Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Bobby - 30. mar 2008 kl. 14:28 *  IP
Koreanske golfkvinner

Det skjer dramatiske ting på LPGA, uten at noen her i Norge ihvertfall gidder å kommentere det. Golfere fra Korea overtar hegemoniet på touren, selv om de ennå ikke har inntatt toppen fra Ochoa. Men det er bare et tidsspørsmål, for "laginnsatsen" er enorm.
På ukens turnering var det 25 kvinner fra Korea som klarte cuten! Av de 19 som før siste runde ligger på T13 og bedre (delt med Tutta) er det 8 fra Korea! Hvor skal dette ende, og hva skyldes denne stormen fra Korea på kvinnesiden? På herresiden er det bare Choi i toppen, men er det flere bak ham?
Hva mener LPGA-ledelsen og de andre spillerne fra USA og Europa om dette innslaget? Har disse spillerne fra Korea den nødvendige image og utstråling som touren trenger, eller er de bare anonyme personer som forsvinner i mengden?
Navnene er jo umulig å huske; bare det er et problem.

Spørsmålene er mange, og noen som har fulgt med på det koreanske fenomenet på LPGA har vel noen svar.
 Stian (30. mar 2008 14:42) *  IP
USA og Europa burde kanskje spenne igjen selene og fokusere på hvordan de skal svare på dette. Har en følelse at koreanere og øst-asiatere i utgangspunktet har en litt annen holdning til trening. Foreldrene er nok ofte primus motor og setter skyhøye krav til døtrene sine.

Kan tro at LPGA syntes dette er helt okai, da dette åpner dørene for det asiatiske markedet betraktelig.

Er LPGA USA+Europa ? Er ganske sikker på at europeiske og amerikanske navn kan være like vanskelig å forholde seg til for koreanerne.

Ser ikke på dette som noe problem, men heller en utfordring for andre land. Eneste resultatet er at LPGA blir bedre.



 Yngve (30. mar 2008 15:06) *  IP
Nei Bobby. nå synker du så lavt at jeg lurer nesten på om du ønsker segregering.

kvotering av asiater, er det det du vil?
hva med afrikanere? hva med spanjoler?

ingen gidder å kommentere det sier du? du kommenterer dette nok for resten av verden i mine øyne. det er nesten flaut å være i samme land som en med dine stigmatiserende holdninger.

skamme seg...



 AR (30. mar 2008 15:33) *  IP
Bobby, den koreanske dominansen er blitt kommentert flere ganger både her på Golfsiden og andre steder.
Du stiller en del gode og berettigete spørsmål. Noen av svarene er enkle. Det viktigste er - litt enkelt sagt - at nivået i damegolf ikke er så høyt og at koreanerne trener dramatisk mye.

I fjor var det 34 koreanere med i US Women's Open. Da har vi ikke tatt med de to koreansk-amerikanerne Christina Kim og Michelle Wie. Nest største "utenlandske" nasjon var Sverige med 8 spillere.

En viktig faktor er dette med oppveksten. I Korea kjører foreldrene svært ofte en hard disiplin enten på skole eller på fritiden. Gjerne begge deler. Det blir ofte ikke plass til særlig mye lek og vanlige fritidssysler hvis man skal bli best i verden. Det gjelder stort sett på alle fagområder, ser det ut til. Da Se Ri Pak vant US Women's Open i 1998, eksploderte interessen i Korea. Kanskje takket være de store pengepremiene og sponsorpengene som er involvert.

Hvis et barn i Korea viser talent for golf, blir det stort sett bare golf. Selv utdanning må vike. Tuttas trener Gary Gilchrist har trent mange av de koreanske broilerne. Han kan fortelle at mange ikke går på skole og kommer aldri til å fullføre high school tilsvarende vår grunnskole og kanskje litt til.

Da Meg Mallon vant US Women's Open i 2004, måtte hun kjøpe sin egen hatt over disk. Hun hadde ingen sponsor. I Korea er det mye lettere å finne noen som kan plukke opp regningene.

Foreldrene pusher på ungene sine. Familiebåndene er sterke. Disiplinen er knallhard. Slikt blir det resultater av for koreanerne. Like det eller ikke.

