Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Solskinnsgolferen - 12. sep 2006 kl. 22:50 *  IP
Stinger pegger

Hei, har noen erfaringer med Stinger peggene? Målinger med robotarm viste at baller slått fra disse gikk i gjennomsnitt 14 yards lenger og at den hadde mindre spinn i ballen noe som ga mindre sving til høyre og venstre for de av oss som sliter med det. Mer info kan leses på www.stingertees.com . De selges rimelig på ebay, og jeg har jo allerede bestillt meg en pose, men er nysgjerrig på om andre også har vært innom disse?
 Pro V1 (12. sep 2006 23:15) *  IP
Sikkert bra pegger det, men har liten tro på at det kan skje noe revolusjonerende med tanke på dine slagferdigheter gjennom pegger. Men det psykologiske effekten er sikkert større. Tror du at du slår lengre, så gjør du ofte det. Lykke til, men i mine øyne ser jeg desverre ingen effekt i en pegs invirkning. Husk at du slår ned i ballen og treffer hverken bakke eller peggen først, men ballen. Med tanke på driveren stiller det seg anderledes, men i så måte fungerer jo peggen som en bremsende faktor. Også her treffer du ballen først. Jeg kan for lite om temaet, men dette kan sikkert dokumenteres gjennom en eller annen studie anbefalt av et og annet laboratorium. Vi mennesker lar oss påvirke av reklame. Funker dette for deg, så er det ingen ting som er bedre. Men etter det jeg kan huske har du handicap 25 eller noe og da ville jeg jeg sett på andre faktorer som kan påvirke spillet mitt i positiv retning, eks. proleksjoner og taktiske råd fra trenere og eller medspillere. Utstyret spiller ikke like mye role i den grad, men mannen som holder køllene. Lykke til.


 Solskinnsgolferen (12. sep 2006 23:22) *  IP
Vet at jeg ikke blir noen scratchspiller av å bytte peg-type, men når de ikke koster noe mer enn å kjøpe pegger her i Norge så skader det vel ikke å prøve. Er jo først og fremst på utslag med driver det er kjekt med ekstra lengde og mindre spinn.


 t (13. sep 2006 00:07) *  IP
Utrolig hva folk kan få seg til å tro på


 Solskinnsgolferen (13. sep 2006 09:22) *  IP
t: Hvis du synes at det er bedre å slå fra vanlig tre-peg enn fra gummipeggen på rangen. Hvorfor skulle det ikke da kunne være forskjell fra en stor trepeg til en liten trepeg. Stinger peggene har forøvrig fått gode kritikker i Golf Today Magazine og thesandtrap.com . Er er forøvrig et utdrag fra anmeldelsen hos thesandtrap.

"Ever since seeing The Golf Channel's Playing Lessons from the Pros with Cobra Long-Drive Champs Jason Zuback and Brian Pavlet, I've been intrigued by the "Stinger tee." Zuback and Pavlet recommended it as "necessary equipment" that gives them an advantage. When LPGA cutie Laura Diaz professed to using the same tees in her Playing Lesson I had to give Earl Weiss, owner of Stinger Tees, a ring."



 snoot (13. sep 2006 10:13) *  IP
jeg er helt enig i at en trepeg er mye bedre enn gummipeggene på driving rangen, men mener også at det er helt absurd å tro at man får 14 yards=12 meter ekstra lengde ved å bytte til stinger pegger........

fint å ha tro på noe, men det blir bare komisk å skulle promotere pegger som det største utslaget for lengden på en drive.

Ta en protime, så har du fått retningen, og da blir snittet lengre alikevel....



 H (13. sep 2006 10:19) *  IP
" Zuback and Pavlet recommended it as "necessary equipment" that gives them an advantage.
Tipper de fikk noen dollar for å si dette slik at vi tullingene skal tro at det er sant.
14 yards lenger? Det er en brøkdel av variasjonen på en middelhandicappers avvik mellom korteste og lengste drive på en runde.



 Solskinnsgolferen (13. sep 2006 10:26) *  IP
Snoot: Poenget var jo ikke at dette kom til å gjøre meg til noen bedre golfspiller. Poenget var at det er greit å få de ekstra meterene man kan, og når de ikke koster mer enn vanlige pegger her hjemme så ser jeg ikke problemet. Har aldri sagt at dette er noe alternativ til protimer. Har vel aldri sagt at det er peggen som gjør det største utslaget for lengden på en drive. Men man tar vel den ekstra hjelpen man får, eller spiller du med hickory køller? Når det gjelder de 14 yardsene ekstra så synes jeg også at det hørtes voldsomt ut og har vel ikke noen voldsom tro på at den gir så mye ekstra, men selv om den bare gir 2-3 meter ekstra så er vel det også greit? Testen virket nå seriøs nok. Andre "long distance" pegger har i tilsvarende tester ikke kommet i nærheten av de resultatene stinger peggene har.

Men etter stemningen her å dømme så er det åpenbart at det ikke er noe poeng å poste spørsmål og tips om utstyr som kan gi en littegrann enklere hverdag på golfbanen da disse stort sett alltid blir møtt med hånlig latter og tips om å ta protimer.



 jesus maria (13. sep 2006 10:41) *  IP
Spørsmålet var vel heller ikke om hva folk syntes om at sola skal prøve disse vidunderpeggene(jeg har ikke tro på slikt selv) men om noen med erfaringer fra disse kunne tenke seg å dele disse med ham.
Det spørsmålet står fortsatt ubesvart..



 snoot (13. sep 2006 10:44) *  IP
det er ikke hånlig i det hele tatt. du trenger protimer, ikke pegger.......
nå virket du forøvrig også skikkelig fornærmet, og det over å få motbør om et tips om at trepegger fra stinger gir deg 12 meter lengre driver....

kjøp peggene dine du.... kan hende jeg kjøper jeg også.. men det er fordi de ser kule ut, ikke fordi jeg kommer til å drive 12 meter lengre med de....



