Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Per Gullberg - 13. sep 2011 kl. 14:12 *  IP
P4 golf og ABX golfreiser

Mitt navn er Per Gullberg. Jeg har jobbet som golfpro, administrativ sjef og turneringsleder i over 20 år. Jeg påstår at jeg har stor kunnskap om og bred erfaring med å gjennomføre golfturneringer.
Et mer graverende eksempel på, om ikke direkte juks, så i hvert fall forsøk på å omgå regler og intensjoner har jeg aldri vært borte i.

Jeg var ansvarlig turneringsleder for P4 golfens regionfinale på Holtsmark Golf lørdag 10 september. Jeg hadde også det samme ansvaret for turneringen ABX golfreiser hos oss søndag den 11 september.

Det er mange innlegg og diskusjoner på nettet akkurat nå. Det har bygget seg opp til en sak som vi som golfklubb og arrangør av turneringer ikke vil identifisere oss med.

Jeg har valgt å selv gå gjennom historikken for de to spillerne som vant begge turneringene og det er helt klart at ingen formelle regler er brutt.
Innen idretten er det viktig med fair play. I dette tilfelle er det klart at disse spillerne i lang tid har brukt systemet på en uforsvarlig måte.
Dette har medført at de har tilegnet seg flotte premier på en måte som ikke burde vært mulig.
Som ansvarlig turneringsleder har jeg derfor prøvd å få kontakt med spillerne på telefon uten å få svar. Jeg har også sendt sms til begge spillerne og hatt telefonkontakt med daglig leder i deres hjemmeklubb og bedt om en forklaring og tilbakemelding på revisjon og føring av hcp de siste år. Har også fått opplyst at ansvarlig i P4 har sendt mail til begge spillene. Når denne forklaring foreligger vil det bli besluttet om vi skal gå videre med saken mht til diskvalifikasjon evt innrapportering til NGF.

Min begrunnelse for dette er at de har opptrådd usportslig og i strid med all etikk og moral som skal være noen av golfens grunnleggende normer og verdier.
Dette gjennom å spille på en handicap som skulle ha vært mye lavere.


Med vennlig hilsen
Per Gullberg
Administrativ leder/turneringsleder
-----------------------------------------
Holtsmark Golfklubb
Mail: per@holtsmarkgolf.no
Tlf: +47 332 44 999
Mobil: +47 970 44 164
www.holtsmarkgolf.no

ROBERT TRENT JONES II DESIGN
 Resurrected (13. sep 2011 14:18) *  IP
Jeg tror ingen klandrer verken Holtsmark, p4-golfen eller andre turneringsarrangører i forbindelse med opprulling av denne saken. Derimot tror jeg de fleste synes det er prisverdig at dere tar dette på alvor.

Tror dette kan bli en viktig symbolsak for fremtiden også, det er ganske sikkert andre som også spekulerer i denne type aktivitet, om så ikke i denne utbredelsen.



 Pepper (13. sep 2011 14:18) *  IP
Det var en meget ryddig og bra redegjørelse, Per. All honnør til deg for den og for at du griper fatt i problemet på en god og saklig måte.


 Green (13. sep 2011 14:21) *  IP
Flott at dere tar tak i saken!


 Handicap-Hans (13. sep 2011 14:49) *  IP
Handicap-snik er den verste sorten. Veldig bra at noen tar tak i denne saken, som jeg synes ikke er langt unna kriminell handling.


 Dr. Green (13. sep 2011 15:03) *  IP
Veldig bra Per! Det er flott at turneringsledelsen her tør å ta tak i det som ikke er veldig gøy å ta tak i. All respekt til deg for det :)


 Enur (13. sep 2011 15:05) *  IP
Veldig bra at dette tas tak i av de aktuelle klubbene og turneringsarrangørene! At de to nevnte herrer ikke er så lette å komme i kontakt med nå sier vel sitt.

Håper både hjemmeklubb og forbund tar skikkelig affære her!



 Mediate (13. sep 2011 15:11) *  IP
Veldig prisverdig av Per Gullberg dette.
Synes abssolutt at dette bør innrapporteres til NGF, som videre bør ta affære, med utestengelse, straff etc
Går på troverdigheten til hele golfsporten dette.

Dette er langt alvorligere enn å tøye hcp rglene litt ifb nedskriving. Her er det pengepremier, reiser etc som det er jukset bevisst med.



 Nysgjerrig (13. sep 2011 15:20) *  IP
Er det noen der ute som har oversikt over hva de har vært med på og vunnet de senere år? Hva snakker vi om av turneringer, prestasjoner og premier ?


 Resurrected (13. sep 2011 15:21) *  IP
Takke meg til å være jålehandicapper, da slipper man sånt spetakkel :)


 Gunnar Bull (13. sep 2011 15:50) *  IP
Godt jobbet!


 Smilende Sam (13. sep 2011 16:06) *  IP
Pers redegjørelse er ryddig, god og i tråd med golfens prinsipper. Meget bra. At disse gutta nå ser ut til å gjemme seg under en stein sier jo sitt. Uansett ser det ut til at det legges opp til en ryddig prosess fra Gullberg & co sin side og det er det viktigste.


 RRB (13. sep 2011 16:57) *  IP
Dette er meget bra av Per Gullberg og Holtsmark Golfklubb, at de tar tak i noe som kan vise seg å være det verste eksempelet på hcp-sniking i norsk golfhistorie, i alle fall når man tar premie-verdiene i betraktning. Har undersøkt litt på egen hånd, helt siden søndag kveld, hva disse gutta har vunnet av turneringer. Og det er ikke lite..!! Helt siden 2005 kan man finne navnene på disse to på toppen av resultatlistene.. Utallige reiser til utlandet som nok hadde kostet en vanlig mann 30-40.000 kroner pr tur.
Håper at dette blir et eksempel til etterfølgelse for handikap-komiter i de fleste golfklubber fremover, at de stiller litt fler spørsmål når noe er tvilsomt, og at man tør ta tak i saker som kan vise seg å være tvilsomme.
Nå gleder jeg meg bare til P4-Golfens landsfinale på Miklagard lørdag, 1. premien er jo nå mulig å vinne for alle som er med.
Takk Per, litt stolt av å være medlem i Holtsmark Golfklubb nå. :)



 007 (13. sep 2011 17:29) *  IP
Imponerende trådstart og vilje til å rydde opp!

Enig med GB, godt jobbet!



 Resurrected (13. sep 2011 18:39) *  IP
... og bra til han observante som startet snøballen på P4-golfens facebook-side. Uten det hadde det aldri blitt oppdaget.



 digger (13. sep 2011 18:50) *  IP
Er vel bare legitimt å spørre om verdiene er ført på selvangivelsen.
Baksmell :)



 Affen (13. sep 2011 20:54) *  IP
Veldig bra, AR: Håper du skriver en sak om dette. Dette er noe alle er opptatt av.


 Hcp 8 (13. sep 2011 20:55) *  IP
Respekt til Per å komme med sin og klubbens syn på dette.

På tide at noen tar tak og rister juksemakerne.

For mange i norsk golf, selv om vel ingen har sett noen andre som er så ille som disse 2 karene



 Per (13. sep 2011 21:30) *  IP
Hvor mange av de andre spillerne tror dere justerer hcp sitt etter at de er klare for delfinale osv? Selvfølgelig litt annet nivå enn her men går jo på det samme. Delfinalen vinner de med ett slag. Det er bare en putt unna at andre vinner. Søndagens resultat er sykere.


 QA (13. sep 2011 21:32) *  IP
Bra Per. Godt at dette blir fulgt opp.

Tror SAS Eurobonus GolfTour også bør sjekke sine historiske resultatlister for å si det sånn. Spilte sammen den ene av disse for noen år siden. Jeg stusset den gang over hcp i forhold til spillet han leverte. Han vant selvsagt og gikk til landsfinalen. Og det var ikke første gang han hadde kommet dit fortalte han meg.



 Fooore (14. sep 2011 09:12) *  IP
Dette er et ekstremt tilfelle, her er det snakk om at personer kanskje skulle hatt hcp 10 istedenfor 20, eller lignende. Slike eksempel finnes det få av tror jeg.

Men det er sikkert mange spillere som skulle hatt pluss/minus 1,0 i hcp hvilket skulle bety ett slag tildelt fra eller til. Kjipe greier men ganske ubetydelig. Med visse unntak.

Men disse 2 har tøffe dager.



 simen fulland (14. sep 2011 10:03) *  IP
Var det ikke like ekstremt i fjor?

Både delfinale og finale ble vunnet av et lag der spillerne hadde henholdsvis 0 og 36 i hcp?

På Holtsmark måtte hver spiller ha 6 tellende utslag og på Mikla 9 tellende hver.

Husker jeg riktig gikk de brutto under par i begge de overnevnte rundene.
Dermed må 36 HCP'eren ha ett reelt lavere Hcp, eller så var lavhandicaperen Tiger Woods. Jeg mener å huske at sistnevnte ikke deltok......

Begynner å helle mot tvangsjustering av HCP i alle runder for alle. Ikke bare de med hcp på 4.5



 Resurrected (14. sep 2011 10:08) *  IP
Dette er nok et ganske unikt tilfelle ja, fordi det har pågått over så lang tid og tilsynelatende kynisk.

Det må ikke bli sånn at alle som vinner en turnering heretter har jukset med handicapet. Men det er kanskje en idè for turneringsarrangører å følge et oppsett hvor det lønner seg å være god i golf. Sånn at det å trene for å bli bedre blir viktigere enn å opprettholde et høyt handicap.



 Resurrected (14. sep 2011 10:18) *  IP
@SF: Joda, det var variasjoner over samme tema i fjor, og jeg oppfattet at både deltakere og arrangør var rimelig lite fornøyd med den forestillingen der. En scratch-spiller og en "36"-hcp presterer å gå en bogey-fri runde på Holtsmark med 6 tellende utslag på hver. Endte opp på lave 50 mener jeg å huske. De vant også med fem slags margin på Miklagard, hvor det var 9 tellende utslag på hver.

Helt åpenbart at 36-handicapperen ikke var en reell nybegynner. Det var blant annet derfor at taket på 24 ble innført i år.

Likevel så var ikke dette av det systematiske omfanget over flere år som man er vitne til her. Så jeg vil være forsiktig med å sammenligne dette, spesielt også fordi den ene var en scratch-spiller og dermed ingen sandbagger.

Problemet er at det nesten kan virke som om det er noen sånne lag med hvert eneste år, og da blir det ingen reell konkurranse dessverre.



 Kjell249 (14. sep 2011 10:51) *  IP
Simen: De med 4.5 får ikke tvangsjustert HCP. De kan jo bare justere hcp i singelturneringer og der får alle justert hcp uansett. Jeg tror de fleste ville hatt betydelig høyere hcp ved justering av alle rundene.


 sss (14. sep 2011 11:05) *  IP
Se det. Gutta er renvasket i henhold til pressemelding (Golfnews)


 Green (14. sep 2011 11:11) *  IP
Renvasket, ja. De har med andre ord bare veldig flaks i turneringer, da. Kjekt for dem...


 Resurrected (14. sep 2011 11:27) *  IP
Da er det bare å beklage den heksejakten de har vært utsatt for, og ønske dem lykke til i helga.


 Tjaha (14. sep 2011 11:29) *  IP
Hvordan er det mulig å vinne handicapturneringer gang på gang over flere år, og med store deltagerfelt?

Dette minner meg om bankraneren Sven-Erik Utsi som påstodd at alle pengene var lottopremier. Vunnet førstepremie gang på gang.

Disse golfguttas resultater er usannsynlige, men ikke umulige. De bør, for sin egen troverdighet, publisere sitt eget handicapregister. Å ja, det finnes og det ligger i Golfbox.



 Potter (14. sep 2011 11:33) *  IP
Det eneste gutta har fått bevist, er at de er flinke til å spille dårlig når det ikke er turnering!

Jeg håper jeg blir satt opp i ball med dem på lørdag, så jeg kan lære hvordan man halverer sine slag når man spiller turnering med fine premier.



