Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Adam - 20. mai 2007 kl. 15:28 *  IP
Bekymringsverdig innlegg på HB's blogg

Ta en titt på HB's siste innlegg på VG bloggen hans. Ser ikke ut som lysten til å spille god golf er til stede...
 v (20. mai 2007 15:51) *  IP
Ja, det virker som om det er rett før køllene havner på hylla igjen.


 Geir A. (20. mai 2007 16:20) *  IP
Lenge siden jeg har vært her inne nå. Men det er jo hyggelig å se at det har vært folk inne og tittet fordet. Må si det er litt spesiellt å lese noen av innleggene her. Skjønner jo at folk er ivrige, at de elsker golf og håper at norge får noen spillere i verdensklasse snart. Men jeg kjenner veldig få av dere personlig, dessverre. Veldig få av dere kjenner meg. Det kan se så lett ut fra utsiden. Reise rundt og spille golf på fine baner, sikkert mange som kunne tenke seg det. Men det er ikke alltid like greit. Jeg har havnet i samme spor som sist dessverre og vurderer hvor jeg står. Kjærligheten til golfen er borte, lysten til å kjempe er borte. Par, birdie eller bogey er lik det samme. Bare ord uten mening.....
Jeg startet med golf i Arvika. Jeg var 10 år, bodde på en gård med mange åkere og plener og slå på. Året etter fikk jeg medlemskap i Arvika GK til bursdagen min. Endelig skulle jeg spille golf på bane! Det var en lykkelig tid.....var på banen uendelig mange timer. Letet etter baller i skogen, likte de med farge best. Rosa "Flying Lady" var favoritten og en skjelden Tour Balata ble spart til kun putte konkurranser. Vi bodde i Arvika i litt over 2 år. Kristianstad var neste stop. Der fortsatte kjærligheten til golfen å vokse. Vi flyttet til ett hus som lå kun noen driver fra hull 1 og en treer wood fra skolen min. Marius hadde begynnt å spille nå, vi hadde mange fine dager på banen. Etterhvert som årene gikk, så flyttet vi hjem igjen. Vi ble medlem på Oslo GK, spilte turneringer rundt om i norge og i utlandet. Det var en herlig gjeng i norge, veldig bra miljø. Det var ikke så seriøst som det har blitt nå om dagen, men det funka fint.
I 1997 valgte jeg å bli proff. Jeg spilte en europatour turnering i tyskland, det var moro. Jeg misset kvalet til europatouren med ett slag det året, så det ble challenge tour året etter. Jeg spilte helt ok det året, hverken mer eller mindre og greide å kvalifisere meg inn til ET. 1999 ble et år uten mye success, men det var lærerikt. Reiste mye, fikk opplevd mye rart både på og av banen og hadde en 11.plass i australia som beste resultat. Året etter var det tilbake til CT. Jeg reiste mye med Knut Ekjord det året, noe som gjorde det mye lettere. Vi hadde mye moro på tur....
Fra 01-05 var det spill på ET. Det humpet og gikk, hadde en del bra resultater og ting var ganske så bra. Etterhvert begynte jeg å gå litt lei av alt. Lei av å reise, lei av å spille, lei av å ikke være hjemme med venner og familie. Det var slutten av mai 2004, jeg satt på Novotel i Paris. For dere som har bodd på ett Novotel, så vet dere at det er nitrist. Jeg tenkte at nå holder det. Jeg har fått nok, er ikke sulten lenger. Jeg møter opp til turneringen, men har mest lyst til å bli liggende på rommet. Står i dusjen hver morgen og tenker, "hva er det jeg driver med egentlig?" Jeg reiste hjem samme fredag og så meg ikke tilbake......
Jeg tok meg noen måneder fri, gjorde det jeg hadde lyst til. Så startet jeg å jobbe som snekker lærling. Det likte jeg. Jeg fikk rutiner. Opp klokka 0630, hjem klokka 15. Lønna var 85kr. timen, men det var deilig å gjøre noe annet. Jeg gledet meg til hver dag på jobb. Frokost kaffen, praten med gutta og alle quiz konkurransene vi hadde. Jeg hadde det bra....
Jeg spilte Forsbacka Open tidlig i 2005. Jeg ble med fordi to kompiser skulle dit. Jeg spilte greit og tapte i omspill. Det var like kjedelig som før og fristet ikke å gjøre noe comeback. Litt senere startet Jan Erik Aalbu i forbundet. Jeg leste på nettet at han hadde store planer og ikke lenge etter ringte han meg. Jeg tok ikke telefonen. Jeg var i en litt dårlig periode av livet, jobbet ikke og gjorde ikke stort heller. Fristet ikke å snakke med Jan Erik akkurat da, hva skulle han si og hva hadde jeg å melde tenkte jeg. Telefon noja er noe som kommer og går.....
Canon Hauger Open stod for tur. Hvorfor ikke tenkte jeg, har ikke noe annet å gjøre. Da jeg gikk oppover mot greenen på hull 9 ser jeg Jan Erik komme nedo



 drago (20. mai 2007 20:12) *  IP
JA, vi er forskjellige. De fleste ville gitt den ene armen sin for å være der du er. Uansett lykke til videre uansett hva du velger...