 Solskinnsgolferen (13. sep 2006 10:49) *  IP
Nå er jo jeg litt som Ole Brum jeg da og sier ja takk til begge deler. Peggene har aldri vært noe alternativ til protimer, det har jeg jo også skrevet, men man kan jo ikke få med seg alt... Jeg blir snurt og fornærmet når folk legger ord i munnen min og så kritiserer meg for å ha sagt noe jeg ikke har sagt. Jeg sa at målinger hadde vist, og lurte på om noen hadde prøvd disse slik at de eventuelt kunne bekrefte/avkrefte at de ga noe ekstra, nettopp fordi jeg som høy hcp'er har så forskjellige treff med driveren at jeg ikke har noen som helst mulighet til å se det selv. Men det er jo kjekt å vite om de faktisk gjør det. For selv om jeg driver ustabilt så er 2 meter lenger 2 meter lenger uansett hvor ustabile lengder jeg har.


 jesus maria (13. sep 2006 10:51) *  IP
Du snoot, Leste du hva jeg sa over?

Først kjøp peggene, så prøv, deretter post kommentar.
Da blir utspillene dine, i akkurat denne tråden, med ett interessante igjen.



 snoot (13. sep 2006 11:22) *  IP
jeg kjøpte en pakke med stinger pegger på guttetur i utlandet. tror det var da de ble lansert også, for de lå i en kjempestand med neonpil som pekte på peggene og sa "MUST HAVE".....

jeg spilte med peggene, og synes de var kule, men jeg kan ikke si jeg merket overgangen når jeg gikk tom og gikk til bake til de gamle peggene.

Det er erfaringen, men jeg har ikke testet noe vitenskaplig, og jeg har varierte driverlengder med mye større gap enn de oppgitte 14yards i testen som sunny snakker om.

ok, jomfru maria?



 jesus maria (13. sep 2006 11:52) *  IP
Det er godt, jeg krevde ikke mer.
Du viser at du har evnen til å lære etter irettesettelser og det skal du ta med deg videre!



 snoot (13. sep 2006 12:09) *  IP
lol....... irettesettelser fra en anonym på et forum.... du verden så seriøse vi har blitt....


 Asbjørn Ramnefjell (13. sep 2006 12:12) *  IP
1 Hvis du pegger opp med en vanlig pegg som heller litt framover, vil du slå 10 meter lengre pga mindre motstand i trefføyeblikket.
2 Hvis du smører peggen inn med olje, slipper ballen lettere fra peggen. Nye 10 meter.
3 Bruker du plast i stedet for trepegger, får du også mindre motstand i slagtrefføyeblikket. Nye 10 meter.
4 Lag litt større rom til peggen ved å vrikke litt på peggen når du setter den ned i bakken. Da blir det mindre motstand i trefføyeblikket. Nye 10 meter (dessuten brekker ikke peggen så lett - og det er helt sant).
5 Spikker du av nesten halve toppen av peggen, slik at den avspikkede delen peker mot driveren, sparer du 10 meter til.

Gjør du alt dette får du 50 meter ekstra lengde på dine driver - i tillegg til de 12,6 metrene du får ved å bruke denne Sting-pegen - eller hva det nå var.

Lykke til!



 jesus maria (13. sep 2006 12:12) *  IP
Stemmer det, slingringer i valsen kan ikke godtas.
Nå skal jeg avgårde å senke banerekorden på Bærum, med gamle pegger..



 jesus maria (13. sep 2006 12:25) *  IP
1 Da vil ballen falle ned
2 Olje er dyrt i dagens marked
3 Plast ødelegger gressklipperne
4 Godt Poeng!
5 Spikking på slik en liten flate, utgjør stor risiko for kutt og sår-skader.




 Erik____ (13. sep 2006 15:06) *  IP
Dette nekter jeg å tro, at man slår 62,7 meter lengre bare ved å gjøre noen endringer med en pegg.


 Asbjørn Ramnefjell (13. sep 2006 15:09) *  IP
Jo, Erik. Det er helt sant - spesielt hvis du er flink til å spikke fliser - av peggen!


 Erik____ (13. sep 2006 15:14) *  IP
Synes dette hørtes for utrolig ut til å være sant.
Har aldri sett noen drive å spikke pegger.
Men skjønte ikke hva du mente med å spikke av nesten halve toppen, hvor skal man plassere ballen da ?



 Erik____ (13. sep 2006 15:17) *  IP
Men hvorfor gjør ingen av proffene dette da ?
Aldri sett noen proffspillere slår 62,7 meter lenger med driver fra pegg enn det de gjør fra fairway.



 Asbjørn Ramnefjell (13. sep 2006 15:20) *  IP
Prøv med målebånd, Erik. Da ser du det tydelig. Ikke glem at de bruker driver på utslaget, men bare en eller annen spoon fra fairway. Selv brukte jeg mange dager sist vinter på å spikke egne pegger. Du verden hvor langt jeg slår i år! Det nærmest stink(G)er av utslagene mine.


 bare jesus (13. sep 2006 15:23) *  IP
Hva med å sette peggen opp/ned? Tar selvfølgelig litt tid å få ballen til å bli sittende der, men likevel!


 Erik____ (13. sep 2006 15:25) *  IP
Isåfall så kan jo noen og enhver revolosjonere sine egne slaglengder.


 dåter (13. sep 2006 15:40) *  IP
Ja, kan ikke du lage en revolusjon, da Erik? spikker du ikke peggene dine selv? det funker hver gang!!


 Ola (13. sep 2006 16:13) *  IP
Har du sett peggene til Tiger eller Erik? De glinser av nysmurt olje, peggene er mer eller mindre uten hode, og han pegger alltid opp skrått fremover. Hans caddie bruker hver kveld til å sitte å spikke peggene helt perfekt. Hvis de ikke er akkurat som Tiger vil ha dem (med olje), så blir det et helvete. Håper det viser deg også Erik hvordan du kan drive mye lengre...


 Luna (13. sep 2006 16:57) *  IP
Dersom man kloner Stinger-peggene med anti slice/hook- pegger, får man slag som går rett og 14 yards lengere.
GENIALT



 jaja (13. sep 2006 17:11) *  IP
en ting er sikkert... stinger pegger er bare tull!
solskinnsgolferen får bruke penger på protimer i stedet..
høres ut som han trenger det!