 Ulf (14. sep 2011 11:40) *  IP
Jeg spilte mot en av de karene for syv år siden. Kvalifisering i Diners Club på Drøbak. Så med en gang at hans handicap lå langt under hva hans spill viste (han hadde 24 den gangen). Siden jeg spilte forholdsvis godt den runden, sa han til meg på et tidspunkt; ikke få for mange poeng nå for da må du skrive deg ned. Du kommer greit videre med 36 poeng!
Denne uttalelsen, samt det faktum at mannen viste spillferdigheter til langt under sitt opplyste handicap, gjorde at jeg rapporterte ham til Diners med en gang jeg kom inn - så att vedkommende hørte det!
Dette resulterte i at Diners satte en lavhandicaper i samme flight med ham under landsfinalen på Oslo GK (en fra klubben som fungerte spionmarkør). Etter 9 spilte hull ble han kalt inn til daglig leder i klubben for å forklare sitt fremragende gode spill i forhold til handicapet. Resultat: han "stikker av" etter 9 spilte hull!! Gjett om det ble ble dagens snakkis på Bogstad den dagen!
Så dukker han jaggu opp i flere påfølgende turneringer med store premier (reiser og internasjonale finaler + gavekort etc.). Den ene etter den andre med utrolige resultater - men nå gjerne i toer og firermanns turneringer, der handicapjusteringer ikke foretas siden det er hullets beste score som teller etc. Ved flere anledninger snakker jeg med arrangører og påpeker historikken til vedkommende, men de sier de ikke kan gjøre noe siden det er snakk om lagturneringer (Bullshit!) - mener nå jeg når jukset er så opp i dage!!
Siden den gang spiller jeg ikke så mye golf lenger, og gidder i hvertfall ikke være med på den slags turneringer for å sponse "broilerhandicappere" og deres reiser verden rundt. Etter hva jeg har klart å spore opp, har vedkommende spilt verdensfinaler i nesten alle verdensdeler siden den gang. Og det er med en viss skadefryd - men også en stor porsjon undring over at ingen har tatt opp dette tidligere - at navnet hans dukker opp i denne sammenheng..
Ser at både hendicapkomité og pro går god for deres handicap nå i ettertid. Men la meg da legge til at også jeg godt kan fake dårlig spill for å gi meg selv et godt alibi hvis det skulle dukke opp et behov for akkurat det..Det er vel bare for faen å gå tilbake en god del år, sjekke hva de hadde i handicap den gangen, sjekke det opp mot presterte runder i store turneringer opp gjennom årene - og tvangsskrive dem ner.? Ække så vanskelig det, er det vel? De fleste i lille golf-Norge kjenner jo hverandre og burde derfor kjenne til disse personene - eller.?
Dette er argumenter jeg har hørt i alle år jeg spilte golf; at folk spiller under falske flagg i slike turneringer. At ingen gjør noe med det, er egentlig enda verre,fordi dette er med på å undergrave folks interesse for sporten. De gidder ikke holde på i lengden.. Lykke til med oppvasken!!



 Gunnar Bull (14. sep 2011 11:55) *  IP
Enig med Ulf. Dette undergraver folks interesse for sporten, og pressemeldingen er bare pinlig fra start til slutt.


 Resurrected (14. sep 2011 12:02) *  IP
Ikke noe mer å gjøre med saken.

Men man fikk i det minste oppleve et golfnorge med handlingsvilje, om så bare for to dager. Nå er jeg redd konsekvensen blir at mange resignerer og andre opplever at nå er det fritt fram for det meste.

Martyr-kortet skal vel også spilles tipper jeg.



 Golf Dude (14. sep 2011 12:10) *  IP
Den pressemldingen er det mest pinlige jeg har lest på lenge. Den er ytterst pinlig for Drøbak som golfklubb og P4Golfen. At de ikke tør å reagere på disse to personene er meget uheldig både for sportens renome' og for miljøet i turneringer fremover. Nå hadde man sjansen til å få stoppet disse juksemakerne umiddelbart, men istedet så velger man å åpne for handikap anarki. Det er bare 3 ord å si om håndteringen fra Drøbak og P4Golfen. feigt, feigt feigt.


 Fooore (14. sep 2011 12:10) *  IP
Sjekka om de hadde spilt noen single-turneringer i Drøbak, og intet som tilsa feil hcp.

De er dømt av "folket" men har ikke brutt noen regler, bevis/indisier er uansett relativt klare.

Kjipe greier.



 radar (14. sep 2011 12:23) *  IP
Alle som har spilt golf i mer enn 2min vet at handicapsystemet kan jukses med/ manipuleres.
P4, arrangørklubb, hjemmeklubb har ikke mulighet til å irettesette så lenge gutta har vært litt gjennomtenkte, og det kan det jo se ut som om de har vært.

Mer forbauset over ta gutta har mage til å holde på slik. Må jo ha vært stemplet som juksemakere på hjemmeklubben i lang tid (selv om uttalelsen fra det holdet kan tyde på noe annet).

Ganske så provoserende



 Sand McBagger (14. sep 2011 12:26) *  IP
De fremstår altså lokalt overfor McGowan som 18/23 hcp'ere, men i parturneringer etc fremstår de gjennom MANGE år med fantastisk spill. Dette kjøper jeg bare ikke. Sorry. Dette legitimerer sandbagging - godt jeg er medlem på Miklagard der vi slipper sånne kjipe karer.


 Resurrected (14. sep 2011 12:56) *  IP
Jeg vil uansett fortsatt uttrykke min støtte til Per Gullberg som tør å stå frem med navn og identitet i denne saken.

Å lete etter bevis i en sånn sak er meningsløst utover det faktum at de til tross for å ha figurert på toppen av parturneringer med store premier de siste 6-år så har ikke det høye handicappet senket seg i samme periode.

Det å se på registrene er bare tull fordi handicapene selvfølgelig bare gjengir det som står i registrene, og ingen har vel beskyldt dem for å jukse med selve registrene.
Gi meg 5-10 år så skal jeg også klare å ha 20-25 i handicap og med et register som viser hvorfor.

Det som da står igjen er den skjønnsmessige vurderingen, hvor da proen sier at de ikke er flinkere enn 20 i handicap. Resultatene er de fleste enige om at taler for noe helt annet. Jeg er i tvil om Drøbak eller P4-golfen er tjent med å innta dette standpunktet. Hadde de ønsket å imøtekomme problemet med handicap-sniking så hadde ordlyden vært ganske annerledes. Det er litt som å høre SV uttale at de ikke tror noen misbruker trygde-systemet i Norge.



 Green (14. sep 2011 13:24) *  IP
At det er vanskelig å "arrestere" dem er én ting.

At Kracht kommer og forsøker å fremstille disse som ofre er for meg helt uforståelig. Det innebærer at han må tro at det ikke har vært noen intensjon om juks her, noe de fleste ser ut til å betvile.

Pressemeldingen hadde vært mer spiselig om den kort og greit sa "Vi kan ikke se noen brudd på formelle regler, men vi i P4-golfen, NGF og aktuelle handicapkomiteer er klar over situasjonen og vil i fremtiden arbeide for å sikre rettferdige forutsetninger i konkurranser som P4-golfen".



 Potter (14. sep 2011 13:29) *  IP
At det finnes "lowlife" som disse typene der ute er ikke den største overraskelsen, men at Drøbak Golfklubb lar seg dra ned i gjørma på denne måten synes jeg er merkelig.

Jeg er glad jeg er medlem i en klubb hvor dette aldri hadde blitt akseptert!

Tror heller ikke jeg stiller i P4 neste år.....



 Resurrected (14. sep 2011 13:40) *  IP
Gitt at handicap-turneringer vinnes helt tilfeldig, så er sannsynligheten for å vinne tre på rad, med henholdsvis 602 lag, 50 lag, og 50 lag. (P4-innledende, P4-semi-finale, og ABX) (Og da tar jeg ikke hensyn til at det er handicap-reduksjon som i utgangspunktet favoriserer lavhandicapere)

Sannsynlighet = 1:1505000

Da er kun de tre siste tatt med og ikke de foregående 6 år, ettersom vi ikke vet eksakt hvor mange forsøk de har. Men jeg tipper at sannsynligheten for å ha en meritt-liste som det vi er vitne til fort nærmer seg 1:1-milliard (give or take).

Så ja, vi snakker om en god bunke flaks her med andre ord...



 Fooore (14. sep 2011 13:40) *  IP
Drøbak har vel bare tatt tak i saken, sjekka resultater og snakka med pro som ser disse folka på range et lite antall ganger ila sesongen.

Turneringsseirene har vært i regi av andre klubber/firma på andre baner, ser ikke helt hva Drøbak har gjort feil.

Men pressemeldinga ift "heksejakt" er pinlige greier.



 Thor (14. sep 2011 13:49) *  IP
Jeg har tidligere jobbet i en av Norges beste golfklubber i mange år, og dette er jo dessverre ikke noe nytt. Jeg har hatt tilfeller hvor spillere har fått 52 poeng i sponsorturneringer, og hvor jeg da har gjort en rask sjekk. Personen med 52 poeng hadde 47 poeng året før i en annen turnering, og etter samtale med sponsoren ble spilleren disket. Hjemmeklubben ble informert om hele saken.
Dette har skjedd flere ganger, og da helst i sponsorturneringer med bra premier. Amatørregelen med maks verdi blir svært ofte oversett i slike turneringer.
Må samtidig innrømme at jeg har mottatt premier med høyere verdi, men da pga svært godt spill:) (og uten hcp)

For meg, og svært mange andre, handler golf svært mye om ære, tillit og respekt. Dette gjelder blant annet for reglene, både på spill, hcp og lokale regler med hensyn til oppførsel og klær.
Personer som overser disse reglene, også de uskrevne, aksepterer jeg ikke i min krets av venner og bekjente innen golfen. Derfor er min oppfordring: Utesteng slike personer fra DIN egen krets! La de drive med sin juksing i sin egen lille verden. Blir nok noe ensomt etterhvert..
Og til turneringsledere: Utesteng slike personer hvis muligheten finnes.

Noen nevner lenger opp her at han er glad for å være medlem på Miklagard hvor slike personer ikke finnes. Miklagard er en fantastisk klubb, med en utrolig bane, og en banestandard i topp verdensklasse! (synd at ikke alle kan innse dette snart!!) Men dessverre også her finnes noen få svarte får, som i alle verdens klubber.

Med ønske om en fortsatt god sesong uten juksere,

Thor




 Potter (14. sep 2011 13:52) *  IP
@Fooore. Sitat fra pressemeldingen:

"HCPet deres er i samsvar med det handicap de er registrert med i Golfbox i dag, Jens Gilboe og Jim McGowan, Drøbak GK"

Jeg er faktisk veldig overrasket over at noen ansvarlige i en golfklubb kan skrive dette i en pressemelding med tanke på det som er kommet frem i saken.




 Gulber (14. sep 2011 14:04) *  IP
Ja dette er pinlig, da vi tok grøntkort fikk vi beskjed om at i golf er du på en måte din egen dommer. å at det å jukse er enkelt, men at det er bare straff til en selv. det gjelder nedskriving de fleste jeg kjenner liker å spille godt å skrive seg ned. Seff med noen untak som sier det er for ustabile å syntes det blir feil å skrive seg ned. dette er kaller jeg juks hvis en stiller i turneringer. man burde dokumentere flere tellende runder hvis man deltar på turnering av dette formatet med store gevinster.jeg spiller på 13 hcp å klarer å ligge i buffersonen med det hcp. men klart det hadde blitt mye enklere hvis jeg aldri skrev meg ned, å spilte på 30hcp hadde ikke hatt samvittighet til å stille i scrambel turneringer da. disse dette gjelder får spille sine selvskapsrunder å kose seg med det. å holde seg unna turneringer. man kan bare ikke ha sånn flaks med spiller i scrambleturneringer.


 Gunnar Bull (14. sep 2011 14:19) *  IP
Jeg synes vi alle skal vurdere hvorvidt vi vil støtte en turnering som med mer enn 99,9999% sannsynlighet aksepterer at vinnerne jukser.




 Fooore (14. sep 2011 14:28) *  IP
"HCPet deres er i samsvar med det handicap de er registrert med i Golfbox i dag, Jens Gilboe og Jim McGowan, Drøbak GK"

Potter: du kan vel selv gå inn og sjekke akkurat dette i golfbox? Hva er feil med det?



 dutte (14. sep 2011 14:28) *  IP
Det ligger en artikkel på Kracht sin blogg som heter Happy Golfers.
Morsom lesning sånn sett i etterkant av bråket som har oppstått.

Kracht må dessuten ha mange knagger for å henge fra seg alle hattene han bærer i denne farsen.



 Potter (14. sep 2011 14:34) *  IP
@Foore. Feilen er at HCPet deres IKKE er i samsvar med det de er registrert med i Golfbox i dag!

Dette trodde jeg faktisk hele golfnorge, bortsett fra de bak den pinlige pressemeldingen, hadde fått med seg.



 DA (14. sep 2011 14:46) *  IP
Nesten så jeg må møte opp på Miklagard under finalen for å se på de når de slår ut da!


 Green (14. sep 2011 14:57) *  IP
Det blir jo spennende å se a) om de møter opp, og b) om de føler at de må forsøke å spille til handicapet de er registrert med siden de vet at alle kommer til å følge dem med argusøyne denne runden.

Vi kan uansett ikke dømme stort ut fra finalen. Spiller de supert og vinner blir det jo komisk, men man kan vel kanskje forvente at de ikke vinner denne? Som nevnt over vil det være i deres interesse å forsøke å "bevise" at de ikke er bedre, og selv om de skulle være kyniske nok til å ignorere dette vil det muligens bli tøft for dem å spille bra uansett, med det presset som er på dem for tiden.



 Jan Banan (14. sep 2011 14:59) *  IP
Er de så dumme at de møter opp på lørdag tror jeg de mottar lite appluas når de mottar premie fra delfinalen og at mange kommer til å følge runden med argusøyne.


 Fooore (14. sep 2011 15:06) *  IP
ok, jeg tror klubben mener at det hcp de har i turneringa er i samsvar med golfbox.

At spillestyrken tilsynelatende er misvisende er noe helt annet.



