Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til frste side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til frste side
 
Innlegg

Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til frste side   Sk p GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Safe - 16. mai 2022 kl. 16:53 *  IP
Saudi golf league

Sportswashing som bare må komme?
Mr Norman viser han har levd i en beskyttet verden. Trist!
 Observatør (17. mai 2022 21:44) *  IP
Ja Norman falt fra her til zero nå. Tar med seg Mickelsson i fallet. For noen nedrige individer dette er


 Leif (17. mai 2022 23:44) *  IP
Sportsvasking er verre i fotballen. Vår store helt Haaland skal nå spille for MCI, et lag som er eid av araberne. Det samme gjelder lag i PL og andre ligaer. Spillerne bryr seg ikke. De får jo betalt i bøtter og spann. 21-årige Haaland fra Bryne skal nå få utbetalt 5 millioner i uken! Fansen gir blaffen. Selv blir jeg kvalm, og rasende når jeg tilfeldigvis ser på disse overbetalte, overvurderte og umoralske spillerne. Heldigvis slipper jeg å se på dem, siden jeg aldri vil betale for å se de utenlandske ligaene. gjesp (18. mai 2022 16:07) *  IP
Golfen er på vei utenfor stupet de også. Saudi Arabia er allerede tungt inne på Asia touren og fortsetter å pøse inn penger der. Gjennom sitt statlige oljeselskap har de nærmest tatt over Ladies Europeantour også. Dubai har tatt over Europatouren og nå skal altså Saudi Arabia sitt investeringsfond pøse inn penger i golfen gjennom en ny liga. Flere lar seg friste nå av de skyhøye summene og flere vil komme etter.

Elendig plan og produkt, men de lokker med så store penger at det er umulig å matche. Det triste er at oppegående utøvere ikke ser at dette er nok et forsøk på sportsvasking fra et brutalt regime. AR (18. mai 2022 16:25) *  IP
Det er ikke utøverne som skal stoppe arabernes pengeinnsprøytning. Deres situasjon er at de aller fleste ikke klarer å leve av sin golf. Spesielt gjelder dette damene. Men også Asia Touren. Spillerne må forholde seg til sine organisasjoner. De kan selvsagt nekte å være med i turneringene. Men da må de finne seg et annet yrke.


 Leif (18. mai 2022 20:17) *  IP
Araberne vil ikke ha PGA-spillere som ikke tjener nok til å leve av det. Det er B-og C-spillere. De vil selvsagt ha de spillerne som er blant top100 på PGA, og som har kjente navn. I fjorårets sesong var det 124 PGA-spillere som tjente mer enn 1 mill. dollar! Ikke nok til å leve av? I hvilke andre individuelle idretter kan man være utenfor top100 og likevel tjene NOK 8 mill. i året?


 gjesp (18. mai 2022 20:36) *  IP
De tar hvem som helst på dette tidspunktet, derfor har de også invitert noen av de beste amatørene. De vil komme i gang og vise de etablerte spillerne at det er enorme summer det spilles om. Når en lavere ranket spiller vinner mer i den første turneringen enn det Smith fikk i Players, da vil grådigheten ta overhånd og flere vil lokkes dit. Det er strategien.


 Homer (19. mai 2022 07:55) *  IP
Du har helt rett Gjesp. Det er det som er taktikken. Men jeg er usikker på om spillerne på Saudi ligaen oppnår verdensranking poeng. Tror ikke det. Hvis ikke vil de jo falle som stener på rankingen og miste alle spillerettigheter på andre tourer (og Majors). Hvis de ikke allerede er blitt stengt ute da. Saudi ligaen har vel heller så langt ikke noen TV avtale og i USA jobbes det nå aktivt for at det skal forbli slik. Det er mulig denne ligaen vil slite veldig med å få gjennomslag og oppmerksomhet i medialandskapet. Ser ut som om spillergrunnlaget vil bestå av tre kategorier spillere: Tidligere europeiske Ryder Cup spiller, snart klare for senior touren - lavt rankede profesjonelle og amatører. Hvor interessant blir nå det.....


 Leif (19. mai 2022 13:29) *  IP
Jeg er enig med gjesp at det er strategien. Men jeg tror ikke at grådigheten tar overhånd, fordi de som eventuelt lar seg lokke over vil tape så mye mer enn de vinner i penger. De taper anseelse/omdømme, reklameinntekter, PGA-medlemskap (og ET/DP?) og blir borte fra mediene. Derfor vil Saudi-ligaen bli en fiasko.

En av svikerne er Lee Westwood. Han har tjent ca. 230 mill. i sin karriere, men det er visst ikke nok. Han har gitt uttrykket "no-brainer" et ansikt. gjesp (01. jun 2022 08:21) *  IP
Mange som lot seg lokke, akkurat som venta. DJ fikk nok hundretalls millioner for å bryte sitt løfte til touren.


 Leif (01. jun 2022 14:20) *  IP
Første turnering i Saudi-golfens LIV Golf Invitational spilles i London på Centurion Club 9 juni. Feltet består av 48 spillere, der det fortsatt er 6 ledige plasser. Premiesummen er $25 mill., med $3,8 mill. til vinneren! Følgende mer eller mindre kjente spillere er påmeldt:

Sergio Garcia
Branden Grace
Taylor Gooch
Dustin Johnson
Matt Jones
Martin Kaymer
Sihwan Kim
Chase Koepka
Pablo Larrazabal
Graeme McDowell
Kevin Na
Shaun Norris
Louis Oosthuizen
Ian Poulter
Charles Schwartzel
Lee Westwood
Bernd Wiesberger

Dårligere felt målt i SOF, sammenlignet med en ordinær PGA-turnering. Mickelson er ikke påmeldt, ennå. Ekskludering fra PGA og DP/ET er ventet for disse spillerne. Observatør (01. jun 2022 22:04) *  IP
Vondt å lese at Garcia er med på dette faenskapet. Steng alle disse ute fra skikkelige turneringer for all tid.


 gjesp (02. jun 2022 11:24) *  IP
$4 mill til individuell vinner
$3 mill til vinnende team(delt på 4 spillere)

topp-3(individuelt) etter 7 turneringer( må ha spilt minst 4 turneringer)
1. $18 mill
2. $8 mill
3. $4 mill

I tillegg er det enorme summer i lagkonkurransen for hele året også.

Det betales også gigantiske summer bare for å stille opp, summer som er langt over premiepengene.
Spillere som nesten ikke har spilt inn noen kroner tidligere, kan plutselig bli noen av tidenes best betalte golfere.
 Leif (02. jun 2022 19:55) *  IP
Med så enorme summer er det vel naturlig å vente at flere spillere går over til den nye ligaen. PGA og ET er full av gode spillere midt i 30-årene som egentlig ikke har noe å tape prestisjemessig på å forlate det gode selskap. Her gjelder grådigheten, og den kamufleres gjerne som "jeg må sikre meg og min families fremtid".


 Homer (03. jun 2022 12:33) *  IP
Det som er pussig her er at en del "gamle" spillere, som gjennom en lang karrriere har spilt inn millioner, signerer opp for dette svineriet. Får de aldri nok? Her har de mulighet til å ta avstand fra et av verdens mest brutale regimer, men neida, penger trumfer alt. PGA touren og DP Word tour klarer seg bra uten disse spillerne. Mange av dem er uansett "past prime" for lenge siden. Steng dem ute.


 Observatør (07. jun 2022 18:18) *  IP
Mickelsson til Saudi League. Føyer seg inn i rekken av avdankede spillere som er sjanseløse på PGA Tour. Er vel barre Dustin Johnson som har noe i et startfelt der å gjøre.


 Ronni (07. jun 2022 19:56) *  IP
Veldig enig med Leif her. Veldig mange avdanka spillere som lar seg friste av dette. Håper bare at Viktor holder seg unna.


 Leif (07. jun 2022 21:00) *  IP
Det er 15 av top-100 på OWGR som spiller Saudi-ligaen. De beste er DJ 15, Oosthuizen 21, Na 34, Gooch 35, Kim 53 og Garcia 57.

Ingen av disse er "avdankede" og alle kan vinne på PGA, på en god dag.

Jeg tipper at det blir langt flere på neste LIV-turnering. gjesp (07. jun 2022 21:03) *  IP
Leif (19. mai 2022 13:29) * IP
Jeg er enig med gjesp at det er strategien. Men jeg tror ikke at grådigheten tar overhånd, fordi de som eventuelt lar seg lokke over vil tape så mye mer enn de vinner i penger. De taper anseelse/omdømme, reklameinntekter, PGA-medlemskap (og ET/DP?) og blir borte fra mediene. Derfor vil Saudi-ligaen bli en fiasko. Leif (08. jun 2022 13:39) *  IP
Ja, jeg vet at jeg tilsynelatende har skiftet mening! Men Saudi-ligaen er en fiasko sett med arabernes øyne. 15 av top-100 på OWGR er altfor dårlig for dem. Når 85 av verdens 100 beste golfspillere ikke har latt grådigheten ta overhånd, da har denne ligaen tapt - foreløpig.


 Leif (08. jun 2022 14:04) *  IP
USGA har nå annonsert at de som spiller LIV denne uken får spille US Open neste uke. Trolig blir dette også tilfellet for The Open 14. juli. Det er ikke PGA som arrangerer de fire majors. Hva PGA gjør med sine egne turneringer er vel ennå ikke avgjort. "Opp som en løve, ned som en skinnfell"?


 Observatør (09. jun 2022 06:19) *  IP
Synes ikke Golfsiden skulle skrive om denne blodpenge-touren.


 AR (09. jun 2022 12:10) *  IP
Hvis pressen ikke skal skrive om ting som en del ikke liker, blir det lite å skrive om. Jeg har ikke sett ett eneste golfnettsted som ikke skriver om LIV Golf.

Russland har droppet pressefriheten. Vi kan ikke følge i de fotsporene, Obesrvatør. Leif (09. jun 2022 13:27) *  IP
Siste nytt fra LIV-touren er at Bryson deChambeau og Patrick Reed vil spille i neste turnering i Portland 30.juni. Hvem bir de neste? Alle de ni turneringene går over bare tre dager, fra torsdag til lørdag. Det har det ikke vært skrevet noe om?

Tilsammen skal det utdeles $255 mill. i premiepenger, altså ca. 2,4 milliarder kroner!! I tillegg kommer det vel startpenger.

Hva gjør PGA-touren med dette? Skal disse spillerne virkelig få lov til å spille ordinære PGA-turneringer? Hva med Ryder Cup? Hittil ser det ut til at de får spille majors. Panda (09. jun 2022 15:31) *  IP
For de som vil følge med LIV turneringen, så sendes den direkte på youtube.
https://www.youtube.com/watch?v=-exyLWw5pq8 gjesp (09. jun 2022 16:03) *  IP
Spillerne som har PGA tour kort er suspendert på ubestemt tid og vil bli strøket fra Fedex cup. De kan heller ikke spille på sponsor invitasjoner


 Leif (09. jun 2022 17:29) *  IP
Noen av dem har jo trukket seg frivillig fra PGA. Hva med de som har "ET-kortet"? Gjelder suspensjonen også spill på ET?

Jeg så nettopp DJ slå en OB på hull 7, som endte med en dobbel. La det fortsette! gundersen (10. jun 2022 20:17) *  IP
Hvor kan man ev. se LIV turneringer ? Finner ikke en gang en leaderboard. Forøvrig helt tragisk at ikke alle de beste spillerne holder seg til PGA. Tror golfen taper på dette.


 TV fan (10. jun 2022 20:30) *  IP
Har sett på Youtube siste par dagene; gode live sendinger og spennende med team konkurransene.

Ellers ser vi at det er artig at Phil Mikkelson går med K klær. Er det sponset fra Norge ?

Viktor Hovland rykker opp en plass på Fedex rankingen side Taylor Gook strykes fra listen. Så sett med norske øyne, kanskje ikke så ille alikevel? Observatør (10. jun 2022 23:40) *  IP
Ser ut som Livtour ikke får noe kritisk presseblikk så hvorfor skal vanlig folk bry seg om at det er blodpenger som deles ut?


 Leif (10. jun 2022 23:52) *  IP
Til gundersen: LIV golf sendes direkte på Youtube. Søk på "LIV". Ganske artig grafikk.


 Leif (11. jun 2022 15:22) *  IP
Siste info fra meg: alle turneringene i LIV golf går over tre dager og bruker shotgun-start. Ingen cut. De skriver på sin hjemmeside at de vil endre golfsporten. Det har de klart, også på den nye måten de presenterer scoreboarden på.