Michelle Wie er et eksempel på at foreldre pusher hardt på. Hun har koreanske foreldre som bor på Hawaii.

Hvem er det som står og trener på putting-greenen når nattemørket faller på under større dameturneringer i USA etter at de aller fleste andre er gått hjem?

Koreanske ungjenter.



 HCPmann (30. mar 2008 15:50) *  IP
Yngve - Jeg er sikker på at du ikke ville svart på denne måten om det var noen noen andre enn Bobby som hadde skrevet dette innlegget. Du blir flau over å være i samme land som Bobby....Jeg blir flau på dine vegne Yngve.

Er spørsmålet om hvorfor Korea klarer å få frem så mange dyktige spillere på LPGA totalt uinteressant....

Kan det påvirke interessen for å vise golf på TV i USA, diverse land i Europa.....

Kan enkelte sponsorer se negativt på eventuelt Koriansk dominans fremover....

Kan total dominans av et land påvirke rekruteringen i negativ retning i andre land. Tror du Yngve at Suzann Pettersen i toppen av LPGA er positivt eller nagativt for rekruteringen i Norge...

Syns at du Yngve bør ta del i debatten, om du ikke har lyst så syns jeg du bør bruke energien til noe annet enn å begynne ennå en svertekampanje



 AR (30. mar 2008 15:58) *  IP
Bobby bringer her fram gode spørsmål og interessante problemstillinger. Da bør ikke Yngve, og andre, tolke alt i verste mening. Bobby har hatt meninger som langt fra alle er enige i. Men en mening bør respekteres og ikke feies bort med usakligheter. Kom gjerne med motargumenter.


 Stian (30. mar 2008 16:38) *  IP
Det er vel følgende linje som kan være litt hard å fordøye:

"Navnene er jo umulig å huske; bare det er et problem. "

bare DET er jo ett problem, da legger man ikke til grunn at det er en utfordring, men ett problem man må få bukt med..


Jeg ser det heller som en utfordring og ikke noe problem. Som jeg skrev tidligere, om dette kan sørge for å heve nivået generelt på lpga, så er det bare bra



 Bobby (30. mar 2008 17:09) *  IP
Takk til AR og HCPmann for kloke kommentarer, især AR. Meget bra. Det var slike svar jeg var ute etter, ikke Yngves gjentatte nedrakking av meg, uansett hva jeg skriver.
Jeg reiser en debatt og stiller noen spørsmål, som jeg selv ikke har peiling på. Jeg er overhodet ikke ute etter å rakke ned på sør-koreanerne; tvertimot er jeg meget imponert av hva de får til. Jeg lurte på hva de som er mitt oppe i LPGA-sirkuset tenker om dette fenomenet, og takker HCPmann for at han stiller flere relevante spørsmål om effekten av stormen fra øst.
Forskjellen på norske jenter og sør-koreanske med talent for golf er vel demonstrert av AR her. Skal vi respektere denne "kadaverdisiplinen" eller synes vi det er problematisk innen idrett? Jfr. Øst-Tyskland i sin tid. Og hva når Kina og resten av Østen kommer for fullt i golf om noen år - både herrer og damer? Da er det vel bare en håndfull fra USA og Vest-Europa som får delta på PGA og LPGA?



 Snedd (30. mar 2008 17:38) *  IP
Har irritert meg flere ganger over det Bobby skriver, men ikke i denne tråden! Du er inne på noe veldig viktig. Det aller viktigste for en sport er: Interessen fra publikum. Og da snakker jeg ikke om de som er på banen, men tv-seerne. Er det slik om fem år at fire av fem i toppen på amerikanernes egen tour er fra Sør-Korea, er det et kjempeproblem, fordi det rett og slett vil svekke interessen. I tennissporten ser man at det med jevne mellomrom skrikes opp når amerikanere ikke har med folk helt i toppen, det samme skjer når tyskere ikke hevder seg i hoppsport. Hvorfor? Jo, fordi det er i de store landene pengene er.
Hvis tv-tallene går feil vei, ryker sponsorkronene, og dermed lpga-touren måtte nedjusteres, med dårligere pengepremier osv.
En slik sport er helt avhengig av at det er stor bredde i toppen, fra mange av landene som spytter i. Og så kan man ha eksotiske innslag som nordmenn og meksikanere som krydrer. Hadde det vært åtte av ti norske damer i toppen på lpga, ville sporten dødd i USA. Sånn er det.
Er også sikker på at den dagen damegolfen ikke har Tutta, Sørenstam, men mest sørkoreanere i toppen og Huyndai som eneste sponsor, er den helt uinteressant her i landet. Uten at sponsorkronene er avhengig av norsk interesse...
Stå på Bobby, disse spørsmålene er gode, og jeg jeg tolket det slett ikke dithen at ønsket å disse sørkoreanere!



