Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Freud - 29. nov 2012 kl. 17:52 *  IP
Utrolige svensker!

ET-kvalet er over og 28 spillere har klart det. Av disse er det 5 svensker, 2 dansker og 2 finner. Beste najon ble England med 7 spillere, hertil kommer 2 skotter.

Utrolig av svenskene. Hva skyldes det? Jeg kan ikke nok om dette, men oppfordrer til debatt og analyser. Jeg har funnet alderen på disse fem: Lagergren 21 år, Åkesson 23, Florèn 28, Lundberg 39 og Jonzon 40. Hvilken karriere de har hatt før dette "gjennombruddet" har jeg ikke funnet ut.
Aldersmessig er det jo en salig blanding. Hvor manmge ganger tidligere har de prøvd seg på ET-kvalet, og lyktes eller mislyktes?

Det må da være noe å lære av dette for oss nordmenn, eller er det ikke det? Hvilke fellesnevnere har disse 5, og ta gjerne med de 4 fra Danmark og Finland også.
 dutte (29. nov 2012 18:08) *  IP
Freud, klikk på spilleren sitt navn på leaderboard, der etter på Player Profile, så til slutt på Career Record. Der finner man oversikt over hver eneste euro som er blitt spilt inn på CT/ET. Pluss mye mer stats.


 Fakta (29. nov 2012 18:21) *  IP
I Sverige spiller godt over halv mill golf jevnlig...
I Norge spiller langt under 100.000 golf jevnlig..

Du tha mæth



 Freud (29. nov 2012 19:53) *  IP
Jeg vet det, dutte. Men jeg gadd ikke gjøre den jobben. Håpet noen andre ville gjøre det.
Unnskyld!



 dutte (29. nov 2012 20:23) *  IP
Lundberg har i løpet av sin karriere på ET spilt inn €2.105595. Det er €35.347 mindre enn hva samtlige norske spillere har klart totalt i den perioden. De står bokført med €2.140942.


 Ombudet (29. nov 2012 21:16) *  IP
De har gått i lære på Nordea Tour


 Freud (29. nov 2012 22:34) *  IP
En oppklaring her, Ombudet og andre.
Det er Nordic League det heter. Den består av turneringer på Nordea tour og Ecco tour. I år var det ca. 12 turneringer på hver av disse tourene. De fleste, og ikke minst de beste, spilte ca. 20 turneringer. De deltok altså på begge tourene. Og det må de norske gjøre, som har ambisjoner om å kvalifisere seg til CT gjennom Nordic League. De fem beste får CT-kortet på den måten.
I år ble Aronsen beste norske på en 18.plass. Han spilte 14 turneringer. Det er langt ned til neste nordmann på listen.
Jeg skriver dette fordi jeg har et inntrykk av at de norske som ønsker å gå denne (tunge) veien til CT, bare spiller på enten Nordea eller Ecco. Begge er nødvendige.

Denne karriereveien er som sagt veldig tung og vanskelig. Man konkurrerer mot over hundre sultne svensker og dansker, samt noen finner.
De 5 beste i år var 4 svensker og 1 danske, som fikk CT-kortet.
Hvilke norske satser på NL i 2013?



 barce (29. nov 2012 22:46) *  IP
Og da er det et paradoks at de tror at de skal lykkes (og ikke minst at noen her inne tror de er gode nok til å lykkes) på ET. Klarer du ikke topp 5 på nordic league, så har du ingenting å gjøre på CT eller ET..


 gjesp (29. nov 2012 22:54) *  IP
Broberg ble nr.2 på Challenge tour, med bare 7 turneringer(4 seire). Han ble nr.7 på Nordic League med 8 spillte turneringer.

De som kommer opp fra NL får ingen spesielt bra kategori og har liten sjanse til å få spillt mange turneringer. Da blir det vanskelig å få vist seg fram.



 Fooore (29. nov 2012 22:57) *  IP
Poenget med å spille de nordiske tourer er vel mer læring og erfaring, vil jeg tro. Enn å få kort på CT.

Jeg mener det er så små marginer at det bare er å satse høyt! Vinner du på CT kan du vinne på ET, ihvertfall topp-10.



 barce (29. nov 2012 23:09) *  IP
Så at Karlsson sa at avstanden mellom nordeatouren og ET er lik grønt kort og 0 i hcp er feil Fooore?


 Fooore (29. nov 2012 23:17) *  IP
Hva har det med mine bokstaver å gjøre?!

Når jeg mener man lærer&erfarer på Nordea, så betyr det at jeg mener spillere blir BEDRE av å matches der. Og da kan ta skritt oppover.



 Freud (30. nov 2012 00:00) *  IP
Det heter Nordic League, Fooore, ikke Nordea.
Hvordan mener du at en norsk herrespiller kan komme seg inn på CT? Hvordan kan han ta "et skritt oppover" uten å bli blant de 5 beste på NL? Er din fremgangsmåte at spilleren får et wild card på CT, blir blant de 10 beste, og får spille neste turnering, osv....?