Spørsmål: vet noen hva ET/DP-touren gjør med utbryterne? Dersom de ikke ekskluderes så er det rom for at de som er ekskludert fra PGA spiller på EP/DP i tiden mellom LIV-turneringene. Det er vel bare å bite i det sure eplet og endre ET til DP World tour. Den er styrt fra Dubai. Hvis de vil holde Saudi-Arabia utenfor så lar de ikke LIV-spillere få spille på DP. Men de er kanskje gode venner i Gulfen? Henrikfan (11. jun 2022 15:39) *  IP
https://www.livgolf.com/watch gjesp (11. jun 2022 16:32) *  IP
De trenger ikke spille annet enn den nye serien, som øker til 14 turneringer neste år. Målet til lederen og eierne(regjeringen) er å ta over hele golfen og starte en World tour.
 Trippelbogey (11. jun 2022 17:53) *  IP

Jeg kan ikke skjønne at dere bryr dere om dette f%#¤skapet.

Jeg har ikke sett et sekund på TV, nett, eller hvor det nå vises og det kommer jeg heller ikke til og gjøre. Jeg har ikke sett en eneste leaderboard og aner ikke hvordan blodpengene ble fordelt, og det bryr meg også midt i ryggen.

Jeg er også kritisk til at Gulfområdet får så stor påvirkning på EuropeanTour, og at de har latt seg kjøpe til å endre navnet på denne. Likevel er dette Saudi-greiene mange hakk verre. DB (11. jun 2022 18:02) *  IP
Morsomt å høre på alle dobbeltmoralistene som rakker ned på den nye touren. I hvilke land og hvilke sponsorer har rent mel i posen? Ingen.


 Elgen (11. jun 2022 18:31) *  IP
På det statlige organet Innovasjon Norge sin hjemmeside skriver de omstilling og privatisering i Saudi Arabia kan gi norsk næringsliv muligheter i tiden fremover. Klarer norsk næringsliv å komme inn på det markedet er det gode muligheter for god fortjeneste. Saudi Arabia ønsker utenlandske investeringer. De har startet noe som heter Visjon 2030 somskal diversifisere økonomien.


 Elgen (11. jun 2022 18:34) *  IP
Så det er OK for norsk næringsliv til å tjene penger der, men hvis noen som spiller golf gjør det så er det forkastelig. Jøje meg


 Observatør (11. jun 2022 18:42) *  IP
Samfunnet er så neddynget i Whataboutism at det ikke lenger er mulig å kritisere et totalitært, fascicstisk regime som Saudi.


 Observatør (11. jun 2022 19:17) *  IP
Skal heller ikke glemme at verden går i en mer totalitær retning. Veldig mange hyller despoten Donald Trump. Jean Marie Le Pen kunne vunnet i France. De som hyller Saudi League er de samme som hyller disse ekstremistene


 Leif (11. jun 2022 20:35) *  IP
Pinlig turnering for Mickelson, som ble nr. 33. Det ble trippelseier til Sør-Afrika, med Schwarzel som vinner. Han tjente 40 mill. NOK. Pluss en del mer for seier i lagkonkurransen, der de fire sør-afrikanerne var knusende overlegne. Sistemann av de 48 tjente litt over 1 mill. NOK.

Neste turnering er i Portland/Oregon 30 juni. Der kommer DeChambeau og Reed med. Pluss en del andre vil jeg tro. Det er nok av gode golfspillere på PGA og DP som er middelaldrende og over høyden. Safe (11. jun 2022 20:38) *  IP
Artigste golf ever var Dunhill Cup!!
Landskamp - og ingen snakket om penger!

Savner det! TV fan (11. jun 2022 20:41) *  IP
Så nettopp ferdig tredje og siste spilledag på LIV touren. Charl Swartchel en verdig vinner. Ettersom de beste i verden nå fordeler seg mellom to tourer som går samtidig når det spilles i USA så blir det litt utfordrende å velge TV kanal.

Ellers er det uvirkelig å se at 2.plass, ved navn Henry De Plessis, som ingen har hørt om, vinner nesten 22 millioner !! Selv ikke Tiger har vunnet så mye noen gang på en turnering (hvis man ser bort fra Fedex cupen). gundersen (11. jun 2022 22:32) *  IP
Heretter blir det lite golf å se for min del. Hvis ikke alle de beste er med blir det litt utvannet. Tenk om det blir slik i tennis også ? Wimbledon uten de beste ... De andre spiller sin egen turnering i Arabia. LOL. Hva hvis de splitter opp fotballen ? VM uten halvparten av favorittene ?


 Leif (12. jun 2022 14:25) *  IP
Ser ikke bort fra at Saudi starter en egen tennisliga.

Jeg er ikke opptatt av at land med skitne hender osv, lager en egen golfliga. Når norske idrettsutøvere deltar med iver i Kina-OL, både sommer og vinter, da er det bare å melde pass for etikken. Jeg er primært opptatt og oppgitt av den enorme grådigheten som allerede rike golfspillere viser. Hva skal de med alle pengene, og hvorfor ødelegger de sitt gode navn og rykte med å avsløre grådigheten?
Men middelmådighetene som aldri har tjent så mye, og som har passert sitt beste nivå, de kan kjøpes uten å miste noe særlig.

Schwarzel har tjent $21 mill. i sin karriere. Han er 37 år. I løpet av tre dager på LIV tjente han $4,5 mill.

LIV skal vel telle på OWGR og få SOF-poeng? gjesp (12. jun 2022 22:27) *  IP
nei


 Leif (13. jun 2022 22:07) *  IP
Meget interessant opplysning. Hva er begrunnelsen for at "de" har lov til det?
Det betyr på sikt at en rekke spillere på LIV vil falle utenfor top50 på OWGR, som gir sikker plass på alle fire majors. LIV-spillere er ikke ekskludert fra majors, men når de faller utenfor OWGR, så er det vel ingen interesse for å invitere dem? Dette blir spennende å følge. AR (14. jun 2022 00:24) *  IP
Flere av sponsorene på PGA Touren har gode inntekter fra Saudi i følge presse i USA. Er det ok? Men fyfy når golfspillere tjener Saudi-penger. Braut Haaland subber inn 5 millioner i uken i Saudi-fotballpenger. Men han er jo norsk, og da er det vel ok.


 Trippelbogey (14. jun 2022 01:55) *  IP

Brauten vil vel snarere få betalt i Emirat-penger enn Saudi-penger, men det er jo mye det samme. Jeg opplever dog at Saudi er noen hakk verre når det gjelder menneskerettigheter og slikt, noe som også vises i denne oversikten her:

https://freedomhouse.org/countries/freedom-world/scores?sort=asc&order=Total%20Score%20and%20Status

Jeg skulle helst sett at alle klubber hadde kastet ut alle eiere og sponsorer fra slike land, uansett om det er norske spillere involvert eller ikke.

Generelt sett synes jeg ikke Norge eller norske bedrifter bør drive handel med eller i slike land. De inntektene bør vi ha ryggrad til å si fra oss, og vi klarer oss veldig godt uten. Gjelder også Kina, som Norge måtte krype for her for få år siden etter at vi ga Fredsprisen til en som myndighetene der nede ikke likte. Men Erna og gjengen ble vel presset til å krype for kineserne av de allerede kvalmende rike laksebaronene slik at de fikk selge fisken sin der igjen. Observatør (14. jun 2022 06:17) *  IP
De eneste pengene som ikke anses som gode er russiske, og det var først etter de startet krig mot nabolandet. Det er åpenbart at kampen mot korrupsjon og undertrykkelse er tapt. De som vil kan bade i blodpenger og det gjør jo både Braut og Mickelsson gladelig ser vi


 gjesp (14. jun 2022 07:52) *  IP
«Men hva med….?»

Pinlig Trippelbogey (14. jun 2022 12:52) *  IP

Jeg vet ikke om man kan stole på disse "inews", men de hevder at Hovland og Varner III er de neste som Saudi-gjengen vil kapre. Det hadde isåfall vært nitrist.

https://inews.co.uk/sport/golf/liv-golf-announce-more-pga-tour-rebels-us-open-2022-viktor-hovland-harold-varner-iii
 gjesp (14. jun 2022 22:42) *  IP
Har benektet det i dag


 Safe (15. jun 2022 23:08) *  IP
Kommer LIV for damer?


 Henrikfan (16. jun 2022 12:08) *  IP
Det finnes allerede


 gundersen (16. jun 2022 19:51) *  IP
Tja. Hva skal man si ? Hørte på golfsendingen på TV nå at Phil er garantert 200 mill $ for å spille på Saudi Golf League. Han har nok fra før, men 200 mill $... Kanskje forståelig ?


 Enur (16. jun 2022 20:03) *  IP
Nei, helt uforståelig.
Som du selv sier; han har nok fra før. Mer enn nok!
Hva skal han da med mer? Har grådigheten ingen grenser? Henrikfan (17. jun 2022 11:05) *  IP
US Open etter dag 1. Hva er fellesnevner her, med et unntak? Bare en tanke. Karma?

Dustin Johnson -2
Talor Gooch + 4
Sergio Garcia + 4
Kevin Na +5
Branden Grace + 6
Louis Oosthuizen + 7
Phil Mickelson +8 Observatør (17. jun 2022 12:03) *  IP
Flesteparten her misser heldigvis cut. Deilig å slippe å se Mickelsson i helgen.


 Leif (17. jun 2022 14:03) *  IP
Noen som vet om disse ble buet ut eller klappet for?


 Henrikfan (17. jun 2022 15:04) *  IP
Lefty ble ikke buet ut, men fikk heller ike akkurat stående ovasjoner som han har leid. Oosthuizen hadde tendenser til buing, men ikke helt hooligan da., det var i sømmelige former.


 Enur (17. jun 2022 15:08) *  IP
En blanding av litt klapping og litt piping da Phil ble annonsert på 1.tee. Og ihvertfall ikke tilnærmet så mye jubel som han ellers har pleid å få.

Da runden ble avsluttet virket han også veldig ubekvem og utilpass da han gikk opp mot tribunen rundt green 18 for å droppe seg vekk fra den. Men det kan selvsagt også ha hatt noe med spillet hans å gjøre.

Men Karma altså..... Observatør (17. jun 2022 18:06) *  IP
Haha deilig å høre at Phil var mistilpass


 Henrikfan (17. jun 2022 18:59) *  IP
Kanskje ikke? Nå er det bare Lefty som er bak Viktor. Er det karma til han og oss i stedet?


 Homer (21. jun 2022 14:27) *  IP
Brooks Koepka har nå fulgt sin gode venn Dechambeau til LIV touren.


 Leif (21. jun 2022 19:58) *  IP
Koepka er 30 år og har vunnet tre majors. DeChambeau er 29 år og har vunnet en major. Begge har sine beste år som golfspiller foran seg. Den skal de altså tilbringe på LIV-touren. De faller etterhvert ut av OWGR, og er utelukket fra Ryder Cup.

Nå har jeg endelig forstått hva LIV betyr. Det er 54 på romertall, og indikerer at alle turneringene går over 54 hull = tre runder. Shotgun-start og ingen cut. Antall spillere begrenset til 48. Når tre toppspillere nå er innmeldt, så må tre andre som spilte i London vike. Hvem blir neste toppspiller som melder overgang? Homer (22. jun 2022 08:05) *  IP
Han er 32 og har 4 majors.

Om DeChambeau har de beste årene foran seg gjenstår å se. Han er plaget av skader, sannsynligvis forårsaket av all treningen. Men det er klart, disse to er noen skikkelige skalper for LIV sammen med Dustin Johnsen. Resten er mer eller mindre avdankede spillere.

Hvis ikke man kan opparbeide seg OWGR på LIV touren tror jeg den vil kollapse. Det vil jo etter som månedene og årene går være umulig å fastslå nivået på spillerne når de ikke får verdensranking poeng. Leif (22. jun 2022 13:42) *  IP
Takk for korrigeringen ad Koepka. Det var "gjesp" som i et innlegg her 12. juni skrev at LIV ikke gir OWGR-poeng. Kanskje han kan begrunne hvor han har dette fra.

Jeg er ikke enig i at "resten er avdankede spillere". Oosthuizen (40) er nr.23 og Reed (32) nr.38 på OWGR. Leif (22. jun 2022 14:07) *  IP
Abraham Ancer (nr. 20 på OWGR) har nå meldt overgang til LIV.

PGA har meddelt at de fra neste år vil ha en Superliga bestående av åtte turneringer begrenset til de 50 beste spillerne på Fedexcup. Ingen cut. Svært høye premiesummer. PGA-sesongen vil fra neste år følge kalenderåret.

LIV har nå søkt OWGR-styret om at plasseringer på LIV-turneringer skal få telle på OWGR.

