Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 BjørnE - 02. feb 2009 kl. 18:35 *  IP
Takk for interessant artikkel om Putting AR

Men jeg lurer på en ting.
En kompis av meg påsto at han har lest et sted om at putterre som var balansert
dvs. putterhodet ligger vannrett når du holder en finger omtrent midt under kølleskaftet og lar putteren balansere, er den beste putteren i rett rilbake rett frem svingspor. Men en ikke balansert putter er best når svingsporet er i en bue slik du beskriver i artikkelen din, AR

Kan du verifisere dette? Og jeg må si, jeg ikke skjønner helt hvorfor det skal evt være slik.
 AR (02. feb 2009 22:55) *  IP
Dette var nytt for meg. Jeg vet for lite om dette og kommer tilbake på saken.

For øvrig kan jeg informere om at Tiger Woods bruker en buet svingbane i sin putting og en putter som sannsynligvis ikke er faced balanced. I den rundt 10 år gamle boken hans som kom ut i samarbeid med Golf Digest, og som kom ut i Norge i 2001, forteller han at han har hodet rett over ballen når han skal putte (side 28 i boken "Slik spiller jeg golf" som er utgitt av Shibsted og som jeg var konsulent for den gangen). Selv for Tiger Woods ser dette ut til å ha gått ut på dato. For han puttet til dels dårlig en periode før han begynte å ha øynene sine på innsiden av linjen og bruke den bueteknikken som er beskrevet i Ukens tips her på Golfsiden i uke 6. Et tips som for øvrig er rykende ferskt hentet fra nettopp Golf Digest, februar 2009. Hva Tiger gjør når han kommer tilbake, vet jeg ikke. Det blir spennende å se!



 korriger (02. feb 2009 23:03) *  IP
Jeg har også lest at face balanced er gunstig for rett tilbake og rett frem.... og Tåheng for bue...

det BjørnE referer til som ikke balansert er vel en "Tåheng putter" (Toe hang)

Her er artikkelen:

http://www.putterzone.com/2008/05/putter-jargon-workshop-toe-hang.html



 AR (02. feb 2009 23:28) *  IP
Til BjørnE:
Nå har jeg sjekket litt rundt det du spør om. Hvis du beveger putteren rett tilbake og rett fram langs linjen hele tiden, er det best med en face balanced putter.

Hentet fra Matz Modéers hjemmeside:
"En putter som balanserer med slagflaten vannrett og oppover, når den blir balansert på en finger (et sted på skaftet mellom grep og køllehode). En Face Balanced putter vil motvirke en utifra-inn eller innifra-ut bevegelse, den holder linjen bedre enn en putter som ikke er Face Balanced. Mange spillere vil putte bedre med en Face Balanced putter. Prøv selv!
Hvis du setter mange putter til høyre om koppen, og beveger putteren langs linjen, bør du absolutt prøve en Face Balanced putter!"

For å bruke denne teknikken bør øverste delen av ryggen være vannrett. Dett er en meget anstrengende posisjon for svært mange.

Hvis du derimot svinger med en bue slik at putterens front hele tiden er vinkelrett på buen, bør du velge en putter som ikke er faced balanced. Jo mer oppreist du står, dess større blir buen.

Eksempelvis kan jeg nevne Jack Nickalus som krøp sammen over puttene og "pushet" putteren rett mot hullet med meget krum rygg.

Som du forstår, ligger det veldig mye arbeid i tilpasningen av en putter for en som ønsker å bli god i dette faget.



 AR (02. feb 2009 23:38) *  IP
Til "korriger":
Jeg svarte før jeg så din henvisning til artikkelen. Den artikkelen er meget god og gir en aha-opplevelse til de aller fleste spillere.

Her er et sitat fra artikkelen: “The more a golfer arcs his or her stroke, the more toe-weighted you want the putter in order to bring it square at impact. Generally speaking, some golfers should use a blade, and others shouldn’t."

Det er litt av det jeg skriver i mitt svar til BjørnE i mitt innlegg over.