 Fjosok (13. sep 2006 18:10) *  IP
Stinger pegger er vel golfens homeopat-medisin, men kan jo hende at placebo-golf er bedre enn ingenting...


 Andrè Boller (13. sep 2006 19:50) *  IP
synes kanskje du var litt ufin nå fjøs-sokk.

Blir som å kalle deg golfens Mike Tyson. hissig som faen, men ikke så mye å fare med lengre......



 Fjosok (13. sep 2006 21:00) *  IP
Kjempegod sammenligning! Det er jo helt det samme å betegne en tre-pinne som bløff, og å gi en personkarakteristikk. Herregud her er det jammen mørkt noen ganger!


 Bedre forslag (13. sep 2006 21:40) *  IP
Dere som ikke gidder spikke og smøre pegger og synes protimer er for dyrt:
Kjøp et golfblad i måneden (koster en drøy 50-lapp).
I hvert eneste ett står det et unikt tips for hvordan en kan slå (minst) 10 m lengre. Da er det bare å gjøre det slik og bare i perioden fra nå til sesongstart neste mai har man 80 ekstra meter til prisen av en protime eller to.
I 2008 vil en da kunne gå for greenen på alle hull.



 wahtever (13. sep 2006 22:16) *  IP
Den tråden her er jo helt fantastisk!

Asbjørn slår jo til med gullkorn etter gullkorn :D



 Luna (13. sep 2006 22:17) *  IP
Hvorfor ikke i tillegg spikker pegger, så får du jo enda 60m
60m + Spinner 12m +80m = 152m.



 Solskinnsgolferen (13. sep 2006 22:24) *  IP
Har nå gått en runde på Bærum med Stinger pegger.

Objektive fakta:

Ingen av utslagene mine med driver havnet OB, i vann, i skog eller la seg på en slik måte at de ikke var spillbare. Dette er ganske uvanlig for min del. Om det skyldes peggen, fantastisk spill eller bare flaks stiller seg åpent.

Da peggene er svært tynne så knekker de forøvrig ganske lett.

Subjektive oppfatninger:

Når det gjelder eventuell ekstra lengde er det umulig å si om de ga noe ekstra da det er 2 uker siden sist runde og driver alt fra 150 meter til drøye 250 med vanlige pegger. Jeg syntes imidlertid at jeg fikk noe mere rull enn normalt, men det er lenge siden jeg har spillt på en kortklipt tørr fairway. Virket som om drivene svingte mindre enn normalt, men det kan jo skyldes dagsform :)

Jeg kommer til å fortsette å spille på disse, ser fine ut, lager ikke merker i driveren, skal være skånsom mot gressklippere og jeg tror at de både gir ekstra lengde og mindre spinn. Anbefaler alle som ikke rister allverden på hendene å prøve de. Koster som sagt ikke mer enn andre pegger.

Synes forøvrig at når jeg for en gang skyld kommer med et seriøst innlegg så synes jeg AR kunne holdt seg for god til å torpedere seriøsiteten ved et spydig innlegg. Spørsmålet var om andre hadde erfaringer med peggene, ikke hva folk trodde om "mirakel-pegger".

Ha en fortsatt fin kveld alle sammen.

Svar: Hvis du tror at du slår 14 yards lengre ved å skifte peg, ønsker jeg deg lykke til!
Asbjørn Ramnefjell



 KoLD (13. sep 2006 22:29) *  IP
Bjørnstad har jo litt snekker-erfaring, kanskje han kan slå seg på peg-spikking dersom det går til h...... i Unajten


 Nope (13. sep 2006 22:51) *  IP
Jeg har dårlig erfaring med olje på peggene, det blir bare kliss. Grønn Swix funker derimot som bare det, ballene skyter ut av peggen og går minst 50 meter lenger. Hvis man virkelig er ute etter de store lengdene anbefaler jeg at man også smører inn ballene. Men da kan man fort få problemer med at man driver for langt på de korte par 4-hullene.


 Asbjørn Ramnefjell (13. sep 2006 23:17) *  IP
Hvilke baller er det du smører inn, hva smører du med og hvem smører?


 Hacker (13. sep 2006 23:20) *  IP
Jeg har god erfaring med å bruke Zalo på peggene. Ikke bare blir de rene, men ballen går minst 25 meter lenger. Man bør også spille med capsen bakfram, og ikke bruk golfhansker, det går mye bedre med oppvaskhansker.

Slår du ikke lenger etter dette kan du dra rett hjem og ta oppvasken!



 veggiss (13. sep 2006 23:34) *  IP
jeg har spilt med stingerpegger i snart to sesonger, kjøpte et lass av dem sammen med noen køller fra usa. lengde osv merker jeg null forskjell på, jeg bruker dem pga at de ikke er malte, og etterlater ikke farge på køllene.

de er dog ikke å anbefale for gamlinger med parkinson, da hodet er veldig lite og vanskelig å plassere ballen på hvis du har skjelven.



 Luna (14. sep 2006 00:10) *  IP
Er redd du ikke kommer til å bli tatt helt på alvor heretter Sunny.


 Alfred Einstøing (14. sep 2006 00:42) *  IP
Jeg har med stort hell spikket pegger i to sesonger nå. Jeg ta av ca. 1/4-del av hodet på peggen. Den delen av peggen som er fjernet plasseres mellom klokken 3 og 6 sett ovenifra. Dette gjør at køllehodet automatisk kommer innenfra-square-ut. På denne måten får jeg automatisk en fin draw og betydelig økt lengde. Minst 25 meter skulle jeg anta....
Ulempen er at jeg nå bare kan bruke driveren på svært lange par 4 hull(og par 5 selvfølgelig)



 Erik____ (14. sep 2006 07:49) *  IP
Jeg må si jeg stiller meg fortsatt tvilende til dette her.


 b (14. sep 2006 08:14) *  IP
Det var godt for deg at du stiller deg litt tvilende til dette Erik----- Godt for deg og alle andre....