(Kilde: norskgolf.no) gjesp (22. jun 2022 18:18) *  IP
Om man har fulgt med litt var det ikke vanskelig å få med seg at det ikke gir verdensrankingpoeng å spille på en serie som ikke er registrert hos owgr. Er nok ikke avgjort over natta om de får være med der. Tar nok litt tid, evt kan de jo forsøke å betale seg til medlemskap. Kjøper jo spillerne for millioner av dollar og alt kan tydeligvis kjøpes om beløpet er stort nok


 Homer (23. jun 2022 12:19) *  IP
Å få verdensrankingpoeng er nok en fjerne drøm for LIV. En ting er at de da må gå bort fra 3 dagers formatet, shotgun starter og begrenset startfelt på 48 spillere og gå over til mer tradisjonelle slagspillkonkurranser. En annen sak er at i styret for organisasjonen som administrerer OWGR sitter blant andre Jay Monahan, sjefen for PGA og Keith Pelley, sjefen for DP world tour.

Nei Reed og Oosthuizen kan vel ikke betegnes som avdankede i og for seg, men jeg synes å se et mønster her. Spillere som går med i LIV: høy alder, skadeproblemer over tid eller karriere som er nedadgående og hvor alt tilsier at de ikke vil kunne konkurrere på det aller høyeste nivået lenger. Leif (23. jun 2022 15:41) *  IP
Reklame for Norskgolf.no: Det er mye bra og aktuelt på nettutgaven av Norsk Golf. Anbefales.

Her er en "lenke" til siste artikkel fra i dag, om den aktuelle internasjonale situasjonen i toppgolfen:

https://www.norskgolf.no/nyheter/kommentar-veien-til-toppen-for-den-neste-hovland-blir-stadig-lengre/ Enur (23. jun 2022 18:33) *  IP
Både Europatouren og PGA-touren har allerede i alt for mange år tatt veldig godt vare på sine største (og langt på vei over-the-top) stjerner, ved å sørge for begrensede startfelt i mange ekslusive og pengesterke turneringer, noe som har gjort det vanskelig for unge, nye spillere å etablere seg på tourene.

Nå forsterkes dette ytterligere, og med de skisserte endringene for verdensrankingen i tillegg, er dette en nitrist utvikling for internasjonal golf.

Noe så kjedelig å se de samme rike "eldre" stjernene (på vei ned) i TV-ruta uke etter uke, år etter år. Da finnes det heldigvis heller andre ting å bruke tida på. Observatør (23. jun 2022 21:10) *  IP
Det må da gå an å stoppe faenskapet?


 Observatør (23. jun 2022 22:20) *  IP
Koepka, De Chambeau. Hvam bryr seg om disse noldusene?


 Ronni (24. jun 2022 18:03) *  IP
Dette dreier seg om noen av de beste spillerne i verden som melder overgang. Etter min mening bare tidsspørsmål når resten av de aller beste følger etter.
Scheffler, Rory, Jordan, kanskje tilmed Viktor går over til faenskapet. Ikke rart i grunnen, fristende med noen ekstra millioner dollar for ingenting.
Kansje hvis OWGR nekter å ranke disse turneringen kan det hjelpe litt. Leif (25. jun 2022 14:18) *  IP
Jeg stikker nesa ut og tipper hvem som blir de neste til å melde overgang:
Burns, Finau, Lahiri, Snedeker, Zach Johnson, Fowler, Niemann, Sabbatini, Leishmann, Grillo. gjesp (25. jun 2022 19:32) *  IP
Wolff og spanjolen som er nr.2 på amatørrankingen


 Leif (27. jun 2022 14:26) *  IP
Wolff, Ortiz og amatør-nr.2 er bekreftet LIV-spillere denne uken i Portland. Spekulasjoner om Stenson og Fleetwood. Stenson er RC-kaptein i 2023.

Ingen av utbryterne får lov å spille Scottisch Open uken før The Open. Leif (28. jun 2022 17:17) *  IP
LIVs hjemmeside oppgir navnene til de spillere som er bekreftet deltagere i Portland denne uken. Bare 36 navn står på listen, og en rekke av de mest kjente svikerne er ikke med.
Hva betyr dette? Det er jo bare to dager til start. Safe (28. jun 2022 18:34) *  IP
Momentumet anti LIV har fått er bemerkelsesverdig.

Greg Norman har flydd privat-jet til Portland … og får gjennomgå,
Også på egen FB-side.

Jeg synes Kina også er ille … Leif (29. jun 2022 00:04) *  IP
Jeg beklager feil i ovenstående innlegg. De 12 lagkapteinene sto oppført på egen liste, og der finner vi alle "kjendisspillerne".


 LB (30. jun 2022 09:31) *  IP
Jeg synes hysteriet rundt LIV tar fullstendig av...det største problemet er vel at PGA og Europatouren ser seg truet.

Saudi penger er jo ikke noe nytt hverken innen idretten eller golfen. Det har blitt spillt mye golf der før, da har ingen hylt. Men når det dukker opp en konkurrerende tour er dette plutselig helt absurd...

Ser man på fotballen, og skulle reagert på samme måten, burde vel strengt tatt PSG, ManCity og Newcastle vært utestengt fra både ligaer og europacupspill ?
det vil jo ikke skje, hva er så spesiellt med golfen ? Observatør (30. jun 2022 17:53) *  IP
Burde ikke vært noen forskjell på idretter. I UK ligger de langflate etter skitne Saudipenger. I Frankrike også. Få det bort.


 gjesp (30. jun 2022 18:00) *  IP
Epler og pærer…


 Leif (30. jun 2022 19:47) *  IP
LB har misforstått. Dersom de beste fotballagene hadde brutt ut av sine lands ligaer og dannet en egen liga - sponset av araberne - så hadde sammenligningen vært reell. Men dette skjedde jo faktisk i fjor, og resulterte i voldsomt spetakkel, spesielt fra fansen, og de griske klubbene måtte avblåse hele greia.

Golf er en individuell idrett, og fansen er mikroskopisk sammenlignet med i fotball. De utgjør ingen pressgruppe. Gutta gjør som de vil, og blåser i sitt omdømme. gjesp (02. jul 2022 10:34) *  IP
Pr-maskineriet til MBS har nådd Norge også. «Snakk om alt annet som er galt i verden, da forsvinner fokuset på sportsvaskingen. Alle andre er umoralske, så da er det greit at vi også er det. «

Dessuten er sportsvaskingen bare et av problemene med denne nye serien
 Observatør (02. jul 2022 12:10) *  IP
Whataboutism. Den nye folkesporten. Gjesp har så rett. Og denne golfsiden kunne droppet å fronte disse jallaturneringene på sin forside.


 Leif (04. jul 2022 19:14) *  IP
Branden Grace, S-A, vant LIV-turneringen denne helgen og tjente USD 4 mill. Ortiz ble nr. 2 og fikk USD 2,125 mill., mens Reed og DJ delte tredjeplassen og finn hver USD 1,275 mill. I tillegg fikk de noen hundretusen USD for plassering i lagkampen.
Neste LIV-turnering er 29. juli på Trumps bane i Bedminster, New Jersey. Safe (05. jul 2022 11:36) *  IP
Sportsvasking i Norge blir mer interessant når vi kan vise til norske tilfeller av sportsvasking.
Klubbenes midler havner i lomma til privatpersoner mens privatpersonenes firma flæsjer klubbstøtte med bl a reklameskilt …

Berit Kjøll - kom på banen ! Observatør (06. jul 2022 06:41) *  IP
Poulter og Mickelsson gikk begge på +10 og fikk utbetalt 133.000 USD for den fantastiske prestasjonen. Sistemann gikk på +21 og fikk 120.000 USD. Det er stor idrett dette. Hvor kan man melde seg på?


 Homer (06. jul 2022 09:23) *  IP
Jeg så litt på LIV i helgen. Hele greie virker underlig. Som om man later som om man spiller en golfturnering. En turnering hvor noen av spillerne får utbetalt 125 millioner dollar før de har slått et eneste slag. Hvorfor i det hele tatt spille da?

Nå ryktes det at Ryder Cup kapteinen Henrik Stenson melder overgang. Nok en avdanket spiller i slutten av karrieren altså. Observatør (06. jul 2022 17:47) *  IP
Er en klovneliga dette. Sportslig irrelevant.


 Safe (07. jul 2022 22:24) *  IP
Fotball hadde vel noe klovneri også hvor flere avdankede dro til USA.
New York Cosmos med Pele … etterhvert dro også Beckham. gundersen (08. jul 2022 12:49) *  IP
Samme surret som proffligaen på skøyter som ble opprettet i 1972. Den ville skille seg fra det internasjonale skøyteforbundet. Ble lagt ned igjen året etter, hvis jeg ikke husker feil.


 Seniorgolfer (12. jul 2022 22:50) *  IP
Tiger uttaler seg ganske klart her: https://www.foxnews.com/sports/tiger-woods-sounds-off-liv-tour-backs-ra-disinviting-greg-norman-open-championship-festivities
Hans mening teller nok en del
Beklager nettsted var bare nyskjerrig hva dette nettstedet sa om 6.1. Høringen og det var omtrent ingenting. Bombe!
Enig med Tiger at det var greit Greg Norman ikke fikk bli m på middag. Personlig gidder jeg ikke se på LIV turneringene av tre grunner. De spilles mest på Trump baner. Er ikke ordentlige turneringer med cut og består av avdankede spillere Leif (13. jul 2022 13:35) *  IP
Jeg tror at LIV-spillerne, og de som vurderer å bli det, ikke bryr seg om hva Tiger sier. Dersom Seniorgolfer ser på listen over LIV-spillere vil han oppdage at det er mange der som ikke er "avdankede spillere". Man kan tilhøre toppgolfen selv om man har passert 40 år. Det er det som er så fint med golf!

Det som nok smerter mest for disse spillerne er når/hvis resultatene på LIV-turneringene ikke skal telle på OWGR. Det blir vel snart avgjort. Dersom de ryker ut av top50, så får de heller ikke automatisk spille majors. Seniorgolfer (13. jul 2022 14:21) *  IP
Utsagnet mitt om at Tigers ord teller en god del, mente jeg ikke spillere som har gått over, men hans ord teller mye i offentligheten, hos de som bestemmer og de som vurderer å skifte beite.
De fleste transfers er golfere med karrieren på hell og tror de fleste vil oppleve at pop faktoren e r sterkt dalende gjesp (13. jul 2022 14:48) *  IP
Flere av de som har gått over,får spille majors enten som tidligere vinnere(livstid Masters-vinnere), eller gjennom 5 års excemption pga andre major-seire.

Søknaden om OWGR poeng ble levert for 4 dager siden og det er ikke noen hastebehandling av den. De oppfyller ikke kravene og det vet de. Tipper de tidligst får poeng om ett år. Homer (14. jul 2022 13:58) *  IP
Enig med seniorgolfer. LIV spillerne består i hovedsak av tre kategorier.
1. avdankede spillere
2. skadede spillere
3. ukjente spillere

Turneringene virker rotete, med noe tullete lagspill, innimellom den individuelle konkurransen. Liksomturneringer hvor pengene er delt ut på forhånd. Så lenge Morikawa, Hovland, Rahm, Thomas, Spieth, McIllroy, Shceffler, Schauffele, Smith, Fitzpatrick etc ikke er med, blir dette helt uinteressant. Observatør (18. jul 2022 22:03) *  IP
Trump hoster et par LIV -turneringer på sine baner. Overraskende? Han som la skylden for 9/11 på Saudi Arabia? Trump er ryggløs. Nå tar han i mot Quisling-ligaen med åpne armer.


 Leif (19. jul 2022 13:43) *  IP
Intet forsvar for LIV eller idioten Trump dette, men rett skal være rett:
De syv andre LIV-banene har også eiere, og da er vel de også forrædere? Neste år blir det 14 LIV-turneringer. Det er bevist at S-A rekrutterte 9/11-flyverne, så Trump har ikke akkurat oppdaget det alene. Trump spår at det snart blir fusjon mellom LIV og PGA! gjesp (19. jul 2022 14:01) *  IP
De andre banene er ubetydelige og ikke PGA tour standard-baner. Bedminster og Doral har hatt og skulle hatt turneringer på det nivået. At eieren av de to er med på hevntoktet til tour-sjefen, det er ingen overraskelse.

Den dritten her kommer til å eksplodere de nærmeste dagene, når neste bølge av spillere kommer til å lokkes over. Smith, Hideki, Stenson, Scott, Leishman m.flere er på gang Senoiorgolf (20. jul 2022 14:10) *  IP
https://www.rydercup.com/news-media/statement-from-ryder-cup-europe
Og der fikk Stenson sparken med øyeblikkelig virkning. Hvor dum er det mulig å bli? Stenson en avdanket spiller som har hatt en fantastisk karriere og vil dessverre delvis bli husket for å ha valgt penger fremfor ære. Homer (20. jul 2022 14:19) *  IP
Stenson er 46 år, han er nummer 171 på verdensrankingen, han har knapt en topp 10 plassering de siste 2 årene. Hans siste seier er for over 5 år siden. Hvorfor LIV golf ønsker å knytte ham til seg, sikkert etter å ha betalt ham et betydelig beløp, er en gåte. At Stenson selv, etter å ha akseptert rollen som kaptein for Ryder Cup laget, sviker på denne måten vitner om slette menneskelige egenskaper. Virkelig skuffende.


