slag på de to siste hullene. Det kostet tre slag umiddelbart.

Det vil være en stor prestasjon om han klarer dette. Gjør han det, beviser han at han kan kjempe om gode plasseringer på Europa Tour'en. Går det ikke denne gangen heller, er spørsmålet om han er sterk nok psykisk når det kommer til stykket.

13.11 Helvetesuken 10. - 15. oktober, San Roque:
Nilbrink spiller solid, men de andre klarer ikke å få være med på de to siste rundene
Etter fire runder er det klart at løpet er kjørt for Jan-Are Larsen (nr. 98) og Øyvind Rojahn (nr. 138). Jan-Are var 5 over på de første 9 hullene søndag morgen og 6 over etter 11. Han hadde 3 birdier og en eagle på de 7 siste hullene samt 2 bogeyer, men det holdt bare til en 98.plass i dette selskapet.

Øyvind Rojahn var riktig nok en under par på de første 9, men gikk to over på de siste 9. Han gikk på 73 slag søndag og viste at han kan spille god golf. Men innimellom ble det for svakt denne gangen dessverre. 

Paul Nilbrink var en over par etter 9 hull og minus 1 totalt. Han spilte på par på de siste 9 og ligger på en flott 8. plass når det er to runder igjen å spille. 

12.11 Helvetesuken 10. - 15. oktober, San Roque:
Nilbrink spiller solid Jan-Are Larsen 73-76-76 - Rojahn 76-80-80
Paul Nilbrink hadde en eagle, to birdier og fem bogeyer på lørdagens runde. Etter halvspilt turnering ligger han på en 10. plass. Han virker trygg på seg selv. Det hjelper sikkert å ha treneren/kona med som caddie. Med solid spill nå klarer han å nå sitt mål. Han har vårt med i alle Europa Tour-kval'ene siden 1997 uten å lykkes. Vi får håpe at alle gode ting er ni.

Jan -Are Larsen hadde en ny 76 runde og falt ned til en 105. plass. Han må nå i første rekke konsentrere seg om å klare cutten etter fire runder.

Øyvind Rojahn spiller dessverre ikke godt nok. Bare et mirakel på den fjerde runden kan få ham videre nå etter 76-80-80 og en 145. plass.

11.11Helvetesuken 10. - 15. oktober, San Roque:
Nilbrink med kjemperunde! Jan-Are Larsen 73-76 - Rojahn med 80-rundeFredag Paul Nilbrink spilte seg opp fra en 53. plass til en 8. plass fredag etter flott spill. Han hadde fem birdier og en eagle. Han fortalte til Golfsiden etter runden at han dette var en av årets beste runder. Han får god hjelpa av caddie og frue Hege som er profesjonell trener og en god støtte. Han var uheldig på dagens 16. hull hvor ballen ble liggende oppå en kvist. Chippen ble ikke nær nok: bogey. Ny bogey på det 17. (banens 8. hull). Han var meget fornøyd med å avslutte med bønkerslag og pøtt på det siste hullet for en birdie.

Det blåste ganske friskt i dag. Det samme været er ventet de neste dagene. "Nå er det bare å ladda om", sier Paul Nilbrink. "Det er mye golf igjen å spille".

Dessverre avsluttet Jan-Are Larsen svakt på de siste åtte hullene hvor han gikk fem over par. Han falt ned til en 85. plass med det. Det ser unektelig mørkt ut for Øyvind Rojahn med 12 over par etter to runder og en 145. plass. I første omgang må han nå konsentrere seg om å få spille alle rundene. Han må prestere bedre de neste dagene om det ikke skal bli tidlig hjemreise.

10.11 Helvetesuken 10. - 15. oktober, San Roque:
Jan-Are Larsen med sjokkåpning: dobbelbogey, men kom inn på 73

Jan-Are Larsen åpnet med 73 slag
Åpningsrunden på 73 slag holder til en 41. plass etter første dag for Jan-Are Larsen. Han åpnet med en dobbelbogey på det første hullet. Han hadde fem birdier. Det lover godt for fortsettelsen. Han forteller til Golfsiden at han slo out of bounds på det første hullet. Det blåste kraftig mot fra venstre. Jan-Are Larsen slår fade for tiden og startet ikke ballen tilstrekkelig langt til venstre på utslaget. Han trente med Darren Webster Clarke både i går og etter runden i dag. Det er bare små justeringer som skal til før det blir riktig bra i følge Larsen. 