Når det er sagt så har alltid jeg spikket av den andre siden av Peggen - den som vender ut i ballbanen, så slipper ballen all motstanden på vei ut av peggen -- HM. Tok også en del av peggen foran, da fikk jeg problemer med at ballen ikke ville ligge oppå peggen og så måtte jeg legge ballen ned foran peggen og så plutselig så fikk jeg problemer - i hvert fall når jeg skulle bruke driveren.

Have a nice day all of jou



 Solskinnsgolferen (14. sep 2006 08:42) *  IP
Luna: Jeg har vel egentlig aldri blitt tatt på alvor... :)


 Nope (14. sep 2006 08:51) *  IP
AR: Jeg tenkte her på golfballene. Har tidligere prøvd å smøre de andre ballene. Det ga en veldig myk og fin baksving, men jeg følte at jeg mistet all kontroll i nedsvingen noe som resulterte i en forferdelig slice. Prøvde med litt hardere voks, men fikk da en tilsvarende kraftig hook. Så det ga jeg opp. Måtte forøvrig smøre dem selv siden proen min er av den konservative sorten.


 Pro V1 (14. sep 2006 09:13) *  IP
Her var det mange gode råd. Til solskinnsgolferen: hvis du selv følte at dette var bra for deg skal du selvsagt fortsette med det. Vi snakker om placebo, og den kan være ganske viktig i golf. Den varer i alt fra en uke til 3 måneder (avhengig av hvor sterk du er i troen) Mye interessant lesing her. Når det gjelder pegger tror jeg den eneste effekten er fargen. Her har mange et anstrengt forhold til diverse eks. røde, blå, hvite osv (les vann, OB) Har like stor tro på å kysse peggen på første utslag og at ballen da går 50 yards lengre som om den heter alibaba eller annet, men tror du at den går lengre, uten slice og i tillegg får mindre spinn, ville nok produsentene stått i kø med millionene sine for et mulig oppkjøp. Send produsenten en mail om dine erfaringer etter å ha testet denne over en periode. Utslagene dine er nok mere avhengig av stabilitete enn peggens utforming og merke. Du sier selv at du svinger mellom 150 og 250 på drivene. Da skjønner du sikkert også at peggen har null og niks å si og at alt har med selve balltreffen og svingen å gjøre. Driveren er kun en liten brøkdel av spillet og etter min mening blir du kun bedre når denne får ligge en periode og du lærer å spille de 13 andre køllene i bagggen.
Men vi er alle interessert i utviklingen og ikke minst alle mulige dubeditter (les tidligere diskusjon om avstandsmålere etc.)
Ola Normann er som regel først i køen på utstyrsfronten og betaler gledelig, spiller ingen rolle om ferdighetene ikke samsvarer. Bare må ha det.
Vi har vel alle nå og da opplevd placebo og i vår søken etter andre placeboer som kan vedvare i en lengre periode lar vi oss nok fortsette å påvirke av det meste. Men ingen kan prestere over tid avhengig av placebo, uansett handicap. Ta protimer, kom deg ut på rangen og tren på jernslag og nærspill istedetfor å gå rett ut på 18 hull og spill sjorten av personene/kameratene dine med utstyr til 25000 og 25 i handicap. Ta gjerne med din placebo effekt i tillegg, da kan det bli lærerikt.



 Solskinnsgolferen (14. sep 2006 09:26) *  IP
Takk for konstruktivt innlegg, som alltid, Pro V1. Så lenge placeboen er gratis så bruker jeg den for alt den er verdt så lenge den holder. Når Stinger placeboen går over er det på tide å bytte til "zero friction" peggen ( http://thesandtrap.com/archives/accessories/zero_friction_tee_review.php ). Med så mange forskjellige produsenter av små vidunder dupeditter som ikke koster mer enn vanlige pegger så ser jeg for meg placebo effekt langt inn i 2008.

Når det gjelder bruk av oppvaskhansker så tror jeg disse kan gi svært godt grep. Skal prøves ut når placeboen av bionic hansken min går ut.



 Solskinnsgolferen (14. sep 2006 09:31) *  IP
Her er forøvrig et utsnitt av anmeldelsen til zero friction peggen. Til de av dere som rister mest på hodet over at det går an å tro på noe slikt tøv:

"We did manage to put together a somewhat scientific test, however. Ten golfers having handicaps ranging from 5 to 15 each hit 20 balls on the driving range. The tee beneath the ball was randomly and blindly chosen so that 10 shots with both a standard wooden tee and a Zero Friction tee were hit. All other aspects were as controlled as possible - a consistent tee height was kept and so forth. 10 shots were hit with each. Any obviously mishit shots were replayed so as not to affect the averages dramatically.

Balls hit from the standard wooden tee served as the control, and balls hit from the Zero Friction tee were obviously the test subjects. The results aren't spectacular, but they do indicate some increased performance:

Wooden Tee Zero Friction
Distance 253 yards 257 yards
Deviation 13.5 yards 11.9 yards


"Alle" vet jo at det er forskjell på en gummipeg på rangen og på en trepeg. At det skal være så naivt å tro at det kan være forskjell på de forskjellige trepeggene også synes jeg er underlig.

Kommentar: Her har vi lyst til å skyte inn som Richard Nixon gjorde i alle sine taler da han var president i USA: God bless America!



 Andrè Boller (14. sep 2006 10:26) *  IP
ja, det er svært underlig at det ikke er like stor forskjell på en gummipløse som nesten suger til seg ballen, og en tynn liten trepeg som bare så vidt er borti ballen, og en annen litt tynnere trepeg som enda mindre er borti ballen.

Sokken:
grunnen til den dumme sammenlikningen min, er at du drar inn homeopati i diskusjonen, noe jeg synes var helt fantastisk patetisk gjort av deg. nå kan du få ha golfmeninger ut fra kompetanse, men å latterliggjøre homeopati, som har hjulpet blandt annet meg selv for å bli kvitt Asthma, er langt under beltestedet.

jeg foreslår at hvis du skal være belærende og selverklært innehaver av kompetanse, så blander du ikke inn ting du ikke har noe som helst peiling på. i hvertfall ikke når dette sparker nedover. du var ufin, og bør kanskje til og med beklage den dårlige oppførselen din.