 Stian (30. mar 2008 18:10) *  IP
Litt drøyt å sammenligne koreansk treningskultur med den systematiske dopingen som foregikk i Øst Tyskland tidligere.

Hva er alternativet til å respektere "kadaverdisiplinen" de kjører i Sør Korea ?. Gjøre som i Formel1 og innføre ett X antall timer trening i året ?

Er nok ikke noe vi kan gjøre med det, foruten å akseptere at forskjellige deler av verden har forskjellige kulturer også når det kommer til trening.




 Pro V1 (30. mar 2008 18:17) *  IP
Jeg postet dette innlegget 31.03.2007: http://www.golfsiden.com/debatt/thread.asp?id=2198
Dengang kalte jeg de i felleskap asiatere generellt. Enig med Bobby, og som et svar så ligger det et knallhardt treningshegmoni rundt satsingen. Kan nesten sammenlignes med oppkjøring til Seol OL i 88 i håndball. Når de vil noe, så satser de så knallhardt at det må bli resultater. Nok av folk å ta av. Innen freestyle hopp så vi også dette, da med kinesere. En gruppe kinesiske toppturnere ble plukket ut. De hadde aldri hatt ski på bena før, men turne, det kunne de. Etter etpar år med knallhard og målbevisst trening, var det ingen som kunne matche de gale kineserne i OL med noen akrobatiske saltoer og skuer som ingen tidligere hadde gjort med ski på bena.
Vi snakker blod, svette og tårer og jerndisiplin. Unge spillere blir tatt ut av skolen og satt i system. Velkjent fenomen i mange land men ikke i Norge. Man kan så si om det er noe særlig sunt og ikke minst humant. Ingen bryr seg om alle spillerne som de mistet på veien.
Uansett er jeg mektig imponert over det som asiaterne får til. Mange av disse har ikke så mange "forstyrrende" elementer (som noen vil kalle det) utenfor golfen (les kjærester, andre venner, andre idretter, fritidstilbud o.l.) og kan fokusere 100 % på hva de skal.
Derfor er det også imponerende av vår egen Tutta som kan hevde seg i toppen i en slik verdensidrett. Må huske at andre idretter Norge hveder seg i ofte er mini i verdenssamenheng (med unntak av dame håndball og damefotball).



 AR (30. mar 2008 18:35) *  IP
Apropos treningskultur. Senest i dag var jeg på et innesenter. Der sto det et par juniorer og preiket om alt mulig (tull) mens de puttet og chippet litt - fullstendig ukonsentrert i over en time! De ble ikke noe bedre i golf der de fullstendig ukonsentrert sto og slo noen balle mer eller mindre vilkårlig i ny og ne. Det skulle vært i Korea. Der ville noen passet på dem slik at de kunnet fått noe utbytte av treningen. Jeg vet ikke hvem de var, men de snakket litt om B-tour. Da forsto jeg at nivået neppe var så høyt.

Ikke bare ødela de treningen for seg selv. De ødela for oss andre i nærheten også.

Jeg burde nok sagt noe, men lot det være.



 Smilende Sam (30. mar 2008 19:02) *  IP
Kommentarer til Bobbys innlegg;

"Golfere fra Korea overtar hegemoniet på touren, selv om de ennå ikke har inntatt toppen fra Ochoa. Men det er bare et tidsspørsmål, for "laginnsatsen" er enorm."

Ikke alltid slik at det å ha mange gode fører til at man får eneren i en idrett som golf og det vil nok ta tid før Korea har verdenseneren. Ochoa, Sørenstam, Webb, Creamer, Pressel og en enslig svale fra lille Norge vil nok gjøre sitt.