 BjørnE (02. feb 2009 23:43) *  IP
Bra da vet jeg det. Det er dog trening, prøving of feiling som skal til, men det hjelper helt sikekrt å ha rett kunnskap, verktøy og rett teknikk. Da hjelper det helt sikkert med folk som kan dette.
Jeg putter med claw grepet, etter at jeg har vært den dårligste putter du kan tenke deg. Bomma ofte på 30 cm´ere. I vinter har jeg fått et treningsprogram av en som heter Jan på Fornebu og det var nyttig for meg. For noen av svakhetene mine var dårlig balanse - noe Jan avdekket. Så jeg har trent litt på balanse, Sist jeg prøvde putting på en treningsgreen satt alle puttene i koppen. Jeg sier putt med den putten du har, men la deg føre av en naturlig evolusjon gjerne med hjelp av andre.

Skrev forresten dette innlegget i Scangolf til Bernt.

Det skjer alltid en evolusjon.

Noen kommer alltid til å kjempe mot den naturlige evolusjonen som foregår hele tiden i alt som skjer. Slik var det sikert med nye baller som ikke var laget av guttaperka,, med woods som ikke var laget av tre, og slik var det sikkert med plastski. For å nevne noe.

Dette med nytt syn på hvordan man skal putte, tar de med vett til sitt bryst hvis de føler det er riktig og de som ikke liker ideen kan fortsette å putte etter gammelmåten. Det er ikke verre enn det.

Personlig synes jeg det som er skrevet i Golf digest høres veldig riktig ut, og jeg synes synd på det norske puttereventyret som dessverre kan ha få sitt nådestøt med det nye som er kommet.

På den annen side er det tøft og all ære til Bernt for å utvikle en putter. Det finnes sikkert 1000 geniale puttere som er forsøkt lansert de siste 10 årene, men til syvende og sist er det en håndfull som tar 90 % av markedet.



 hackz (03. feb 2009 12:49) *  IP
Tviler på at det er noen som har funnet opp kruttet på nytt. Putting er så individuelt at man ikke kan si at sånn og sånn skal det gjøres. Man skal være rimelig desp for å starte å putte som B.Baird, men hadde Tiger gjort det så hadde sikkert det også blitt siste mote.


 sss (03. feb 2009 12:56) *  IP
Beklager min uvitenhet, men hvordan putter B. Baird


 AR (03. feb 2009 13:02) *  IP
hacks: Du har helt rett. Det finnes uendelig mange måter å putte på. Det gjelder å finne sin stil. Her er det ikke snakk om rett eller galt. Det er svært få som tar putteinstruksjon i Norge og ikke svært mange som kan så mye om tilpasning av puttere, men det er på bedringens vei. Proutdanningen i Norge er for tiden svært god. Heldugvis finnes det gode lærere på området som benyttes i utdanningen.

Jeg avsluttet tipset i uke 6 med følgende: "Men husk at det er mange veier som fører fram til bedre putting. Her gjelder det å velge ut ting som passer for hver enkelt; øynene rett over ballen, rett eller buet stroke, lang eller kort putter, høyre eller venstre hånd nederst, den ene foten foran den andre osv. Det viktigste er at man trener og får opp følelsen og en stabil teknikk. Her er det bare timevis av trening som gir resultater."

Det er neppe snakk om å finne opp kruttet på nytt. Det er bare snakk om å bruke kruttet på riktig måte slik at man får det beste resultatet.



 hackz (03. feb 2009 13:03) *  IP
Ser han putte rundt 1:40. Morsom stil.


 glemte den her... (03. feb 2009 13:04) *  IP
http://www.youtube.com/watch?v=KWP-drWhwYU


 hackz (03. feb 2009 13:12) *  IP
Var bare en kommentar, likte artikkelen.

Det var morsomt å lese hva Matz sier om at FB puttere var å anbefale hvis man dyttet putter til høyre, noe som var mitt feilslag før jeg byttet til en FB putter.



 AR (03. feb 2009 13:14) *  IP
Briny Baird trekker høyre fot rett bakover i stedet for å stå med bena omtrent parallelt med siktelinjen som de fleste andre gjør. Han begynte med dette som en drill. Det gikk så bra at han fortsatte med det.