 Panda (20. jul 2022 15:07) *  IP
Henrik Stenson fikk 40M USD for overgangen til LIV tour, så en grei slant å få med seg det på tampen av karrieren.

https://www.svenskgolf.se/artiklar/tournytt/20220720/henrik-stenson-sparkas-som-ryder-cup-kapten-gar-till-liv-golf/
 gjesp (20. jul 2022 15:19) *  IP
Som spiller er han helt uinteressant, dette er kun for å ødelegge for DP World tour og Ryder cup. De viser at de kan ta hvem som helst, selv om Stenson hadde kontrakt for å være RC-kaptein. Alle er til salgs og ære betyr ingenting. Kun få mnd siden han sa at det var en drøm å få kapteinsrollen.
 Leif (20. jul 2022 17:39) *  IP
Enig med AR; Stenson måtte ha vært en idiot om han sa nei til 400 millioner, bare for å bli medlem av LIV. Store premiepenger kan han se langt etter, siden formen er dårlig og han er 46 år, men det spiller ingen rolle.

Moral spiller ingen rolle når man blir tilbudt en vanvittig høy "lønnsøkning". Vi moralske og edle norske selskapsgolfere kan være så forbitret vil vil, men det gjør ikke inntrykk. Money talks! AR (20. jul 2022 17:49) *  IP
Dette er artikkelen her på Golfsiden:

Money talks:

https://www.golfsiden.no/HenrikStensonRC200722.html Leif (20. jul 2022 17:55) *  IP
"Forræderne" så ut til å kose seg på St.Andrews forrige uke. De fikk vanlig jubel fra publikum for gode slag, de vinket og smilte, og småpratet vennlig med de mer moralske parkameratene. Ingen fiendskap å spore under The Open.
 Observatør (20. jul 2022 18:56) *  IP
Sveriges golf yndling, ynkelige Henrik Stenson, selger seg til LIV. Han er uansett ferdig som golfspiller og da kam han fortsette med exibition golf på Saudi league.


 Obdervatør (20. jul 2022 19:56) *  IP
Det eneste Stenson vil bli husker for er at han valgte pengene. Jævla klovn


 Leif (20. jul 2022 20:10) *  IP
"Observatør" er vel den eneste golfentusiast som har glemt den enormt spennende og velspilte sisterunden i The Open i 2016, der Stenson og Mickelson i lederballen presset hverandre på hvert hull. Stenson vant til slutt.
Stenson var da 40 år og Mickelson 46. Avdankede spillere da og nå? Observatør (20. jul 2022 20:37) *  IP
2016 er lenge siden og jeg anerkjenner ikke lengre noen av de nevnte, Leif. I min bok er disse svikere.


 gjesp (20. jul 2022 20:59) *  IP
“What you have to understand about professional golfers is that they are all whores,that is the starting point.”

Det sa en av agentene som representerer flere av spillerne, jeg synes det en bra beskrivelse. Observatør (20. jul 2022 21:10) *  IP
Hvis spillerne er horer så må vi forvente at flere velger den forhåndsbetalte oppvisningsligaen. Da kan jo golf endelig bli det alle som ikke spiller golf mener: et selskapsspill som ikke fortjener status som idrett


 seniorgolfer (20. jul 2022 22:18) *  IP
synes Leif og Ar tøver noe vanvittig. hvis stenson hadde vært blakk, kunne jeg til nød forstått hans valg og deres standpunkt. Enhver idiot må forstå at Stenson transer ikke er verdt 400 mill, det er ikke det minste kult å se på en avdanket golfspiller som spiller dårlig, LIV gjør dette bare for å provosere og håpet vel at RYDER cup ikke skulle reagere og jeg synes det er jævla dårlig gjort av LIV å misbruke Stenson i krigen.
min mening er at golf er i bunnog grunn en gentlemans sport og topp golf er en idrett på et ekstremt høyt nivå. AR (21. jul 2022 00:12) *  IP
Henrik Stenson ønsker å spille på flere tourer. Det må være helt greit. Araberne eier nå snart alle de store fotballklubbene. Nå har de kjøpt seg inn i golfsporten. Hylekoret mener at det må bare være "rene" pengger i golfsporten. Hva er "rene" penger. Det finnes knapt. Bare se på hva som eksempelvis skjer på børsene verden rundt av snusk.

Det kunne vært fint om de tre aktuelle tourene kunne samarbeide, eventuelt fusjonere på en eller annen måte i fremtiden. Hva blir Ryder Cup når mange av de beste spillerne ikke får være med? Det blir mer eller mindre uinteressant.

Henrik Stenson er en gentleman og en mann som har gjort mye for golfens utvikling, ikke minst i Sverige,

Her er hans velskrevne syn på saken sin:

https://www.golfsiden.no/HenrikStensonLIV200722.html Seniorgolfer (21. jul 2022 00:34) *  IP
Noen har prinsipper. For Stenson var det største han Ønsket å være ryder cup kaptein. Han valgte bort det fremfor penger.
Noen har prinsipper andre ikke. I vår familie gikk vi for el biler. Vikjøpte to huyndail . Jeg valgte bort Tesla pga trump. Jeg velger bort LIV pga landet finansierte 9 11 og parterte en kritisk journalist, Om Hovland eller Smith spiller LIV, er jeg ikke tilskuer Observatør (21. jul 2022 07:37) *  IP
Gentlemannen Stenson takker ja til blodpenger direkte fra Saudiregimet. AR synes det er er hylekor som påpeker dette. En overraskende uttalelse.
Selv om verden er full av tvilsomme transaskjoner betyr ikke det at man stadig skal gjøre knefall for blodige regimer kun for penger.
Når så mange spillere velger oppvisningsgolf fremfor konkurransegolf burde bare det bli slaktet i sportsverdenen. Men LIV hylles altså av AR og andre, forstå det den som kan. gjesp (21. jul 2022 07:48) *  IP
AR har misset det største poenget helt:

Stenson var aktuell for den nye touren FØR han skrev under som RC kaptein. Så takket han ja til å bli kaptein og signerte en kontrakt som hadde en utforming og tekst som sa at han IKKE kunne være tilknyttet andre tourer/interesser. Han fikk en fet lønn og begynte å promotore RC 2023.

Litt over 3mnd senere vil han allikevel spille for den nye touren(antageligvis fordi de har høynet tilbudet betraktelig) og RC har ingen annen mulighet enn å terminere kontrakten. Selvsagt kan han ikke spille for en konkurrent og promotore sin egen tour og RC.

Det er ikke veldig vanskelig det her og det er det som skaper oppstyret. Han har fått kraftig kritikk fra tidligere og nåværende spillere. Helt åpent og direkte.

Hadde han bare vært smart og ikke sagt ja til RC først, så hadde dette "bare" vært nok en avdanket spiller som går etter mer penger. Nå står han igjen i skam, både i hjem- og utland.

Forklaringen hans er patetisk og bare et forsøk på å skape et inntrykk av at det er alle andre som er problemet. AR (21. jul 2022 10:35) *  IP
På sikt vil det nok bli et samarbeid mellom de beste tourene. Hvem som har de "reneste" pengene er nok et tema som etter hvert kommer i bakgrunnen. Penger i golfsystemene som stammer fra olje, narkotika, våpensalg, børskriminalitet eller annen fadenskap vil neppe bli gjenstanbd for nærmere granskning.

Blodpenger?

Hyllest?

Prinsipper?

Gentleman?

hyandail versus Tesla?

Fra nettet:

"Hvis alle disse enorme Saudipengene hadde blitt rettet direkte mot PGA eller DP Tour.
Ville da all hetsen mot enkeltspillere som Stenson og andre som har signert for LIV uteblitt?
Om PGA sies det at de er blitt for griske med for stor makt.
Er vi for moralske, eller går all sport og kultur til grunne?

Money talks.

Sånn er livet.

Personlig er jeg i mot mye av det Saudi-Arabia står for.

Jeg er også i mot sterkt overprisete medisiner hvor noe av superprofitten går til å støtte PGA Touren.

Men jeg ser på PGA Touren på TV likevel. Trippelbogey (21. jul 2022 11:05) *  IP

Nå har jo LIV-touren også gitt ut noen flere navn, som jeg tror druknet litt i Stenson-saken: Charles Howell III og Jason Kokrak.

De navnene der vil nok få TV-ratingene til å eksplodere, tenker jeg :-)

Shotgun-start, 54 hull, ingen cut, stort sett spillere med sine beste år bak seg (eller de som har innsett at de aldri når opp), men alle får massevis av penger uansett hvor ræva de spiller. Har ingen ting med sport og gjøre etter min mening. Hvor pengene kommer fra gjør jo heller ikke saken bedre, men jeg hadde ikke giddet å se på uansett.

 Seniorgolfer (21. jul 2022 12:20) *  IP
Å betale 400 mill for en avdanket spiller som er 171 på rankingen og nedadgående, er bare helt tragisk. De hadde aldri betalt 400 mill for Stenson hvis han ikke hadde vært kaptein for Ryder cup. Det er bare for å provosere og målet er å ødelegge for PGA og DP tour ved å ta over de beste spillerne i verden.
Det ville vært like idiotisk å betale f. Eks 40 mill for transfer for Mini Jacobsen fra Rosenborg da han var dårlig og i slutten av sin karriere (dersom han hadde hatt verv eller vært populær)
Trenger vi ennå en tour? Etter min mening absolutt ikke. Er det realistisk med noe «samarbeid» Det tviler jeg på. Det vil være konkurranse mellom tourene og LIV Alle kan forstå at det er et normalt for Pga Dp tour og asia tour å samarbeide, LIV HAR IKKE EN NATURLIG PLASS i et samarbeide, de er ikke der for sporten skyld,kun for profittjag. En jeg kjenner hevdet at LIV kan vinne i konkurransen fordi det ikke koster noe å se det på TV.
Det er rett at PGA Professional Golfers association mottar sponsorpenger, men det er i utgangspunktet en ideell forening som skal jobbe til beste for golfere og golfsporten i hele verden. Bayer (21. jul 2022 13:21) *  IP
Henrik Stenson förklarar att flera olika faktorer ligger till grund för beslutet.
”Det är så så klart att en del av mitt beslut grundar sig i det kommersiella men formatet, schemat och spelarnas kaliber var också avgörande faktorer. Jag är dedikerad till att få sporten att växa och och använda den som en kraft för något bra.” Stenson er tydeligvis glad i shotgun, er nok ikke så glad i å bli presentert på 1.tee. Og så liker han spillerenes kaliber, ja det er vel lettere å havne foran Mickelson m.fl.på leaderboarden.
Han har forøvrig i følge svenske medier spilt inn 350 mill.SEK i premier (ex.sponsorinntekter) Mye vill ha mer. Seniorgolfer (21. jul 2022 14:14) *  IP
ikke alle som er enige med AR og Leif. Ganske klar beskjed fra Golfweek
https://golfweek.usatoday.com/2022/07/20/eamon-lynch-henrik-stenson-dishonest-liv-golf-tour-news-ryder-cup/ Homer (21. jul 2022 16:19) *  IP
LIV er en destruktiv kraft innen golfen hvis fremste ønske er å ødelegge de etablerte tourene og Ryder Cup. Å samarbeide med dem vil bli dødsstøtet for PGA og DP-world, hvis det skulle bli aktuelt. Å gå etter Stenson er gjort kun i en hensikt, nemlig å skape så mye skade som mulig. Stenson som spiller er jo helt uinteressant, han er dessuten en prinsippløs sviker som bryter sine egne løfter.

Saudi regimer er et av de mest undertrykkende i verden og ligger helt i bunn m h t menneskerettigheter. Observatør (21. jul 2022 16:24) *  IP
LIV tour er en ting og det er penger. Sportslig uinteressant. Marius Thorp har hodet på rett plass og han skriver veldig godt på Eurosport.no om denne umusikalske nyskapningen.


 Leif (21. jul 2022 18:22) *  IP
Ansatte i den romerske administrasjonen i 1. århundre reagerte negativt da de hørte at Keiseren foreslo at innbyggerne skulle betale avgift for å bruke Romas toaletter. "Vi kan ikke skattlegge dobesøk", sa de. Keiseren svarte: "Penger lukter ikke".