"På ukens turnering var det 25 kvinner fra Korea som klarte cuten! Av de 19 som før siste runde ligger på T13 og bedre (delt med Tutta) er det 8 fra Korea! Hvor skal dette ende, og hva skyldes denne stormen fra Korea på kvinnesiden?"

Hardt arbeid, organisert trening, en sport koreanerne forbinder med kvinner pga Pak, og sponsorer fra Koreanske blue chip bederifter. Hvor det skal ende? med nivåheving for kvinnegolf. Det ble for en del år siden diskutert om det var et problem for LPGA at litt maskinpregede spillere, med pappa på slep dominerte. Noen gikk langt i være ganske nedlatende mot de unge koeranerne noe som det ble reagert kraftig på fra LPGA og spillerne. Det ser ikke ut til at det har slått til at dette skulle bli negativt. Men diskusjonen er gammel - ikke ny.

"På herresiden er det bare Choi i toppen, men er det flere bak ham?"

Ikke like mange som på kvinnesiden, men både Yang, Park og Wi var med denne uken.

"Hva mener LPGA-ledelsen og de andre spillerne fra USA og Europa om dette innslaget?"

Noen er misunnelige og spiller ut "pappa-caddy-tvangsdisiplin-usjarmerende" kortet, Andre ser på det som positivt. Slik det alltid er i konkurransemiljøer.

"Har disse spillerne fra Korea den nødvendige image og utstråling som touren trenger, eller er de bare anonyme personer som forsvinner i mengden?"

Pussig nok varierer sjarmen til koreanske spillere like mye som den gjør mellom spillere fra USA, Tyskland og Sverige...

"Navnene er jo umulig å huske; bare det er et problem."

Dette høres litt ut som den forslitte - "vi kan ikke engang se forskjell på den ene og den andre koreaneren." De fleste koreanerne har forskjellig navn.... Det finnes alltid et par Park, men de har forskjellig fornavn. Finnes mange Olsen her i Norge, men jeg vet forskjell på Egil, Jan Henry og Trond.




 Bobby (30. mar 2008 20:13) *  IP
Smilende Sam, jeg og alle de andre bør vel begynne å pugge navnene på de flinke sør-koreanske damegolferne først som sist:
Jee Young Lee
Inbee Park
Ji-Young Oh
He Young Park
Sun Young Ho
Jeang Jang
Hee-Won Han
Teresa Lu
Na Yeon Choi
Yani Tseng
Eun-Hee Ji
Il Mi Chung
Shanshan Feng

og mange andre....



 Smilende Sam (30. mar 2008 20:31) *  IP
Klarer man å lære seg Suzann Pettersen i Korea så klarer vi nok Inbee Park i Norge...


 Bobby (30. mar 2008 21:59) *  IP
Det blir Norge mot røkla. Vi har 1, og de har 50. Klarer vi å skille dem fra hverandre; tviler på det.
Problemet - dersom det er et problem - for norsk kvinnegolf er vel at vi er sjanseløse i fremtiden mot denne horden av unge sør-koreanske golfere. De har en helt annen innstilling og treningsdisiplin. Kommer det noen norske etter Tutta, montro, i dette regimet?



 Stian (30. mar 2008 22:03) *  IP
Teresa Lu. Tricky tricky..


 FriDropp (30. mar 2008 22:16) *  IP
Det høres ut som om den Sør-Koreanske modellen er litt som gamle DDR. Hvis løsningen for sportslig suksess er å ta i bruk alle midler, inklusive å sette små barn under hard treningsdisiplin, droppe skolegang etc tror jeg at jeg foretrekker å bo i et land med færre stjerner.


 Smilende Sam (31. mar 2008 00:24) *  IP
Klarer nordmenn å skille 200 engelske fotballspillere fra hveandre så klarer vi sikkert 50 koreanere også. Jeg synes det er underlig og kolonialistisk å si at det er vanskelig å skille dem....

Det finnes flere måter å bli god på. I Norge har vi i en del idretter vært flinke til å finne gode treningsmetoder som kan kompensere for DDR metoder. Det kan vi på sikt klare i golf og - men foreløpig er ikke grunnkompetansen god nok.

