Golfsiden.com - Norges store uavhengige nettsted for golf - Hele Norges golfportal Les mer
 

 Annonsere aksjer?
 
Norske-svenske baner
 
Ukens golftips
 
Innendørsgolf
 
Golf på Internett
 Vitser
 
Golf på TV
 
Arkivet
 Kontakt
 Golfbox
 Rankinglister


 LOGIN TIL GOLFBOX


Gamle leserbrev

GOLFSIDEN som din startside? Klikk her

Legg golfsiden.com til dine favoritter: Klikk her 

Til alle nye seere/lesere:
VELKOMMEN 

Annonsér på Golfsiden - ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72
Tilbake til første side    Debattsiden    Golfreiser


Driving range, Asker GK

07.08 Banebesøkene:
Asker, Hakadal og Losby
I år er det ingen unnskyldning for å ha dårlige greener på baner på Østlandet. På overskriftens tre baner er greenene i meget god stand.

Svært mange steder har greenene vært alt for trege i år. Det er banekomiteens og head greenkeepers ansvar. Alt for mange er alt for redde for å klippe ned greenen til "riktig" eller "hyggelig" klippehøyde. Da Golfsidens utsendte var på besøk på de tre nevnte banene var alle sammen meget bra.

Felles for de tre banene er at man må være oppmerksom på at greengresset vokser mot vannene. Det ser man på grønnskjæret, grønnfargen, på gresset på greenene. Er det lysegrønt, er det meget raskt fordi gresset vokser fra deg. Som regel er det nedoverbakke-putter i tillegg slik at de blir ekstra raskt. Når du titter i motsatt retning ser du at gresset er mørkegrønt det betyr at det går mye tregere. Har du gresset som vokser sidelengs i din puttelinje, må du beregne MYE større break. Gresset strekker seg stort sett mot vann. Det er er en god pekepinn. Også på andre baner.   

Dette er felles for alle de tre banene, men Losby er "verst" i klassen når det gjelder gress som ligger (grain). Felles for de tre banene var at ballene rullet meget bra.

Asker GK
Asker er en hyggelig bane å spille. Den er ikke lang. Her trenger du å spille med hodet. Da er det ikke så vanskelig å få en god score. Du må ikke bli for grådig. Da blir du hardt straffet.

Banen er kort, men den er lang å gå. Klubbhuset er blitt supert med det nye innendørsanlegget i kjelleren. Kafeen er også trivelig med et meget bra tilbud.

Vel verdt et besøk!Hakadal GK - Aas Gård
Denne banen er heller ikke så lang. De siste ni hullene har en hyggelig start med fem ganske lette hull. De tre siste er krevende. De første ni hullene er varierte og byr på mange ulike utfordringer. Her gjelder det å spille taktisk lurt. Kafeen er fin. Miljøet er bra. Det er alltid hyggelig å komme til Hakadal.

Foran greenene var det mange steder temmelig hardt. Det gjorde det vanskelig å beregne innspillene når man kommer dit på en tilfeldig runde og ikke kjenner til grunnforholdene. Men et skikkelig regnskyll ordner den vanskeligheten.Losby Gods ruver i landskapet og er et flott sentrum for golfaktivitetene på en fint anlegg

Losby GK
Losby Gods er flott. Her kan man virkelig ha det hyggelig, bo på hotellet og spille golf på en meget velstelt og velholdt bane. Spise god mat. Trene på ulike slag på godt underlag. Her er det gode muligheter til å få seg en god golfopplevelse. Ta en dag eller to med overnatting og vær i et flott golfmiljø.

Beliggenheten er fin i rolige og åpne omgivelser. At banearkitekten kunne vært mye "heldigere" (les:dyktigere) med design av mange av greenene, skal vi la ligge er. Han har for øvrig gjort mange av de samme feilene på Kongsvinger, men det er en annen sak.

Fairwayer og greener er en fryd å spille på. Men det er viktig å ligge på riktig side av flagget på mange av hullene. Ligger du utenfor greenen på nr 1, 2, 3, 6, 7 og 9 på første halvdel av banen, bør du virkelig konsentrere deg om å komme i riktig posisjon med pitchen eller chippen din. Det samme gjelder nr 11, 16, 17 og 18.

Oppsummert:
Alle de tre banene gir deg en fin opplevelse i kraft av godt vedlikehold, gode greener, bra spiseforhold og hyggelig velkomst.

Se selv!

   

 


Her finner du DEBATTSIDEN Her diskuterer du golf
Si din mening!!


Debattsiden
Søk på GOLFSIDEN
Spør Matz Modéer
Her svarer Matz Modéer

Golfreiser:
Egen seksjon