 Solskinnsgolferen (14. sep 2006 10:29) *  IP
André: Det er forskjell på "forskjell" og "like stor forskjell".


 Andrè Boller (14. sep 2006 10:41) *  IP
hehe, jo. sant nok. men, du bekrefter din ustabilitet, med 100 meter lengdeforskjell på drivene dine.
så er det plutselig ikke lengden det handler om, men derimot fairwaytreff.....
lev godt med placeboen din, men selv må jeg få lov til å synes dette er komisk...



 Solskinnsgolferen (14. sep 2006 11:31) *  IP
Poenget var vel at dette var et tips til andre som kanskje har større nytte av det enn meg. Men jeg tar nå all den hjelpen, om enn ikke så mye, som en peg kan gi, særlig når den ikke koster noe mer.


 jaok (14. sep 2006 11:39) *  IP
men det er jo ikke no hjelp..!
det skjønner du også!



 Andrè Boller (14. sep 2006 12:01) *  IP
ser du ikke at han ikke skjønner det? Solsinnsgolferen insisterer jo mer eller mindre på at disse er bra for golfspillet.

tror jeg skal kjøpe de nye silikon-trekkene til woodene mine. har hørt at de gjør at treff-flaten blir glattere, og man får mindre spinn......



 Asbjørn Ramnefjell (14. sep 2006 12:22) *  IP
Solskinnsgolferen har rett! Ballen går 14 yards lenger i den testen som er utført med Stinger tee eller peg.

Men – og det er et stort men. Testen foregikk på denne måten:

18. august i 2003 ble det foretatt en robottest av Golf Laboratories, Inc.. Dette er et uavhengig ”utstyrstestlaboratorium” i San Diego i California.

Testen hadde som oppgave å sammenligne forskjellen i ”the performance of golf balls hit off of a regular 2-3/4" wooden tee to those hit off a 3" Stinger "COMPETITION" golf tee”.

Det ble brukt en Callaway Great Big Bertha driver med 10 graders loft og roboten svingte med en køllehodehastighet på 96,17 miles per hour.

I testresultatene kan man lese følgende:
The golf ball left the Stinger "COMPETITION" tee 2 mph faster than the regular tee.
The golf ball spun an average of over 500 RPM less off the Stinger "COMPETITION" tee than the regular tee.
The golf ball had a slightly higher trajectory and carried farther off the Stinger "COMPETITION" tee than the regular tee.
The total distance the golf ball traveled hit off of the Stinger "COMPETITION" tee averaged 14 yards farther than a golf ball hit off of a regular tee.

Så langt alt bra, Solskinnsgolfer!!! Men vi naive forbrukere må forsøke å se litt lengre enn lesebrillene rekker.

Hva er en forklaring til dette oppsiktsvekkende resultatet hvor ballen går 14 yards lengre?

Testen var kjøpt og betalt av Performance Golf (produsenten av Stinger Tees). Hva de egentlig testet var: Hva skjer når du slår med ulike høyder på peggene?
Her kommer deler av forklaringen fram. Med en peg som er en kvart tomme lengre får du et effektivt loft som er 1,3 grader større (pga av køllehodets vertikale krumning eller roll). Med den valgte køllehastighet på 96,17 mph får du automatisk slag som er ca 14 yards lengre!

Konklusjon: Med den relativt lave køllehastigheten gir det økte effektive loftet automatisk lengre slag. Men det sier testen ingen ting om. Da hadde de jo ikke fått solgt en eneste Stinger peg! Avansert bedrag på høyt nivå er Golfsidens vurdering.

Vi har sagt det før:
Verden vil bedras, men ikke på nynorsk!



 Solskinnsgolferen (14. sep 2006 12:26) *  IP
Damn you Asbjørn for å ha ødelagt placebo virkningen min. :) Den "vitenskapelige" testen som er gjort med Zero friction peggene ser jo mer lovende ut da. Og ja, jeg vil gjerne bedras, både på bokmål og nynorsk så lenge det gir meg en placebo effekt som gir seg utslag i bedre golfslag. (Jeg kunne jo skrevet utslag til slutt også, men det ville blitt for ordspillende eller hva? :))

Kommentar: Du må nok lete etter nye "placeboer" etter denne avsløringen. Men husk at placeboen ikke må føre til at det blir skrevet 4 i stedet for 5 på scorekortet. En slik forbedring kan du bare oppnå gjennom solid trening - helst med trener. Det finnes få snarveier til å bli god i golf utenom riktig, effektiv og god trening under overoppsyn av en kyndig veileder. Slik er det bare!
En annen snarvei er Ukens tips-spalten her på Golfsiden.
Asbjørn Ramnefjell

PS 1: Takk for underholdningen!
PS 2: Pegg opp høyere! Da slår de fleste lenger!
AR



 Fjosok (14. sep 2006 13:34) *  IP
Placebo-effekten skal man ikke kimse av, i motsetning til homeopati så har placebo en vitenskapelig dokumentert effekt. Tro kan flytte fjell påstås det, og sikkert hjelpe til med drivene også.

Når folk prøver å selge meg rent vann og kaller det "medisin" eller sier at de har pegger som gjør at jeg vil drive lengre, så vil jeg i min sneverhet og fordi jeg mangler perspektiv tenke at her er det noen som prøver å lure meg for penger...

Såpass skeptisk er jeg at jeg tviler på at solskinngolferen skriver dette i fullt alvor.

Det er forskjell på et åpent sinn og høl i huet :)



 Ukulele (14. sep 2006 13:47) *  IP
Til Erik: du si meg, har du store vanskeligheter med å forstå ironi, sarkasme og humor? Jeg mener sånn ellers i livet. Eller er det bare foran datamaskinen du blir like tørr som Mars?