 Glove (14. sep 2011 15:09) *  IP
I min verden er dette ganske enkelt; for de som har mulighet, tid og ønske om å gå dette nærmere i sømmene, så bør følgende gjøres:

Spillerens prestasjoner i turneringer med store premier(noen nevnte siden 2005), bør kartlegges. Deres prestasjoner og poengsummer i de nevnte turneringer analyseres. Matematisk sett bør det være en relativt grei prosess å få frem sannsynligheter for at prestasjonene de har er reele eller basert på feil handicap.

Jeg spiller aldri slike turneringer, og har ingen personlig interesse av å forfølge dette. Hadde jeg derimot deltatt i slike turneringer, så hadde min interesse vært langt større for å se om jeg hadde blitt lurt og vært med på å "sponse" premier på folk som spiller på feil premisser.

Veldig interessant om noen tar tak i dette. Golfnews og Drøbak sine forhastede konklusjoner er kun ødeleggende for P4-turneringen og klubbens eget renomee.



 Pedro (14. sep 2011 15:20) *  IP
Uansett hvordan man vrir og vrenger på dette så er det jo bare en soleklar taper her: golfsporten!!

At P4 golfen og Drøbak golfklubb ikke orker å grave noe mer i dette er nesten forstålig, ikke usannsynlig at det også foreligger en avtale mellom turneringsledelsen og de 2 nevnte herrer om at de ikke skal stille på Miklagard, for å unngå å provosere ytterligere.

Men for golfsporten er det en tragedie at så åpenbar hcp juks over så mange år, ikke blir tatt tak i.
vi snakker jo her om premier til mange tusen, i turneringer med mange 100 andre golfspillere, som nå, viser det seg desverre, bare har blitt holdt for narr!!!

At noen skal klare å spille så til de grader over evne, kun i turneringer som ikke er hcp tellende, men ellers ikke ha fremgang på de siste 6 årene, er selvfølgelig det reneste sludder.

jeg blir egentlig bare jævlig lei meg av hele saken kjenner jeg...........



 Green (14. sep 2011 15:21) *  IP
De møtte opp til fotografering en gang i 2005 i alle fall: http://www.golfsiden.no/secgc2005finale280905.html

Synd AR bruker så små bilder - ikke lett å se noe der.

For 6 år siden hadde altså gutta 33,5 og 23,5 i hcp. De har vel da skrevet seg ned ca. 10 og 5 i hcp frem til nå.



 Jepps (14. sep 2011 15:28) *  IP
Ser et annet forum har startet å nøste opp hva disse har vært med på og vinnet. Like moro hadde det vært å vite hva de har deletatt i UTEN å vinne..


 Frustrert P4Golfer (14. sep 2011 15:33) *  IP
Hva med en støtteaksjon til Per Gullberg som oppfordrer til at saken følges opp via NGF?
Noen som kan gjøre det?
Alle som kjenner til konkurranser der disse to har deltatt bidrar med å kartlegge antall spilte turneringer og antall vunnet?



 Smilende Sam (14. sep 2011 17:22) *  IP
Jeg oppfordrer Golfsiden til å gi dette kritisk, fair og god journalistisk dekning.


 Arve (14. sep 2011 17:36) *  IP
At P4-golfen ikke tar mer grep enn dette skyldes nok det juridiske rundt det hele. Dersom de ikke kan bevise skyld så kan de heller ikke ekskludere dem fra serien.

Jeg mener P4-golfen har opptrådt meget profesjonelt og som de sier selv så har de sjekket og fått bekreftet fakta fra instanser som står personene nær.

P4-golfen har også helt siden starten, jeg har spilt hvert år, strammet inn regler for å få bukt med eventuelle snikere.

Så til dere som kritiserer P4-golfen så tror jeg det ikke går på å ha nok baller eller ikke.

Arve



 Resurrected (14. sep 2011 17:55) *  IP
Det er nok fint lite P4-golfen kunne gjøre annerledes "juridisk" ettersom det ikke har skjedd noe påviselig regelbrudd i deres arrangement.

Det som vel overrasker er at de ikke valgte en ordlyd i den pressemeldingen som var litt mer "nøytral". Det at de sympatiserer med de stakkars spillerne, og nærmest lovpriser Drøbaks proer og handicap-komitee fortoner seg litt merkelig fordi de da tilsynelatende ikke bare tar juridisk , men også moralsk stilling i saken.

Jeg tror det er utaktisk i forhold til å ønske og være en seriøs turneringsarrangør som fremmer noe positivt i golf-Norge.

Når det er sagt så er det jo litt bra at de to opplever å bli tatt i forsvar under det voldsomme presset, og vi bør tenke litt på det menneskelige aspektet i dette også, skyldig eller ei.

Jeg tror uansett at de ville vært tjent med å ytre en slags forståelse for reaksjonene, og kanskje også antyde en liten innrømmelse om at man kanskje hadde utnyttet systemet og var villig til å la seg revidere av en ekstern komitee. Det ville ha dempet harmet betraktelig tror jeg. For denne saken er av så prinsipiell stor betydning for amatørgolf i Norge, at jeg tror ikke den kan feies under teppet med en pressemelding på den måten.



 Potter (14. sep 2011 18:01) *  IP
Dette er definitivt ikke bare et juridisk problem. Det er flere måter å sette golfsporten i vannry på enn å bryte juridiske lover. Pressemeldingen viser desverre med all tydelighet at hverken Drøbak Golfklubb eller P4Golfen tar dette problemet på alvor.


 AR (14. sep 2011 18:30) *  IP
Her er "pressemeldingen" som er publisert på nettet av turneringsansvarlig Fredrik Kracht:

"På bakgrunn av diskusjoner rundt et av parene i P4 Golfens delfinale har vi de siste dagene jobbet med å belyse beskyldningene som har fremkommet. Det har tatt tid å sjekke alle fakta, og en rekke instanser har vært satt inn. Hovedpersonene har opplevd en heksejakt i Golfnorge som mangler sidestykke og dette er meget beklagelig. Spillerne har allerede før de har hatt muligheten til å forklare seg blitt dømt av publikum. Ved gjennomgang av saken har vi ikke funnet noe som tyder på at spillerne har brutt noen regler i P4 Golfen. Drøbak GK med daglig leder og handicapkomite i spissen, samt deres godt respekterte headpro Jim McGowan, har bekreftet deres nivå. På bakgrunn av dette ser P4 Golfen ingen grunn til å forfølge denne saken ytterligere, Fredrik Caspar Kracht, ansvarlig for P4 Golfen.

Handicapkomiteen har gått gjennom utskrift fra registrerte runder i Drøbak og dette er ikke spesielt imponerende nivåmessig. Vi vet dog ikke hva disse har spilt til i uregistrerte runder men ut fra hva vi vet i dag har vi ikke grunnlag for å nedskrive disse to personene, Tor G. Jensen – handicapkomiteen i Drøbak GK.

Drøbak har de siste dagene sjekket fakta og i tillegg snakket med Jim McGowan, DGKs headpro. Han hadde de to involverte i saken i trening i vår og observasjonene Jim hadde av dem viste ikke at disse spillerne var vesentlig bedre en hva deres handicap tilsa. HCPet deres er i samsvar med det handicap de er registrert med i Golfbox i dag, Jens Gilboe og Jim McGowan, Drøbak GK."



 Y (14. sep 2011 18:33) *  IP
Har jeg opfattet det riktig at problemet her er at disse to bare spiller konkurranser som par, slik at resultatene fra konkurransene dermed ikke kan brukes til justering av HCP? Jeg er medlem i en klubb i USA og her blir HCP automatisk nedjustert etter de resultatene man oppnår i konkurranser, dersom det viser at seg at man spiller bedre under konkurranser enn under selskapsrunder. Dette forutsetter selvfølgelig at man spiller singelturneringer. Forøvrig er alle lagturneringer jeg har vært med i her borte (2,3,eller 4-manns lag) spilt uten HCP, slik at HCP-sniking ikke er noe tema.


 Yankee (14. sep 2011 18:35) *  IP
Siste var fra Yankee:)


 Hcp 8 (14. sep 2011 21:06) *  IP
Sitter og ser på NRK nå.
Han karen som ble kåret til "Årets Villmarking" hadde jukset. Han fortalte media at han hadde bodd ute i naturen i 365 dager. Sannheten var at han hadde vært flere mnd i sivilisasjonen. Han leide hytte i Sverige i 4 uker og hadde hatt flere reiser til Sverige. Han hadde besøkt sin syke far i lang tid også. Nå føler han i det minste anger og skam

Sportsrevyen i NRK og Sportnytt i TV2 burde disse juksekameratene fra Drøbak.

Hvis de to jukserne har et snev av vett i skallen og litt evne til å føle skam så holder de seg langt unna Miklagard på lørdag.



 Gulber (14. sep 2011 21:50) *  IP
Dette er jo tragisk og trist. at disse gutta vinner turnering etter turnering der hvor det er store premier er jo helt utrolig. tror virkelig proen og hcp komiten på drøbak at dem spiller med riktig hcp. Merkelig... jeg startet med golf høsten 05, jeg har en ryggskade og ikke det beste forutsettnigner til å bli god i golf. klarer ikke å få mer en maks 3/4 sving. er ikke blitt god men har klart å komme meg ned i hcp 13. utrolig at disse kara som vinner så mye ikke klarer å komme seg lengre ned i hcp. så vi kan vel alle være enig i at dem ikke vil ha lavt hcp,å spiller ikke tellende runder. å gjør de det så passer de på å ikke passere 36 poeng. å spiller bevist med feil hcp for å vinne i par turneringer ( hvor man ikke kan skrive seg ned) dette er tragisk å utrolig dålig gjort ovenfor alle som spiller med sitt riktige hcp. håper de klarer å glede seg over premiene sine, tror ikke mange unner dem det. håper at dette kan løses på en eller annen måte. gleden med å spille turneringer blir allefall ødelagt for mange, å det begrenser vinnermuligheten for ælige spillere.


 007 (14. sep 2011 22:00) *  IP
Er det greit, etisk, å melde seg av en turnering når man ser hvem som har meldt seg på?


 barce (14. sep 2011 22:03) *  IP
AR; har du ingen kommentarer til dette?


 Oj oj oj anonym!! (14. sep 2011 22:04) *  IP
veldig bra at Holtsmark tar tak i dette. de skal ha kreditt for det.

at Drøbak og P4-touren ikke ønsker at spillerene skal bli tatt, sier vel seg selv. det ville gitt dem begge svært dårlig reklame. til og med vg hadde sikkert skrevet om dette, hvis de hadde gjort det de burde ha gjort. disket dem, og utestengt dem i to år.

flaut av headpro på drøbak. og veldig flaut av mr kracht å ikke ha større baller enn dette.



 Yankee (14. sep 2011 22:19) *  IP
Er det mulig for P4-touren å innføre en egen regel om at par som tidligere har spilt par-turneringer blir tildelt et handicap for turneringen som tilsvarer det HCP de skulle hatt basert på tidligere par-turneringer, forutsatt at dette turnerings HCP blir lavere enn det HCP de får basert på sine individuelle HCP? Dermed kan man ihvertfall begrense hvor mange turneringer en slik duo kan vinne før de blir tvunget til å spille på reellt HCP.


 AR (14. sep 2011 22:31) *  IP
barce; Jeg arbeider med saken og har en artikkel klar senest i morgen tidlig. Er opptatt med andre golfoppgaver akkurat nå i kveld.

Da kommer også et forslag til hvordan slike saker kan løses på en elegant måte.



 Fooore (14. sep 2011 22:38) *  IP
Tror ikke denne saken kan løses elegant gitt...

Var det ikke en del "støy" rundt en lagkonkurranse bedrift for noen år siden? Synes å huske noe om laget 4Brødre.



 Putta (14. sep 2011 22:42) *  IP
Det er ikke bare i Norge vi har opplevd dette. Her er en morsom artikkel - mot slutten tar skribenten opp det faktum at et tomannslag vant International Pairs-finalen i UK to ganger. Interessante observasjoner - og jeg tror faktisk disse ble fratatt premien i etterkant.

http://www.golf-monthly.co.uk/tours-and-news/opinion/agran/277037/clive-agran-pairs-world-final.html



 Putta (14. sep 2011 22:47) *  IP
"At the press conference afterwards, Martyn Ashcroft spoke of being “in the zone.” The only zone a 19-handicapper has any right to inhabit is the drop zone!"
:-)



 Fant (14. sep 2011 22:52) *  IP
Magnus Hedman fikk på trynet etter å ha vunnet en kjendisturnering med handicapjuks. Kanskje god gammel kjeppjaging av Bjørnhaug/Olsen kan være det riktige å gjøre under P4-finalen? :-)

Fredrik Kracht, Jim McGowan og Jens Gilboe er de største taperne i denne saken. Makan til pinlig pressemelding og feig ledelse skal du lete lenge etter.



 007 (14. sep 2011 23:10) *  IP
Min erfaring med en gjeng juksere, som jukser sammen, er at de blir utrolig nært knyttet sammen ... for en stund.

Vi får se her.



 Bjørn E (14. sep 2011 23:19) *  IP
Pleier å spille Drøbak senhøstes, på senior touren, og i løpet av seiltur om sommeren.
Dropper Drøbak fra nå av. Juksemakere irriterer meg.



 Drøbakk (14. sep 2011 23:52) *  IP
Spillere fra Drøbak har i utgangspunktet feil hcp da banen er den i Norge som som får flest tildelte slag på en bane med par fire hull på kun 230-50 meter.