I forbindelse med en 65-runde i PGA mesterskapet i 2004 sa han blant annet dette etter runden:

Question: Your putting stance, can you describe what it is and how you developed that?

BRINY BAIRD: I've used it for probably four years now. Mike Adams is my golf instructor down in Palm Beach, and I was hitting putts one day in front of him wondering why I was hitting the putts so poorly. He said, "You're moving all over it," meaning I was actually moving backwards away from the ball. I was like, "really?" I didn't know. He said, "Yeah, stand on one foot and hit a putt," and if you stand on one foot and your balance isn't perfect, you're obviously going to fall over, and I darned near fell over.

He said, "Hit some putts on one foot for a while," and that drill actually became reality after a while. I did the drill a lot, and it was hard to get out of it. I fought getting out of it, and finally just said, the heck with it, let's just putt that way.



 hackz (03. feb 2009 13:16) *  IP
Morsom lesning AR.

Her er en annen sak om putting

http://www.youtube.com/watch?v=yl_Nny8TwNM



 AR (03. feb 2009 13:19) *  IP
TIL sss:
Videoen som hackz nevner kl 13.04, inneholder bilder av Briny Baird fra 1 min og 30 sekunder ut i videon.



 henrikf (03. feb 2009 16:41) *  IP
Hvem er jeg som skal gå i mot Golf Digest, men jeg er sikker på at dårligere spillere, altså folk med scratch eller dårligere vil slite med øynene innenfor puttelinjen fordi de ikke trener nok putting. Det er mye enklere for en hverdagsspiller, 99,9 prosent av alle golfere i verden, å putte hvis du holder øynene over. Dette skyldes optiske problemer de fleste har i øyet. HVis alle stoler kun på øynene når de stiller opp til en putt eller et slag og de ikke har øyet over ballen, vil det se ut som om de er paralell med targetline selv om de i realiteten er så mye som 20 grader til høyre. Dette er en vanlig feil hos selv realtivt lavhandicappere. Sjekker du set-up på vanlige slag står de til høyre for target.
Hjernen observerer dette underbevisst og kompenserer for det med å komme tvers over ballen. Jeg prøvde først two-ball og deretter Profound. De var faced balanced og ved begge putterne følte jeg at jeg jukset, så enkelt var det. Spesielt profound som du ikke har noen nytte av slik jeg ser det uten at du står rett over ballen.
Etter min mening blir det meningsløst for den jevne golfer å legge seg til et stroke med enda flere variabler og spesielt tilpasset et underlag vi sjelden eller aldri spiller på.
Phil Mickelson er den mest ekstreme inside-square-inside putteren. Og det er fenomenalt å se på når det fungerer. Men ditto tåpelig når korte putter går til høyre.



 BjørnE (03. feb 2009 18:44) *  IP
Henrikf
jeg er ikke sikker på at du har rett mht at 99,9 % av alle golfere i verden har det enklere når de holder øynene over ballen (antar du mener rett over ballen) Årsaken er at de aller fleste menneskene har et dominant øye - veldig få har balansert dominante øyne. Dette kan man enkelt teste ved at man holder pekefingeren opp, sikter mot veggen et stykke unna og lukker venstre / høyre øye. Dersom "fingern" beveger seg på veggen for det ene øyet, men blir på samme "sted", når man både lukker det andre øyet og deretter holder begge øyne åpne, da er det ene øynene mer dominant enn det andre. Min erfaring er at når man holder øynene rett over ballen, sikter de fleste feil pga dominant øyne forskjell. Min teori er at yngre mennesker plages ikke så mye av dominant øyne problematikk. Derfor putter de fleste mye bedre i ung alder, enn de gjør når de blir elde. Ettersom man blir eldre, øker (etter min teori) dominant forkjellen mellom øynene og det blir stadig vanskeligere å putte for de fleste.
Jeg tror faktisk at nettopp ved å ikke ha øynene rett over ballen, så utlignes problemet med dominant øyne. Har ikke noe bevis for dette, men målinger jeg en gang gjorde tydet på det.
Og uansett, det er deilig at man slipper å terpe på myteomspunnet trening og teori, men er fri til å eksperimentere for å finne den putteteknikken som passer best.



