Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Besserwisser - 04. jul 2016 kl. 22:46 *  IP
Sideblikk: Hausing av unge idrettstalenter i media

Ja denne gangen har turen kommet til Casper Ruud. Røk ut av Wimbledon Junior i første runde. I følge flere norske medier et av verdens største Tennistalenter. Til norske medier: han er trolig ikke det. OG, det blir ikke lettere for ham når media hauser sånn de gjør.
På samme måte som for Martin Ødegård, Martin Samuelsen og trolig andre.
Dette er unge spillere som er begavet og som trolig er på nivå med minst 100 andre i samme alder. Og ingen vet om de tar senior nivået.
Lær av svenskene og slutt å hause unge, uferdige utøvere.


 Wilson (04. jul 2016 23:31) *  IP
Gress er nok ikke ideelt underlag for Ruud.
Tennis på gress kontra grus er veldig forskjellig



 barce (05. jul 2016 16:11) *  IP
det er hundrevis av 15 åringer som trener med førstelaget til real madrid. det tipper jeg dere ikke visste, men sånn er det altså..


 HenrikFan (05. jul 2016 21:32) *  IP
Han er ranket nr 19 p.t.

http://www.itftennis.com/juniors/rankings/rankings-list/players.aspx?PlayerCategory=&MatchCode=S&Nation=Any&From=0&To=50&Gender=B



 HenrikFan (05. jul 2016 23:19) *  IP
Men hun her, hun bare må ha respekt! 7 tær, 8 fingre, og ranket nr 4 i verden. Viljen har (nesten) alt å si.

http://www.dagbladet.no/sport/hun-har-et-sjeldent-syndrom-men-nbspna-forbloffer-francesca-15-i-wimbledon/60306518



 Kjell249 (06. jul 2016 08:25) *  IP
Forstår jeg deg riktig at du mener hun ikke kan ha talent siden hun mangler 2 fingre og 3 tær?


 AR (06. jul 2016 08:56) *  IP
Det er vel å dra den litt langt, Kjell. Det at hun hadde et stort talent var en meget viktig del av det hele. Hvis jeg forsto artikkelen rett.


 gjesp (06. jul 2016 09:19) *  IP
Casper var ranket som nr.1 ved nyttår og det er helt naturlig at mediene skriver om det. Han hadde kanskje ikke fått like mye oppmerksomhet om han ikke hadde en såpass kjent far. Gode resultater som junior og amatør fortjener oppmerksomhet.

En dårlig kamp gjør han jo ikke til en dårligere utøver.



 Snedd (07. jul 2016 08:57) *  IP
Ruud var for fire år siden i finalen i EM u14, en stor prestasjon. Siden har han fulgt opp med blant annet å vinne flere juniorturneringer i beste kategori, som førte ham til topps på verdensrankingen ved årsskiftet. Han gikk så helt til finalen i VM for juniorer, som riktignok ikke hadde med alle de beste, men flere av dem.

Så har han i vinter og vår fulgt den vanlige oppskriften for de beste juniorene i verden, nemlig tatt steget opp i seniorklassen litt tidligere. Dermed har naturligvis juniorrankingen sunket, noe som er helt bevisst.

I seniorklassen har han spilt seg opp fra rundt 1200 til en plass blant de 600 beste på atp, noe som er svært sterkt for en 17-åring.

At han ikke ble seedet i Wimbledon var merkelig, men han møtte da plutselig en av de aller beste i første runde. Uansett, en Ruud vil aldri ha gress som sitt beste underlag, tennis på gress er en veldig spesiell idrett. Han har selv sagt lenge at han trives aller best på grus, men har vist at han også kan hevde seg langt bedre enn faren noen gang gjorde på raskere dekker.

Ruud får naturligvis i overkant mye oppmerksomhet fordi han har et kjent opphav, som for øvrig mediene skrev for lite om da han selv holdt på... NTF har gjort en god jobb med å få mediene med på laget også.

Casper Ruud ser ut til å ha en helt spesiell vinnerskalle, noe helt sikkert mange andre i denne store idretten også har! Han må ha mye flytt og litt flaks for å nå målet om topp 100 eller 50, men han har muligheten. Han er uansett langt foran en Martin ødegaard, som driver en sport som er langt vanskeligere å sammenlikne nivået i. Ruud kan bli en stor spiller, men i motsetning til sin helt jevngamle fotballkompis, har han mange år nå på å nå sitt beste nivå. Teamet sier de jobber med en plan for de neste 10 årene, ettersom de beste tennisspillerne er på topp når de er rundt 28. Jeg gleder med i hvert fall til å følge Ruud de nærmeste 10 årene!




 Wilson (07. jul 2016 09:49) *  IP
Snedd

Veldig bra innlegg



 HenrikFan (10. sep 2016 22:39) *  IP
Casper er nok ganske god. Virker ikke som hausing på meg. http://www.vg.no/sport/tennis/pappa-etter-sensasjonell-ruud-seier-droemmetennis/a/23790742/


 gjesp (10. sep 2016 22:53) *  IP
Imponerende seier ihvertfall


 par (11. sep 2016 12:55) *  IP
Veldig bra Snedd. Tenkte det samme som trådstarter da mediene startet haussingen.... Navn som M Ødegaard og flere dukker opp og vi får kanskje aldri se om guttene blir menn.. Temaet fortjener myyye oppmerksomhet. Oppmerksomhet og positiv støtte: Selvsagt ja. Men i dag handler det visst kun om profilering og Money.. Sier som vanlig: Det skal bli interessant å se.. ( på hvor støtt C Ruud klarer å stå)


 Besserwisser (12. sep 2016 07:21) *  IP
Tviler ikke på at støtteapparatet rundt spilleren står støtt og bidrar med riktige råd. Media spekulerer allerede i at Ruud kan bli nr 1 iverden siden han vinner en Challenger turnering før fylte 18, siden noen av de andre som har gjort det samme ble nr 1. Det er sånn som kan "gå til hodet" på en ung utøver. Tror faktisk ikke det gjør det i dette tilfellet


 Retep (12. sep 2016 08:15) *  IP
Det er ingen tvil om at Ruud er et stort talent, det største i norsk tennis siden faren. Men der finnes sannsynligvis større juniortalenter selv om Casper var ranket nr. 1 på juniorrankingen - som det ble skrevet er det vanlig for de beste juniorene å heller prøve seg på seniornivå - noe som går på bekostning av juniorrankingen.