At disse gutta ikke har lavere hcp på hjemmeklubben som er kjent som den beste banen i landet og skrive seg ned på er helt utrolig.

Proen på Drøbak, Krakk og Gilbo bør skamme seg. Selv spiller jeg drøbakk to-tre ganger i året men ikke hcp tellende da jeg får trøbbell med å forsvasre hcp på hjemmebanen min i ettertid, Mer feilslopet bane finnes ikke i Norge. At ledelsen også er "feilslopet" og at Drøbakkmedlemmer som spiller Holtsmark på par eller bedre har 18 eller 23 i hcp i Drøbakk er jo galematias.... God bedring til Drøbaks fortapte sønner, pro og daglig leder som aldri har vært borti større skivebom.



 Frank (14. sep 2011 23:59) *  IP
Viser vel egentlig at hcp systemet er bullshit.


 Tnt (15. sep 2011 00:21) *  IP
Deltok i P4 finalen i fjor og min partner og jeg gikk i samme gruppe som det aktuelle paret. Den ene av de var da fysisk skadet, gikk på krykker og fikk dermed lov til å bruke cart, men de klart allikevel å oppnå en anstendig score. Siden jeg har observert deres spillerferdigheter på nært hold i forhold til deres oppgitte hcp har jeg ingen problemer med å tvile på Per Gullbergs fremstilling. Disse spillerne var helt klart "sandbaggere", men mitt intrykk var også at de ikke var de eneste "sandbaggerne" som deltok i fjorårets P4 golf finalen. Jeg bestemte meg derfor at denne turneringen gidder jeg ikke å stille opp i mer og her på Vestlandet har flere klubber valgt å droppe hele P4 golfen. Pressemeldingen som P4 golfen nå har sendt ut, bekrefter langt på vei at jeg og klubbene tok en korrekt besluttning siden P4 golfen ikke viser vilje til å rydde opp i dette selv etter å ha fått en "opplagt" sak i fanget. Dette er bare trist.


 a (15. sep 2011 08:17) *  IP
Pinlig!! trekk dem med en gang!


 Gulber (15. sep 2011 08:30) *  IP
Dette taper P4 golfe ansikt på det gjør drøbak også. ser at noen velger å droppe drøbak heretter. de hadde vært tjent med å tørre å ta tak i dette, det er vel ikke så vansklig å skjønner at her er det noen ugler i mosen. det er jo ikke så vansklig å la være å skrive seg ned, men da burde man heller ikke spille i noen form for turneringer. unntatt KM som er slagturnering og singelturnering. men det har dem vel ikke stilt opp i, for der kan de ikke klare å vinne


 Fooore (15. sep 2011 08:45) *  IP
Jeg tror klubben er tjent med å ta en ny runde på dette ifm ny info om alle andre turneringer de har vunnet de senere år. I turneringer i Drøbak har de ikke prestert noe spesielt, med unntak av et par tilfeller i samme type turneringer(sponsorgreier).

At enkelte spillere ikke skriver seg ned på Drøbak får være deres sak.
Om jeg for eksempel skulle latt være å skrevet meg ned etter en runde på hvilken som helst bane på 39p fordi jeg ville hatt trøbbel med å forsvare dette på hjemmebane ville smaken i kjeften vært så der. Noen desimaler fra eller til gir ikke all verdens utslag.



 BomBom (15. sep 2011 08:58) *  IP
Fooore:
Til informasjon så består laget du refererer til, 4 Brødre, av disse to nevnte spillere og to til. Så om det var diskusjoner den gang, så underbygger vel det kanskje påstandene som har kommet frem på forumer forskjellige steder. Tror ikke vi har hørt siste ord i denne saken.

AR, hvor vil du publisere denne artikkel du nevner..? Venter med lengsel etter å få lese den.. :)



 Affen (15. sep 2011 10:29) *  IP
Jeg har spilt med '4 brødre' gutta, i forskjellige turneringer. Europas beste høyhandicapere.


 Glove (15. sep 2011 11:13) *  IP
Denne saken stinker, og vil få konsekvenser. Veldig mye som peker i retning av at de to involverte kun har hatt parturneringer som sesongens mål, og dermed sørget for å ha et tilpasset handicap til disse turneringene.

Kom over merittlisten deres på en annen side,og sakset den over hit. Veldig rart at ingen har reagert før nå.

- P4golfen - kvalifisering region 3 med netto 57
- P4golfen - mellomfinale på Holstmark med netto 59?
- ABX-turneringen på Holstmark med 5 poeng til nr 2.
International Pairs i 2006 - ikke til stede under premieutdelingen.
DN-golfen, 4-lag i 2009
Silver turnering på Drøbak i juni 2011
En SAS sponset turnering i 2006

Håper og tror dette vil få etterspill. Får ikke dette konsekvenser vil turneringer som dette være døde i fremtiden. Vil også rose Holtsmark for at de tar opp denne betente saken. For P4-ledelsen, Golfnews som nettside og Drøbak som klubb er dette bare patetisk og tragisk. Spennende å se om AR kan komme med en analytisk og golffaglig uttalelse om saken.



 Green (15. sep 2011 11:17) *  IP
http://www.golfsiden.com/Sandbagging150911.html

AR har nå lagt ut sin sak.



 Ola (15. sep 2011 11:41) *  IP
haha,for en latterlig gjeng! Maken til heksejakt skal man lete lenge etter..
Ser på scorekortet til gutta fra ABX golfreiser-turneringen.. Man kan vel si at de utfyller hverandre meget bra! Har opplevd værre tifeller av samme sak i min hjemmeklubb.
Men er det ikke slik at golfere i denne kategorien er av den ustabile slaget?
Hver for seg er vel ikke scoren all verden?

Synes det er pinlig å lese ett slikt innlegg fra en respektert person som Per Gullberg! Hvis han har drevet med dette i 20 år så burde han vite om en bedre måte å håndtere dette..



 Bjørn E (15. sep 2011 11:58) *  IP
Ola,
Når noen jukser i golf, kan det sjelden bevises, fordi man er sin egen dommer. At sandbaggere florerer i slike turneringer, er vel en temmelig kjent sak.
Å påstå at man er latterlig fordi man ikke liker juksemakere/ sandbaggere, eller ikke liker at evt juksemakere blir blankt frikjent av klubb, trener, arrangør osv. er vel enda mer latterlig, Ola.



 digger (15. sep 2011 12:05) *  IP
Som i andre tilfeller kan man bli "dømt" på bakgrunn av sterke indisier. Man blir ikke uskyldig bare fordi man tukler og forfalsker og evt. fjerner bevis.


 Nils (15. sep 2011 12:12) *  IP
Jadda Ola. ...og for disse to er er ustabiliteten en gudegave som gjør at de spiller fantastisk golf når det er store premier å hente, men elendig ellers! Faktisk gjennom mange år!

Du er vel ikke medlem på Drøbak vel?



 Bjørn E (15. sep 2011 12:16) *  IP
Ola, vet ikke om du har spilt på Holtsmark.

Ser du på scorekortet fra ABX ser du at en 23. handicapper oppnår 5 birdier på en runde, og en 18 handicapper oppnår 7 birdier på en runde..... Veldig troverdig! Skjønner veldig godt Per Gullberg.

Du innbiller deg at dette ikke dreier seg om juksemakere/ sandbagggere? Hehe.



 Ola (15. sep 2011 12:26) *  IP
Misliker spillere som jukser like mye som alle jeg! Ikke tro noe annet.
Måten saken har kommet frem på er helt syk!

Bør vi ikke høre noe på proen på Drøbak som har sett disse i aksjon?

Såvidt jeg vet så har ingen av disse spillerne hevdet seg i indivduelle turneringer i like stor grad.. Og hcp tilsier at begge er i en hcpklasse der man kan gjøre masse netto birdies, men også masse dårlige hull.. Om de backer hverandre der den andre feiler er vel en god egenskap, spør du meg!

Fra egne erfaringer blir det også mer støy i turneringer der premiene er såpass store.



 Ola (15. sep 2011 12:31) *  IP
Nils. Jeg er medlem på Trondheim GK


 Gonzo (15. sep 2011 12:36) *  IP
Det er det som er poenget Ola.
De hevder seg ikke i individuelle turneringer, for der er det ingenting å hente.
Det er en måte å holde sitt høye hcp. oppe.
Ingen hadde vel reagert dersom dette hadde vært et engangstilfelle, men når det gjentar seg til stadighet må vel til og med du stusse.



 MOss (15. sep 2011 12:37) *  IP
Jeg tror at alle klubber har sine juksemakere/sandbaggere. I finalesystemet til P4golfen finner vi alle de ulike klubbenes sandbaggere samlet.

Jeg respekterer at det er vanskelig å unngå dette problemet, men forventer at reglene til P4golfen skjerpes inn kraftig før neste sesong.



 Nils (15. sep 2011 12:45) *  IP
Ola: Et av poengene som er fremkommet i saken, er nettopp at de hovedsakelig holder seg til lag- og parturneringer som ikke er HCp-regulerende.

Uttalelsen til proen i dette konkrete tilfellet kan nok diskutereres med de som faktisk har spilt turneringer med de saken gjelder. (Dersom han er referert korrekt).



 Boogeyman (15. sep 2011 12:53) *  IP
Sitat fra "Drøbakk" 14/9 kl. 2352:
"Selv spiller jeg drøbakk to-tre ganger i året men ikke hcp tellende da jeg får trøbbell med å forsvasre hcp på hjemmebanen min i ettertid".
Klarere kan vel ikke en juksemaker avsløre seg selv, og samtidig vise hvor tåpelig hcp-systemet er. Det er jo akkurat slik de to tiltalte opererer.

Som Jan Espelid på Golferen (og jeg) forslår, så bør alle runder være hcp-tellende, selskap såvel som turnering, par såvel som single. Og straff med nedskrivning dersom ikke score innleveres. Verre er det ikke.



 Green (15. sep 2011 12:53) *  IP
Vi vet ikke hvem Ulf er, men hvis det følgende sitatet er noe i nærheten av virkeligheten bør det være opplagt hvorfor vanlige runder osv. ikke viser noe avvik fra offisielt handicap:

"ikke få for mange poeng nå for da må du skrive deg ned. Du kommer greit videre med 36 poeng!"



 Pro V1 (15. sep 2011 12:54) *  IP
På et annet nettsted forsikrer daglig leder i Drøbak GK at de IKKE har lagt saken død, men etterspør fakta og beviser.

Kracht er også meget lei seg for situasjonen, men etterspør de samme opplysninger.

Jeg kan til del skjønne begge, du er i utgangspunktet rimelig maktesløs, når slike ting skjer, gang etter gang. Hvis du da ikke har regler om at samme par IKKE kan delta igjen. Dette må da gjelde for alle de store par turneringer.

Paret som nevnes kjenner jeg ikke til, men det er utelukkende at disse har spesialisert seg på de store premieturneringene. Dette er jo ikke noe nytt fenomen i Norge. Bryr seg lite og ingenting om klubbturneringer osv. og stiller også sjelden opp. Spiller kun enkelte runder/runder i året som golfkortet tilsier og beholder da sitt høye hcp. Mange spiller også eks. klubbmesterskap fra backtee og kan skrive seg opp ytterligere.

Problemet oppstår også når turneringene går på korte enkle baner. Er du generellt heit med putteren, så har middelhcp'ere en stor fordel. Et solid tospann med egentlig litt høyt hcp i utgangspunktet, scorer ofte himmelhøyt bedre enn banens par.

Nå har jo ikke disse personene vært villige til å forsvare seg, mulig de ikke har noe å forsvare og bryr seg lite om hva andre synes. Men navnene vil folk kunne google - og det er ikke akkurat de beste skussmål å ha på seg.



 Hm.... (15. sep 2011 12:54) *  IP
Kanskje noen må holde hue lavt fremover? Både sandbaggere og dramaqueensa på nettdebatter?


 Bjørn E (15. sep 2011 13:00) *  IP
Vet ikke om noen har spilt Holtsmark eller spilt med 18 og 24 handicappere? Jeg har spilt begge deler. Stort sett vil jeg si at dersom en med handicap på rundt 20 oppnår en eller maks 3 birdier, er det en sjeldenhet, har bare opplevd det 1 gang i min karriere og det på en lettspilt bane:
Holtsmark er ikke lettspilt, - i hver fall ikke når forholdene er slik de er i dag med nesten null trill. På mange av hullene er det en god prestasjon bare det å oppnå par.
I ABX turneringen http://www.golfbox.no/portal/golf_info/tourframe.asp?selected=%7B63456943-F896-4099-9F31-86412819E207%7D oppnådde 23,1 handicapperen Olsen hele 5 birdier (og 3 par) mens "lavhandicapperen" Bjørnhaug med 18 i HC oppnådde hele 7 birdier (også han 3 par) på scorekortet. (Uten å ha regnet på det, må det vel være omtrent 37 poeng på Bjørnhaugs 12 tellende hull)
Ikke juksemakere / sandbaggere?? Vel vel.

Det er i hvert fall gledelig for gutta boys at det virker som Fredrik Kracht , trener og Drøbak golfklubb , går god for dem og støtter deres juksemakeri. Skjønner godt at ærlige spillere ikke lenger gidder å spille slike døve sandbaggerturneringer, som P4 osv.