 AR (03. feb 2009 23:06) *  IP
henrikf:
I artikkelen i Golf Digest blir det forklart at man står ved siden av ballen og skaftet har en vinkel i forhold til bakken. Dermed blir sentrum i den sirkelen man svinger rundt liggende godt innenfor linjen fra ballen til hullet. Med den moderne måte å bevege putteren på med fikserte håndledd, albuer og skuldre, blir det helt naturlig at putterhodet svinges i en bue. Hvis du har en hakeputter som henger ned fra haken og omtrent loddrett nedover, er det mulig å svinge naturlig frem og tilbake. Eller hvis du kryper sammen slik som Jack Nicklaus gjorde, spesielt på de korte puttene, da blir det lettere å få en tilnærmet bevegelse rett fram og rett tilbake.

Står du oppreist slik de fleste gjør i dag, vil svingplanet helle og ikke være loddrett. Hvis du da skal føre putteren rett tilbake og rett fram, må du tvinge putteren ut av den naturlige buen. Det krever enormt med trening - altså omvendt av det du sier. Jfr. artikkelen: The putter has to swing on a slight arc to work the way it is designed. Then, the face of the putter stays square to the arc and sends the ball on target without forcing you to twist the club to get the face square at impact.

Så avslutter Golf Digest med følgende: With an old-school hunched setup and a wristy pop stroke, straight-back straight-through would work. On today's faster greens, it requires too much coordination and practice. It's much easier to be consistant with the arc.

"old-school hunched setup" = Jack Nicklaus - og han var god til dette på de gamle, trege greenene!

Jeg har testet ut Putting Arc i flere år. Et meget bra hjelpemiddel for å få stabil putting. De som er interessert, kan se på www.theputtingarc.com.

Her står det bl. a.:
1. It's based upon natural body movement which can be quickly learned and repeated. Results can be seen in several days … Thousands of repetitions are not required to show a marked improvement.

2. The clubhead travels in a perfect circle (radius R) and the projection of this circle on the ground is an ellipse in the shape of the Putting Arc.

3. The putter is always ‘on plane’ (the sweet-spot/spinal pivot plane). The intersection of this plane with the ground is a straight line, the ball/target line.

4. The club face is always square to the above plane. It is only square to the ball target line at the center line of the Putting Arc. You are learning an inside-to-square-to-inside putting stroke.

5. In this perfect putting stroke, there is only one moving part. The hands, arms and shoulders rotate as one unit. No manipulation of the hands or arms is required to follow the correct path with a correct clubface. It happens automatically.

Her er linken til teksten med figur: http://www.theputtingarc.com/puttingarc/pages/theory/theory_splash.htm

Det er 800 proer som bruker Putting Arc. De har 613 seire, hvorav 140 i 2008.

De som er interessert i litt "vitenskap" kan se på denne linken:
http://www.theputtingarc.com/images/PerfectARC-SAM.pdf

Jeg testet dette treningsapparatet på jenter i 10 årsalderen som jeg trente. De hadde knapt grønt kort, men hadde ingen problemer med å senke putter stabilt fra halvannen meter etter to minutters øvelse med apparatet, dog med apparatet som støtte!

På siden Backyard Golf kan vi lese: "9 out of 10 people believe that the putter should move "straight back and straight through". This is only possible if the golfer swings the putter on a plane which is absolutely vertical or perpedicular to the ground, requiring manupulation of the clubface and clubhead path during the putting stroke. Most golfers cannot do this because their putting plane is at an angle which lies between horizontal and vertical. The Putting Arc can cure you of this bad habit and teach you a more natural putting stroke with less moving parts."

Har du lest helt til hit, henrikf, kanskje du en er av de 9?