 Andrè Boller (14. sep 2006 14:40) *  IP
Ja, du Fjosok du Fjosok. Jeg har i hvertfall fått bekreftet mine mistanker om deg. ikke bare misbruker du faktumet at noen ser opp til deg fordi du er god i golf, men du misbruker det til å innbille verden at du har peiling på andre ting også.
Nå kjenner jeg ikke til bakgrunnen din personlig for å uttale deg om placebo effekten i forhold til homeopatisk medisin, men uttalelsen din om at folk selger vann og kaller det medisin sier mer om hvor naiv du er, som tror at folk som bruker årevis på utdannelse i naturmedisin og naturmetoder gjør det for å lure folk til å drikke vann fra medisinflasker.
Hvis det hadde vært så enkelt, så ville det, med dagens lovverk, ikke vært mulig å drive med homeopatisk medisin og alternative behandlingsformer.
Det tunnelsynet som du viser her gjør at jeg bare kan gi deg ett råd. hold deg unna å diskutere dette. du aner ikke hva du snakker om, og provoserer på deg mennesker som har fått hjelp, som ikke har noe med golf å gjøre.
skjønner ikke hvorfor du engang gidder å dra dette inn i diskusjonen din. utrolig egoistisk gjort.



 Eigil (14. sep 2006 15:12) *  IP
Fjosok arbeider med forskning ved Rikshospitalet-Radiumhospitalet. Jeg vet ikke om hva er fysiker eller lege, men vil tro at han enten arbeider med en PhD eller en post.doc.


 Ukulele (14. sep 2006 16:20) *  IP
Nå er vel dette en diskusjon som ikke hører hjemme her, men jeg er enig med André Boller at uttalelsen til Fjosok var en smule arrogant og uviten. Om han prøvde å være morsom, kan så være, men jeg lo ikke.


 Fjosok (14. sep 2006 20:56) *  IP
Jeg skal ikke bruke mye spalteplass om homeopati i et golf-forum men hvis redaktøren lar meg så vil jeg gjerne komme med noen begrepsavklaringer. Spesielt fordi jeg må få lov til å forsvare meg ettersom jeg blir kalt både arrogant og uviten.

Homeopati har to fundamenter: 1. Likt kurerer likt, det vil si at hvis du har magesmerter så skal du ta et virkestoff som ville gitt deg magesmerter hvis du var frisk. 2. Potensiering, det vil si å fortynne et virkestoff så mange ganger med vann, at det statistisk er ett molekyl per mer vann enn på jordas overflate. Dette gjør de fordi de mener at virkestoffet setter spor i vann, "vannets hukommelse" og at dess mer fortynnet virkestoffet er, dess mer effektfullt. Dette er homeopati, noe jeg regner med at de som beskylder meg for arroganse og uvitenhet allerede har sjekket opp.

Men, og her kommer poenget, så er det mange homeopater som benytter seg av naturmedisin og naturpreparater i tillegg. DET er derimot IKKE homeopati, men naturmedisin (per def). Her benekter jeg ikke at det finnes virkestoffer som kan hjelpe folk, tross alt så er 50 % av de legemidler vi har derivater fra planter osv. At noen derfor går til en homeopat, får naturmedisin og blir frisk er fullt forståelig, men da er det ikke av homeopati. Jeg vil sammenligne det med å ha hodevondt, hvis du går til en prest som ber for deg og gir deg 2 paracet, så vil jeg si at det er paracetene og ikke bønnen som fjerner plagene.

Fordi jeg da er vitenskapsmann og veldig interessert og faktisk satt meg inn i sånne ting, så har jeg en oppfordring til de som tror blindt på homeopati. Utfør følgende eksperiment for å teste hypotesen om potensiering og vannets hukommelse: Ta en dråpe alkohol, fortynn den med vann en million ganger. Drikk blandingen, og se hvor full du blir.
Hvis homeopatene har rett så start en bar!






 Eigil (14. sep 2006 21:04) *  IP
Fjosok; takk for interessant forklaring. Siden du sier at du er vitenskapsmann, så lurer jeg på om du har en doktorgrad, og hvilken faglig bakgrunn du har (medisin, fysikk e.l.)


 Fjosok (14. sep 2006 21:14) *  IP
Jeg har hovedfag i Bioteknologi (S-blokk i kjemi og biologi) fra NTNU i Trondheim, og jobber nå som Res.Ass ved Radiumen, hvor jeg forbereder et Phd-prosjekt med fokus på brystkreft. (Puppeforskning :)


 Luna (14. sep 2006 21:30) *  IP
Bra Fjosok. Da var vel den saken lagt død.
Da kan vi fortsette med Stinger-mirakelet.



 Andrè Boller (14. sep 2006 22:04) *  IP
Det var en veldig fin forklaring Fjosok.
godt å se at du også kan ha en saklig forklaring uten den nedlatende tonen du brukte tidligere.
Det jeg personlig reagerte på, var at du blandet det inn in en diskusjon hvor det ikke hører hjemme.
Jeg har førstehånds erfaring med en rekke homeopati preparater og naturmedisin preparater.
Jeg er også skeptisk til en god del homeopatmedisiner, men jeg liker å holde meg ydmyk i forhold til alle form for preparater dersom de kan vise seg å virke for noen mennesker.

denne placebo effekten dratt inn i diskusjonen, og sammenlikningen med alkohol er absurd, for du sammenlikner her med effekter som skal komme rett etter inntak, mens homeopatpreparater skal virke med langtids effekt.

Men, for å legge ballen død fra min side. å diskutere naturmedisin, homeopati og alternativ behandling med en som jobber med hvitemedisin, er som å diskutere røyking mellom røykere og ikke røykere.
Vi vil aldri bli enige, men det går an å vise gjensidig respekt.



 Fjosok (14. sep 2006 22:47) *  IP
Jeg kan dessverre ikke love å vise veldig mye respekt for pseudovitenskap og kvakksalveri. At noen tar det personlig at jeg i en setning sammenligner stinger peggen med bløffen homeopati for deretter å svare med karakteristikker av meg som person er i hvert fall ikke noen invitasjon til gjensidig respekt. Derimot er det nok et eksempel på at man ikke klarer å skille sak og person. Jeg lar med dette også ballen ligge død, da det finnes andre mer velegnede fora for dette temaet.




 wahtever (14. sep 2006 23:03) *  IP
Placeboeffekten kan såvisst være langværende, så lenge triggeren er det. Det være seg tabeletter, eller den faktiske peggen man setter i bakken før sving! sådetså.