 Green (15. sep 2011 13:02) *  IP
Fin artikkel i Golferen.

Kracht kunne unngått alt dette dersom han hadde formulert pressemeldingen noe mer nøytralt.

Det er ikke vanskelig å se hvorfor en pressemelding som til de grader kan sees som et forsvar for spillerne og kritikk av de som ønsker en granskning fremstår som provoserende.



 Mr Hacker (15. sep 2011 13:07) *  IP
Til Bjørn E
Du vet at det er snakk om netto birdie???


TULLING



 Bjørn E (15. sep 2011 13:23) *  IP
Vel mr Hacker, hvis jeg har tatt feil beklager jeg:
jeg leste at de hadde gått 12 under banens par. Og sjekket scorekortet.



 Ola (15. sep 2011 13:35) *  IP
Netto slag med 3/4 hcp. 7 birdies er mye,men meget mulig.


 Tnt (15. sep 2011 13:38) *  IP
Mener det aktuelle paret vant delfinale i P4 golfen i fjor også, men da ikke på Holtsmark. Merkelig nok er alle lister fra fjorårets P4 golfen fjernet fra nettet, jeg finner ihverfall ikke disse.


 BomBom (15. sep 2011 14:00) *  IP
Gilboe og Kracht etterspør informasjon/beviser for påstandene som har kommet på forumene. De kan jo gjøre det samme som meg, gå inn på Golfbox, sjekk turneringskalenderen, dra frem resultatene i parturneringer som f.eks Silver/Nordea Pairs/P4-Golfen fra Drøbak GK, og se hvem som ligger på toppen av listene..?? Klubben har jo tilgang til flere resultater enn det jeg har vil jeg tro. Jeg skal ta oppfordringen fra de nevnte herrer, og sende de den informasjon jeg har funnet, så får vi se om det er nok eller ikke til å ta en beslutning. Det er riktig som de sier, at dette må behandles på en ryddig måte, og at en beslutning må tas på et grunnlag som er ganske fjellstøtt. Oppfordrer alle som har informasjon, eller har spilt sammen med de dette gjelder om å sende sin historie til Gilboe og Kracht, så kan vi kanskje få en avslutning på denne saken, som alle kan respektere.
Man er jo tross alt uskyldig inntil det motsatte er bevist, og indisier holder sjelden til en "fellende dom"..



 BomBom (15. sep 2011 14:02) *  IP
Tnt:
Jeg finner heller ikke igjen P4 resultatene lenger.. Hmmm..



 Yeye (15. sep 2011 14:09) *  IP
P4golfen har nye nettsider siden i fjor. kanskje det er grunnen? men de bør vel ligge på golfbox? var ikke delfinalene spilt på holtsmark og nøtterøy og finalen på miklagard?

om noen sender p4golfen en mail får man sikkert resultatene....,.



 Tnt (15. sep 2011 14:19) *  IP
Fant delfinalen fra P4 golfen på Nøtterøy i 2010 i golfbox, og joda de aktuelle spillerne vant da på 59 netto (-13). Såvidt jeg husker var det også tilleggskrav om at hver spiller skulle ha minst 6 tellende utslag.


 Bjørn E (15. sep 2011 14:28) *  IP
Ola, i følge bestemmelsene er det Spilleform: Tomannslag Best Ball slag med 3/8 HCP
Har vært med i noe jeg tror het Nordea Pairs for mange år siden og kom til og med i finalen den ene gangen. Andre gangen ble vi nr 2 eller 3 i uttaket og klarte ikke å kvalifisere oss selv med kjempegodt spill.
Etter å ha opplevd høyhandicappere drivet 250 m + snorrett og hadde meget gode jernslag og puttet bra, fant jeg det lite attraktivt å delta i flere slike sandbaggerturneringer.



 Resurrected (15. sep 2011 14:28) *  IP
De kom på en skammelig 11. plass i P4-golfens landsfinale i 2009, med pinlige 63 slag.


 Yeye (15. sep 2011 14:30) *  IP
De kom også på en rundt 30.plass i P4golfen finalen i fjor...


 radar (15. sep 2011 14:33) *  IP
Selvfølgelig enig med alle som maner til forsiktighet med å hyle juks fordi noen er i sonen og spiller bedre enn hcp, ikke uvanlig for de med litt høyere hcp.
Det som skiller denne saken fra andre er at gutta boys har gjort dette gjentatte ganger i par format men tydeligvis ikke når de spiller alene (ref hcp). Da synker sannsynligheten straks. Et annet poeng er at de har Drøbak som hjemmebane (en bane så å si alle her inne mener er Norges letteste å skrive seg ned på) men der lykkes de tydeligvis ikke, men på baner som er langt vanskeligere så lykkes de.

Som jeg var innom tidligere så er det fult mulig å jukse med hcp uten å bli tatt på ”bevisene”, men det betyr ikke at jukset ikke er tydelig.

Misunner ikke P4/Kracht og Drøbak dette her



 Info (15. sep 2011 14:46) *  IP
Her er interessant info om sandbagging:

http://www.popeofslope.com/sandbagging/pebble.html

http://www.popeofslope.com/sandbagging/index.html






 Resurrected (15. sep 2011 14:59) *  IP
Jeg ser at det etterlyses bevis, og at det som "motbevis" trekkes frem turnering de ikke har vunnet.

Man kommer ikke til å få noen bevis, men man kan forholde seg til litt sannsynligheter. Hvis de har fulgt handicap-systemet som alle andre så skal altså en handicap-turnering i prinsippet være helt tilfeldig.

De tre siste turneringen de har spilt har de klart noe som tilsvarer følgende øvelse, så kan dere prøve selv hjemme:

Ta en kortstokk og trekk ut et tilfeldig kort, gjett hvilket kort (det må være riktig). Legg kortet tilbake, stokk bunken, trekk på nytt og gjett hvilket kort det er (det må være riktig). Legg kortet tilbake, finn 550 unike kort til stokk denne bunken, trekk et kort og gjett hvilket kort det er (det må være riktig).

Så lett er det å vinne tre handicap-turneringer på rad: Henholdsvis ABX (50 deltagere) p4golfen delfinale (50-deltagere) og P4-golfen innledende (602 deltager).

Selvfølgelig er det ikke umulig, men det er særdeles usannsynlig at man kan ha sånne resultater og stille med samme forutsetninger som resten av lagene.

Det at man ikke vinner alle turneringene betyr fint lite, man må forholde seg til at man vinner loddtrekning usannsynlig mange ganger i forhold til forventning ved tilfeldig utvalg.



 AR (15. sep 2011 15:16) *  IP
Ulf har kommet med vitneutsagn (Ulf (14. sep 2011 11:40)),
og han har rapportert dette jukset inn til arrangører. Han vil sikkert stille som vitne igjen om nødvendig. Kjenner jeg ham rett.



 Pedro (15. sep 2011 15:36) *  IP
Jeg har tidligere i denne tråden hisset meg opp, i likhet med mange andre, over den totale mangelen på moral og fair play disse gutta har vist.
Som flere har sagt her tidligere, så er det selvfølgelig ingen grunn til å tvile på at de har spilt turneringer og vunnet, med ett hcp som ikke står i stil til ferdighetene.

Så kan man jo spørre seg, om de har greid å se konsekvensen av det de har holdt på med og om jaget etter nye premier har gjort at de har blitt "blinde" for hva som er rett og galt.

MEN, nå er vel tiden inne, i rettferdighetens navn, til å stoppe opp å tenke litt på de personene som er innblandet i dette.
Store deler av golfnorge har nå både navn og bilde av herrene og vi kan jo bare tenke oss hvordan den siste uken har vært for de.
Jeg sier ikke at det ikke er fortjent!! men al den hetsen de har fått nå bør vel greie seg synes jeg.
De vil uansett få store problemer med å melde seg på turneringer, spille med nye mennesker og omgås med medlemmene på hjemmeklubben, som føler at de har dratt klubbens gode rykte ned i søla.

Nå er det på tide å overlate dette til P4 golfen, Drøbak GK og forbund, som helt sikkert kommer til å løse dette på en korrekt måte, det er de nødt til, hvis ikke er slike turneringer meningsløse.


Ber bare om at alle husker på at det er mennesker vi snakker om, og mennesker tåler som kjent bare så mye.




 digger (15. sep 2011 16:31) *  IP
Hallo?? Er et stykke fram til forside på VG og nyheter på NRK.
At et fåtall personer på et golfrelatert nettsted reagerer heftig er normalt og på sin plass. Alt annet later jo til å prelle av som vann på gåsa. Når man dessuten er to om bragden står man jo ikke alene ovenfor kritikken. Dessuten holder jo Kracht, Drøbak og P4 sin beskyttende hånd over disse flotte idrettsmennene.



 Resurrected (15. sep 2011 16:41) *  IP
Helt enig Pedro. Jeg støtter din oppfordring, og jeg vil oppfordre både oss som har reagert, samt de to berørte om å beholde perspektivet. Denne saken er kun alvorlig innenfor sin egen lille sfære som omhandler golf, det betyr veldig lite i de store sammenhengene.


 Drømmegolf (15. sep 2011 17:35) *  IP
Mennesker som er villige til systematisk å jukse seg til golfreiser, er i mitt hode også villege til å jukse på alle arenaer i samfunnet. Hva gjør de i arbeidslivet,andre spill osv?. Men i denne sak er ingen dømt eller noe innrømmet,så inntil videre for vi kanskje beholde litt respekt mot disse karene.


 Wilson (15. sep 2011 19:22) *  IP
Beklager, jeg har null sympati for mennesker som jukser, uansett om de jukser seg til en god plass i en klubbturnering med ett dusin baller i premie, eller om de jukser seg til en tur til Malaysia, St Andrews, jeg vet ikke hva de ikke har vunnet.

Det sier litt om deres holdninger.

Hadde ikke medspillere/arrangør reagert så hadde dette fortsatt.

Og de bør føle seg meget forlegen neste gang de pegger opp.



 Green (15. sep 2011 20:18) *  IP
Er dette et "husk Tore Tønne"-øyeblikk fra Pedro? Tønne-saken er i mine øyne noe av det mer tragiske vi noen gang har sett fra norske medier (spesielt Dagbladet).

Saken om disse personene, som gjerne kan hevde sin uskyld og møte sine anklagere om de føler de blir feil fremstilt, kan ikke sammenlignes.



 Pedro (15. sep 2011 21:28) *  IP
Green: det der er bare usmakelig å dra opp!!!

Min mening var kun å sette ting litt i perspektiv, intet annet.



 Green (15. sep 2011 21:35) *  IP
Jeg skjønner. Usmakelig? Det var slik jeg leste innlegget ditt, helt ærlig talt.

Jeg er litt delt her. Dersom vi roer oss kan vi neppe forvente at det vil skje stort (det mest behagelige for hjemmeklubb/arrangør vil være å la dette dø, for muligens å sanksjonere på andre måter utenfor offentligheten senere). Jeg synes det hadde vært interessant om personene i fokus kom med en kommentar i selvvalgt golfmedia. Er det helt uskyldige må de neste det for å kunne fortsette å spille. Er de ikke det vil det kunne være fornuftig å innrømme noe skyld og beklage - "vi tenkte ikke langt nok og på de vi har utnyttet ved å spille på et misvisende handicap".

Med mindre noe spesielt skjer er deres karriere i slike turneringer nok ødelagt - i alle fall dersom de eier skam. Dersom de plages av dette kan de imøtegå kritikken og enten gi oss sannheten eller komme med en innrømmelse. Mennesker gjør feil - det vet alle - og de fleste har en evne til å delvis tilgi mennesker som med strak rygg ber om unnskyldning.



 Judge Dredd (15. sep 2011 21:41) *  IP
Hater juksere,men makan til heksejakt har jeg aldri vært borti.Flaut å lese innleggene på denne debatt siden.

Spesielt Per Gullberg bør skamme seg.Han som startet denne heksejakten.En mann som "var" respektert i golfmiljøet.

Det eneste beviset er at 2 menn har fått noen høye poeng summer på noen turneringer.Kanskje de har latt være å skrive seg ned,eller hatt mye flaks.Uansett så er dette mennesker. Og la alle fakta komme på bordet før man hugger løs på dem.
Trodde dette var 2011 ikke 1600 tallet.

Skam dere alle



 BomBom (15. sep 2011 21:45) *  IP
Skulle gutta stå frem og innrømme at de har gjort noe feil, skal jeg applaudere og godta unnskyldningen, og respektere at de har ryggrad til å stå frem, for det ville vært en meget tøff ting å gjøre..


 digger (15. sep 2011 22:37) *  IP
Judge Dredd: heksejakt???
ca 60 unike debattanter har ytret seg / brydd seg i denne tråden. Dvs. ca 0.5 promille av antall registrete medlemmer i golfnorge.

Det store flertallet kommer aldri til å høre om saken en gang.



 Wilson (16. sep 2011 06:15) *  IP
Helt korrekt BomBom.

Hvis de står frem og forsvarer seg skikkelig og troverdig så skal jeg beklage det jeg skrev.
Eller om de legger seg flate og sier unnskyld.

Per Gullberg skal ha ros for at han tør å fronte dette.