 007 (20. mai 2007 22:14) *  IP
Det er lett å bli lei av, jet lag, hotellrom og reiser.
Skjønner godt de som tar pauser.

Christian Ruud droppet trening de dagene tennis var pyton.
Han holdt ut lenge og ble nr. 39..



 Bobby (20. mai 2007 22:17) *  IP
Innlegget fra Geir A. er ordrett det som står i Bjørnstads blogg idag på VGNett, skrevet kl. 1509 (norsk tid) Det er grunn til å være bekymret dersom dette virkelig er skrevet av HB. Det virker som det er skrevet av en lettere forvirret person. Er det mulig å fake et innlegg på hans blogg? Han skriver barnslig og knotete - som en dårlig norsk stil i folkeskolen. Hvorfor i all verden skal han gi oss sin livshistorie på denne tåpelige måten?
Summen av innlegget må være: 1) han er lei av kritikk fra folk han ikke kjenner og som ikke kjenner ham, 2) han er i ferd med å gi opp på nytt. Tåler han ikke kritikk fra sitt publikum i en profesjonell idrett på toppnivå, så har han ingenting der å gjøre. Det vitner om sviktende psyke.



 FriDropp (20. mai 2007 22:35) *  IP
Kanskje han har lest Bobbys mange innlegg?


 Goggen (20. mai 2007 22:36) *  IP
Men DU Bobby har psyke.
Du har det som trengs.
Gjør heller noe fornuftig.
Sleng deg i veggen.



 KoLD (20. mai 2007 23:44) *  IP
Er enig med Bobby i at det er merkelig at HB skriver dette i bloggen sin

Goggen; Skru av lyset når du går



 Tagerrr (21. mai 2007 07:41) *  IP
Innlegget er IKKE dårlig skrevet og det er ikke barnslig eller knotete. Tvert i mot er det et godt og sterkt innlegg fra HB der han redegjør for sine tanker akkurat nå, nettopp slik en blogg skal være.
Ingen tvil om at det er HB som skriver, og at han trist nok er i ferd med å gi opp igjen... Aalbu og Henning Jensen: Kom han til unnsetning slik at han får nytte av sill spesielle talent, samtidig som han lever et lykkelig liv!
HB virker trives dårlig alene og får lett hjemlengsel. Håper ikke samboeren hans har reist hjem e.l.
Uansett: HB må velge hva som er rett for ham, og tåler han ikke mer motgang /å bo lenger borte , så er nok ikke livet som golfproff det riktige...



 Fooore (21. mai 2007 08:54) *  IP
Håper Henrik satser videre, tror det er maaaange som sitter klistra til ulike typer skjermer når han igjen spiller pga-tour(?).

Og innlegget til Henrik var i mine øyne veldig bra, fin beskrivelse av hans forhold til golfen. Som sikkert mange ikke forstår.

Stau pau, Henrik!



 hackz (21. mai 2007 09:35) *  IP
var dette good bye talen til HB? regner med det, hvis han er ute etter medfølese for et hardt arbeidsliv er kanskje ikke golfsidens forum stedet ;) at han var/er et golf talent er det liten tvil om..men noen tøffing psykisk...neppe..


 HenrikFan (21. mai 2007 09:47) *  IP
Frode Scheie, kom på banen NÅ!


 Pro V1 (21. mai 2007 10:05) *  IP
Han er ikke samme type som Aalbu, men han bør uansett på banen når norges beste vurderer sterkt å gi seg. Første fly - ingen tid å miste. HB sammen med Suzan står faktisk bak de fleste av millionene til både elitesatsingen og Team Norway. Ta gjerne Aalbu med på samme fly for Frode sin del og at han kan både lære og skjønne tankene rundt det å være en enslig svale i USA.


 guri (21. mai 2007 10:48) *  IP
Lei av den jævla sytingen til H.B, Han har det for lett.


 Kaare (21. mai 2007 11:04) *  IP
Med den innstillingen han nå har,så er jeg redd toget har gått.
Jeg for min del undret meg stort da han kom hjem for å
spille poker.Men takk skal du ha Henrik for mange spennende timer!



 Balle Klorin (21. mai 2007 11:05) *  IP
Snekker'n får finne igjen hammeren da. Hvis han tror arbeidslivet ellers er så rasende festlig får han tro om igjen.

Det meste i livet handler om rutiner, om man står på driving rangen eller sitter på en kontorstol foran en skjerm.



 LunaDN (21. mai 2007 11:08) *  IP
Jeg forstår ikke den nedlatende holdningen til HB fra Bobby og andre her.
Her kommer han med et åpenhjertelig innlegg som forteller om situasjonen nå.
Jeg forstår godt at han føler for å forklare valg han gjør, og har fullstendig rett til å gjøre, for alle kritikere som alltid vet best, og som oftest ikke har den ringeste peil på hva de snakker om.
Håper inderlig at Henrik fortsetter, han har iallefall gitt meg mange spennende stunder.