Forøvrig er jeg enig med Fridropp - hvis man ikke kan få gode utøvere uten DDR metoder så kan det være det samme.



 ??? (31. mar 2008 00:50) *  IP
Det er vel ikke bare Korea, som har spillere som er gode nok for å spille i LPGA. Det er vel en del kinesere og japansere også på svært høyt nivå. Thailand har også mange kvinner på høyt nivå, men slipper de til?

Jeg tror det er bra at det kommer mange spillere fra flere land enn USA. Tror det vil øke nivået blandt de beste. Er det ikke tilsvarende også på guttesiden. Gutta velger Europaturen istedet for PGA.

Tror det kan være positivt også på sponsorsiden at Asia kommer og kanskje dominerer framfor amerikanerene.



 b (31. mar 2008 08:15) *  IP
Er det virkelig så viktig å TA Bobby at man henger seg opp den ene setningen at navnene er litt vanskelige å huske. 50 svensker eller dansker hadde jo unektelig vært enkere enn når det plutselig kommer 50 nye koreanere som ingen har hørt om før i løpet av en kort periode så blir det litt vanskelg å forholde seg til inntil de beste av dem har begynnt å skille seg ut, men dette var faktisk nesten en liten bisetning og ikke selve saken, men i iveren om å være først og best til å banke Bobby er det ikke mange av dere såkalt seriøse som lar sjansen gå fa seg.


 Smilende Sam (31. mar 2008 09:25) *  IP
b, nå er du usaklig. Som du vil se over svarte jeg i min kommentar på absulutt hele innlegget til Bobby. Han hang seg så opp i svaret mitt på et punkt - den bisetningen du sikter til - og så svarte jeg på det igjen. Innlegget ditt er derfor en skikkelig helbom.





 pontius (31. mar 2008 10:45) *  IP
Det vil nok ta en god stund før jeg har disse navnene klart for meg ja. Men dess mer fokusering dess bedre..
Forresten godt å se at det endelig responderes skikkelig på Bobbys innlegg.
Ndgj treningskultur i Norge så kan den godt sammenlignes med organisasjonskulturen rent generelt i samfunnet. Man blir jo straks anmeldt og kan få straff her i landet hvis
man åpner sin munn til fordel for orden, oppførsel og disiplin. Må si jeg syntes den episoden AR var vitne til i går var ganske typisk. Husk også Vidar Davidsens kritikk av treningskulturen på fotballandslaget. I Korea kan man neppe stå og sende SMS under en treningsøkt.



 BadaBing (31. mar 2008 10:59) *  IP
Jeg har også gjentatte ganger irritert meg over juniorer som bare prater og tuller på trening, og etter å ha trent jevnlig på samme sted som disse juniorene både i vinter og forrige sesong,ser jeg at det stort sett er de samme gjengene hver gang. De er ofte på trening, men kvaliteten på det de gjør er svært lav. Hvor er fokus og den målbevisste treningen? Det er bare skravling, smser og "bøttetømming".

Selv jeg, som er langt i fra noen verdensmester i golf, trener mer fokusert enn mange av disse "unge og lovende" Har selv drevet aktivt med idrett på internasjonalt nivå frem til for et par år siden, og da var det kvalitet som gjaldt, gjerne i kombinasjon med kvantitet, men aldri kvantiet alene.

Bare så det er sagt så har jeg ikke noe belegg for å si at dette gjelder alle juniorer, men det er et gjentagende irritasjonsmoment både i en hangar på en tidligere flyplass og på en nihulls parkbane i et boligfelt ved et hagesenter... Det er helt greit at det skal være gøy å drive idrett, det er en veldig viktig motivasjonsfaktor slik vi i Norge har tradisjon for å drive idrett. Men det kan ikke bare være lek, det må stilles krav til disiplin og fokus. Samt at jeg synes det bør kunne vises et snev av respekt overfor de som står i båsen ved siden av på rangen og faktisk prøver å konse på å bli bedre.

For the record, jeg er ikke "en gretten og hårsår eldre Oslovest herre", men en 30 år gammel fersk golfer som har blitt bitt voldsomt av golfbasillen og som trener jevnt for å stadig bli litt bedre i dette fantastiske spillet. Og som liker å trene fokusert når jeg trener...