Jeg vil<



 Pepper (04. feb 2009 07:27) *  IP
I en tidlig morgenstund har jeg ikke tid til å lese hele AR's innlegg grundig. For min del er det imidlertid ingen tvil, etter mange års trening og prøving med forskjellige putteteknikk setter jeg flere putter med en tilnærmet rett frem og tilbake bevegelse. Det å putte mer i en bue fører dessverre til flere putter for meg. Jeg setter flest putter når øynene er rett over ballen og stroken som nevnt. Kall det umoderne eller hva du vil, det er irrelevant for meg, puttetekniken som AR referer til fungerer dårlig for meg, og antakelig for svært mange andre som ikke har tilnærmet 0 i hcp. Og, btw, putting er den klart beste delen av spillet mitt.


 AR (04. feb 2009 10:37) *  IP
Pepper, jeg trente i mange år på å føre putteren rett tilbake og rett fra. Det fungerte meget bra for meg, men de siste årene med raskere greener og mindre trening fikk jeg faktisk YIPS med den metoden. Med Putting Arc og den moderne teknikken putter jeg bra igjen, men med langt mindre treningsdoser.

For all del: som jeg har sagt før er det viktig å velge den metoden som virker best for deg. Jeg vil ikke hevde at det ene eller det andre er rett eller galt.

Men en ting er sikkert: Det er umulig å bli god i putting uten massevis av timer på puttinggreenen. Uansett hvilken putter man bruker eller hvilken metode som velges. Jeg har aldri sett noen som står i greenkanten og ser på, eller sitter på gjerdet og snakker med venner, bli god i putting.



 BjørnE (04. feb 2009 11:23) *  IP
Pepper
putting er individuelt og det er ikke sikkert man skal være skråsikker på noe som helst.

Jeg slet skikkelig med yips i mange år. Tror jeg aldri spilte med noen som var dårligere enn meg til å putte. Det hendte jeg hadde mer enn 50 putter i konkuranser. Jeg tror rekorden var 54.

Etterhvert la jeg om til Claw grepet. Det hjalp en stund. Men Yips kom tibake. I fjor i konkurranse presterte jeg å bomme 2 30 cm og flere 1 meter putter på en runde. Medspillerne bare ristet på hodet.

På slutten av sesongen i fjor forandret jeg på claw grepet. Jeg vet egentlig ikke om øynene var rett over ballen elller ikke, men en ting jeg gjorde var å endre på armenes posisjon. Det innebar, uten at jeg tenkte over det, at svingsporet ikke lenger var rett tilbake - rett frem, men ble mer i en bue som AR beskriver. Og plutselig ble puttingen radikalt mye bedre. I klubbmesterskapet klarte jeg å gå de siste 11 hullene på 2 over par. Og det er ikke dårlig for en 11 handicapper som fortsatt ikke kan kalles en god putter.



 kingcobra (04. feb 2009 16:48) *  IP
et lite tips fra Tiger Woods.
Proper posture and good eye alignment are two of the most important elements of a consistent putting stroke. Whenever I'm struggling on the greens, I can usually trace the cause to a mistake in one or both of these areas.

Stand tall to make more putts

Bending over too much in your stance causes two problems: (1) Your eyes won't be in position to see the line of the putt clearly. (2) Your hands and arms get in so close to your body that the freedom of your stroke is restricted. Stand tall instead. Your eyes should be directly over the ball. Poor, bent-over posture increases the possibility that you will set your head and eyes behind the ball. From that position, you tend to look out to the right of the intended line. That forces your brain and body to make a compensation during the stroke to get the ball on line. Just as in the full swing, the more such variables, the less chance of making a repeating stroke.

Standing taller also creates a more upright, less rounded spine angle and frees space for your arms and hands to make the stroke. The result: less tension and greater feel.



 lloyd (04. feb 2009 18:22) *  IP
I am a big fan of toe hang putters simply because they are designed to swing on an arc more easily. With face balanced putters, the face does not stay square to the arc very easily and they are designed to work more square to square, or straight back straight through. The simple fact that we stand to the side of the ball and not directly on the target line means that the natural movement would be to swing on an arc. Therefore, using a face balanced putter is like trying to put a square peg in a round hole.
Keep reading and keep the comments coming! I hope you putt great when the ground thaws!
Thanks,
Pat

Pat O'Brien
Teaching Professional
Lakewood Country Club



 jonag (05. feb 2009 03:52) *  IP
http://www.golfsiden.com/debatt/thread.asp?id=3301&count=26

Det jeg kom frem til var at jeg trengte en som er face balanced (henger horisontalt). Jeg kjøpte en yes, kuttet skaftet og satte på et tungt tykt grep på 140g. Den putteren endrer jeg ikke. Jeg putter nydelig når jeg får til stroket, men det er en annen sak og ikke putterens feil.



