Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
    

Nyheter

Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Amatørgolf
Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
 
Sitatet

"The more I practice, the luckier I get"


BEN HOGAN
 
 

Nyheter

Tilbake til første side


ET-kval 2. runde:

Mandag 11.11:
Jan Are Larsen til Spania sammen  med Knut Ekjord
Det blir to nordmenn i startfeltet i 3. og siste kvalifisering til ET neste år. Jan Are Larsen gikk bort og vant sin kvalifisering på St. Cyprien etter rundene 76-69-. En glimrende prestasjon. Jan Are Larsen spilte skjorte av alle i NM på Grenland for et par år siden da han vant med omtrent samme sifre som Henrik Bjørnstad vant med på Borre før han ble pro. Det var i nærheten av 20 under par. Jan Are har ved flere anledninger vist at han kan spille og ikke minst score på et høyt nivå. 

Her er hva de skrev på ETs hjemmeside: 
Norwegian amateur Jan Are Larsen showed the professionals the way as the weather-interrupted Second Stage of the European Tour Qualifying School finally concluded at St Cyprien in France.

The Scandinavian golfer carded a three under par third round 70 for a four under par total of 215 to claim pole position of the 33 players from St Cyprien who made it to the Qualifying School Finals at Emporda GC and Pals GC in northern Spain, which get underway on Friday.

Hygelig var det også at Gordon Sherry, SCO, kom videre. Han har vært lovende lenge og har fortsatt den beste plasseringen på ET av en amatør med sin 4. plass i Scottish Open i 1995. 

Paul Nilbrink gikk på 70 slag - det samme som Jan Are Larsen. Det var et slag for mye til å få være med i play off om den siste plassen. 8-runden i går var nok mer enn irriterende. synd for sympatiske og gode Paul Nilbink.Søndag 10.11:
Jan Are Larsen 69 og opp på andreplass
På søndagen andre runde på St. Cyprien gikk Jan Are Larsen som eneste mann under 70 slag. Dermed er han oppe på 2. plass før den tredje og siste runden mandag. En runde rundt par skulle sikre ham plass i "sluttspillet" med god margin. 

Paul Nilbrink måtte helt opp i 80 slag i dag og ligger tynt an på 52. plass. 33 mann går videre til kvalet som starter på fredag i Spania. Med en runde på anslagsvis 71 eller bedre kan han smette gjennom nåløyet mandag.  

Søndag 10.11
Knut Ekjord 81-65-73-74 - han klarte det
Søndag hadde Knut Ekjord visse problemer lenge, men en sterk avslutning reddet plassen blant de 30 beste. Knut var 4 over par etter 12 hull. Han spilte sterkt mot slutten og gikk to under par på de to siste hullene. Spillet sitter godt, og det skal bli spennende å se hvordan han klarer seg når kvalifiseringen starter på Emporda og Pals til torsdag. Da skal 168 mann kjempe om 35 plasser på neste års Europa Tour. 

Søndag ettermiddag var en del spillere ute i play off for å kjempe om de siste plassene opp til nr. 30. Vi misunner dem ikke. Det er vinn eller forsvinn på mer enn en måte. 

Flott kjempet Knut! 

Lørdag 09.11
Knut Ekjord 81-65-73
Lørdag ble det 73. Dermed er Ekjord på 19. plass. Han må være blant de 30 etter fire runder for å få spille i det avgjørende kvalet senere i måneden i Spania. Kjempeviktig runde for hans karriere søndag. 

Jan Are Larsen åpnet med 76 på St. Cyprien og var nr. 14 etter første runde. Paul Nilbrink la på 20. plass med 77 slag. 

(Natt til lørdag)09.11
Knut Ekjord med årets kanskje beste runde (65)
Fredag spilte Knut Ekjord kanskje den mest imponerende runden vi har sett av en norsk spiller i år. Etter en bedrøvelig 81-runde torsdag kom han igjen fredag med 65 slag. Dermed klatret han opp til en delt 9. plass fra nær bunnen av listen første dag. Knuts prestasjon var sterk. Han var en av bare fem mann som gikk under 70 slag. Nest beste mann hadde 67 (to mann). Det var også en 68- og en 69-runde. Også psykisk var dette viktig for Knut Ekjord. Nå vet han at han kan prestere. Han har vist lovende takter i lengre tid nå. Han har arbeidet med Darren Webster Clarke på Miklagard og i England i år. Clarke uttalte i høst at Knut med sitt nåværende spill ikke burde ha vanskeligheter med å klare seg på Europa Tour'en. Men det er fortsatt et stykke frem. Han skal ha full klaff fremover. Golfsidens redaktør hadde gleden av å spille med Knut Ekjord fra backtee på Bogstad i begynnelsen av august. Det er blitt skrevet før, men vi gjentar det her. Knut Ekjord vartet på den runden opp med det beste banespillet vi har sett av noen norsk spiller de siste 40 årene. Da har vi spilt med og sett alle de beste norske i denne perioden. Maken til driver og lange jern har vi ikke sett på norsk jord før - av norske spillere. Vi får håpe det går veien for Knut nå. Det fortjener han 

Sterk vind førte til enda en dags utsettelse på de to andre banene. Jan Are Larsen og Paul Nilbrink har dermed ennå ikke startet Ventetiden er meget slitsom.  

08.11
Dårlig vær - Ekjord med en 81-runde
Sterk vind førte til en dags utsettelse på to baner. Det ble spilt en runde på Knut Ekjords kval-bane. Hans endte opp på 81 slag og må virkelig spille bedre for å ha noe håp de neste dagene. Fire mann gikk under par og 20 mann av 79 gikk på 80 eller dårligere i den sterke vinden.

07.11.02
Knut Ekjord og Jan Are Larsen kjemper for sin fremtid

De spiller denne uken fire runders kvalifisering for å komme med i den endelige kvalifiseringen senere i høst. 

Hele 245 mann kjemper på tre baner i  - en i Frankrike og  to i Spania - om noen ledige plasser i den siste kvalifiseringen som går over seks runder i Spania.

Jan Are Larsen spiller på St. Cyprien i Frankrike, mens Knut Ekjord spiller på PGA Golf de Catalunya ikke langt fra Barcelona. Begge har tidlig start torsdag. Paul Nilbrink spiller på samme bane som Jan Are Larsen.

For Knut Ekjord kan det være helt avgjørende å komme seg gjennom disse kvalifiseringene til Europa Tour'en. Vi tror det er langt fra sikkert om han fortsetter hvis han ryker ut i høst. Han har neppe noen vanskeligheter med å få seg en skikkelig sivil jobb hvis køllene hans ikke gir tilstrekkelig med inntekter.

Jan Are Larsen har flere muligheter hvis han ikke lykkes denne gangen. Han har utdanning fra USA og mange år foran seg på golfbanen.

Tøff konkurranse
Det er ikke lett å spille seg inn på Europa Tour'en. Knut Ekjord og Jan Are Larsen kom seg gjennom det første nåløyet for noen uker siden. Nå kjemper 245 mann på tre baner om 30 plasser på hver av banene. Disse 90 spillerne møter så de som er direkte kvalifisert til trinn 3 i kvalifiseringen - i alt 168 mann. De 168 som spiller på Emporda og Pals i Spania 15. - 20. november spiller om 35 kort for neste års Europa Tour.

Good luck boys!


Tilbake til første side
Tips en bekjent om golfsiden.com!
Mottakers epost Navn
Din epost Navn

 
 
Annonser

Golfnyheter på mail? Send inn din mail adresse til: ramn@online.no 


Henvendelser annonser:
ramn@online.no