 Smilende Sam (31. mar 2008 11:10) *  IP
De fleste norske idrettstalenter burde lese boken til Thomas Alsgaard. Den gir dem god innsikt i hvordan man kan bli best uten å bo i DDR eller Korea.




 Emilio (31. mar 2008 12:01) *  IP
Er det et problem med så stor dominans (antall) av koreanere på LPGA?

Ja, nesten like stort problem som om Dæhli skulle vunnet alle skirenn han stilte opp i, eller Bjørndalen, eller at Nederlenderne vinner alt på skøyter.
Eller(og nå banner jeg vel i kirka), at Tiger vinner alt han stiller opp i, med god margin.
Fordelen med golf (og også f.eks. med fotball) er at i tillegg til spenningen rundt resultatet, at vi (mange av oss) kan la oss imponere av utøvelsen av idretten fordi vi selv utøver samme idrett.

Er det et større problem for oss at 1/3 av de som klarer cuten på LPGA er Koreanere, enn at 2/3 av de som klarer cuten på PGA er Amerikanere?
Det burde ikke være det, men JA, sansynligvis fordi vi er Vestlig orienterte. Flertallet i verden er faktisk ikke det.

Burde vi være bekymret over treningmetodene i Korea?
NEI!! Som andre har nevnt: Ikke mange Koreanske herrer på PGA, og ingen skal fortelle meg at det ikke satses på herresiden der.

Svaret ligger vel i at det er mye enklere å komme inn på LPGA enn PGA.

Det betyr ikke at de beste på LPGA ikke er gode, men at bredden på PGA er mye større.

Så tren kvalitet, skravl mindre som Asbjørn etterlyser (mulig at mange jenter da finner på noe annet, he,he).

Det er forøvrig vanvittig mange Asiatere som trener golf fra morgen til kveld uten at vi noen gang kommer til å høre noe om dem.




 hackz (31. mar 2008 12:48) *  IP
Ja nivået på LPA må nok ta en del av "skylden" for korenaernes sukses. At de kommer til å dominerere resultat listene i de kommende årene, i alle fall i antall, er helt sikkert. Det positive er at det vil tvinge de andre til å ble bedre, og nivået heves.



 barcentrale (31. mar 2008 14:28) *  IP
En parallell er dominansen til øst-europeiske land i melodi grand prix..

Poenget er at man ikke har mulighet til å identifisere seg med et titalls gode koreanske spillere fra et vestlig ståsted. En eller to går greit, men 40 stykker blir i overkant. Tipper sumo-bryting i japan hadde gått på en smell hvis 40 amerikanere på få år dominerte helt i toppen..



 AR (31. mar 2008 16:24) *  IP
Jeg synes ikke akkurat parallellen til øst-europeisk dominans i melodi grand prix. Etter det jeg forstår er det ingen hemmelighet at alle disse landene stemmer på hverandre. På den måten blir det ikke de beste som vinner, men de med flest venner. Slik er det heldigvis ikke i golf hvor den dyktigste stort sett vinner. Men ellers er jeg med på din tankegang.


 Smilende Sam (31. mar 2008 16:30) *  IP
En mulig innfallsvinkel her er at det er bra for golfen at det kommer seriøse utøvere fra en del av verden der kvinneidrett ikke alltid har vært like anerkjent og utbredt. Jeg foretrekker den - og så satser jeg på at jeg klarer å lære meg navnet på de som er med å dominere, uansett land og vestlig eller østlig orientering.

Golf er nå i ferd med å bli en av de virkelige verdensidrettene - og det er bare positivt. India, Thailand og til og med Malaysia begynner å få frem spillere, snart kommer øst-Europeerne enda sterkere, James Kamte har fått kortet på ET. Det er like kult som at Angola gjør det bra i damehåndball og at Brasil slår Norge i samme idrett. Flott med geografisk bredde.



 Knut (31. mar 2008 17:13) *  IP
Vakkert innlegg Smilende Sam


 FriDropp (31. mar 2008 18:56) *  IP
Yes smiley. Tenk om Brasil kunne klart å slå Norge i herrefotball også. Bare en gang.
De burde kjenne sin besøkelsestid nå og invitere laget til Rio.