 AR (05. feb 2009 10:50) *  IP
På denne linken forklares forskjellen på to ulike måter å føre putteren på. De to ulike måtene krever forskjellige puttere. Se på denne linken:

http://www.golf.com/golf/instruction/lessonfinder/0,28423,,00.html

og klikk deg inn på: PUTTING, så klikker du på PUTTING STROKE, så klikker du på videoen PUTING BASICS. Da skulle det gå an å forstå forskjellen på "Arc putting" og "straight back and straght through". Det er en av verdens beste instruktører som forklarer. Så får man velge selv hva man vil satse på og hvilket utstyr man skal bruke.



 AR (05. feb 2009 11:11) *  IP
Til kingcobra:

De sitatene du har hentet fram, er fra Golf Digest i 1999. Tiger-sitatet og andre gamle sitater er å finne på nettsidene til Dead Eye. De er brukt i reklamen for et puttehjelpemiddel som i mine øyne har liten eller ingen hensikt og koster 30 dollar - fullstendig bortkastede penger i mine øyne. Sitatet fra Tiger er 10 år gammelt! Tiger har lagt om både putte- og svingteknikk flere ganger siden den gang. Den artikkelen det siktes til her på Golfsiden i Ukens tips i uke 6, er fra Golf Digest i februar 2009.

Jeg har tidligere skrevet at Tiger for et par-tre år siden hadde øynene på innsiden av linjen og svingte med bueteknikk, altså noe helt annet enn han fortalte for 10 år siden. Hva han gjør i dag, vet jeg ikke. Han har jo vært borte iover et halvt år fra Golfen.

Men bevares; det mange i dag som hardnakket påstår at det Tiger sa i 1999 er like sant som bibelen. Selv er jeg, i likhet med Tiger, mer åpen innstilt til endringer i teknikk og utvikling innen golfsporten og spesielt det vanskelige området putting. Her gjelder det å være ydmyk. Slik som Tiger når han stadig utvikler sin teknikk.

Ei sanning varar ikkje evig veit du!
(Fritt etter norsk visesanger)



 TMW (05. feb 2009 11:55) *  IP
Jeg fikk et tips som har hjulpet meg masse, spesiellt med putter under 5 meter.

Jeg flytter vekten en del mot venstre fot, og har ballen temmelig langt fremme.
Følelsen av at bunnen av putterbuen er ved tyngdepunktet gir en god følelse av lengdekontroll, og når jeg samtidig har øynene over eller litt bak ballen, så får jeg en god følelse av retningskontroll også.

Jeg tror det er mange veier til Rom..... :)



 henrikf (05. feb 2009 14:00) *  IP
Her er et tips som vil ta tre eller fire slag av runden hvis du tør. Mange bruker - som en treningsmetode - å se på hullet når de putter. Det gir god lengdefølelse spesielt på lengre putter - over tre meter. Hvis du gir denne metoden litt tid, vil du aldri gå tilbake og se på ballen mens du slår, igjen. Du tror ikke før du ser det hvor mange lange putter du setter, eller legger helt inntil.
Som jeg pleier å si. Jeg har aldri sett noen som ser på pilen når de spiller darts. Det er en grunn til det.





 AR (05. feb 2009 14:07) *  IP
En viktig årsak til at du ser på blinken i dart er at du har blinken og pilen i det samme synsfeltet i motsetning til golf hvor du står 90 grader på "kjøreretningen".

Hvor hadde du hatt øynene dine hvis du hadde kastet dart sidelengs?