 Nye Gunnar Bull GT (21. mai 2007 11:30) *  IP
Jeg synes det var et fint innlegg fra en modig fyr som tør å være seg selv. Uansett hvilket valg han tar har han ihvertfall min fulle respekt.

Om det skulle bety noe... :-)



 Rusky (21. mai 2007 11:32) *  IP
Det er helt greitt at du ikke gidder mer, det er jo helt frivillig å drive toppidrett. Det er helt frivillig om du ønsker å utvikle det talentet naturen har gitt deg.

Det som irriterer med deg HB, er at du ikke kan kalle en spade for en spade. Toppidrett gir motgang, og du er ikke sterk nok til å takle motgangen. 39 plass på nationwide må være en gedigen nedtur for en som ledet en PGA tour med 9 hull igjen for bare 1 år siden. Du opplever motgang og pakker det inn i mangel på kjærlighet etc. Bullshit, get real and take it like a man.

Jeg skal tørre å vedde store beløp på at du ikke har det som skal til for å nå helt opp, så gi deg mens du ennå kan kalle en 39 plass i andredivisjon for en hederlig prestasjon......



 LunaDN (21. mai 2007 11:42) *  IP
For macho gutta her blir dette selvfølgelig fullstendig uforståelig.


 Ivrig (21. mai 2007 12:01) *  IP
Motgang må en regne med som toppidrettsutøver. Se på Petter Solberg, Ole Gunnar Solskjær, Lars Bystøl, Skøytelandslaget m.m. Dette er folk som har opplevd motgang over lengre tid. Det er klart det er tungt i perioder, men slik er det. Det er ikke bedre å jobbe på byggeplass som snekker når det er 20 kalde ute !!


 Pro V1 (21. mai 2007 12:29) *  IP
Så var det dette som tidligere nevnt med støtteapparat da. Alle de andre har et landslag i ryggen eller et støtteapprat rundt seg i regi av eget særforbund og eller team. Challenglaget har jo nå et bedre apparat enn Bjørnstad. Vet det er vanskelig så lenge han er over dammen, men som Aalbu også sier så er han en sosial person som trenger litt selskap og av og til sine kjære rundts seg. Har sett han i turneringer tidligere der det kun er han som er med, uten NGF eller andre folk tilstede og hvor han blir kjempeglad når han oppdager nordmenn som følger med hans gruppe. Han smiler og ler og snakker litt med de tilreisende og hilser og setter uendelig pris på litt "selskap" fra sine ivrige tilhengere.


 Roar (21. mai 2007 12:40) *  IP
Golfforbundet må snarest etablere et profesjonelt støtteapparat for Bjørnstad. Her er det ingen tid å miste!!


 hull 19 (21. mai 2007 13:01) *  IP
Han må gjerne gi seg dersom det er det han vil. Saken er vel heller at Bjørnstad har surret rundt i alle år og er både ubestemmelig omkring seg selv og sine ønsker for fremtiden.

Fyren har spilt golf fordi det har vært gøyalt, ikke fordi han har satset særlig på det. Møter han motgang er det plutselig ikke gøy, og da kommer tanken på å gi seg. Igjen.

Hadde jeg vært HB hadde jeg sett litt rundt meg og lurt på hva som gjør at noen lykkes og andre mislykkes. De som var redde for å gjøre feil på fotballbanen endte i 7 divisjon. De som bet tenna sammen og ga aldri opp endte på topp.

Våre to største idrettstjerner igjennom moderne tider er sannsynligvis Ole Gunnar Solskjær og Kjetil Andre Aamodt. Og DE har møtt motgang som får HB til å fremstå som en flau fis i motvind. Og ikke kom å si at Aamodt ikke har hatt mange, lange og tunge stunder alene.

Så det er opp til han å stå på. HB er det største golftalentet vi har hatt noensinne, derom hersker det liten tvil, men det er kun han som kan gjøre noe med innstillingen til det.

Og en spesielt god pokerstjerne, DJ eller snekker blir han nok neppe noengang



 Pro V1 (21. mai 2007 13:14) *  IP
Joda hull 19, men Aamodt hadde skader, samme med Solskjær. Det var deres jernvilje til å prestere som gjorde at de aldri ga opp. Men Aamodt var aldri alene, han hadde Lasse rundt seg 250 dager iåret, på godt og vondt. Ved siden av alle trenerne, de andre løperne etc. Ole Gunnar hadde landslgate og ellers alle i United sitt støtteapparet. Det kan ikke sammenlignes i det hele tatt. Golf er som i alpint en individuell idrett, men uten et støtteapparat og fellesskap kan du aldri nå toppen. Oppfatter Henrik sitt utspill som et lite rop om hjelp, og ikke motgangen generellt. Han spiller bra golf, men ingen kan prestere med negative tanker i hodet. 39 plassen på nationwide er det faktisk ganske mange som misunner ham, men Henrik har enda høyere mål. Da må viljen være tilstede for fullt.