 Smilende Sam (31. mar 2008 20:22) *  IP
Ryktet sier at Liechenstein har vært i kontakt med NFF - de vet at det ville vært en enestående sjanse til et kraftig hopp på rankingen...


 Pro V1 (07. nov 2008 13:34) *  IP
En artig avsporing med tanke på etternavnene i Mizuno Classic på LPGA.touren som spilles i Japan denne helgen. Av 75 startende heter 5 stk. Kim og 5 stk. Lee.


 Henry (07. nov 2008 14:03) *  IP
Rar problemstilling! Er vel idretten som teller? I fotball-vm 1990 ble Kamerun alles kjæledegger pga herlig idrett. Men identifisere seg med dem? Nå sist var det Russland. Arshavin må gjerne være verdens største tulling for min del så lenge han spiller som en gud. For meg er det på samme måte med golf, men tydeligvis ikke for alle.

Og so what om mange sponsorer mister litt interesse? Ødelegger ikke idretten om golf- eller fotballstjerner tjener noen hundre millioner mindre i året. Omvendt: Hvor mye bedre/morsommere er norsk fotball nå, tre år etter at TV2 kom med den berømte milliarden? Norske spillere tjener 3 ganger så mye som før. Og utover det?



 Dilter (07. nov 2008 16:49) *  IP
Ikke rart i det hele tatt. Det er litt forskjell på hvordan fotball og golf fungerer. I fotball er sponsorene fornøyd med en skybox, noen snitter og en lunken G&T, og kanskje ett og annet foredrag. I golf forventer sponsorene å spille med stjernene på pro-am-runden før turneringen. Da er det et stort drawback hvis de største stjernene ikke kan kommunisere med dem de spiller med.

Sponsortørke kan bli det mest alvorlige resultatet, og det påvirker inntektene til touren. De aller beste vil vel klare seg selv om inntektene ikke lenger er i millionklassen, men det kan bli meget skrint for dem som innehar de nedre delene av resultatlistene. Deres interesser må også ivaretas av deres interesseorganisasjon (i dette tilfellet LPGA). På LPGA er det bare ca. de 50 beste som tjener over en million kroner (litt avhengig av valutakursene), og det er brutto (vi drar ikke inn sponsorinntekter her) før fradrag av kostnader til startavgifter, reiser og opphold, støtteapparat osv.



 Henry (07. nov 2008 18:22) *  IP
Til Dilter: Du snur det opp-ned. Sponsing handler om industri og økonomi, ikke om selskapsrunder med spillerne, slike runder er bare en avansert form for snitter, som du kaller det. 100-vis av millioner betales ikke for slikt. Derimot mister sponsorene interessen hvis publikum blir borte. En sport uten publikum sponses ikke. Så det koker ned til spørsmålet om sporten har et publikum. Hvis sporten i seg selv er god underholdning, spiller det som diskuteres her liten rolle. Hvis publikumsoppslutningen derimot er avhengig av stjerne-, kjendis- og idoldyrking, kan det være publikum forsvinner, og da ser det stygt ut for sponsingen. Publikum bestemmer!



 Dilter (08. nov 2008 13:38) *  IP
Så du tror alle slike beslutninger tas helt på rasjonelt grunnlag? Da tar du stygt fell. Selvfølgelig er publikumsinteresse og reklameeffekt med i bildet, men det er kun ÉN faktor, også i golf. En av de viktigste grunnene til at golf har lykkes så godt med å få tak i sponsorer er at "sjefen" spiller golf selv, og her er pro-am-tradisjonen viktig.


 Henrikfan (27. apr 2015 21:09) *  IP
Dette har mange spurt seg siden Se Ri Pak slo igjennom:

Interessant artikkel som kanskje har svaret på dette. Kan det rett og slett være kroppen til asiater? I snitt mindre hofter, og tightere kropp, kvinnene der er rett og slett bedre fysisk satt sammen for golf enn sine Europeiske og amerikanske medsøstre?

http://www.golftoday.co.uk/ladies_golf/2012/why_do_asian_women_dominate_golf.html



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72