Hvorfor er det ingen gode golfspillere som følger ditt råd? Det er en grunn til det.



 jonag (05. feb 2009 14:09) *  IP
det er mye sant i det..

Jeg har prøvd, men eneste problemet er at det litt vridde hodet ser ut til å skape trøbbel for backstroket mitt.

Men jeg tror at om man ser på hullet (som er ren visualisering) eller å se på hullet og så huske det bildet man ser kan virke omtrent like bra. Den siste metoden krever fokus og trening, den andre bare gjør man.

Jeg putter aldri med tanke på retning eller hvor hardt jeg skal slå ballen. Jeg fokuserer på hullet og at ballen slår inn i bakkant.



 Goofy (05. feb 2009 14:19) *  IP
Jeg har stusset på hvorfor vi står 90 grader iforhold til "kjøreretningen" når vi putter. Det er jo en unaturlig oppstilling.

Ved å ta samme "oppstilling" som i dart/bowling så vil man naturlig fokusere på målet/hullet og ikke ballen. Vil nesten tro at lengde kontroll vil bedres ved en slik metode ...?



 lloyd (05. feb 2009 14:27) *  IP
Goofy: ja det finnes jo puttere på markedet for å stå og putte som man bowler... men mye trening kan man sikkert bli god på det også..

Hva som er best skal man vel være forsiktig med å uttale seg om.. og at noe er feil er vel å ta hardt når ballen går i hullet likevel

Prøv ut, finn det som passer for deg, og tren på det... Det mentale planet har enormt mye å si her.. tro kan flytte fjell... også kurere deg for sykdommer som det nevnes i andre tråder her.....



 TMW (05. feb 2009 14:39) *  IP
En annen ting er at du faktisk ikke holder golfballen i hånda når du sikter heller....

hadde du slått til dartpilen med en kølle, så ville du nok sett på pilen, og ikke på skiva!



 jonag (05. feb 2009 15:08) *  IP
Sam snead puttet slik og så kom det en regel som hindrer deg i å stå skrevs over puttelinja. Stå på siden er greit, men da har man jo ikke hodet i linja lenger.


 Fetisov (05. feb 2009 18:27) *  IP
Å se på hullet har jeg ingen tro på. Se på all annen racket/kølle idrett - alle ser på ballen. Jeg vil heller råde folk til å fokusere på eksakt det punktet på ballen som putterhodet treffer. Da treffer du ballen mye renere og får et mer konsistent balltreff. Det er gjort undersøkelser rundt dette - se f.eks http://ezinearticles.com/?The-Buzz-about-The-Quiet-Eye-For-Putting&id=302866


 Goofy (05. feb 2009 23:29) *  IP
Fetisov: Hvis du studerer den idretten som krever størst presisjon - snooker - så stemmer din påstand ikke helt. Der har man fokus på objektballen når man støter, ikke hvitballen.

Når det gjelder racket idrett så er det ikke slik at man kun har fokus på ballen. De beste har mindre fokus på ballen. De er så gode at de kan fokusere mer på motstanderen slik at de returnerer ballen i en retning som gjør det vanskelig for motstanderen.

Heldigvis er det slik i golf at hullet ikke er i bevegelse...



 PGA (06. feb 2009 17:06) *  IP
Jeg har en sånn putter som er slik at man står oppsillt som når man f.eks bowler. Virket bra en stund, men brukte den ikke i fjor. Kommer nok til å ta den frem igjen. Ideen er at man står den veien man skal slå ballen, og at armen og putterhodet er i "riktig" retning i forhold til.
Som f.eks. når man bowler. Man står jo ikke på tvers i forhold til retningen da?



 Fetisov (06. feb 2009 17:41) *  IP
Goofy du har helt rett, men den vesentlige forskjellen på golf og snooker er at i snooker er alt linet opp og i samme siktelinje. Når det gjelder tennis er det barnelærdom å se på ballen. Elitespillere har dette i ryggmargen og kan fokusere mer på motspiller, men å se på ballen i tennis er noe av det første man lærer.

Jeg vil virkelig anbefale å prøve denne quiet eye teknikken - det er en aha-opplevelse.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72