 HenrikFan (21. mai 2007 13:17) *  IP
http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=188050

Kjempebra av Aalbu å støtte opp om Henrik, men Frode må også på banen!
Håper at Henrik, Frode og Jan Erik kan ha en hyggelig prat med et hyggelig utfall.
Uten at føringer fra NGF eller VIF skal legge demper på samtalene



 hull 19 (21. mai 2007 13:39) *  IP
Pro V1: Tok du noen gang turen til Wyllerløypa 1 juledag frem til i fjor så ville du se at de eneste som holdt på der var Aamodt og kanskje hans far. Opp og ned opp og ned om igjen og om igjen. Terping på detaljer, ofring av privatliv. Der andre satt og spiste og drakk.

Ja, han har hatt et større apparat, slik blir det gjerne i skinasjonen Norge, men kom ikke å fortell meg at alpingutta har hatt mange lange og ensformige opphold på kjipe hotellrom.

Når det gjelder Solskjær så har han hatt et enda større apparat, selvsagt. Men å kjempe seg tilbake på førstelaget i ManU handler først og fremst om innstilling, ikke antall fysioterapeuter. De aller fleste ville gitt opp for lengst.

Forøvrig håper jeg at HB fortsetter, han er for god til å la vær. Men jeg liker ikke innstillingen hans til sporten han driver med. Det handler både om å ville og å tørre og ville lykkes.




 digger (21. mai 2007 13:41) *  IP
NGF er jo totalt handlingslammet! Her ser man hvordan det går når menneskene i apparatet aldri selv har vært utøver eller prestert på samme nivå. Det er svært sjeldent at det går bra!
De vet rett og slett ikke hvordan det er å være Bjørnstad "der ute"!
HB befinner seg nå midt i den situasjonen som mange, mange andre utøvere, uavhengig av idrettsgren, har befunnet seg i en eller annen gang i karrieren og som er den største årsaken til at man gråter på toppen av seierspallen.

Alle trenger trenger støtte!! Gi to kompiser til Bjørnstad 500 tusen kroner i årslønn for å jobbe for NGF hos HB i et år! Gjør hva som helst! Noe av problemet er vel nettopp at HB ikke føler at det blir jobbet i kulissene.




 digger (21. mai 2007 13:46) *  IP
Klarer ikke la dette temaet ligge!
Tenk hva det hadde gjort for HB om han hadde hatt to kompiser som fulgte hver flight han spillte i. Og han hadde vist at de ikke skulle hjem om en uke eller to. Da hadde Bjørnen vist tenner igjen, det er jeg sikker på!!



 Bobby (21. mai 2007 14:06) *  IP
HB skriver: "Par, birdie eller bogey er det samme. Bare ord uten mening". Forvirret? Hans blogg viser bare en ting; han har ingenting i proffgolfen å gjøre. Hans psyke er for svak, og motstandskraft eier han ikke.
Det ropes på et "støtteapparat". Som vanlig i Norge skyldes det på andre enn den som har ansvaret; utøveren selv. Det finnes haugevis med enslige spillere uten støtteapparat både på PGA, Nationwide, LET, ET og LPGA. Klager de sin nød offentlig på blogg? Se på Camilo Villegas fra Colombia. Trives åpenlyst på banen. Hva slags støtteapparat har han?
Hvem støtter Tutta på banen? Hvilken støtte hadde Lill Sæther på siste LET-turnering? Hvem er tilstede når Tage-Johansen spiller? Er det virkelig NGFs jobb å sende folk jorden rundt for å støtte norske golfere som trenger det?

Hvor mye hjalp det HB å ha Aalbu med seg på noen turneringer ifjor? Det er jo ikke lov å gi råd under spillets gang. Kan ikke HBs forlovede gi ham den moralske støtten han åpenbart trenger, før og etter dagens runde? Nå er han jo ikke lenger alene, og han spiller dårligere enn før. Mannen trenger en psykolog.



 FriDropp (21. mai 2007 14:16) *  IP
Merkelig at alle som tydeligvis kjenner Henrik godt, både som person, hvordan han trener, legger opp livet osv kun kommuniserer gjennom innlegg her. Hadde jeg vært "buddy" med han hadde jeg heller plukket opp telefonen eller tatt en tur over.
Men, siden jeg bare "kjenner" han av omtale så føler jeg ikke at jeg har noe grunnlag for å mine ditt og datt. Bortsett fra at jeg synes det var usedvanlig sterkt å skrive en så åpenhjertig blogg.
Tilslutt: de som tror at en kan spille golfturneringer hver eneste uke (reise, treningsrunde, pro-am og 4 dager turnering) så lykke til. Alle tar pauser av og til, de planlegger sesongen med det. Disse pausene benyttes til trening og/eller avkobling. Om en kobler av med fjelltur, snowboard, poker eller opera må vel være opp til den som skal koble av?



 bob (21. mai 2007 15:10) *  IP
NGF skulle spandert på unge herr Bjørnstad en mill på noen kamerater, jotakk.