I våre dager kan man si det samme; penger er penger, hvor enn de kommer fra, og de smaker eller lukter ingenting. Skal hvem som helst ha dårlig samvittighet eller være en umoralsk person om hans inntekter kommer fra kilder som er svertet, driver umoralsk virksomhet eller på kanten av loven? Da blir det problemer for noen og enhver av oss. Hvor moralske og lovlydige er Oljefondet, de store industribedriftene, rederne, meglerne og bankene? Hvor mye av de inntektene samfunnet har kommer (via mange kilder) fra narkohandel, tyverier, kopieringer, barnearbeid, "slavehandel" og underbetaling, skattesnyteri, drap, korrupsjon, bedrageri? Finnes det rene penger i dag?

Saudi er et diktatur, som det finnes mange av i verden. Menneskerettigheter eksisterer ikke, ei heller frie domstoler, medier og politi. Dette finnes heller ikke i Kina; et land som Norge samarbeider med og legger seg flate for, bare for å kunne eksportere noen laks dit! Disse landene er avskyelige, og vi burde bryte enhver forbindelse med dem. Men money talks, også her.

Golfspillere er som alle andre mennesker, de lukker øynene for uhyrlighetene og tar imot pengene, som privatpersoner. Det er samfunnene - inkl. det norske og våre politikere - som er råtne og umoralske, og det er der opprydningen må begynne. Noen som tror på det? Bildet av Biden med knokehilsen til sjeiken av S-A sier alt. JG (25. jul 2022 15:38) *  IP
Ang det med skitne penger. Det er forkjell på det å kjøpe et produkt som inneholder deler som er laget av olje fra SA og det å være ansatt av den Saudi Arabiske kongefamilien for å drive PR for landet. LIV spillerene er ansatte, de kan ikke velge å sille alternative turneringer ("friheten" til å spille på ulike tourer gjelder ikke hvis det er en LIV event). Vi har sett fra Premier League jo mer penger som pøses inn jo dyrere blir det for fansen....


 Leif (25. jul 2022 20:20) *  IP
Alle golfspillere er selvstendig næringsdrivende, uansett på hvilke tourer de spiller. De betaler skatt som sådan. Oppgis LIV-pengene til beskatning?


 JG (26. jul 2022 11:42) *  IP
Det er en vanlig ansatt form samme som Uber sjåfører eller leger på Dr Dropin. LIV spillerene er ansatt av den Saudiske Kongefamilien for å oppnå at folk skal si «andre gjør onde ting så da er det helt greit at SA gjør det også», noe de tydeligvis lykkes med hos en del folk


 Leif (26. jul 2022 13:42) *  IP
Det er nytt for meg at LIV-spillerne er ansatt av den Saudiske Kongefamilien. Kan du dokumentere dette? Eller er det bare en metafor du bruker?


 JG (26. jul 2022 20:19) *  IP
De er ansatt i LIV som er eid av fondet til Saudi Arabiske kongefamilien for å drive PR for denne familien. Andre investeringer til disse er oppbyggingen av boku Haram i Nigeria, som kan vel nesten sees på som LIVs søsterorganisasjon


 RedMax (28. jul 2022 15:41) *  IP
Det er mye som er irriterende med LIV. Dersom vi holder politikken ute, så er mine største ankepunkter spilleformat.

1) Som golf fan mister jeg 18 hull med golf. Altså slutt med en rolig søndagskveld med et glass vin og golf på TV.
2) Shotgun start er utrolig rotete å følge på TV. Slutt på lederball og en naturlig oppbygging til et klimaks på turneringen. Alt er bare en masse slag om hverandre. Også slutt på presset på spillerne å gå i en lederball.
3) En lagturnering som er så intetsigende at det blir bare tull. Lagspill er kjempegøy når det er Ryder Cup, Solheim Cup osv. men Niblicks mot Thrashers etc blir rett og slett dumt.
4) Ingen cut - man får 100.000 dollar om man klarer å gå 3 runder. Spiller ingen rolle om det er på 85 slag.

Jeg vet ikke, men jeg synes dette er ødeleggende. Ser heller Europatur på TV faktisk. gjesp (28. jul 2022 19:14) *  IP
Mange gode poenger. Legg til:

5) totalt fravær av fungerende leaderboard

6) ingen interaktiv løsning for å følge spillet online, a la shottracker eller tourcast

De øker til 14 turneringer neste år og skal innføre en opprykk/nedrykk løsning i 2024. Antageligvis for å tilpasse seg reglene for verdensrankingpoeng.

Spillerne må forplikte seg til å spille et visst antall turneringer, også International series turneringer på Asia touren.

Så mye for mindre reising og spille mindre, være mer med familien.

Lagkonkurransen er en vits, de skifter jo på lagene fra uke til uke. Flere av de som var med i 1. og/eller 2.turneringen, er ute. De må spille Asia tour for å holde seg inne i varmen

Kan hende de får orden på produktet etterhvert, men akkurat nå er det show og søppel. Ikke noe mer g.orenes@online.no (28. jul 2022 23:12) *  IP
Enig. Gidder ikke se på dette, amatørmessig hele greia. Med så mye penger og så mange proffe fagfolk deter i golfen, er det smått utrolig at de ikke har forberedt det bedre.


 Wilson (29. jul 2022 22:31) *  IP
Gidder ikke se på noe arrangert av Greg Norman på en D. Trump-bane. Begge karene er totalt skruppelløse.


 Observatør (29. jul 2022 23:14) *  IP
Bubba «the clown» Watson joiner LIV. Han er skadet nå visstnok. Deilig å bli kvitt denne selvopptatte adhd figuren. Klovn


 gjesp (29. jul 2022 23:17) *  IP
Sier litt når man betaler 40 mill dollar til en som er ute med langtidskade og ikke skal spille før i 2023.


 TV fan (30. jul 2022 22:13) *  IP
Nå går LIV golf på Viasat golf kanalen live. Dermed har de åpnet opp for hundre tusenvis av seere her i Scandinavia…


 Elgen (31. jul 2022 22:50) *  IP
Får stadig vekk epost fra Golf Tv.Tror de er litt desperate nå. Uansett hva man mener om Norman eller Saudi Arabia. LIV golf er et mye mer seervennlig produkt enn PGA Touren. Eurosport har jeg kuttet ut for lengst. Viasat beholder jeg. Majorene må vi ha.


 gjesp (31. jul 2022 23:02) *  IP
nei, overhodet ikke


 Bayer (01. aug 2022 10:18) *  IP
Der er vi ikke enige @Elgen. Så på en litt LIV i helgen. Jeg synes det er litt " rotete" å følge med på. Mulig jeg er for gammel.


 Ronni (01. aug 2022 14:46) *  IP
Tidligere hedersmenn blir avslørt som egoistiske profittjagende drittsekker. Reed, Watson, DeChambeau vet vi om fra før. Men Mickelson, Stenson, Oosthuizen. Og erkeskurken over alle, Greg Norman. Ikke trodde vi de var slik.

Men stopp en halv, kanskje er vi alle slik. Lokkes vi av raske utveier til fortjeneste er vi alle raske på labben.

Er det i det hele tatt håp for menneskeheten? gundersen (01. aug 2022 23:31) *  IP
Sånn er det i verden i dag. Money talks. Gordon Gekko uttalte jo " Greed is good. " Er det virkelig det ? Uenig. Men hvem sier nei takk til å håve inn flere hundre millioner ? Hvem ?


 gjesp (02. aug 2022 08:25) *  IP
Tiger sa nei til 800mill dollar


 gundersen (02. aug 2022 14:51) *  IP
Tiger tjener ca 50 mill $ pr år og har 800 mill $ i formue. Så han er forståelig ikke interessert i mer. Når det er sagt så er det vel mange av de andre profilene som har til salt i maten og mer enn de kan bruke, Mickelson, Johnson mfl. Safe (02. aug 2022 18:31) *  IP
Miljøer hvor folk må kjøpe hverandre er som regel ekle miljøer.
Ikke alle ønsker å være med i ekle miljøer.
«Alle kan kjøpes» - stemmer ikke alltid.

Hadde vært artig å visst hva LIV spillerne har signert på som krever hemmelighold. Observatør (03. aug 2022 19:56) *  IP
Orker ikke mere Golfsiden og en redaktør som omtaler LIV i rosende ordelag. Takk for meg.


 Enur (03. aug 2022 22:39) *  IP
Redaktøren har i det hele tatt mange spesielle synspunkter, både når det gjelder LIV, som han merkelig nok har profilert og forsvart på en positiv måte omtrent fra dag 1. I tillegg har han sine helt spesielle synspunkter på hvor urettferdige baneforhold de stakkars (underbetalte?) spillerne må mestre på to av de mest tradisjonsrike majorene vi har: Både The Open og US Open burde tydeligvis spilles på helt andre baner, evt. med annet oppsett enn det som har vært gjort de siste 100 år (sånn ca.) for å godkjennes hos denne redaktøren.

Men, men, hvem bryr seg egentlig? Golfsiden leses vel nå av færre og færre, og har vel knapt noen lesere under 60 år lengre. AR (04. aug 2022 07:10) *  IP
Du verden.


 Safe (04. aug 2022 18:46) *  IP
Golfsiden er ok til sitt bruk.
Skal man påvirke vanlige beslutningstagere er kanskje andre fora bedre.

Litt usmart å fronte interessene til royale drapsmenn/torturister. gjesp (08. aug 2022 15:19) *  IP
Målet til den nye touren og de som står bak, er å knuse PGA touren. Det gjør de gjennom rettsystemet og det kommer til å ødelegge tourgolf som vi kjenner det i dag.

Den som synes det er bra for golfen, har ikke forstått noe som helst. JG (10. aug 2022 09:52) *  IP
Nå har det kommet frem at premiepengene på LIV blir trukket fra sign on fee. Så det er ingen insentiver for å vinne….


 gjesp (10. aug 2022 15:13) *  IP
Noen har den type kontrakt, ikke alle. Argumentet med å være "independent contractor" er helt borte. Kontraktene til den nye touren er mye strengere enn tourreglene til PGA touren når det kommer til hva de må spille og hvor. Der forsvant enda et argument


 Safe (10. aug 2022 18:40) *  IP
Da taper LIV spillerne også antitrust saken de har gående mot PGA …


 Safe (10. aug 2022 20:08) *  IP
LIV spillerne har sikkert signert noe evigvarende lojalitetsplikt til saudi kongen som vil sette dem ut av all troverdighet utenfor Arabia.

Bryter de denne lojalitetsplikten må alt betales tilbake.
Catch 22 :-( Trippelbogey (30. aug 2022 15:36) *  IP

Seks nye navn som heller vil spille oppvisningsturneringer enn skikkelige turneringer med cut og rankingpoeng. De om det.

Anirban Lahiri
Marc Leishman
Joaquin Niemann
Cameron Smith
Cameron Tringale
Harold Varner III


 gjesp (30. aug 2022 20:16) *  IP
Synd med Smith og Niemann, de andre er totalt uinteressante og kun listefyll.


 Homer (31. aug 2022 13:08) *  IP
Matsuyama har tydeligvis ombestemt seg. Cameron Young har også valgt å fortsette på PGA. Smith er jo et hardt slag mot PGA touren. Egentlig veldig rart at han bytter beite. PGA har jo fått opp premiesummene skikkelig og har også gjort noen grep som favoriserer de beste spillerne. Pengemessig er gapet mellom LIV og PGA blitt mye mindre. På LIV vil jo Smith spille mot delvis avdankede, småskadete og som du skriver Gjesp, helt uinteressante spillere. De med skikkelig konkurranseinstinkt holder seg på PGA. Lurer forresten på status til Larrazabal. Han er ikke oppført på LIV turneringen til helgen.


 Homer (01. sep 2022 08:10) *  IP
Et av hovedpoengene til Phil Mickelson var at PGA touren ikke prioriterte og premierte sine toppspiller tilstrekkelig på bekostning av "middelmådigheter". Nå har altså Cameron Tringale signere for LIV. En spiller som har hanket inn over 17 millioner dollar totalt men aldri vunnet en turnering. Akkurat den typen spiller Mickelson tenkte på vil jeg anta. Ved å signere for LIV har han sikkert sikret seg en solid signeringsbonus og garanterte prispenger i turneringer uten cut. Ironisk.


 Observatr (01. sep 2022 18:27) *  IP
Mye av rsaken til at LIV Tour resonnerer hos mange amerikanere er at de har vokst opp med oppvisningssport, NBA/NFL osv. Ikke noe opprykk eller nedrykk der. Er s langt unna idrettens grunnid som det gr an. Men at redaktren og andre nordmenn hyller oppvisningsgolf er en gte. Og da holder vi Saudi-temaet utenfor. Jeg er sjokkert.Til Observatr: Jeg hyller ikke LIV Golf. Jeg rapporterer p lik linje som Golf Digest, golf.com og andre om LIV Golf og det som skjer i denne saken som opptar veldig mange. Det ville vrt en skam om jeg skulle unnlate skrive om LIV Golf. Media kan ikke unnlate skrive om krigen i Ukraina fordi de ikke liker Putin.