 Provisorich (14. sep 2006 23:50) *  IP
oi, bombe... Fjosok måtte ha siste ordet i denne diskusjonen også gitt.......
Andrè: ikke bry deg om Fjosok. han tror han vet alt om alt, og ingen har noensinne opplevd han gi seg i en diskusjon noensinne, for han har nemlig svaret uansett hva det dreier seg om. Gjensidig respekt er enveis i hans verden.



 Erik___ (15. sep 2006 07:36) *  IP
Jeg er enda usikker på om ramnefjell bare tullet med dette med å olje inn peggene, og disse andre tingene han nevnte ville gi så enormt høy lengde.
Jeg tror han må ha tullet.

Synes fortsatt dette virker for utrolig.



 YJO (15. sep 2006 08:43) *  IP
nå begynner jeg å lure på om du gjør narr av oss alle Erik, eller om du virkelig er så naiv som du utgir deg for å være.....


 jesus maria (15. sep 2006 09:50) *  IP
Hvis du er usikker Erik, så synes jeg du burde forsøke.
Da kan du nedsable alle argumenter som er basert på synsing vet du!!

Da er det du, og bare du, som er eksperten i denne debatten!! (høres fint ut tenker jeg)



 doc (15. sep 2006 09:54) *  IP
Andre Boller:

"Jeg liker å holde meg ydmyk i forhold til alle form for preparater dersom de kan vise seg å virke for noen mennesker."

Bevar ydmykheten godt, hold deg til bakverk, Boller.



 H (15. sep 2006 11:44) *  IP
YJO, tanken har slått meg at Erik holder flere for narr.
Tipper at han ler godt av de som lar seg provosere.



 YJO (15. sep 2006 11:51) *  IP
H, enten det, ellers er han, unnskyld uttrykket, stokk dum.....


 Erik____ (15. sep 2006 16:26) *  IP
Jeg spurte ramnefjell om det var tull det han skrev, fordi jeg ikke trodde noe på det.
Og da fikk jeg som svar at dette var helt seriøst og sant.
Men jeg tror fortsatt ikke noe på det.
Ble bare overrasket over svaret jeg fikk, i og med at han pleier være seriøs.



 Asbjørn Ramnefjell (15. sep 2006 17:59) *  IP
Erik; Jeg beklager at du ikke forsto spøken.
Jeg presiserer derfor følgende:
1 Det hjelper ingen ting å pegge opp med en vanlig pegg som heller litt framover.
2 Det hjelper ingen ting å smøre peggen inn med olje.
3 Det hjelper ingen ting å bruker plast i stedet for trepegger.
4 Det hjelper ingen ting å lage litt større rom til peggen ved å vrikke litt på peggen når du setter den ned i bakken.
5 Det hjelper ingen ting å spikke av nesten halve toppen av peggen, slik at den avspikkede delen peker mot driveren.

Det som hjelper for å slå lange driver er styrketrening, teknikktrening og mengdetrening. Og en godt tilpasset driver.



 Lost ball (15. sep 2006 18:27) *  IP
Antar lista i punkt 5 ikke er sortert. Det er hvertfall min ydmyke mening at styrketrening er det minst viktige her. Vi snakker nå om amatører som er happy med 230-250. De fleste av oss mannfolk som ikke har de lengdene inne tar nok Michelle Wie i håndbak o.l.
Riktig driver og riktig teknikk er alfa og omega.
Tror et kortere skaft og større loft gjør susen for mange. Gikk ned 1.5 tommer og økte loften. Resultat: mer carry, samme total lengde som før, men oftere...

En får vurdere om det er kult med lang driver, stivt skaft og lite loft eller om det er kulere å ligge i fw.



 Erik____ (15. sep 2006 19:08) *  IP
Takk for opplarende svar Ramnefjell.
Jeg må si jeg kunne ikke fatte og begripe at dette kunne stemme, ihvertfall så lenge man treffer ballen først så vil underlaget ikke ha noe å si.
Men dersom man treffer peggen før ballen så vil jeg tro at ett par av disse tingene vil gi mindre motstand, og marginalt lengre slag.



 Erik____ (15. sep 2006 19:13) *  IP
Men når det gjelder dette her med å slå lengre.
Så har jeg opplevd ved flere anledninger, at plutselig svinghastigheten min har økt med 15% fra en sving til den neste. For så å ligge stabilt på dette nivået i 100 vis eller 1000 vis av svinger.
For så helt plutselig fra en sving til neste forsvinne igjen.

Jeg vet ikke om redaktøren har noen naturlig forklaring på dette ?

Kan det ha med psyken å gjøre ?

Kan også teknikken være like dårlig som den alltid har vært, selv om man plutselig får til 100 vis av slag på rad som er mye bedre enn det har vært tidligere.
Men at man bare er i form og klarer å time svingen i de riktige hundredelene til tross for dårlig teknikk ?
Men at dette er så vanskelig i lengden at det kun fungerer i korte perioder hvor man er i god form ?




 Asbjørn Ramnefjell (15. sep 2006 19:39) *  IP
Erik: Timing, rytme, tyngdeoverføring, balanse og en god teknikk er viktig. Det hjelper å slå mange slag. Da får du styrketrening samtidig som du lærer deg til å se/lytte til slagene/ballbanen og du slår mer effektivt til ballen slik at den går lengre.
Det du skriver tyder på at du vil ha meget god nytte av å skaffe deg en instruktør som kan se på deg en gang i blant.