For det første - Hvorfor i all verden skulle NGF gjøre det. HB valgte å forsøke seg som spiller på PGA touren, verdens hardeste profesjonelle golfarena etter eget ønske og valg. Han kunne ganske sikkert ha kommet inn på Europaturneen og vært nærmere hjemme, med de fordelene det kunne gitt, i form av besøk av kamerater, familie etc. men gjorde ikke det av en eller annen grunn.

Dersom HB hadde vært litt fornuftig så hadde han investert i ett støtteapparat selv når han hadde godt med penger, gjerne "dårlig" betalt hvis ikke de gjorde jobben sin, men med løfte om prosenter dersom apparatet gav uttelling.

At han ikke har det rette støtteapparatet rundt seg vises best når han deltar i en høyt profilert pokerturnering og forventer å ikke få pepper for å gjøre det når han på toppen av det hele sliter med å komme videre som golfspiller. Ett godt støtteapparat hadde sett dette og i hvert fall forberedet dette. Å bli fornærmet på ufeilbarlige reportere fordi dette kommenteres er som å sprute vann på gåsa, det preller rett av. Skal han slappe av så må han finne seg en hobby som ikke er så "interesant" og i media som poker for tiden er.



 Ronni (21. mai 2007 15:10) *  IP
Tøft av HB å være så åpenhjertig i bloggen sin. Det betyr at han har jobbet mye med seg selv.
Men han bør finne ut av problemene sine selv, først og fremst om han han ønsker å ofre så mye på golfen som skal til for å være med i toppen. Kanskje det ikke er det riktige for HB, slik han selv er inne på? Det er det kun han som kan svare på.
Vær sikker på en ting, Henrik, vi støtter deg uansett hva du finner på, og vi kommer aldri til å glemme hva du allerede har gjort for golfen. Men håper selvsagt at du fortsetter å satse!!



 Bobby (21. mai 2007 16:42) *  IP
Bjørnstad er nå nr. 48 på Nationwide-rankingen.Han har hittil spilt inn $ 34 000 = ca. NOK 200 000. Det er
$ 27 000 opp til 25-plassen, som gir noe spill på PGA neste år. Fratrukket reiser og opphold er det vel null igjen. På hans blogg er listet opp alle hans sponsorer, så de betaler vel gildet for ham nå. Er det pengemangel som gjør ham så lei seg?

Til slutt: kan man tenke seg at noen annen norsk toppidrettsutøver eller proffgolfer uansett nasjonalitet tør å avsløre seg så åpenlyst som HB gjør i sin blogg? Sutring og personlige problemer holder man gjerne for seg selv eller i et internt miljø, og deler ikke med hele folket.



 Pro V1 (21. mai 2007 16:47) *  IP
Men både Aamodt, Solskjær og alle andre som hadde og haar en velfylt bankkonto mye større enn Henrik sin, har jo støtteapparat. Skiforbundet gjør/gjorde ingen forskjell på Aamodt, Kjus eller Svindal selv om de har nok av penger. Skiforbundet betalte for trenere, samlinger, fysio. manager etc. Når NGF har sagt at det skal satses på proffene så må de vise hva de duger til. At Henrik gjør det bra, er meget viktig for NGF, hvis ikke han/Tutta leverer eller har den markedsverdien de har, så kommer heller ikke millionene inn. Ikke akkurat så mange aviseoppslag omkring Jan Are etter Peter m. flere sine prestasjoner på CT eller Tage sine MC på ET. Men Henrik får oppslag ukentlig både på godt og vondt og hele/lille golfnorge sitter klistret foran PC'en for å følge live. Ikke mange som vil sponse et forbund som kun gjør det bra i hjemlige P4 turneringer. Til Bobby, stakkars deg. Du må ha mange negative tanker i hodet til enhver tid, kan ikke finne noe positivt i noen innlegg i noen av trådene du deltar i.


 Erik___ (21. mai 2007 18:03) *  IP
Hull19, skjønner ikke særlig mye av dette her.
Tror du bør begynne å studere psykologi.



 Solskinnsgolferen (21. mai 2007 18:13) *  IP
Tror kanskje Henrik mangler det ekstreme konkurranseinstinktet som driver Aamodt & co gjennom tyngre perioder. Aamodt hadde nok et dårligere talentutgangspunkt enn Henrik, men hadde en ekstrem vilje som gjorde han til verdens beste. Aamodt selv sier i alle fall at Kjus hadde et mye større talent enn han selv, men at Aamodt jobbet hardere.

Kan godt hende at Henrik får et bedre liv som snekker og golfspiller på hobbybasis. Toppidrett krever som regel store ofre og passer nok helt sikkert ikke for alle. Det var i alle fall morsomt så lenge det varte. Nå er det bare å vente på Thorp.



 hull 19 (21. mai 2007 18:53) *  IP
Jeg skjønner at HB har talentet men ikke viljen som må til for å ofre mye og takle nederlag. Alle toppidrettsutøvere opplever tunge stunder. Jeg tør vedde på at hvis HB hadde gjort det knallbra på PGA i fjor hadde han fremdeles synes at golf var kjempegøy. Men men det gjelder å bite tenna sammen eller slutte.