Paul Nilbrink hadde fire birdier på sin runde, men hele seks bogeyer. 74 slag holder til en 53. plass etter første runde. Han spilte på den nye banen som normalt er den letteste.

Øyvind Rojahn hadde tre birdier på den nye banen, men det ble sju bogeyer og dermed 76 slag. Greit å komme i gang, men bogeyene må bort om han skal sikre seg kortet for neste år. Han er på 89. plass med den runden (like før runden er ferdigspilt).

Anders Sjöstrand leder på 66 slag (nye banen). Han hadde seks birdier og en eagle.

Keith Horne hadde albatross (to slag på et par 5 hull) på det 5. hullet på den nye banen.

Blant de sju spillerne som var under 70 slag gikk fem av dem på den nye banen. Dette var Robert Rock og Jarmo Sandelin som begge hadde 69 slag.

Fra tidligere:

09.11 Helvetesuken 10. - 15. oktober, San Roque:
Nå gjelder det!

Øyvind Rojahn skal forsøke å komme inn på Europa Tour'en igjen
Siste kvalifisering for neste års Europa Tour med tre norske på plass.

I fjor holdt det med 73 på hver runde for å gå videre. Da vant Peter Gustafsson (-9). Han klarte å spille seg inn blant de 50 beste i Europa i år.

Nå skal 156 spillere spille om 30 kort (pluss delt 30. plass). Det er fem færre enn i fjor og har sammenheng med at antall kort på Challenge Tour'en er økt fra 15 til 20.

75 spillere er direkte kvalifisert til denne finalen, mens 84 kommer fra det andre steget i kvalifiseringen.
Les mer om dette her.

Her finner vi mange gode spillere. Tre tidligere Ryder Cup spillere er med:
Peter Baker,  England, Jarmo Sandelin, Sverige og Philip Walton, Irland. 

Øyvind Rojahn, Paul Nilbrink og Jan-Are Larsen skal gjennom seks knallharde runder for å komme med på Europa Tour'en neste år.

Paul Nilbrink starter i første ball kl 09.00 på den nye og letteste banen på hull nr. 1. Det er kompakte startfelt med bare to timers forskjell i starttid. Det er likevel en fordel (normalt) å starte tidlig. Paul Nilbrink, Sorknes GK, har spilt ganske godt i hele år. Han har hatt noen perioder i noen runder hvor det har gått litt dårlig. Klarer han å unngå dette, er han god nok i massevis til å gå videre.

Øyvind Rojahn, som spiller for Evje ved Moss, starter sist på samme bane som Nilbrink kl 11.00 på hull 10. Han er årets norgesmester og har vist fint spill ved flere anledninger. Han er tøff nok til å gjøre det bra her. I fjor gikk det ikke så bra, men han har det som skal til av både guts, rutine og spillekvalitet. I fjor ble han nr. 80 i kvalet og spilte alle seks rundene.

Jan-Are Larsen starter så tidlig som i 3. ball på den gamle og vanskeligste banen kl 09.20 på hull nr. 1. Han hadde kortet i år, men klarte ikke å spille inn nok penger. Han har vist at han har evnen til å være stabil, men noen ganger har han pådratt seg noen "stygge" hull. Potensialet er der. Vi får håpe at stabiliteten holder og at katastrofene uteblir. Da kan det blir nytt kort på Miklagard-spilleren. I fjor ble han nr 19 på fire slag over par på seks runder.

Torsdag: STARTHer finner du
DEBATTSIDEN
Si din mening!!


Tilbake til første side


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
HAR DU NOE PÅ HJERTET?

Her kan du skrive ditt leserbrev til Golfsiden

Skriv inn ditt innlegg i feltet under. Innlegget kan godt være med kallenavn, men som i andre seriøse fora ønsker redaksjonen å vite hvem innsenderen er. 

Leserbrev
:
 

Navn: E-post

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Skal du annonsere kjøp eller salg av aksjer/spilleretter eller brukt utstyr?
Skal du annonsere selv? KLIKK HER

Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser
Vil du ha golfnyheter på mail fra GOLFSIDEN?
GI DIN BESKJED TIL:
ramn@online.no 
Merk mailen med Nyhetsbrev
 
 
 
 

 

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no