Asbjrn Ramnefjell
Redaktr Øyvind Reinertsen (02. sep 2022 12:11) *  IP
Om jeg holder de skitne pengene helt utenfor og bare vurderer produktet har jeg flere ankepunkter:
- ingen cut ==> mindre spenning i bånn
- shotgun ==> svært uoversiktlig sending, med hopp fra hull til hull uten at du skjønner hvor "din favoritt" (om de finnes på LIV) er i løypa
- LIV en lukket lekegrind ==> det morsomme med DP World / PGA er at det ER mulig for ambisiøse unge å spille seg inn via gode prestasjoner. Det er også fullt mulig å spille seg ut...
- grafikken på skjermen ==> grøss, det å dekke 20% av skjermen med bling bling var jo lurt!
- kommentatorene ==> når de som kommenterer gang på gang må poengtere hvor spennende det er med entusiastiske stemmer, da er det fordi det ikke er spennende
- "lag" konkurransen i LIV ==> gjesp...

Synd at spillere som Smith og Niemann går over, men langt de fleste er ikke sårt savnet.

Koser meg med litt DP World til PGA kommer i gang igjen. Ronni (02. sep 2022 16:53) *  IP
LIV kaprer flere og flere av de virkelige store navnene. Cameron Smith er ingen lettvekter, Niemann heller ikke. Hvis LIV fortsetter å pøse inn penger, vil nok enda flere gå over. Dette er krig, der alle vil tape.
Håper bare Viktor holder seg langt unna.
 Homer (03. sep 2022 11:33) *  IP
Jeg synes også at lagspillet i LIV er ganske merkelig. Golf er jo i utgangspunktet en svært individuelle sport. Hver mann for seg. At man spiller lagspill i Ryder Cup er jo greit nok, her er det tross at nasjonal stolthet og tradisjon som står på spill, men i LIV er disse elementene fraværende. Det hel virker forvirrende og distraherende med noen underlige og intetsigende navn på lagene. Grafikken er også veldig forstyrrende som Reinertsen påpeker. En annen ting jeg har merket med de få gangene jeg har sett på LIV er filmsnuttene "backstage". Da virker det som om spillerne er påfallende muntre og i et nærmes euforisk humør. Litt sånn: "nå har vi det moro dere". Men sånn er det vel når man får millioner før man har slått et eneste slag og det man driver meg strengt talt er oppvisningsgolf.


 AR (04. sep 2022 09:39) *  IP
I USA er basketball, ishockey, baseball, football og fotball oppvisningsidretter.


 Bayer (04. sep 2022 13:56) *  IP
Kjre deg AR, er Stanley Cup en oppvisningsidrett ?Svar: Ja, det er ingen som rykker opp eller ned i NHL, akkurat det samme som LIV Golf kritiseres for.

Men vi liker disse idrettene selv om det ikke er opprykk eller nedrykk.

Flott underholdning for alle oss som er interessert i de fleste idretter.

Asbjrn Ramnefjell
Redaktr Revisor'n (04. sep 2022 17:05) *  IP
Det er relativt tanketomt å kalle LIV Golf for oppvisningsgolf. Antar at resultatlisten har en viss betydning for utbetaling.
Da kan en ikke late som det ikke er konkurranse blant spillerne, bare fordi en misliker arabere. Observatør (04. sep 2022 21:26) *  IP
"Misliker arabere" der altså. Måtte jo komme et idiotutsagn fra noen


 gjesp (04. sep 2022 23:49) *  IP
Hva er «ichockey»?

Og wtf? Hvor dum går det an å bli? AR (08. sep 2022 14:12) *  IP
Innsendt på bakgrunn av LIV Golf-artikkelen:

"Din artikkel om LIV golf var meget godt skrevet.
Ble faktisk litt mindre bastant motstander av LIV etter å ha lest artikkelen 😊"


Her er artikkelen:

https://www.golfsiden.no/LIVGolffremtid080922.html Seniorgolfer (08. sep 2022 21:42) *  IP
Artikkelen til AR om LIV er noe av det dummeste jeg har lest. Skulle tro det var skrevet av PR avdelingen til LIV eller av noren som har fått betalt for å skrive en fullstendig ensrettet propaganda artikkel der det rakkes ned på Pga og LIV hylles opp i skyene.
Jeg er ikke motstander av nye ting. Snarere tvert i mot. Elsker som regel alt nytt. Av AR får jeg passet påskrevet.
Har misforstått noe vesentlig åpenbart når AR hevder gol er er lagidrett. Hallo i luken - jeg oppfatter golf som en individell idrett. Har spilt lagspill mange ganger men fortsatt oppfatter jeg golfens natur som en høyst individuell idrett. Jeg elsker å se på ekstaordinære prestasjoner. Derfor ser jeg på golf. Eller på tennis eller snooker f eks.
Zappa innom et par ganger LIV Sendinger. Ingen bra spill da. Flate greener ble bomma grovt fra 2 3 m og innspill var ikke i nærheten. Ble fortalt at det skulle liksom være så kult med musikk og greier - hørte ingenting jeg. Og det skulle liksom være enorme publikum masser. De hullene jeg så, var det langt færre tilskuere en f eks da Losby arrangerte europatour for damer.
Hadde null følelser for «lag» -tvert i mot - fant ikke et eneste lag jeg kunne holde med eller noensinne kommer til være fan av.
Så vidt jeg forsto AR, mente han det er urettferdig at LIV spillere ikke får delta i Pga , mens han hopper lett bukk over at det omvendte også er tilfelle. Mener da det ikke er verdens beste som kan toppe rankinger er visst teit. Problemet er dog LIV som har spilttet golfverden og er årsaken til dette fenomenet. Men etter hvert vil det nok vise seg at LIV spillere som f eks i Bmw turneringen LIV spillere kjemper ikke lenger i toppen av europatour eller PGA tourer.
AR gjør poeng Saudiere eier andre ting som f eks fotball klubber. Det er en vesentlig forskjell LIV er instiusjon hvor detsatses på utkonkurrere Golfspillernes egen organisjon. Og for å overta hegemoniet betaler de PGA judasene gigantiske summer for å få detil å prostituere seg og svikte sine tidligere kollegaer og forråde sine gamle golfvenner AR (08. sep 2022 23:32) *  IP
At jeg har skrevet på passet ditt tidligere, forstår jeg godt etter ditt innlegg her som dessverre er preget av en del feil og misforståelser.

Når du skriver: "Så vidt jeg forsto AR, mente han det er urettferdig at LIV spillere ikke får delta i Pga.", da har du ikke forstått så mye. Seniorgolfer (09. sep 2022 06:46) *  IP
Synes du er en hyggelig fyr, jeg AR, og mener du med Golfsiden har bidratt mye til norsk golf. Usikker på hva du sikter til, at du skal ha påskrevet passet mitt tidligere, Jeg ble en gang skikkelig upopulær på Golfsiden fordi jeg forsvarte deg i en periode da du ble ganske mye hetset.
Kanskje jeg ikke forstår mye, men jeg oppfatter at du synes verdens ranking er meningsløst når "de beste" ikke får være med i grunnlaget. Det er jo spilleres egne valg og LIVS politikk. Spillere på LIV kan ikke få både i pose og sekk.
At de som har vært "de beste", vil fortsatt være de beste, har jeg min tvil om. Jeg tror at alle spillere lever i frykt for å misse gutten, og derfor trener de som f... Time will tell. BMW turneringen viser nettopp at LIV spillere kommer langt ned på listen.
Det jeg reagerer på AR er at du liksom lovpriser og forsvarer LIV samtidig som du ikke skriver noe positivt om PGA.
Jeg så på litt LIV sending et par ganger, og fant det skikkelig kjedelig. Er sikkert forutinntatt, men... gjesp (09. sep 2022 08:21) *  IP
Saken om Saudi-ligaen er lett å plukke fra hverandre, den inneholder synsing og er preget av personlige meninger.

Som f.eks "Det er ikke lett å peke på noen løsning i denne omfattende saken. Men et visst samarbeid må det bli. PGA Touren føler sin monopolstilling truet og forsøker å beskytte denne etter alle kunstens regler."

Det finnes inget monopol i golf, det gikk dommeren i den første saken langt i å avkrefte. PGA tourens advokat forklarte hvordan Saudi-ligaen hadde etablert seg og signert kontrakt med mange gode golfspillere på rekordtid. Monopol-argumentet er rimelig dødt

Dessuten forsøkte DP World tour å samarbeide med saudiene, men de var ikke interessert i å bli en del av dagens økosystem for golf. De ville starte opp noe eget. AR (09. sep 2022 10:43) *  IP
Seniorgolfer; fint innlegg.

Jeg har imidlertid forsøkt å beskrive situasjonen på en nøktern måte uten å ta stilling/parti i den ene eller andre retningen.

Jeg mener at PGA Touren på sett og vis har en monopolstilling på toppen av golfpyramiden. Den er nå truet av LIV Golf. PGA Touren har selvsagt mye bra, men er blitt kritisert i det siste på flere områder. De har nå foretatt en del til dels betydelige endringer som følge av trusselen fra LIV Golf. Det kan tyde på at ikke alt har vært som det skal være tidligere.

Det med verdensrankingen synes jeg er trist. Når resultatene til spillere som Dustin Johnson, Joaquin Niemann og verdenstoer Cameron Smith ikke teller, mister verdensrankingen mye av sin verdi. gjesp (09. sep 2022 15:47) *  IP
Verdensrankingen:

Det er feil å påstå at saudi-ligaen ikke skal få OWGR poeng, det er ikke avgjort ennå. Uttalelse fra OWGR "On 6 July 2022 Official World Golf Ranking received an application from LIV Golf for inclusion in its ranking system. Examination of the application will now commence."

De har altså søkt etter å ha avholdt 2 turneringer og kan ikke forvente å få svar med en gang. Det er helt naturlig og normalt sett er det en prosess som tar flere måneder. Det vet Norman veldig godt. Om spillerne har trodd noe annet, har de blitt feilinformert. Skal de klage på noe, bør de klage på de som ikke har sørget for å ha orden i sysakene lenge før denne ligaen startet opp.

Dessuten oppfyller de ikke kriteriene, det vet de og så veldig godt. Det går på størrelse på felt, antall runder, cut, spillere og opprykk/nedrykk, for å nevne noe.

Det er ikke mange av de beste som spiller der ennå. Det er noen få sålangt. De har tatt valget om å spille i en liga som ikke har OWGR-status og kan bare skylde seg selv og Norman

Dette er ikke veldig vanskelig!

Kommer de til å få poeng etterhvert? Antageligvis,men de må nok gjøre tilpasninger underveis, det er ikke sånn at en organisasjon som OWGR legger seg på ryggen for å tilfredstille hylekoret. Observatør (09. sep 2022 17:52) *  IP
Dette er ikke så vanskelig. LIV Tour er oppvisningsgolf der alle får penger uansett resultat. Det er sportslig totalt uinteressant. At ikke AR og andre ser dette er bare latterlig.


 AR (09. sep 2022 18:27) *  IP
Alle ser at LIV Golf er oppvisning/underholdning. All idrett er underholdning.

Ikke totalt uinteressant i min verden.

Den siste LIV Golf-turneringen var meget god underholdning og svært spennende med en spektakulær avslutning.

Like it or not.

Se vinnerputten her:

https://twitter.com/i/status/1566558102891237379 Observatør (09. sep 2022 20:05) *  IP
Spillere som Pat Perez har tjent 50 millioner kr på 3 turneringer. Han har vært langt nede på oppvisningsturlistene hver gang. Det er jo bare sykt. Fint for Pat men sportslig totalt uinteressant selvsagt. Men så lenge AR og andre hyller denne touren så får vi leve med det


 AR (10. sep 2022 01:20) *  IP
Hylle LIV Touren?

Jeg mener bare at den siste turneringen var uhyre spennende med godt spill fra gode spillere. Det kan det ikke være særlig tvil om. gjesp (10. sep 2022 08:06) *  IP
Rekrutteringen
"LIV Golf kan hente de beste college-spillerne og gi dem en haug med penger for å spille på LIV Touren. Her er de i tillegg sikret en god inntekt.

PGA Touren har lite å tilby de unge og lovende . Det er en høyst usikker økonomisk fremtid som venter dem når de tørner proff etter college. Med et PGA Tour-kort i lommen kan de riktig nok hente inn 2-300.000 dollar i sponsorpenger. Det hjelper litt. De beste kan få noen wild cards. Men det hjelper lite når de misser cutten Da tjener de ingen ting, men sitter igjen med betydelige utgifter til reise, mat og opphold pluss caddy. Det er ikke vanskelig å tenke seg at mange av de beste amatørene vil takke ja til en sikker økonomisk fremtid."