Gilboe og Kracht kom først med en tulleærklæring for å glatte over en ubehagelig sak, også de skjønner at dette stinker. Og nå skal de liksom sjekke litt videre.

Men gutta bør komme med en forklaring, eller unnskyldning før de pegger opp i morgen på Miklagard.



 Pedro (16. sep 2011 07:02) *  IP
Mitt tips står fremdeles: de gutta stiller IKKE på Miklagard i morgen, de kommer heller ikke til å motta noen premie.


 regelrytter (16. sep 2011 08:12) *  IP
Hei

Dette har ingen ting med heksejakt å gjøre. Det har heller ingen ting med å sette P4 eller Krackt, Gilboe eller Drøbak Golfklubb i noe dårlig lys heller.

Til syvende og sist har dette kun med golfens utførelse og troverdighet å gjøre.
Man skal ikke forhåndsdømme men man må tåle å kunne ta en diskusjon fra alle aktører og som faktisk har med Golfens grunnfundament å gjøre, HCP systemet.

Hvis dette ryker hva skal man da med slopsystemnet som skal indikere hvor mange slag vi skal motta og hva skal vi med NGF som sloper banen og skal være den øverste makt når det gjelder HCP systemet.

Dette er antageligvis den viktigste diskusjonen som har vært i golfnorge og vil også vise hvordan de forskjelige aktører er villig til å håndtere den fremover.

Golfen kan ikke leve med at at det er forskjellige regler for de forskjellige turneringer. Jeg er samtidig overbevist om med alvoret i denne saken vil Herrene Krackt og Gillboe gjøre det de kan for å rydde opp i denne saken slik at utfallet er å leve med. I tillegg bør veldig mange klubber med turneringskomiter gjøre sitt for å stramme inn i de respektive klubber da dette med stor sikkerhet er et problem flere steder.



 Ulf (16. sep 2011 08:48) *  IP
Det eneste i denne saken som gir meg en litt vond smak i munnen, er at personene det gjelder er navngitte - selv om det kan dreie seg om et mindretall som leser disse innleggene. Det er en uting egentlig og derfor så bruker jeg heller ingen navn i mitt tidligere innlegg.
Så kan man selvfølgelig argumentere for at de "kan skylle seg selv" osv., men allikevel synes jeg svært lite om akkurat den biten.
Jeg står fremdeles inne for det jeg skrev, og det er mange personer som kan bevitne det, men det er ikke bare personen(e) det gjelder jeg vil sette fokus på. Det har vært diskutert hva slags ansvar de ulike arrangørene har i dette, og der tror jeg mye av ansvaret ligger også. Hvorfor har ingen SCHWÆRE bjeller ringt hos dem tidligere når det ene fantastiske resultatet etter det andre "renner" inn?
Og da snakker jeg ikke bare om de to nevnte personene, men kanskje en håndfull eller to andre også?

Jeg hørte et argument for noen år tilbake om hvorfor noen syntes det var ok med såkalt "sandbagging"; "fordi når vi kommer til verdensfinalen så kryr det av handicapjuksere (spesielt asiatiske land ble trukket frem som de verste) og da har vi null mulighet til å hevde oss hvis vi skal spille etter vårt egentlige handicap"..

I sin tid hadde jeg noen ganske så heftige diskusjoner med et par arrangører på grunn av det voksende problemet, men de valgte helt enkelt å sette det til siden i stedet for å gjøre noe med det. I artikkelen til redaktøren på denne siden nevner han en måte å komme dette til livs, nemlig ved å splitte opp vinnende lag hvert år, slik at de ikke kan spille sammen året etter (eller flere år etter)..

En annen mulighet kan jo være å tvangsskrive personer ned etter viste spilleferdigheter ved slike anledninger.? Finnes det ikke en hjemmel for dette i lovverket til NGF? Eller i klubbene?

Jeg var selv en singelhandicaper en del år, inntil en alvorlig sykdom satte en stopper for det. Etter en lang rekke med elendige resultater gikk jeg til min hjemmeklubb og forklarte problemet - at jeg syntes det var kjempeflaut å presentere meg som lav singelhandicaper og spille som full bryggesjauer med dertil dårlig resultat. Heldigvis skjønte de problemet og skrev meg opp i handicap - da med to siffer (til 10 hvis jeg ikke husker feil) - uten at det hjalp særlig mye på resultatet er jeg redd. Jeg hadde ganske enkelt ingen golfsving lenger, men det er en annen sak..

Hvorfor kan det ikke fungere den andre veien også? Hvorfor kan ikke en arrangør, som jo må stå der med undrende mine å se på noen fantastiske resultater fra noen karer som egentlig ikke burde spilt så bra i følge deres handicap, bare gi beskjed til hjemmeklubb om at vedkommende egentlig burde spille til det og det handicapet og skrive dem ned? (i tillegg til å splitte lagene opp for hver gang?)
Da er jeg helt sikker på at man vil komme problemet til livs en gang for alle, og at det ergo ikke blir like fristende for mange å "prøve seg" med sandbagging.. Og arrangører, for ikke å si hjemmeklubber, viser at de tar problemet alvorlig ved at de handler deretter (og ikke minst har muligheten til å gjøre noe med det?)..
På den måten er det en vinn/vinn situasjon for alle innvolverte parter: "snikerne" (som ikke risikerer å bli hengt ut ved navn), andre spillere (som da vil føle at de har en reell sjanse til å vinne), arrangør (som ganske sikkert vil få flere deltagere og ergo mindre negativ omtale) og ikke minst sporten som vil få en sårt tiltrengt oppsving - når det gjelder denne type turneringer, som egentlig er en svært positiv ting som engasjerer massene og sørger for at både den yngre og eldre garde - uansett handicap - kan måle krefter under noenlunde like omstendigheter og kjempe om en skikkelig "hårete" premie! Det gir ekstra adrenalin det når de siste puttene skal settes for å hale i land seieren. En seier vunnet på mest mulig fair play!)..

Mer om denne saken føler jeg ikke å ville bidra med, da ballen nå burde ligge hos de involverte parter, som jeg er helt sikker på nå vil finne en riktigere vei ut av uføret..til det beste for sporten og alle de fantastiske menneskene som utøver den :-)



 Pølse med brød (16. sep 2011 09:00) *  IP
Jeg reagerer på at Gullberg og andre drar inn utrykk som "sportslig rettferdig" og "idrett" i denne diskusjonen. Sosiale turneringer med utgangspunkt i handikapp har aldri hatt noe med sporten eller idretten golf å gjøre. Dette er ren lek, sosial sammenkomst, nettverksbygging etc.

Det er ikke greit å jukse selv om dette ikke er idrett eller sport, det å ta fine premier fra kollegaer eller venner fordi man jukser litt er råharry og vitner om mennesker uten ryggrad.

Jeg vet ikke om disse to har jukset og det er veldig vanskelig å bevise. Noen spillere med hcp mellom 3 og 20 har jo et voldsomt varierende spill. Jeg kjenner mange på 5 som kan gå 72 ene dagen og 90 andre dagen. At et par treffer med dagsformen en helg i året er ikke noe bevis for juks.

Klart har de spilt svært få turneringer og alltid med høy score, taler det for sandbagging. Har de spilt mange turneringer med hcp revisjon kan man ikke sutre å klage over juks.



 Sand McBagger (16. sep 2011 09:38) *  IP
http://drobakgolf.no/publish.asp?avd=1&page=publish&pt=news&nid=12404

Premielisten er kortet ned.....og de er snøhvite.



 Green (16. sep 2011 09:45) *  IP
Der, ja! Fint at de går ut. Om det er noen faktiske feil der skal det vel være ganske greit å sjekke dette.

Ellers har de helt sikkert et poeng når de påpeker at svært mange andre også oppnår fantastiske resultater i slike turneringer. At de blir tatt alene føles nok urettferdig siden dette nok er et problem som består av flere enn to personer.

Uansett: fint at de gikk ut med sin versjon!



 Gunnar Bull (16. sep 2011 09:53) *  IP
Dette dreier seg ikke bare om de to nevnte personene. Jeg tror de aller fleste golfspillere i Norge kjenner til en eller flere som de vet spekulerer i handicap, i større eller mindre grad.

Jeg tror også det er derfor denne saken har vakt så mye harme. Endelig var det noen som turte å gi problemet et navn ! (Eller to :-)

Nå sitter ikke jeg på tallmateriale som kan bevise dette, men jeg har likevel en ganske sterk følelse av at det er en sammenheng mellom premiebord og antall poeng vinnerne oppnår. I de små, vanlige klubbturneringene hvor man vinner en paraply opplever vi sjelden sånne fantastiske scorer som faktisk er "normalt" i f.eks. P4-turneringen.

Jeg håper virkelig at vi denne gangen ikke fortsetter å krype under bordet, men innser fakta: Dette ER et stort problem. Dette gjelder ikke bare de to som er navngitt, dette gjelder - for alt jeg vet - kanskje halve finalefeltet, i større eller mindre grad.

Det er noe som er klin gærent når man kan spille handicap-turneringer med premieverdier på 30.000 kroner, uten at det finnes noen som helst kontroll på hvordan folk fører handicapet sitt.

Enten må handicapsystemet endres, ellers må reglene for deltakelse endres. Ulf har noen gode forslag, men de må praktiseres!



 AR (16. sep 2011 10:22) *  IP
Her er det åpne brevet fra Åpent brev fra Kjetil Bjørnhaug og Cato Olsen som er publisert på Golfsiden etter at det ble oversendt fra Drøbak GKs daglige leder Jens Gilboe til Golfsiden:

http://www.golfsiden.com/apntebrevbjornhaugolsen160911.html



 Bjørn E (16. sep 2011 10:29) *  IP
Helt enig med GB.
Siden man har opplevd sandbaggere på nært hold, vekker det adskillig harme. Jeg er en av dem som ikke gidder å delta i slike sandbaggerturneringer.

Har skrevet et par innlegg her på Golfsiden, og er en av dem som til dels har blitt desinformert og faktisk også skrevet ting derfor som er faktisk feil. Det beklager jeg.

Det som har skjedd er en forhåndsdømming basert på av vitneutsagn fra konkurrenter og arrangører.

Jeg vet ikke om disse er helt uten skyld, og det finner man aldri ut. Uansett det at noen har tatt tak i saken, har vært bra, fordi det er et problem som angår alle som deltar eller arrangerer slike turneringer.



 R8 (16. sep 2011 10:39) *  IP
Stakkars gutter. De er jo rene som snø,etter å ha lest brevet deres. Nei vi får nok diskutere hpc systemet og ikke disse personene. De har jo nesten ikke vunnet noen ting. Kjønner ikke hvor andre innleggere har dette fra,at de har vunnet så sykt mye. Nei AR,stryk hele tråden det som har med disse to spillerne å gjøre.


 BomBom (16. sep 2011 11:11) *  IP
Meget respektabelt og flott gjort av gutta boys dette..!! Om forbundet ikke finner noe som er kritikkverdig, så vil jeg på forskudd få beklage overfor de to herrer mine kommentarer om de har vært helt feil. Da skal jeg spille golf, trene litt før morgendagens finale, ikke diskutere mer, og ønsker alle en god golfhøst.. :)


 Leben (16. sep 2011 11:22) *  IP
Ser at det har kommet et brev fra de involverte som prøver å forklare ting og tang. Jeg velger derfor å se bort fra jeg mener om innholdet, de involverte etc og gir honør til at de kommer med sin forklaring - det har sikkert ikke vært lett. Jeg vil tro at uansett hva som er gjort/ikke gjort og i hvilken mening evt ting er gjort så vil jeg påstå at siste ukes skriverier og press er mer enn straff nok!

Jeg vil derfor henstille mine medgolfere til å legge saken bak seg. Forbundet er "på ball", klubben foretar fortsatt sitt og Fredrik har vel også fått sagt noe, selv med hender og føtter bundet. Skulle det være flere "bevis" som kommer frem så sender vi heller dette til klubb/NGF eller P4 Golfen? Så får de som kan gjøre noe foreta seg noe om de ikke er enige med spillerne. Uansett utfall tror jeg alle som en vil tenke noe mer over sitt eget HCP.

Når det er sagt mener jeg saken har vært meget prisippielt viktig og satt fokus på noe som alle har tenkt men få har sagt i det store plenum. Og det ser ut som om det kan komme endringer i sakens kjølevann.


God golf!



 Resurrected (16. sep 2011 11:33) *  IP
- Heksejakt er feil ord, fordi hekser finnes ikke, det gjør derimot handicap-snikere. Så ja, det har nok vært en handicap-sniker jakt, berettiget eller ei.

- At noen reagerer (meg selv inkludert) er helt naturlig når statistikken tilsier at det er veldig lite sannsynlig at man kan vinne så mange turneringer og fortsatt ha et høyt handicap som er riktig.

- Innlegget deres bærer i seg en oppfattelse om at de har vunnet et helt normalt antall handicap-turneringer i forhold til de "utallige" de har vært med i.