Det var uansett artig å følge HB på PGA, synd at det nå går slik det går. Ønsker han uansett lykke til videre, hva enn han skal begynne med. De fleste er ikke i nærheten av å komme dit han kom.



 Nye Gunnar Bull GT (21. mai 2007 19:06) *  IP
Bobby sier: Sutring og personlige problemer holder man gjerne for seg selv eller i et internt miljø.

Høres mer ut som en holdning som var poppis for etterkrigsgenerasjonen, spør du meg. Kanskje Bobby er 70 år gammel?



 FriDropp (21. mai 2007 19:50) *  IP
Bobby sier: Sutring og personlige problemer holder man gjerne for seg selv eller i et internt miljø.

Kanskje Bobby skulle lytte til seg selv?



 Rich (21. mai 2007 20:11) *  IP
Sikkert ikke tidspunktet å snakke om det, men disse tre turneringene er sinnsykt viktig mhp penegepremier, men er man lei så er man vel lei...

Er vel en stund til han er tilbake. Selv om Henrik ikke er verdens beste golfer er han viktig for norsk golf. Det å ha en som spiller på et bedre nivå en challenge touren og The Gateway Tour er viktig. Dessuten har Henrik et "vesen" og en væremåte som tiltrekker. Det er viktig for en så liten golfnasjon som norge.

Håper inderlig at HB fortsetter. Det er vel viktig at han setter seg ned og definerer hva som er nødvendig for han for å drive med golf på toppnivå. Det at kjærligheten for golfen er borte tror jeg bare er et resultat av det å være frustrert. Hvis man leser bloggen hans er det ikke problem å se at dette er noe han brenner for.

Definer hva som er viktig, reis over, gi litt faen og spill kanonbra golf. Da ser vi nok topp 25 og PGA spill neste år. Tenke dere HB og Marius Thorp i samme flight på touren neste år... Ville blitt mange lange høstkvelder med Tourcast da.

Support trenger mannen, og regner med de fleste innen norsk golf er villig til å gi det han eventult måtte trenge.

Ser frem til å lese at Henrik reiser over igjen for å satse fullt på golfen.



 007 (21. mai 2007 21:09) *  IP
Jeg var i Connecticut. Golfkanalen stod på. Sending fra Scandinavian Masters. HB puttet til score -11.
Britten som kommenterte:"The norwegian is playing very well at the moment."

Bare litt av moroa med HB.



 tak, oslo (21. mai 2007 21:11) *  IP
Håper han kommer tilbake. Men nå ser det neimen ikke lyst ut med tanke på noen norsk herre på listene der borte. Han er tydeligvis veldig lei alt som har med golf å gjøre for tiden, og reiser da følgelig hjem til Norge. Full forståelse for den beslutningen. Hjemlengsel er ikke noen oppbyggende "state of mind".

Hva skjer så?
Antar at han ikke er å finne på rangen rett etter ankomst Norge. Så hvor lang tid han lar køllene ligge vil da være et viktig aspekt. Selv med så mye medfødt talent så trengs det et hyppig vedlikehold av golfen. Det kan da bli tungt å komme igang igjen i USA og å spille inn de pengene som han trenger for å få tilbake PGA kortet. Så da er kanskje toget rett og slett gått i og med hjemkomsten.

Mange mener at vi som er aktive på diskusjonssidene ikke er meningsberettiget siden vi ikke kjenner Bjørnstad personlig. Men jeg må få lov til å si at jeg er veldig skuffet. Vi vil så veldig gjerne ha en nordmann med i toppen, og med HBs mulige fravær blir det en mørk periode til forhåpentligvis Thorp kommer.. Der tror jeg vi har en mann som har det som trengs. Og antakeligvis vil han også bli adskillig bedre fulgt opp.

Leste forresten at Tutta var på vei hjem også. Men dette var en godt planlagt hjemtur. Hun sier at nå har hun fått mange gode venner på touren, det er vel kanskje noe HB savner. Tutta hadde jo store problemer for et år tilbake, men har kjempet seg inn i toppen igjen. Det vitner om en meget god motivasjon og lyst på å spille golf.
Tror at lyst er en veldig viktig ting her. Hun har men HB har da tydeligvis ikke. Det gjør den store forskjellen.



 Fetisov (21. mai 2007 22:06) *  IP
Jeg er en av de som har fulgt HB tett og jublet for birdier og blitt skuffa over bogeys og MC. Desverre syntes jeg det nå er åpenbart at fyren ikke tåler motgang og da kommer han aldri til det nivået han selv drømmer om. Dette er farvel tror jeg - kommer han tilbake er det kun til neste motgangsperiode.


 Pro V1 (22. mai 2007 09:22) *  IP
Per Haugsrud kom med klar melding til NGF i dagens VG på nett. Skaff Henrik et støtteapparat, bruk noe av pengene fra Team Norway til å skaffe en trener og metal trener. Gi gutten det han bør ha. Ytterst få kan klare dette alene.