 Erik____ (15. sep 2006 19:57) *  IP
Ja, jeg har brukt instruktør ganske så mye.
Men skjønner ikke hvorfor det hele tiden går i slike relativt korte perioder hvor jeg slår bra.
Det som forundrer meg mest er hvor ekstremt fort det snur fra å slå elendig til å slå ganske bra, og like fort ned igjen den andre veien.
De dårlige periodene er vel og merke mye lengre enn de gode periodene.
Og det er aldri noe midt imellom.
Er milevis mellom nivået på de gode og dårlige periodene.
De dårlige periodene spiller jeg kanskje omtrent som en med 36 i hcp, og i de gode periodene spiller jeg kanskje på nivå med de under 15 i hcp, til tross for dårlig nærspill.
Så forskjellene er enorme.



 Asbjørn Ramnefjell (15. sep 2006 20:00) *  IP
Kanskje den grunnleggende teknikken ikke er bra nok. Du bør forsøke å gjøre det samme hver gang. Det er noe av hemmeligheten i golf.


 Erik____ (15. sep 2006 20:13) *  IP
Den er helt sikkert ikke bra nok.
Men det er rart at jeg da klarer å gjøre stort sett de samme tingene slag etter slag de gangene jeg er i form.
Selv om det selvsagt er langt igjen til ett toppnivå da også.
Ja, jeg prøver å gjøre de samme tingene, og det fungerer som sagt greit i perioder, for så å forsvinne uten at jeg merker at jeg gjør noe annerledes enn når det stemte.

Det er litt frustrerendes dette her da jeg har lagt ned ganske så mye trening spesielt de siste 3 månedene.



 Asbjørn Ramnefjell (15. sep 2006 22:22) *  IP
Welcome to golf.
Dette har jeg opplevd flere ganger i hver sesong i flere tiår.



 Erik____ (15. sep 2006 22:33) *  IP
Godt å høre, Jeg får bare jobbe på videre.
Må innrømme at jeg sliter med å holde humøret oppe når jeg slår elendige slag gang på gang.
Men jeg har ivertfall målsetninger som jeg vil oppnå, og trener hardt for å nå de.
Men når man har lagt ned 200 timer trening de siste 10-12 ukene uten å føle man har blitt bedre, så er det rimlig tungt.
Men er det slik at man får nytte av treningen selv om det går dårlig ?
At selv om man gjør mye feil, som gjør at man slår elendige slag, at man likevel gjør noenting riktig som kan utvikle en videre til tross for de dårlige slagene ?



 Erik____ (15. sep 2006 22:36) *  IP
Det er også ganske merkelig da.
Av all den tida jeg trener eller spiller, så er jeg kun fornøyd med maksimalt 5% av tiden.
De 95 resterende prosentene er jeg altfra misfornøyd til særdeles misfornøyd med eget spill.

Er det noen god måte man kan motivere seg selv litt bedre til å takle motgang?

Synes det er ekstremt vanskelig å holde selvtilliten og trua oppe etter f.eks å ha slått 100 dårlige slag på rad.



 Lost ball (15. sep 2006 22:47) *  IP
Triks 1:
Innse hvilket nivå en ligger på.
Ligger selv på 20 tallet, men har spilt en ganske mye med spillere med veldig lavt hcp.
Prøver å si til meg selv at når jeg bommer med 10m på et 125 innspill er det helt greit (gitt mitt hcp) selv om de jeg spiller med og de jeg ser på TV peprer flaggstanga.

Triks 2:
Når jeg har slått et møkkaslag og havner i en bunker, bak et tre, i dypt gress eller noe. Så tenker jeg: Kult nå kan jeg prøve på et artig slag.
Bottom line for dette trikset er å nullstille og hele tiden ta utfordringen med neste slag.

Triks 3:
Tenk hvor priviligert en er som kan gå og kose seg på en flott golfbane.



 tiggern (15. sep 2006 22:53) *  IP
Erik:
alle har det slik, bare se på Henrik Bjørnstad. Han har slitt de siste 6 mnd.
Når jeg selv har dårlige perioder, trener jeg på å snu spillet fra dårlig til bra, jeg trener på å holde fokus selv om jeg spiller dårlig. På den måten kommer det noe godt ut av en dårlig runde og jeg kan sette meg i bilen å tenke "jeg lærte noe i dag også, jeg ble litt flinkere til å holde konsentrasjonen oppe, og jeg er litt nærmere en god runde en det jeg var før jeg gikk ut."
Når jeg har gode perioder "føler" jeg mye på svingen slk at jeg kan kartlegge hva jeg gjør når jeg spiller god golf. Dette har for meg resultert i at de dårlige periodene blir kortere og kortere, og jeg vet litt mer om hva som skjer med svingen min i de dårlige periodene. Det viktigste av alt er at du klarer å ta noe positivt ut av en hvilken som helst runde, slik at motivasjonen ikke "brukes opp"



 Erik____ (15. sep 2006 22:55) *  IP
Takk for gode tips.
De tingene jeg har lyst til å ta med meg videre er at i de 2 siste turneringene jeg har stilt oppi så spilte jeg bedre enn det jeg gjorde på trening.



 tiggern (15. sep 2006 23:11) *  IP
Hvis du har trent 200 timer teknikk de siste 10 ukene MÅ du veiledes av en pro som kan se det du ikke kan se, nemmelig svingen din. Det høres fryktelig mye ut for et uproffesjonelt golf hode, og med en slik treningsmengde må du ha et opplegg og en plan for å ikke bli forvirret over hva du gjør. Det er dette proene kan.
En annen ting du må huske på er at det du trener på denne uken ser du ikke resultatene av før om noen uker.



 ? (16. sep 2006 00:48) *  IP
Hva i allverden har dette med Stingerpegger å gjøre


 Andrè Boller (16. sep 2006 09:39) *  IP
Jeg tror Erik____ er en fiktiv person som drar oss i beinet. det er ikke mulig å være så naiv etter alt tøyset som har vært på denne tråden og andre.
Enten det, ellers må denne Erik____ være en helt annen person enn den Erik vi har snakket med tidligere.
han mener at golf er egoistisk og spiller selv med dårlig samvittighet, mens denne Erik____ bruker masse tid og penger på instruktører og trening.....

aner vi en liten schitzo her?



 b (16. sep 2006 21:16) *  IP
Er nok en som gikk frem på til å begynne med og forsøker å vri det litt til ege fordel etter hvert


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72