Nok en feilaktig påstand. PGA touren har PGA tour University hvor man sikre seg status på PGA tour Latin America, PGA tour Canada eller Korn Ferry tour. Får å klare det må man selvsagt være blant de beste på college.

Austin Eckroat var en av de som gjorde det. Tok seg inn på Korn Ferry med begrenset status, spilte seg til sikkert kort og inn i finale-spillet. Deretter sikret han seg kortet på PGA touren

En sånn utviklingstrapp har ingen andre i golf-verdenen og saudi-ligaen har ingenting, foreløpig. De bruker Asia touren og det de kaller International series som en slags trapp, uten å ha en offisiell måte å gjøre det på. Er sagt at topp-3 på Asia touren alltid skal få plass i feltene og at dette tallet skal endres. Men når de signerer bedre spillere, sier det seg selv at det ikke blir flere plasser til unge og lovende. De fleste de hadde av unge lovende har allerede blitt skjøvet ut og ned på Asia touren. Med maks 48 spillere er det uansett vanskelig å tilby muligheter til flere gjesp (10. sep 2022 08:10) *  IP
I tillegg finnes det allerede q-school på de forskjellige nivåene og nå kommer det tilbake på PGA touren også. Ordningen med University styrkes også.


 Ronni (10. sep 2022 13:13) *  IP
Ingen grunn til å tro at LIV blir nektet OWGR-rating, svakt at de ikke allerede har ordnet dette. I lengden kan de ikke leve med at de ikke får det.


 AR (10. sep 2022 14:39) *  IP
PGA Touren måtte gi penger til nybegynnerne fordi den føler trusselen fra LIV Golf. Får de penger på golf-universitetet?

Forsto ikke helt hvilken påstand som ikke et riktig. PCS (11. sep 2022 09:10) *  IP
Når hele verden om 2 måneder reiser til Qatar, er det ikke lenge til LIV også er stuerent Monopol stagnerer, kortbukser og 54 hull er fremtiden.


 gjesp (11. sep 2022 13:24) *  IP
"PGA Touren har lite å tilby de unge og lovende" er totalt feil og dokumentert over

Heldigvis har flere av de beste college-spillerne sagt nei til tilbud fra saudiene AR (11. sep 2022 20:25) *  IP
PGA Touren har i det siste gjort en del for de unge for å møte konkurransen fra LIV Touren. Dette burde vært gjort for lenge siden.


 gjesp (11. sep 2022 20:38) *  IP
Ganske typisk å påstå noe sånt når man ikke vet noe om hvordan det har vært og hvor gode muligheter det har vært. De som er gode nok har stort sett alltid kommet seg inn på touren

At de gjør det enda bedre er ganske naturlig

Du får ikke fram nye stjerner ved å kaste millioner etter unge talenter AR (13. sep 2022 09:57) *  IP
"De som er gode nok har stort sett alltid kommet seg inn p touren"

Resten, flesteparten, som har satset alt, har sttt tomhendte tilbake.

Det er disse n PGA Touren n skal forske gi penger slik at lekkasjen til LIV Golf ikke blir for stor. Uten LIV Golfs inntreden i golfmarkedet hadde dette ikke blitt gjort av PGA Touren.

De aller beste klarer seg alltid. Men det er alts bare et ftall. gjesp (13. sep 2022 15:52) *  IP
Nope, helt feil

"new Earnings Assurance Program to guarantee fully exempt PGA TOUR members earnings of at least $500,000 per year."

Altså de(med full kategori) som ikke er interessante for saudiene og som heller ikke får plass pga plassmangel(begrenset antall spillere).
 AR (13. sep 2022 22:48) *  IP
PGA Touren har mttet gjre dette pga trusselen fra LIV Golf. Det er jo det jeg har sagt hele tiden!


 Tryon (12. okt 2022 21:12) *  IP
Herlig å se leggene til gutta! Det er det positive med denne touren...


 Tryon (14. okt 2022 13:31) *  IP
Dette vil gå over av seg selv kanskje.
Da hjelper det at LIV ikke får OWGR poeng.


Skal araberne få ta over alt?
Nå prøver Saudia Arabia å få World Cup i Fotball også skrives det i flere medier. Lise Klaveness vil kjempe i mot med nebb og klør. Seniorgolfer (19. okt 2022 23:36) *  IP
leste AR lovprising av LIV turneringen, Så bare slutten, synes det var mye dårlige slag og dårlig putting på en relativ kort og tettspilt bane med lite vanskelige flaggplasseringer og nedklippet røff.
Ikke imponert, Har sett adskilligePGA turneringer som har vært adskillig mer spennende og mer imponerende .
MERKELIG Har aldri lest AR lovprise spenningen i noen PGA turnering på samme måte, får han betalt av LIV for alltid uten forbehold å kun skrive positivt om LIV, aldri komme med en kritisk kommentar, slik han i det siste har gjort konstant om PGA??? gjesp (20. okt 2022 07:52) *  IP
Ingen tilskuere, noen få tusen seere av streamingen og ganske uengasjert "feriegolf". Ikke rart de ikke har fått til noen tv-avtale ennå.

Blir nok bra på neste rally hos ex-presidenten i Miami AR (20. okt 2022 11:46) *  IP
Seniorgolfer:

1) Jeg skrev at turneringen var spennende. Det er det bred enighet om i internasjonal presse. Når 12 mann hvorav mange verdensnavn kan vinne med tre hull igjen å spille, er det opplagt spennende. Det er udiskutabelt. Når man er så forutinntatt og skeptisk til den nye touren at man ikke synes det er underholdende, melder jeg pass.

2) Jeg har utallige ganger gjennom 23 år her på Golfsien beskrevet spenningen på PGA Touren. Det samme har jeg i en 20-års periode også forsøkt å gjøre som TV-kommentator og fått mye ros for det. Fortsatt savner folk med foran mikrofonen. Om det bare er for å være høflige, vet jeg ikke.

3) Ja, jeg har fått en million dollar av LIV Golf for å skrive pent om LIV Golf, men vær vennlig å ikke si noe til skattemyndighetene siden jeg har fått dette i cash. :-)

4) Jeg forstår hetsen mot araberpengene i idretten og mangel på menneskerettigheter og likestilling i araberlandene. Det er imidlertid slik i verden i dag at MONEY TALKS. Erling Braut Haaland, engelske fotballklubber, VM i fotball og mye annet er basert på araberpenger. Men vi ser på fotball for det og hyller likevel heltene og gir blaffen i hvor pengene kommer fra.

Hvorfor skal det være så forferdelig annerledes i golf hvor den rike PGA Touren har hatt monopol i markedet i mange tiår?

Det kommer av at golf er konservativ av natur. Man vil bevare det eksisterende og er livredd for endringer. Bare se på hvor vanskelig det har vært å endre tåpelige regler opp gjennom årene.

Sendingene fra LIV Golf går på Viasat, samme kanal som DP World Tour som sender mange av de største turneringene på PGA Touren samt LPGA Touren hvor Celine Borge spiller neste år. gjesp (20. okt 2022 12:01) *  IP
De har INGEN tv-avtale, men produserer selv og streamer på Youtube. Foreløpig har det ikke vært noen selskaper som vil gi de det, av forståelige grunner. Seneste er at de kanskje kommer til å betale for tv-rettigheter og stiller de med nok penger får de nok en avtale.

At Viasat velger å videresende det er litt rart, men de om det. AR (20. okt 2022 16:05) *  IP
INGEN TV-avtale?

Viasat er en stor aktør i markedet. Her må det vel ligge en avtale til grunn for å vise programmene?
Jeg sjekker detaljene. Seniorgolfer (20. okt 2022 16:49) *  IP
Selvsagt skal jeg ikke angi deg til skattemyndighetene men da regner jeg med at du ikke grovt hetser Ventura en hardtarbeidende golfspiller som er god nok, men har vrt uheldig i sin streben etter klare cutten noen ganger.Svar til Seniorgolfer: Ventura har jeg et godt forhold til. Jeg snakket med ham lenge i sommer. Han er ved godt mot og optimistisk. Han kan komme til klare seg bra, selv om han vrt vrt uheldig/udyktig med tanke p kjempe mot cut-grensen i mange turneringer. Det m vre lov fortelle om alle de mange marginale missene uten bli kalt en hetser.
Asbjrn Ramnefjell gjesp (20. okt 2022 17:03) *  IP
Ikke veldig vanskelig å finne om man faktisk følger med https://golfweek.usatoday.com/2022/10/02/golf-on-tv-liv-golf-fox-sports-one/


 Øyvind Reinertsen (20. okt 2022 18:04) *  IP
LIV touren = gjesp

Har til gode å treffe noen andre enn AR på eller ved golfbanen som snakker positivt om LIV touren generelt og sendingene spesielt.

SORRY LIV - dere er rett og slett ikke relevante!

PS! Lage sine egne majors - hahahahahaha… Observatør (20. okt 2022 19:38) *  IP
Saudi betaler ofte folk for å snakke positivt om det de står for. Det vil ikke være en bombe om Saudi betaler folk for å heie på LIV. Aner ikke om dette skjer i Norge. 99% av de jeg snakker med er svært negative til LIV. Så har man en liten prosent som omtaler LiV i positive ordelag. Betyr det at disse får Saudipenger? Aner ikke.


 Enur (20. okt 2022 21:30) *  IP
Har faktisk ikke vært inne på den tanken før, men kanskje det er noe slikt som kan forklare noe av det merkelige som skjer på den redaksjonelle omtalen av LIV vs PGA-touren her inne i de siste månedene? Trist og uforståelig er det ihvertfall!

Ingen hemmelighet at slike metoder (f.eks. gratis/fordelaktige opphold) gjennom mange år har blitt benyttet for å få ulike golfpublikasjoner til å skrive pent om ulike golfdestinasjoner i utlandet f.eks. gjesp (21. okt 2022 11:10) *  IP
Merkelig er bare forbokstaven


 Observatør (21. okt 2022 21:06) *  IP
Det er oppsiktsvekkende at redaktører i seriøse medier hyller LIV tour ja. Man kan jo selv legge sammen 2 og 2.


 AR (22. okt 2022 00:19) *  IP
Jeg kan ikke snakke for andre. Men for egen del har jeg bare ppekt at srlig den siste LIV Golf-turneringen var meget spennende og underholdende med god golf. Det er det bred internasjonal enighet om.

At det er araberpenger i idretten, synes jeg p lik linje med alle LIV Golf-haterne er forkastelig. Det gjelder ogs i fotball og andre idretter.

Men hva kan vi gjre? Jeg tipper at alle dere som hater LIV Golf kommer til flge VM i fotball med stor interesse selv om de underliggende koniske forholdene sannsynligvis er mye verre der. Med tanke p alle som er omkommet i byggingen av anleggene og den slavedriften som ligger til grunn for hele fotball VM.

Vi hater LIv Golf. Vi hater VM i fotball i Qatar. Vi hater mangel p likestilling og kvinnediskrimiering.

Men vi flger med p all underholdningen p TV.

Ja, bortsett fra LIV Golf som er helt forkastelig.

Jeg fr sitere en venn av meg atter en gang: Verden vil bedras, men ikke p nynorsk! Seniorgolfer (22. okt 2022 10:58) *  IP
Hater ikke LIV men liker ikke opplegget at spillere lar seg friste av lettjente penger for å forråde sine kollegaer og den organisasjonen som har gjort det mulig for dem å la golf bli deres levebrød.
Tittet på slutten av den lovpriste LIV TURNERINGEN. En ting jeg merket meg var at tjukkrøffen var kutta ned slik at alle baller i røffen lå omtrent pegga opp og man kunne se hele bremmen på sålen når noen gikk i røff. Tar man bort spenning om en ball havner i røff, om en spiller klarer cutt eller ikke, har du tatt bort mye av «nerven» i golf. Big deal å se spillere i kortbukse:-Det patetiske liksom Ryder cup lagspillet skjønner jeg ingenting av i hvertfall når det er ingen av LIV spillerne jeg digger AR (22. okt 2022 11:29) *  IP
Det var en annen tone, Seniorgolfer!


 Trippelbogey (22. okt 2022 12:13) *  IP
Jeg har ikke sett på LIV, bortsett fra ved zapping at det har havnet på skjermen noen sekunder før jeg har klikket videre.

Svenskene var på plass i Jeddah sist uke, og leverte en interessant reportasje som ligger åpent her:

https://www.aftonbladet.se/sportbladet/a/Q77ww4/henrik-stenson-vagrar-svara-pa-fragor-om-liv-touren-i-golf

Jeg følger heller ikke med på engelsk fotball lengre, fulgte med på 90-tallet da det var haugevis av nordmenn der og relativt ordnede forhold uten alle disse økonomisk bloddopede lagene. Begynte vel med han oligarken i Chelsea, og siden har det blitt verre og verre for hvert år før det toppet seg i år med at Saudi Arabia fikk sitt eget bedriftslag oppe i Newcastle.