Det gjør at jeg fortsatt lurer på følgende:

Gitt at noen vinner 7 hcp turneringer (WCG, International Trophy, Sas, P4-delfinale 2010, p4 innledende 2011, p4-delfinale 2011, ABX 2011). (I tillegg sier de at de har vunnet en del innledende hvor det har gått dårlig i finalen, men dette kjenner jeg ikke til. Statistisk er det selvfølgelig likegyldig om det er innledende eller finale, men jeg skal la tvilen komme dem tilgode å bare ta med de som er dokumenterte seiere).

Med startfelt på fra 50-600 spillere så må man da spille et minimum 350 sånne turneringer for å ha dette som forventet resultat. På de 10 år de har spilt så betyr det ca 40 turneringer i året. Ja, det er helt sikkert mulig at det arrangeres 40 store par-turneringer i Norge hvert år, men det som da er rart er at man etter å ha spilt 40 turneringsrunder golf i året over 10 år OG prestert ikke spiller til et hcp under 23. Det er forøvrig også forventet at de har like mange desiderte siste plasser og normal- fordeling rundt 25. plass.

Da er det ikke tatt med at man som høyhandicaper er i disfavør i sånne turneringer med 3/4 hcp osv. Derfor opplever jeg ikke svaret fra de to herrene i nærheten av å imøtekomme tallenes tale. Det er ikke noe rart at man reagerer på sånne tall, de første reaksjonene fra meg selv inkludert, var sterke fordi man hadde et ønske om å få oppmerksomhet rundt dette som startet som en kommentar.

Jeg forstår igjen at slik som dette har eskalert så har det vært en påkjenning for de to, og det skal jeg være med på å ta all skyld jeg fortjener. Men, ikke noe svar som er gitt så langt forandrer på det faktum at resultatene fortsatt fortoner seg som ekstraordinære.



 Odd Bjarne (15,8) (16. sep 2011 11:40) *  IP
Som jeg skrev på P4Golfens Facebook side, at det må ha vært en uhyre ekkel følelse for de fornærmede å bli hengt ut på denne måten. Jeg var en av de som tok skjeen i egen hånd og postet innlegget på Facebook.

I ettertid ser jeg at jeg kunne vært mindre krass (etterpåklok si), men jeg følte at noe måtte sies. Jeg burde heller ikke ha nevnt navn før de er konfrontert med saken, men før eller siden ville det blitt postet.

Nå har det seg slik at de har renvasket seg selv, men at Drøbak og golfforbundet fortsatt etterforsker saken. Da synes jeg det er rimelig at vi ikke nevner spillerne, disse såfremt som andre som man fatter mistanke om, før det er tatt opp med en HCP-komité og uttalelse foreligger.

Jeg håper vi nå kan styre skuta en annen retning, mot en diskusjon om HCP-systemet og hva som kan forbedres.(Burde vi kanskje innføre systemet som finnes i Sør-Afrika?) - Ny tråd?

Gunnar Bull: Amen :)



 Selte (16. sep 2011 11:45) *  IP
Det handler om at de to gutta prøver å definere hva som er "å vinne". I deres brev nevnes det to finaleseire.

Men du vinner også en turnering når du vinner kvaliken - gjerne flere - for å komme til finalen. Og du vinner også flotte premier om du havner på andre- eller tredjeplass ... gjerne reiser. Og har du handicapjukset, så har du uansett stjålet premien fra noen som er rene handicapmessig.

Det er som med doping ... du er dopa også om du ikke vinner.



 Thor (16. sep 2011 11:50) *  IP
I brevet sier han at de kun har vunnet 1 golfreise før denne siste. Det er feil! Den finalen de vant i Sony Corporate var også en golfreise. Husker ikke hvor den gikk, men det har alltid vært svært eksotiske, og dyre, reiser i premier her.
Forøvrig i den finalen ble mitt eget lag utropt som vinnere (vi spilte fantastisk golf den dagen), men en halvtime etter overekkelser av premier kommer en kar bort og sier at noe må være feil. Hans laget hadde mye mer poeng enn oss.. Ergo: andreplass på oss:(
Og det er jo veldig hyggelig for oss nå å finne ut at gutta er de samme som den gang!



 barce (16. sep 2011 12:25) *  IP
Jeg støtter meg 100% til Resurrected!

Forutsetningen for at hcp-systemet skal ha en funksjon er at man statistisk stiller likeverdige på første tee. Resultatene til de omtalte viser rett og slett at de har hatt ekstremt med flaks (ikke dyktighet da dette skal gjenspeiles i hcp'et)!

NGF bør utarbeide nye retningslinjer for kontrollfunksjonen til hcp-komiteene! Dessuten bør historiske resultater fra premierte turneringer over en viss sum arkiveres og tilrettelegges for offentligheten!



 Pølse med brød (16. sep 2011 13:03) *  IP
Synes dette forsvarskriftet stinker og det beviser ikke noen ting.

Det eneste som kan renvaske omdømmet til disse gutta er viss de legger ut samlige turneringer de har deltatt i siste f.eks 6 år både som singelspiller og lag, hvilke poengsum de har oppnådd. Hvis dette viser at de jevnlig reviderer hcp opp og ned gjennom året som skikkelige folk er de helt snøvite.

Hvis de bare reviderer i store hcp turneringer med flotte premiser og jevnlig oppnår premier her sier det mye.



 Frode D. (16. sep 2011 13:20) *  IP
Folkens nå får dere gi dere! Please legg saken død.

Saken har blitt dratt så langt at jeg "nesten" begynner å få sympati for disse folka. Skulle det vise seg at de har rett, håper jeg at det er noen av dere som sitter igjen med bismak i kjeften.

Og hvem har ikke hatt dagen før i golf. Personlig så har jeg vunnet to turnering på 47 og 51 poeng. Uansett hva jeg gjorde, gikk ballen i hullet. Men jeg "jukset" sikkert!? For ingen har vel hatt dagen før!



 12345 (16. sep 2011 13:21) *  IP
Greitt nok at det statistisk er vanskelig å kvalifisere seg og vinne finalen i en turnering med mange deltakere, men noen må jo til slutt vinne. I en turnering med handicap så har jo alle som stiller til start i utgangspunktet (nesten) like stor mulighet til å vinne.

Det at en vinner slike turneringer gjentatte ganger med opp mot og over 50 poeng er vel det som er litt mistenkelig. Hadde noen vunnet gjentatte turneringer med f.eks 38-41 poeng, så er det vel ingen som kunne ha sagt noe.

Ville forresten vært interessant å se gjennomsnittsscorer (poeng) for hele startfeltet i slike turneringer med store premier opp mot vanlige turneringer med mindre premier.......



 Bjørn E (16. sep 2011 13:22) *  IP
I innlegget til Ulf ovenfor, kommer det helt klart frem fra uttalelsen til en av gutta, at han praktiserer sandbagging. Mer er det vel ikke nødvendig å si.


 Kjell249 (16. sep 2011 13:31) *  IP
Jeg skjønner ikke hvorfor hcp ikke justeres i bestball. Du spiller ditt eget spill og får en egen poengsum. Kan være det har blitt skrevet over, men har ikke lest alle innleggene.


 AR (16. sep 2011 13:33) *  IP
Kjell, årsaken ligger i at i Bestball blir strategien en helt annen enn når man spiller alene.


 12345 (16. sep 2011 13:36) *  IP
Og i slike spilleformer så spiller en vel på lag og har mulighet til å gi og motta råd fra medspiller.


 No Name (16. sep 2011 14:35) *  IP
... og man plukker gjerne ballen og blir "gitt" en score dersom partneren allerede har slått deg på hullet. Du blir sett dumt på hvis du krever å få putte ferdig alle puttene for å hcp-regulere.


 Kjell249 (16. sep 2011 14:39) *  IP
AR: jeg kan skjønne det i forhold til oppjustering av hcp, siden du kanskje tar litt mer sjanser og at du kanskje plukker opp hvis medspiller allerede har hullet ut med bedre score enn du har mulighet til. Men at du spiller så mye bedre hvis du kan få råd av medspiller kjøper jeg ikke helt. Tror mye av disse problemene hadde vært løst hvis hcp ble justert i lagkonkurranser hvor du fører egen score på hvert hull.


 AR (16. sep 2011 14:50) *  IP
Ved handicapregulering har du ikke lov å ta i mot råd. Du kan ta større sjanser på putting og andre slag som du ellers ikke ville tatt når du spiller alene. Det er temmelig stor forskjell på å spille bestball og singel. Men ikke hvis man blåser i sin medspiller i bestball. Men det skal man vel ikke gjøre!?


 No HiO (16. sep 2011 14:51) *  IP
Den beste løsningen er vel å droppe hcp i slike turneringer, spill på scratch, så vinner de som spiller best. Kanskje dele opp i 2 klasser, over/under 12 i hcp..? Ser at det kanskje ville utgjøre noe på deltagerantallet, men da blir det liten mulighet for "juks" verken den ene eller andre veien.. Eller..???


 Lost ball (16. sep 2011 14:56) *  IP
Uskyldig inntil bevist skyldig er visstnok et greit prinsipp sies det. Det fungerer brukbart i resten av samfunnet. Riktignok ikke perfekt, men brukbart.

Det vil si, det er visst ikke slik i hele resten av samfunnet. På skattekontoret er du skyldig inntil du har bevist din uskyld.



 Gunnar Bull (16. sep 2011 15:41) *  IP
Poenget her er vel at det i praksis er umulig å bevise åpenlys juksing. Derimot er det ganske mange faktorer som (fortsatt) vitner om bevisst spekulering i å inneha et så høyt handicap som mulig.

Juks er fortsatt juks.



 Golf Dude (16. sep 2011 16:21) *  IP
Ser på startlisten i morgen at det berømte paret skal gå sammen med Frode Scheie og partner. Da har vi ihvertfall NGF til å observere gutta.


 Aroslaff (16. sep 2011 16:40) *  IP
Fint at Frode Scheie prioriterer dette fremfor Norgescup på Drøbak.


 Drømmegolf (16. sep 2011 16:48) *  IP
I 98% av alle turneringer i Norge jukses det i mer eller mindre grad, juniorer som seniorer. Juks i golf er et stort problem som ikke har hatt nok fokus. Jeg mener da ikke bare juksing med hcp.


 digger (16. sep 2011 17:09) *  IP
For egen del tenker jeg som følger:
Har man spilt golf i 10 år fra man er 25 til 35, og ligger fortsatt på hcp 25 så lukter det muggent. I sær når man tydligvis innimellom har dager som gjør at man scorer høyt.

Hvor mange her inne har for vane å spille bedre i turneringer enn ellers?



 Dr. Green (16. sep 2011 17:35) *  IP
Av 27 tellende turneringsrunder har 2 - TO - endt med nedskriving for min del. Det var skremmende lite!

Av 11 andre runder jeg har registrert som hcptellende har 2 vært nedskriving (har hatt én runde til under hcp, men da hadde jeg ikke anledning til å skrive meg ned), 4 opp og da 5 med buffersone.

Resultat så langt 0,5 opp i hcp.

Hadde jeg registrert alle runder i år, så hadde jeg sikkert økt med de lovlige 2 per sesong. Er jeg sandbagger, jålehcp'er eller sånn omlag der jeg burde være?



 007 (16. sep 2011 19:39) *  IP
Duoen skal gå med Frode Scheie.
Jeg gikk i en turneringsflight foran generalsekretæren i NGF i våres.
Sånn holder NGF oppsikt med mistenkelige?



 gjesp (16. sep 2011 21:14) *  IP
du får be om å få se mappa di 007 :)


 testogolfer (16. sep 2011 22:37) *  IP
Jeg kjøper ikke forklaringen. Jeg syns den blir klam, og det blir bare floskler om at andre har gjort det nesten like bra. Kom med fakta ift antall spilte runder, opp- og nedskrivinger og forklar hvordan man kan ha over 20 i hcp etter 11år med golf når man er under 40.

Ettersom flere sidestiller dette med doping, syns jeg det er på sin plass om det dømmes som det blir gjort i dopingsaker. Mer enn rimelig sannsynlighet gir dom.

I min verden er dette slam dunk. Gutta er juksemakere og fortjener offentlig gapestokk



 Gonzo (16. sep 2011 22:54) *  IP
At dette er et grovt tilfelle av sandbaggin er det vel lite tvil om.
Men gutta har nok fått nok pepper nå.
Jeg tipper de har fått en lærepenge så det holder.
De kommer ikke til å stille imorgen, isåfall har de mere baller enn de fleste av oss.



 jepps (16. sep 2011 23:00) *  IP
Gutta stiller de. Gåt ut på hull 2 i par med Frode Scheie og makker Nilsen. Det andre er at mye tyder på at en av de har skrevet seg OPP sist uke..


 Wilson (16. sep 2011 23:09) *  IP
De skriver i sitt forsvarsskriv; "Enda har vi ikke fått tilbakemelding på at vi har gjort noe som er i tråd med golfens etikette."

Nei, nettopp. Det er jo det vi prøver å fortelle dere.



 Lindsøy (16. sep 2011 23:25) *  IP
Det er vel bare å se på resultatlistene over alle større sponsorturneringer med hcp, og se hvem som er nevnt der. Alle disse har vel vunnet el. kvalifisert seg for å komme til finalene. Er det noen som ofte greier dette, er det vel 'bevis' for at de er sandbaggere/juksemakere. Det er vel så mange som prøver å spille på disse turneringene at å finne noen som greier å kvalifisere seg til finale mer enn en gang er usannsynlig, det blir som å vinne første el. andre premie i lotto flere ganger. Håper alle som har vunnet en lagturnering har vunnet mye annet også, for det henger tydeligvis sammen. Bare se på hvor usannsynlig mange ganger Tiger W har vunnet, helt usannsynlig mange til å være så ung. Saken er vel rett og slett at andre juksemakere ikke fikk det til.