 Fooore (22. mai 2007 09:35) *  IP
Jeg er helt enig i at Henrik sannsynligvis trenger et bedre støtteapparat, og at det nesten er ubegrensa hva som bør settes av fra forbundet sin side, Henrik er i mine øyne veldig viktig for norsk golf og rekrutteringa.

Men Henrik må si fra selv, han må fortelle hva han trenger!

Go Henrik, vi treeeeeenger deg!!!!!



 NoMulligan (22. mai 2007 09:45) *  IP
Var i fjor i Boston og så på Tiger, Singh, Bjørnstad og de andre. For oss som er glad i golf var det stort å se en nordmann spille i det ypperste selskap i en verdenssport. Bjørnstad rotet litt innimellom, men spilte også meget bra. Det er trist og et stort tap for norsk golf og toppidrett hvis Bjørnstad gir seg. Det som kanskje forundrer meg mest er at en som har kommet så langt mangler den indre drivkraften til å ta ut sitt fulle potensiale.


 jonag (22. mai 2007 10:33) *  IP
Det er ikke noe feil med Henrik. Han har talent nok og spiller godt nok til å leke med de store gutta. Tror ikke det er noe feil med psyken heller.
For å klare å prestere må man være hel som person. En hel person er ikke nødvendigvis bare seg selv og golfbagen, på vei rundt på jorda. Man er nødt til å ha fylt opp godt nok alle behov for å være en hel person.
Se på de beste gutta på PGA. De har familie med seg, selvfølgelig støtteapparat. Alt det som gjør at de kan føle det er et verdig liv å leve.
Penger, resultat og ære er fint nok, men det fyller ikke nødvendigvis opp kontoen over livets verdi.
Det finnes kanskje nok av dere som har blitt single igjen, kanskje blitt separert. Da er det ofte at ting man hadde stor glede av før ikke føles like artig lenger.

Henrik må få lov til å finne ut av sitt liv uten at han skal kalles for veik eller ikke god nok. Kun gitt gode forutsetninger på alle plan kan man utvikle seg og bli så god man kan bli.

De som søker mening med livet i penger ære og berømmelse merker veldig kjapt hvor lite det smaker. Man er nødt til å drives av en indre motivasjon. Tiger drives nok av et ønske om å vinne, men mest, og dette har han sagt, drives han av muligheten til å alltid forbedre seg. Og så har han alltid familie med og har livet sitt med seg...



 hackz (22. mai 2007 11:09) *  IP
de av dere som sammenligner HBs situasjon med Aamodt og solskjærs bommer på skiva..sist jeg sjekket var Aamodt en del av Alpin-landsLAGET og Ole spilte for Manu (også det et lag)- poenget til Henrik er vel at Golf ikke er så moro/viktig når man ikke er happy off-banen.


 llll (22. mai 2007 11:16) *  IP
Det er synd det ikke er bedre bredde i norsk toppgolf.

Det er vel ingen som er så naive at de tror på at Aamodt eller Kjuusern eller f. eks. Dæhlie hadde hevdet seg på samme måte i sine idretter, deresom de hadde vært enslige svaler uten et fungerende massivt støtteapparat.



 v (22. mai 2007 11:18) *  IP
Tror ikke noe på at hjelper at forbundet spytter i penger for ett støtteapparat, for hvis HB har ønsket seg en fast trener, regner jeg med at har hatt råd til å skaffe seg en.
Men det virker som han vil gjøre alt på sin måte.



 til pro V1 (22. mai 2007 11:38) *  IP
Henrik får jo allerede MYE penger i støtte fra Team Norway. Ingen som har sagt at han ikke kan bruke de på mental/golf trener, dersom det er det som skal til...

Kanskje på tide å slutte å skylde på NGF for at lysten er borte?



 ice cube (22. mai 2007 12:07) *  IP
Det er sånn at Henrik trenger en form for støtteapparat. Tutta trenger et annet støtteapparat. De øvrige norske trenger dette mer eller mindre alt etter hvilke typer de er
og hvilke mål de setter seg. Er det virkelig så vanskelig for endel her å skjønne at folk er forskjellige?
Henrik har sikkert tatt mye som en mann han, men han er som alle oss andre et menneske med de vanlige behov og et vanlig følelsesliv.. Henrik har nettopp gitt oss et innblikk i seg selv - helt frivillig. Da sier vi takk for det. OG, ser opp til han for at han er modig nok til å dele seg selv med alle oss andre. Jeg tror neppe en macho-man som "Rusky" noen gang blir modig nok til å gi av seg sjøl til noen som helst annen..Men han har det sikkert godt med sitt tykke skall...
Slike som HB vil vi ha flere av - dvs mennesker..