Det var vel slik Broberg kom seg inn på CT? I mai i år fikk han et WC til en CT-turnering, ble nr. 9, fikk spille neste, som han vant, osv. Noe for nordmenn?

Børsheim-metoden: spille seg inn på ET via kvalet.



 Fooore (30. nov 2012 06:13) *  IP
Lære på Nordea, så er det kval på slutten av året som er inngangsbilletten for de fleste. Det er den genrelle veien, så den skulle vel passe selv for nordmenn.



 barce (30. nov 2012 09:11) *  IP
Hvor er logikken Fooore?

Du spiller på Nordea/Ecco for å lære/utvikle spillet videre. Du havner langt nede på listene. Så spiller du kvalikk for å komme inn på ET????

Jeg ser kun to utfall:

1. Spill mer på Nordea/Ecco, da man åpenbart ikke har lært nok og man trenger mer utvikling av spillet. Rett og slett bli bedre, og samtidig bli sterkere mentalt!

2. Man er ferdig utlært og utviklet.. --> Begynn på BI

Jeg håper virkelig at kvalikken på ET blir avviklet en gang for alle! Den er rett og slett destruktiv for mange håpefulle!




 Fooore (30. nov 2012 10:26) *  IP
Så du har lest at jeg mener at de som havner langt nede på listene på Nordea bør kvale til ET? Den setningen falt ut på min skjerm.

Jeg er helt enig i din nummer 1, men ikke nummer 2, velg en annen skole.



 Pølse med brød (30. nov 2012 10:32) *  IP
Sats på Nordea tour sammenlagt, bedre læring og bedre nivå enn mange av Ecco tourene. Mer en tour også, ikke bare et sett med enkelttureringer.

3 av de 5 svenskene som klarte kravet har vel vunnet på ET? Så forklaringen er enkel i forhold til de Norske, de er bedre golfspillere....

Jeg viste noen år at det var 20-25 svensker som tjente mer penger enn vår beste den gangen HB. Tror det fortsatt er omtrent slik, hvis ikke enda værre. HB er jo vår beste gjennom tidene. Skal sjekke!



 Pølse med brød (30. nov 2012 10:57) *  IP
Espen Kofstad var vår beste mann i år og tjente rundt 1 mill. Slått av 24-26 svensker litt avhengig av hvordan du regner. Relativt sett har altså Norsk golfs topp gått tilbake i forhold til Sverige de siste årene. De har flere gode proffer i forhold til Norge enn de hadde for 3-4 år siden.


 Freud (30. nov 2012 13:11) *  IP
Avstanden er enorm mellom norsk og svensk golf på herresiden. Jeg har hevdet i en annen tråd at den bare har økt de siste årene (til tross for antagelser om det motsatte), og fått pepper for det. Jeg har også tippet at Norge aldri kommer til å ta igjen Sverige i herregolf.

Sverige hadde i 2012 19 spillere på ET, alle kategorier medregnet. Danmark hadde 7 og Finland 2. Norge hadde 1. I 2013 blir avstandene mellom oss og våre nordiske naboer enda større, jfr. resultatet i ET-kvalet. Vi har fortsatt bare 1, men alle våre naboer øker.

Norske eksperter har i altfor mange år sagt at vi snart skal ta igjen svenskene. Ordet "snart" har vel vist seg å være falskt. Siden dette målet ble lansert for 15-20 år siden har vi også blitt forbigått av dansker og finner på herresiden.

Hva mener dere om denne situasjonen?



 Pølse med brød (30. nov 2012 13:56) *  IP
Unnskyldningene her hjemme om dårlig vær og føreforhold er helt patetiske. Sverige har omtrent samme klima og har 25 mann som tjente mer enn vår beste i 2012!!

Årsakene er mange, men de viktigste tror jeg er:

- Mangler idrettsmiljø i golf i Norge, er mer en koseaktivitet
- Klarer ikke å få de store talentene til å begynne med golf, begynner med fotball og ski, annerledes i Sverige.
- Mangler en stor talentbase og en kultur lik fotball, det har sverige
- Mangler et turneringstilbud for alle årsklasser, ikke idrettsfokus etter 18-20 år
- Overdrevent hcp fokus, de fleste i Norge vet ikke at golf er et spill på slag

mm.



 Gunnar Bull (30. nov 2012 14:22) *  IP
Forholdsvis enig med deg her, PmB.

Egentlig kan man sammenfatte punktene dine med at golf som sport ikke har klart å oppnå den samme statusen i Norge som i bl.a. Sverige.

Per i dag ihvertfall. Vi trenger en med litt mediatekke som slår igjennom og kan skape litt overskrifter.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72