Når det gjelder Martin Ødegaard er det selvsagt mange andre like store talenter på hans alder. Men han er en av de mest lovende. Og det i en idrett som har 100 ganger så mange aktive som tennis - (som igjen har 100 ganger så mange som f eks hopp). SÅ i mitt hode er begge to uvanlig store talenter, men det er langt fram til vi eventuelt har en verdensstjerne i en idrett som virkelig betyr noe



 Trond Kracht (12. sep 2016 11:02) *  IP
Ikke glem at vi har hatt og har like store talenter på jr nivå i golfen! Til ettertanke : Kun 1 lever av å spille golf på toppnivå. Det er ikke lett heller når du blir stjerne i klubben din når du er 14 år og har 7 i hdc.


 No Name (13. sep 2016 13:44) *  IP
Trond Kracht: like store talenter i golfen er vel en overdrivelse? Hvis vi antar at tennis og golf har samme kvalitet i verdenseliten: vi har vel aldri hatt noen golfjunior (herre)som har vært i nærheten av å være innenfor topp 300 på verdensrankingen for profesjonelle?



 Frank (13. sep 2016 19:57) *  IP
Nå husker jeg ikke hvor gammel Thorp var da han klarte cut i The Open, men prestasjonen vil jeg si er betydelig mye større.


 gjesp (13. sep 2016 20:14) *  IP
Var han ikke akkurat fylt 18 da?


 Besserwisser (14. sep 2016 07:20) *  IP
Thorp, Bjørnstad...trolig like store talenter det. Det mentale vil også bli helt avgjørende for Ruud. Veldig få spillere som har det som kreves for å levere de største prestasjonene.


 Besserwisser (15. sep 2016 21:34) *  IP
Ruud med kjempesmell i dagens ATP. Vant 1.sett men ble knust i de to neste. Og det er nettopp dette. Unge talenter vil svinge mye!! Høyt toppnivå og veldig lavt bunn nivå. Vi har ikke fasiten før om mange år


 Snedd (16. sep 2016 19:28) *  IP
Kjempesmell når man taper i tre sett i en challenger som 17-åring? Etter å ha vunnet 13 kamper på rad og klatret et par hundre plasser på atp? Ruud har løftet seg betraktelig i løpet av sommeren/høsten og vist at han nå kan spille jevnt med, og slå, spillere som er rundt nr 100 på atp. At dette skjer på grus, er ikke tilfeldig, ettersom det er her han er best. At han tapte mot en høyt seedet spiller på gress i Wimbledon i juli, var ikke akkurat noe sjokk. Ruud kommer neppe noen gang til å bli en utpreget gresspiller.
Målet må være at han utvikler seg videre på grus og også på hardcourtdekker som er langt tregere enn gress.

Hvis Ruud holder seg noenlunde skadefri i de nærmeste årene, kommer han ganske sikkert til å etablere seg blant de 100 beste. Topp 10 er det lov å drømme om, og det vil ikke overraske meg om han klarer det også. Jeg ser nesten alle kamper han spiller som streames, og han viser en vinnerskalle og et spillehumør som går utenpå nesten alle han møter. Det er, akkurat som i golf, ekstremt viktig for å klare å gjøre det ekstra.

Når du, besserwizzer, lager et stort nummer at han i en kamp, etter å ha vunnet 13 på rad, taper to sett rimelig glatt, etter å ha vunnet det første, viser du at ikke har greie på tennis i det hele tatt. Og da mener jeg at du ikke engang kan ha sett særlig mye tennis. Du må huske at det bare er noen ytterst få spillere som vinner nesten alle kamper. Alle de andre går ut av nesten hver eneste turnering som tapere, men kan likevel kalle seg topp 50, topp 100 eller topp 300-spillere. Og tjene bra med penger, og ha et godt og berettiget håp om å breake topp 10 og gjøre det stort i GS-turneringer. Det kan unge Ruud også klare.




 Besserwisser (17. sep 2016 09:19) *  IP
Ja brukte nok litt sterke ord om det tapet. Mitt poeng er egentlig knyttet til medias omtale av talenter. Skal la det ligge nå siden jeg ikke er ute etter å "ta Ruud" på noen måte.


 AR (17. sep 2016 17:13) *  IP
Realt innlegg, Besserwisser!


 Besserwisser (13. jan 2017 22:02) *  IP
Casper Ruud leverer om dagen! Kudos ! Og Snedd hadde rett:-)


 Henrikfan (14. jan 2017 09:08) *  IP
Ironisk kjempesmell på Casper. Tapte 2 mot i i siste kval til Australian Open.


 Snedd (14. jan 2017 23:05) *  IP
Sterk innsats av Ruud på et nivå han ikke før har spilt på. Når han snuser på å kvale til GS, spiller han i praksis på et nivå som er et godt hakk over sin egen ranking, og det på et dekke som bare er hans nest beste. Dette lover godt for 2017 og videre. Blir moro å følge fremover.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72