 Pro V1 (22. mai 2007 12:28) *  IP
Hva Henrik har fått i støtte av Team Norway er ikke så viktig akkurat nå, som lysten begynner å forsvinne. Henrik er jo faktisk en av grunnpilarene til Team Norway og ikke minst støtten bla. VG tilfører teamet. Hvis han forsvinner vil nok sponsorene revuderer sin innsats, selv om de kan glede seg over Tuttas sine mange gode prestasjone i det siste. Det fungerer vel heller ikke slik i idretten at her har du en viss sum med penger, bruk de på hva du vil (les. mental/golftrener). NGF har jo etterhvert fått et stort apparat på trener/støtteapparat siden. Det ville være helt naturlig at NGF engasjerte et slags støtteapparat litt etter Henriks ønsker der borte. Noe som bla. Haugsrud etterspør. Og akkuart Haugsrud vet no hva han prater om i det tilfelle, mye bedre enn oss andre. Men kanskje det allerede er for sent, noe jeg håper at ikke er tilfelle. Henrik må sikkert ta endel av skylden selv for at han har havnet i den situasjonen, og kanskje ikke har vært flink nok til å si ifra og hans personlige behov, men det er ikke alltid like lett for alle. Jeg håper og tror at minnelige løsninger til det beste for fremtidige prestasjoner kommer i fokus og ikke personligheten. Den ene vi har i toppsammenheng på herresiden vurderer å gi seg, da må noen og enhver gå i tenkeboksen ved siden Henrik, eks. den nye sportsjefen sammen med den gamle.


 sølvreven (22. mai 2007 13:02) *  IP
Livet er sammenatt og det er bare HB som vet hva som er best for ham. En ting er sikkert at for å nå toppen må en ha en iver og glød som er så sterk at alt annet kommer i annen rekke. Nå har HB mistet gløden, og det er nok mangen grunner til det, mye kunne sikkert vært gjort annerledes. Når gløden nå er borte synes jeg at det er lurt av ham å ta en pause for å tenke igjennom ting. Kansje kommer han igjen sterkere enn noensinne.


 Knut (22. mai 2007 23:04) *  IP
Det blir litt sånnn når gode idrettsutøvere velger å legge opp (av ulike årsaker): publikum blir veldig lei seg spnn med en gang...om en uke er det glemt. Utøveren er ikke glemt om en uke, men "who cares" om de er med lenger eller ikke? Se på Aamodt f.eks. Norge gråt i beste sendetid da han la opp. En av våre best menngjennom tidene. Men noen uker etter, alpin-VM. og han var glemt...ikke Aamodt, men at han ikke var med der.
Så, det er synd at Bjørnstad legger opp, men verden går videre uten...og det kommer nye menn snart. Lykke til med ditt neste prosjekt, Henrik Bjørnstad (en av våre beste menn)!



 Nils (23. mai 2007 12:40) *  IP
Henrik er ikke alene om å bli trøtt og ikke orke mer av dette livet. Forskjellen er at han er så profilert at vi alle vil ha et ord med i laget. Jeg kjenner de fleste av hans samtidige og de er nesten uten unntak gått lei. Henrik slutta skolen tidlig og satset på golf som veldig ung gutt. Dermed kom presset også tidlig. Han har hatt en pause og så kommet tilbake. Hvis Henrik skal fortsette må det ikke bare et skikkelig støtteapparat til, han må få en trivsel rundt det han holder på med. Da kan han fortsatt ha en drive for å bli bedre. Ingen kan prestere på høyeste nivå uten inderlig å ville det selv. Hvis disse tingene kan komme på plass, kan det være mulig for Henrik å fortsette. Noen, for eksempel Jan Erik Aalbu må sette seg ned med Henrik og analysere hva som er mulig. Håper jo at Henrik fortsetter, men hvis ikke skal han vite at han har betydd en masse for norsk golf. Og det skal vi være takknemlige for! Lykke til uansett hva du gjør, Henrik!


 aria (25. mai 2007 20:18) *  IP
leser mange idiotiske innlegg her. Hvis mannen er lei og har lyst til å gjøre andre ting i livet, må man vel akseptere og respekter hans valg. Dårlig og rakke ned på et menneske slik, patetisk er det...


 jonny (25. mai 2007 21:29) *  IP
Det er så og si ingen som rakker ned på HB.
Det er ikke nedrakking å mene at han ikke tåler særlig med motgang. Det er bare en observasjon. Slik var det forrige gang han la opp også. Det er nok ikke det at han er lei golf, men han er lei av å spille dårlig. Med mere trening og mere guts, kunne han nådd langt. Han uttalte selv at *jeg gidder ikke trene særlig med putteren*. Hvis det er så kjedelig å sitte på et hotellrom, vel, hva med å komme seg ut derfra? Hva med å tilbringe den tiden på treningsfeltet? Men liker man ikke å trene, vel....
Det er ikke nedrakking å mene noe om profilerte idrettsfolk, enten de heter Lasse Kjus eller Marit Bjørgen eller HB. Uansett, jeg håper han kommer sterkere tilbake, han trenger det for sin egen del, og norsk nolf trenger en toppspiller. Stå på Henrik.
jonny



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72