Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Kjakan - 04. aug 2011 kl. 12:38 *  IP
Forlenge køller?

Er det bare å bestille utstyr på nett til å forlenge køllene en tomme, eller blir balansen i køllene forringet med det?

Og er det bare å kutte et par tommer av putteren sin og sette på nytt grep, eller gjelder det samme der, balansen blir da borte? Kommer vel an på putteren, men sånn generelt?
 golffreak (04. aug 2011 13:24) *  IP
Du får nok en del svar på dette, men forlengelse/nedkorting av skaft påvirker den såkalte svingvekten (følelsen av hvor tung køllen er når du svinger). Dette gjelder alle køller, også putteren. Noen puttere har en original skaftlengde ift. vekt i hodet, f.eks. Scotty Cameron, så disse kan/bør ikke kuttes. Andre kan du evt. legge til vekt på, enten med blytape eller ulike vektformer nederst i skaftet. Bestiller du jernkøller med 0,5 tommer forelengelse så ville jeg ikke tenkt så mye på svingvekten, men er det mer så bør du evt. få det tilpasset også. Vet du om du trenger forlengede køller? Det er det bare en køllemaker som kan hjelpe deg med, da statiske målinger bare forteller halve sannheten. Du kan svinge slik at du faktisk ikke trenger den ekstra halve tommen, og det er litt individuelt. Er du veldig høy, f.eks. over 2m så bør du nok uansett ha forlengede køller. Da vil også svingvekten bli svært annerledes sannsynligvis. Det viktigste er likevel å få lie-vinklene riktig justert, og da trenger du lie-board og kyndig hjelp. Det koster ikke all verden, og de fleste køllemakere tar ca. 500 kr for å sjekke og justere lie på et jernsett.


 Kjakan (04. aug 2011 13:37) *  IP
Takk for bra svar. Jeg har kortere armer enn de fleste jeg sammenligner meg med, og er 183. Fikk beskjed på en demodag jeg behøver en halv tomme forlengelse, noe som virker fornuftig ut fra oppstillingen min. Rart ingen har tipset meg om det før.

Jeg lurte på å bestille alt fra USA, med originalgrep, og gjøre det selv, men det er vel kanskje like greit å kjøpe et brukt sett. Blir etter sesongen uansett. Og etterpå burde jeg sikkert sjekke lie, godt tips.

Det er et puslespill :-).



 golffreak (04. aug 2011 14:12) *  IP
Du skal nok ha ganske så korte armer for at du vanligvis vil trenge forlengelse, men det kan godt hende er tilfelle. Sjekket de både statiske mål, slag med tape under sålen og lie-board og evt. tilbakemelding på hva som er ditt feilslag? "Topper" du mye, så kan det hende du trenger forlengede køller. Husk også at enkelte merker har litt lengre skaft enn andre (kan variere en halv tomme), og at grafittskaft på jernsettet er lengre enn stålskaftene.

Vil ikke anbefale å forlenge køllene selv, men man kan bestille materiell og utstyr til dette på nettet. Grep kan du derimot skifte selv ganske så enkelt.



 Pølse med brød (04. aug 2011 16:16) *  IP
Vær veldig forsiktig med å stole på noen som sier du må forlenge, det er et kjent salgstriks i denne cowboy bransjen. Hvis selger får deg til å tro du må forlenge, er veien kort til å kjøpe nytt sett eller bestille dyr forlenging hos pro.

De aller fleste som er någendlunde normalt bygg klarer seg bedre med standard. Forlenging gjør alle køllene mindre tilgivende.

Har faktisk sett et par talenter kaste bort et års trening på å prøve å beherske forlengede køller.



 Wilson (04. aug 2011 20:34) *  IP
Hvis man bestiller nytt koster ikke forlengede køller noe.

Men, jeg er enig med de som sier at man bør være forsiktig.
Jeg ble anbefalt +1,5 tommer av pro og køllemaker og slet virkelig. Kappet av halvparten av det + nok en kvart tomme og endte opp med +0,5 tomme lengre.

Det ble mye bedre for meg.

Og, det som stadig vekk slår meg er at hvis jeg er på reise og må leie køller så blir det std-lengder, og jeg spiller ikke dårligere, og slår ikke kortere.



 Laser (05. aug 2011 08:37) *  IP
Hvilke forlengede skaft i jernkøllene gi økt lengde sammenligned med standard lengde ???


 Laser (05. aug 2011 08:39) *  IP
Beklager
Vil ikke forlengede skaft i jernkøller gi økt lengde i forhold til standard kølleoppsett ??



 Pølse med brød (05. aug 2011 11:50) *  IP
JO, viss du treffer ballen like solid med de lengre køllene og alt annet likt. Problemet er at de fleste treffer dårligere desto lengre skaft.

Nesten alle uansett nivå kan slå¨en PW bra, nesten ingen klarer å slå et 2 jern bra som ikke lever av golf. Vikitg argument for ikke å forlenge er at kortere køller er mer lettspilt.



 Kjakan (05. aug 2011 15:15) *  IP
Jeg tror jeg får betale for å få testet meg ordentlig på dette her når sesongen er over jeg, uavhengig av utstyrskjøp. Hvor er beste stedet for det tro, Losby? Minst sjanse for å bli misledet i stedet for veiledet.


 Håvard (05. aug 2011 15:33) *  IP
Losby er topp. Tom Horley har hjelpt meg med nytt sett. Han lurer deg ikkje.


 AR (05. aug 2011 20:18) *  IP
Kanskje man kan lære noe viktig her. Her er det nemlig mye å lære for de som er litt interessert i utstyr.
http://www.golfsiden.com/matzjernkoller.html



 Kjakan (06. aug 2011 00:14) *  IP
Aha, å forlenge køllene virker ikke særlig tilrådelig da altså, det er finmekanikk.


 AR (06. aug 2011 00:23) *  IP
Nettopp! Men det er dessverre glissent med kunnskaper om slikt her i Norge, både blant spillere, instruktører og ledere.


 Jsu224 (07. aug 2011 07:57) *  IP
Tom på Losby. Ikke tenk på annet. Forlenge køller kan fort gi tunge køller også. Kjøpte mitt nye jernsett med project x 5.5 men ble anbefalt å prøve diverse andre skaft. Passet nok best uansett siden 5.5 virket noe dødt.




 Foss (03. aug 2016 11:05) *  IP
Er det noen som har erfaring med å kutte av 1 tomme på jernkøller som tidligere har (ved produksjon) blitt forlenget med 1 tomme?


 Wilson (03. aug 2016 13:37) *  IP
Om de har valgt lettere hoder ved bygging med 1 " lang så kan de bli lette når de kappes 1"




 ulf kruger (03. aug 2016 18:16) *  IP
Hej Kjakan.

Gå till en PGA pro som sysslar med custom fitting, jag kan lova att dessa pros vet vad de pratar om och att du kan lita på dem. Lycka till.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72