Angående Håland / Ødegård som spiller på Emirat-klubber så bryr jeg meg ikke og har ikke sett en eneste kamp med disse (bortsett fra BodøGlimt-Arsenal), og kommer heller ikke til og gjøre det. Man må jo være døv og blind for å ikke få med seg at det går ganske bra for de da, men det bryr meg ikke en plass.

Kommer heller ikke til å vie VM noen oppmerksomhet, for første gang siden 1978. Var ikke noen højdare sist heller med Russland-arrangementet, men det var jo før Russland for alvor hadde vist sitt sanne jeg. digger (22. okt 2022 15:12) *  IP
Jeg kikket en snau time på siste LIV turnering. Gadd ikke så omspillet (det hadde jeg sannsynligvis gjort om det hadde vært en annen spiller enn dåra Bruce Koepka).
Men, hvorfor var det bortimot kjemisk rensket for tilskuere langs banen?
Null stemning!!! Tryon (22. okt 2022 15:38) *  IP
Enig i det med stemning. Det tar flere tiår å bygge tradisjoner. Dette er NOK ikke LIV laga.


 Enur (22. okt 2022 20:07) *  IP
AR; du har ikke "bare påpekt at særlig den siste LIV Golf-turneringen var meget spennende og underholdende med god golf", du har i månedsvis gjort ditt beste for å fremsnakke og fremheve LIV golf, samtidig som du rakker ned på og skriver mer og mer negativt om PGA-touren og delvis også DP World Tour.
Jeg skjønner ikke hvorfor, det får bli din sak å prøve å forklare det bedre enn det du har gjort til nå.

Personlig er jeg negativ til LIV fordi de prøver å ødelegge noe bestående som har tjent de fleste av overløperne meget godt til nå, og de burde slett ikke ha noe å klage over. Men grådigheten trumfer tydeligvis alt. AR (23. okt 2022 06:27) *  IP
Du tar feil her, Enur. Jeg har som de fleste andre beskrevet hva LIV Golf er. Jeg har pekt på svakheter på tourer og også gitt honnør for at eksempelvis Pga Touren nå gir lønn til alle slik at de ikke risikerer å sulte. Inspirert av LIV Golf.

Det er ikke opp til oss å vurdere de enkelte spilleres økonomiske prioriteringer.

Jeg håper at det blir en god løsning på de konflikter som er oppstått. gjesp (23. okt 2022 09:12) *  IP
Enur har 100% rett her


 Observatør (23. okt 2022 11:13) *  IP
Håper ingen tror at AR vil endre mening om LIV Tour. Han fortsetter å bagatellisere temaet. Med all verdens whataboutisme (Se på fotballen osv). Trist.


 Ronni (23. okt 2022 11:26) *  IP
Saudiene har penger til å ta over hele verden, tror de. De har brukt masse penger på sportsevenementer, uvisst hva de vil oppnå med det, men kanskje for å oppnå goodwill hos en del bevisstløse folk.
Tror ikke saudiene er opptatt av sport som sådan, det er kun en posisjonering for å oppnå innflytelse på andre og viktigere markeder.
Dessverre er de fleste opptatt av å karre til seg mest mulig, golfere ikke bedre enn noen andre. Derfor oppnår LIV suksess, Håper at boblen kollapser, når saudiene gjennomskues. Tryon (23. okt 2022 11:57) *  IP
Putin er også «opptatt av sport» helt til han er mer opptatt av andre ting. Ikke undervurder Saudiene. I dag sport. I morgen hva da?


 Homer (25. okt 2022 12:05) *  IP
Enur har helt rett. Hvis profesjonelle golfere sulter får de finne seg noe annet å gjøre. Det er ingen menneskerett å spille profesjonell golf. Personlig håper jeg LIV golf bryter sammen. Har bare skapt splittelse og fragmentering av golfen. Helt uaktuelt å se på for meg.


 Øyvind Reinertsen (26. okt 2022 13:54) *  IP
Oi oi oi! Nå blir det spennende...

"Denne uken er det sesongavslutning med lagspill hvor de fire beste lagene er gått direkte til kvart finalen."

Med så gøyale navn på lagene som: 4 ACES GC, CLEEKS GC, CRUSHERS GC, FIREBALLS GC, HY FLYERS GC, IRON HEADS GC, MAJESTICKS GC, NIBLICKS GC, PUNCH GC, SMASH GC, STINGER GC, og TORQUE GC, er det jo ikke rart at spenningen står i taket! Homer (26. okt 2022 14:07) *  IP
Tullete og infantile lagnavn.


 Tryon (26. okt 2022 16:43) *  IP
Navnene assosierer mer med NFL eller en kampsport


 gjesp (26. okt 2022 19:21) *  IP
Det blir et politisk rally hvor golfen blir overskygget, akkurat som på den andre banen til eks-presidenten.

Bare å glede seg seniorgolfer (26. okt 2022 21:56) *  IP
Trump + en gjeng som foræder og svikter sine kollegaer, dobbelt grunn til å holde seg unna,.


 Observatør (27. okt 2022 10:52) *  IP
Gledelig å se så mange med ryggrad på dette forumet.


 Revisor'n (27. okt 2022 12:49) *  IP
Ja, det krever sin mann å være anonym tastaturrytter...


 gjesp (27. okt 2022 15:49) *  IP
Best å være anonym når man har med "scary motherfuckers" å gjøre


 Safe (27. okt 2022 21:44) *  IP
BRA gjesp :-)


 Tryon (28. okt 2022 16:29) *  IP
Trump: « – PGA Tour behandlet det så dårlig, mener Donald Trump.

– Folkene på toppen… Noe burde skje med dem. De behandlet det så dårlig. De burde tatt imot de saudi-arabiske investorene, som er veldig gode mennesker med ubegrensede penger.»


Noe burde skje med de… hva mener han? falle ut av et vindu ved et uhell? Og araberne er gode mennesker med mye penger. Moralen er på topp… Safe (28. okt 2022 18:30) *  IP
Verden blir ikke bra igjen før Trump blir buret inn - for life!


 Observatør (29. okt 2022 18:46) *  IP
Det Safe sier. Trump er en gal mann på nivå med Putin


 Revisor'n (29. okt 2022 22:37) *  IP
Å likestille Trump med Putin er pinlig ignorant.


 Safe (30. okt 2022 05:29) *  IP
Forståelig er det bred enighet om at en korrupt dommer er mye mer skadelig for et samfunn enn en væpnet bankraner.
Putin er ikke den væpnede raneren. Tryon (30. okt 2022 09:25) *  IP
Golfsiden blir beskyldt for å rakke ned på PGA touren? Ikke slik jeg ser det. Å snakke opp LIV er ikke ensbetydende med å rakke ned på andre ting vel


 Observatør (30. okt 2022 15:39) *  IP
Det er avgjort. Den siste artikkelen fra AR om LIv bekrefter at det pøses penger inn i norsk golfjournalistikk.


 AR (30. okt 2022 16:09) *  IP
Det er riktig, Obeservatr. Redaksjonen har mottatt to millioner dollar for skrive pent om LIV Golf og de elendige spillerne som spiller p denne touren i innevrende r.

Snn er er det over alt. Norsk Golf fr det dobbelte. Det er urettferdig. Men Golfsiden ligger i forhandlinger og regner med dra inn rundt 4-5 millioner dollar for dekningen av neste rs LIV Golf Tour her p Golfsiden.

nsker du litt av pengene, Observatr? Bare oppgi kontonummer eller VIPPS. Jeg er raus!

Jeg spilte i samme turnering som Grag Norman for mange r siden. Da ble vi enige om samarbeide i mange r. Endelig er det blitt en realitet. gjesp (30. okt 2022 17:10) *  IP
Fallende interesse for disse turneringene, seertallene er katastrofalt dårlige.

Lite publikum og nesten gratis billetter å få tak i på nett. Bayer (31. okt 2022 10:11) *  IP
Gav LIV en liten sjanse i går, men jeg ble helt satt ut over hvor påtatt hele greiene var. Når jeg hørte på kommentatorer, gutta i "studio" og spillere, trodde jeg nesten det var en sekt jeg hørte på, for maken til lovprising, alt var jo bare fantastisk. Dette var ikke noe som fenget meg, og jeg forstår ikke hva som ser så fantastisk med dette opplegget.
Det hele ble avsluttet med en premieutdeling, hvor konferansier skriker på innpust og utpust. Det riktignok ikke golf, but louder.
Og ang spillerne, hvis dette er så fantastisk og PGA tydeligvis er ræva, hvorfor gå til sak for å få spille der ? (de valgte jo LIV for å spille mindre) Safe (01. nov 2022 09:08) *  IP
Qatar betaler fotballsupportere for å få bra omtale til VM.
De får hele oppholdet dekket.
Så det AR driver med her er ikke SÅ originalt. AR (01. nov 2022 12:53) *  IP
Hva mener du med det, Safe?


 Tryon (01. nov 2022 16:53) *  IP
Skivebom. Han har da ikke sagt han skal til Qatar…


 Safe (02. nov 2022 16:29) *  IP
Var ikke tema nå å få betalt for å skrive pent om noe!?!
Flere av statene i Midtøsten betaler godt for positive tekster. AR (02. nov 2022 21:37) *  IP
Kommer du med grove pstander om at jeg fr betalt, Safe? Det er i s fall s grovt at din anonymitet kan avslres her. Du br holde deg for god til den slags tpelige skriverier. Jeg tror ikke at dine venner i Oslo GK setter pris p din sjikane.


 seniorgolfer (03. nov 2022 11:24) *  IP
Hæ, kommer du med en trussel overfor Safe, AR? Fordi både han og andre synes din nesegruse beundring for LIV, virker veldig suspekt.

Du skrev en ny artikkel om LIV nå. Du hevder der at folk hater LIV pga araberpenger. Nå tror jeg ikke det er hat folk har overfor LIV eller araberpenger Jeg tror de fleste bare synes det suger skikkelig at golfere de tidligere har respektert eller vært fan av, har latt seg prostituere seg ved å joine en organisasjon som med pengemakt har til hensikt på sikt å overta hegemoniet til den organisasjonen som har skaffet dem et ekstremt godt levebrød, + det at disse LIV spilerne er forrædere overfor sine gamle kollegaer.

At Saudiere har støttet terrorister (f.eks. 9/11) og utført mord, øker ikke akkurat respekten overfor LIV og dets spillere.

Synes du skulle sende en mail til Greg Norman og fortelle om din innsats for å fremsnakke LIV: Da får du sikkert en belønning Wilson (03. nov 2022 13:07) *  IP
@seniorgolfer

Veldig enig i din beskrivelse av årsaken til at folk ikke liker LIV.
Når spillere som Mickelson med flere snakker sin gamle Tour så mye ned som de gjør så blir det usmakelig Safe (03. nov 2022 16:49) *  IP
Min HÆ er større seniorgolfer sin.
Er dette ironi da?
AR (30. okt 2022 16:09) * IP
Det er riktig, Obeservatør. Redaksjonen har mottatt to millioner dollar for å skrive pent om LIV Golf og de elendige spillerne som spiller på denne touren i inneværende år.

Sånn er er det over alt. Norsk Golf får det dobbelte. Det er urettferdig. Men Golfsiden ligger i forhandlinger og regner med å dra inn rundt 4-5 millioner dollar for dekningen av neste års LIV Golf Tour her på Golfsiden.

Ønsker du litt av pengene, Observatør? Bare oppgi kontonummer eller VIPPS. Jeg er raus!

Jeg spilte i samme turnering som Grag Norman for mange år siden. Da ble vi enige om å samarbeide i mange år. Endelig er det blitt en realitet. AR (03. nov 2022 18:25) *  IP
Safe. Du forsto kanskje ikke ironien?

Da er du langt unna.

Seniorgolfer: Jeg har som andre medier, blant annet organet til Norges Golfforbund stort sett beskrevet hva LIV Golf er.

At du og andre hatere opplever det som nesegrus beundring, sier mest og deg, Safe og likesinnede.

Men kast ikke deres hat og avsky med tanke p LIV Golf over p meg.

Beskyldningene om at jeg skal motta penger er s grove at du ikke hadde turt skrive det om du hadde oppgitt fullt navn. Men det kan jo jeg gjre for deg. OK? Seniorgolfer (03. nov 2022 20:02) *  IP
Hehe - truer du meg også nå?
Har bare skrevet at det etter min mening er så rart når du skriver dritt om PGA og dets ledere og lovpriser LIV , at det er nesten nærliggende å tro du fikk betalt for detSvar:
(Felter merket med * m fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Userise, krenkende eller sttende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser

ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72