 Gonzo (16. sep 2011 23:53) *  IP
Lindsay.
Kan du prøve en gang til-
Skjønner ikke bæret av hva du skriver



 Hacker (17. sep 2011 00:52) *  IP
Lindsøy, du har ikke skjønt mye. Det er knapt forståelig hva du skriver, men en ting er sikkert:
Hadde Tiger Woods spilt hcp-turneringer med sitt eget under-par hcp, så hadde han ikke vunnet noen!

Ingen kan slå sitt eget hcp. mye de fleste rundene, da har de feil hcp!



 Dr Hook (17. sep 2011 07:57) *  IP
Endelig en tråd som virkelig engasjerer med mange innlegg og flere debatanter!
Må si at det lukter litt muggent av saken, men på den andre side kan det også være at man ikke har fått frem de "anklagedes" syn på saken tilstrekkelig.
Ser at det finns flere debatanter som nevner noe slik som "har man spilt golf i mange år og fortsatt ligger +20 i hcp er svaret at man er hcp-snik". I allefall om man vinner flere turneringer. Det kan ligge noe i dette, men det kan også være mulig at man i blandt endelig får ting til å fungere, "i dag satt alle slagene som man har trent på i mange år". Selv har jeg spilt golf i knappe 10 sesonger, hcp ligger på 17-tallet, det har vært oppskrivning de siste årene fra å ha vært nede på 11-tallet som lavest. Har spilt færre runder de siste årene som nok bidrar til høye scorer og færre muligheter til å senke hcp. Har trent mye den siste sesongen, tatt leksjoner og fulgt proens råd. Dette har gitt troen tilbake på at jeg tidvis kan spille mange par ila en runde, men det blir også noen stryk/0-poengere dessverre. Har vært fornøyd med noen runder på 36 poeng og håpet om at det endelig "skal løsne" er der. Jeg har ike spilt turneringer og dratt hjem små eller store premier.
Påstanden om at man er hcp-snik etter 10 års golf-spill ved middels-høyt hcp rekker ikke for å dømme spillere som vinner turneringer. Jeg og trolig mange andre som debaterer her kjenner ikke alle fakta og skal være forsiktige med å "dømme". Golfen er og vil alltid være et spill hvor hver enkelt spiller med sin egen ærlighet og hcp. Håper debatten her medfører til at flere golfere spiller med etikette og riktig hcp.
God helg.



 R8 (17. sep 2011 13:35) *  IP
Siste nytt fra Miklagard. Paret som vi snakker om her spiller til langt lavere hcp. Så er blir det tvangs nedskrivning !!


 Fan (17. sep 2011 14:09) *  IP
Spiller dem så bra at Scheie tar dem ut på landslaget?


 r8 (17. sep 2011 14:16) *  IP
Det er ikke langt unna:)


 Green (17. sep 2011 14:54) *  IP
haha Dersom R8's innlegg stemmer, har disse gutta mer mot enn jeg hadde forventet. Dersom de skulle finne på å prestere svært godt i dag må de jo forstå at det antageligvis vil få konsekvenser?


 r8 (17. sep 2011 15:06) *  IP
De er på brutto par etter 14 hull. Men De vinner ikke på det dag. Dem har 10 slag utdelt.


 Boogeyman (17. sep 2011 17:16) *  IP
Kan noen vennligst fortelle meg hvordan denne turneringen foregår.
Spiller de på ballen annenhver gang, eller på hver sin ball og velger den beste etter hvert slag, eller...
Og hvordan regner man ut scoren, når handicapet trekkes fra, eller er det bare deler av handicapet? Er det samlet handicap som fratrekkes en samlet score for paret, eller foregår beregningen hver for seg?

Unnskyld min uvitenhet, håper noen gidder å svare på noe så elementært.



 Wilson (17. sep 2011 17:39) *  IP
Jeg tror det er Fourball som er formatet. Da spiller de på hver sin ball og individuell hcp. Dvs at spiller med laveste nettoscore på hullet blir tellende. Usikker på om det hcp-reduksjon. Bør være det i Fourball


 Wilson (17. sep 2011 17:44) *  IP
Nå ser jeg at delfinalen på Toten gikk som scramble. Da spiller de på delt hcp og de spiller da på beste ball begge to hele veien.
Vet ikke om det er samme spilleform i finalen



 gjesp (17. sep 2011 17:50) *  IP
fra hjemmesiden:

"Det spilles som i innledende runder 2-manns scramble med 1/4 av samlet spilleres mottatte slag.

I finalen vil det blir brukt decimal for å skille parene klarere.

Herrer skal spille fra gul tee(59) og damer skal spille fra rød tee(49).

Hver spiller skal ha 9 tellende utslag på 18-hull"



 Skogerhans (17. sep 2011 19:34) *  IP
Når jeg leser Per Gullbergs innlegg med påfølgende kommetarer, samt tilsvaret fra de to Drøbak herrene og klubbledelsen så kommer jeg på en episode fra Senior Lag NM her i august. En av Drøbak GK's damer hadde angivelig fått skade i en fot på veien fra parkeringen til klubbhuset. Hun måtte ha golfbil, noe hun benyttet begge dager. Det virket mer enn tvilsomt, det var ingen synlige tegn til at det var noe i veien med foten eller ganglaget etter turneringsstart. Vedkommendes tunge kroppsbygning tatt i betraktning må hun ha hatt en betydelig fordel av å kunne surfe rundt banen per bil men de andre spillerne slet i bakkene. Man kan saktens spørre, hva det er med kultur og holdninger i Drøbak GK?



 Sir Bubba (17. sep 2011 21:38) *  IP
Noen som vet hvordan det gikk på Miklagard i dag?


 Yeye (17. sep 2011 21:42) *  IP
Resultatene ligger på p4golfen.
De diskuterte havnet rundt en 30.plass... ikke veldig imponerende.

Jørn Johnsen og en Anders Bristøl vant med 1,5 slag. mye bra scorer.



 Resurrected (17. sep 2011 21:54) *  IP
Veldig morsomt at Jørn og Anders vant og at turneringen ble vunnet på grunn av godt spill!


 simen fulland (17. sep 2011 23:56) *  IP
"r8",

Det omdiskuterte paret var på par brutto etter 14 hull sier du.

Resultatet ble 69,25 netto.

Er det du sier riktig gikk de de 4 hullene 9 over par. Helsprekk, eller hva skjedde?



 Dr. Green (18. sep 2011 08:53) *  IP
Med 9 tellende utslag til hver, så kan det bli litt press på den som skal prestere om han MÅ ha tellende de siste 4 hullene for eksempel. Det finnes muligheter for å rote det til i scramble da, og det er vel nettopp det som er poenget med å ha 9 tellende på hver - at det skal bli litt taktiske valg underveis og spesielt tøft mot slutten om man ikke har gjort de rette valgene tidligere i runden.


 Pølse med brød (18. sep 2011 10:21) *  IP
Morsomt at årets mest omtalte sak her inne og i media gjelder HCP juksing, sier desverre det meste om tilstanden i golf Norge. Fokuset på HCP har jo alltid vært alt for stort. Kanskje kan denne patetiske situasjonen være med på å få fokuset over på slag?

I et land med en utviklet golf kultur med base i SS og slag ville disse åpenbare sandbagger gutta vært satt på plass for lenge siden av miljøet. Hadde alle tureringer vært basert på brutto/netto slag ville det vært mye enklere å avsløre jukset også. De store premiene vinnes i dag ofte av ustabile spillere, som f.eks med 20 i hcp spiller 15 hull som 5 hcp og 3 hull som GK. Med poeng slipper de å ta straffen for de 3 hullene fullt ut, mister bare 2 poeng mens de hover inn 3 poengere, mens med slag vill 3 hull med 8-10 slag føre til at de er ute av premiene.

Avslutt hele HCP tøvet, det er så negativt for norsk golfs utvikling. Jeg kjenner haugevis av folk som ikke spiller tureringer fordi de ikke orker å se på at sandbaggere henter premiene og soler seg som om de har prestert noe, mens de som trener og spiller mye og reviderer jevnlig ikke vinner en dritt!



 Pølse uten brød (18. sep 2011 12:57) *  IP
Sjekk toppen av lista fra P4 Golfen finalen da, ikke så mange sandbaggere der ser det ut til. Vanskelig å sandbaggen med +1,8 i hcp....
Forskjellen med 1/4 av mottatte blir ikke så mange slagene heller.

Men uansett ikke lett å finne noe som tekkes alle...



 Per4 (18. sep 2011 14:35) *  IP
Mulig R8 lekte forumtroll i går, men hvis disse gutta var på par brutto etter 14 hull, så ledet de konkurransen på det tidspunktet. (Jørn & co hadde en sterk avslutning).

Ellers var det mye god golf på tross av veldig mye venting, mange våte partier, og glimrende greener :-)



 Hcp tellende neste år? (18. sep 2011 20:22) *  IP
Hva med at P4 golfen ble hcp tellende neste år? To på lag og sammenlagt stableford eller sammenlagt nettoslag i paret.

Det siste har jeg mest tro på men da mister vel man mange deltagere og intekten for å finasiere premiene blir mindre?

Da hadde alle kvalifisering og regionfinaler vært hcp tellende og det er vel greit?




 Wilson (18. sep 2011 20:43) *  IP
Jeg holder meg til bruttokonk så mye som mulig.
Greitt å vite hvor man står. Jeg teller uansett slag og måler meg mot banen.
For mange gjengangere på toppen av res-listene i stableford og nettoslag i egen klubb. Synes det blir patetisk med voksne som er krye over å ha spilt til sitt kunstig høye hcp.

Ser også at de fleste klubber innfører Stableford-mesterskap.
Spill stableford de som liker, men kall det ikke Mesterskap.




 barce (18. sep 2011 21:40) *  IP
Litt tall fra turneringsresultatet fra Miklagard. Kan gi litt input på sammensetning om man ønsker å delta neste år!

Snitt samlet spilleHCP (1/4):

01-10 plass: 4,925
11-20 plass: 5,200
21-30 plass: 7,450
31-40 plass: 5,775
41-50 plass: 5,700
51-60 plass: 7,225
61-70 plass: 8,950

Snitt HCP-differanse internt i laget:

01-10 plass: 6,00
11-20 plass: 6,46
21-30 plass: 5,55
31-40 plass: 5,62
41-50 plass: 4,49
51-60 plass: 7,41
61-70 plass: 8,35

Snitt beste HCP internt i laget:

01-10 plass: 5,72
11-20 plass: 6,10
21-30 plass: 10,49
31-40 plass: 7,49
41-50 plass: 7,95
51-60 plass: 9,30
61-70 plass: 11,87



 Resurrected (18. sep 2011 22:56) *  IP
Interessant statistikk hvor trenden viser at det som jeg tidligere har påpekt normalt er de beste som skal vinne sånne turneringer (forutsatt at hcp er riktig vel og merke).


 Pølse med brød (19. sep 2011 08:50) *  IP
Har Jørn Johnsen riktig hcp da?

Jeg vet ikke, men jeg ser at det kan diskuteres, han er en som lever av golf og trener daglig andre og seg selv, med tilgang på norges beste kompetanse på golf og samtidig deltar han ikke mye i tureringer med hcp revisjon så vidt jeg kan se.

Hans hcp er satt i turering med spillere på hans eget nivå, fra hvis/svart tee. Så møter han opp i en hcp turering fra gul tee sammen med kreti og pleti med lette pinneplasseringer.

Jeg sier ikke at han er sanbagger, men at det skal være værre å bagge for en med +1,8 enn en med 20 er jeg ikke enig i.



 Dr. Green (19. sep 2011 09:56) *  IP
Om det skal være like lett å "bagge", så la oss si at han med "20" burde ha 10 da, og han med "+1,8" burde ha +11,8. Da ville vel +handikappern være bedre enn Tiger var på sitt beste, og dermed kanskje vurdere å tjene penger på å spille andre turneringer enn handikappturneringer?


 Gunnar Bull (19. sep 2011 10:06) *  IP
Alle i kategori 1 registrerer jo hcp kun i turneringer, så i forhold til de fleste andre er de jo sandbaggere hele bunten.

Ihvertfall slik det var før, hvor en vanlig selskapsgolfer stort sett kun justerte seg nedover og aldri oppover.

Nå kan man jo justere som det passer seg, så alt er jo i praksis "lov".



 Fooore (19. sep 2011 10:25) *  IP
Sterkt av gutta i vinden å stille opp lørdag, imponerende etter røff behandling - fortjent eller ufortjent - i dagene før.

Oppsummert:
a)økt fokus på hcp-justering
b)et par eldre spillere vil tilsynelatende aldri spille Drøbak igjen
c)parturneringer vil muligens endres ift opplegg/hcp/annet

Alt i alt ganske positivt.



 Christian Holst (04. okt 2011 21:12) *  IP
Se mitt innlegg i dag 4.10.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72