Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Boogeyman - 26. mai 2016 kl. 14:31 *  IP
Europatouren

Ingen interesse for Europatouren her? ET har ikke engang egen tråd på Golfsiden!
Her spiller de beste europeerne (ikke alltid, dessverre), pluss de beste sør-afrikanerne (ikke alltid, de heller) pluss noen gode fra diverse land. Ingen nordmenn, dessverre.
Men mange svensker, dansker og to-tre finner.

Forrige ukes turnering i Irland var en av de største på ET, men forbigått i stillhet her på debattsiden, til tross for at Rory vant. Denne uken er det den største ET-turneringen på terminlisten (bortsett fra "final-series") på berømte Wentworth i England. Heller ikke her stiller flere av de beste europeerne; det mangler Garcia, McIlroy, Rose (skadet?), Stenson og sør-afrikanerne. Men nok av gode navn, og Luke Donald er med igjen. Kometen Fitzpatrick - som ligger an til å komme på RyderCup-laget - stiller også.

Vises alle fire dager på Viasat Golf, hele formiddagen og ettermiddagen. Kommentator er Fredrik Kracht, som jeg synes var bra i Irish Open, uansett bedre enn Flatland.

Personlig liker jeg bedre å se "våre" europeiske spillere på sitt beste (?) på vårt kontinent, heller enn en av de mange PGA-turneringene.
 Zigurd (27. mai 2016 09:38) *  IP
Europatouren er definitivt verdt å følge med på - mange stopp der som er langt mer interessante enn mye på PGA-touren. I tillegg spilles det jo på en del baner som ligger i områder som er velkjente for norske golfturister, så det er alltid moro å følge med når det spilles på baner en selv har forsøkt seg på.

Omega Masters fra fantastiske Crans-sur-Sierre er ett av årets høydepunkter på tv-golfkalenderen for min del- ikke en bane jeg selv har besøkt, men definitivt høyt på ønskelisten.

Eneste problemet er at live-dekningen kan bli så som så - de to første rundene går jo mens de fleste er på jobb og på lørdag er det ofte annet som konkurrerer om tiden på dagtid.

Men får som regel med meg avslutningen på søndag - perfekt med flott golf fra fantastiske og varierte baner når man sitter i godstolen på en søndags ettermiddag.



 HenrikFan (27. mai 2016 11:23) *  IP
Espen Koftstad har jo fortsatt kortet på ET. Hva er strategien, Han burde jo spille der så fort kortet på CT er sikret for neste år, eller når selvtilliten booster litt :)


 tilskuer (27. mai 2016 13:06) *  IP
Strategien er vel å kvalifisere seg til ET gjennom resultatene fra CT, framfor å dele innsatsen på et fåtall starter på ET og resten på CT.


 Boogeyman (03. jun 2016 20:45) *  IP
21 svensker klarte cuten på Bro Hof! I tillegg 5 dansker.
Norsk herregolf skulle liksom minske avstanden til naboene. Det har vært sagt fra NGF i 20 år. Nå er avstanden større enn noensinne.
Og NGF er tause, som vanlig.



 Trond Kracht (03. jun 2016 21:04) *  IP
Kjære Boogeyman de vet jo ikke bedre. Hvis man ikke hverken forstår eller har evnen blir det ganske mørkt.
Kanskje vi skulle legge ned hele "elite" satsningen og overlate dette til klubbene og håpe på at noen kunne klare å nå toppen den veien. Dårligere enn det er nå er jo ikke mulig å få det. Det kan jo - uansett - bare gå to veier. Enten like dårlig eller bedre. Lykke til igjen !!



 gjesp (03. jun 2016 21:05) *  IP
Hvor mange misset cut da?


 Boogeyman (04. jun 2016 12:48) *  IP
Som jeg har skrevet et annet sted stilte det 36 svensker til start på ET denne uken. Det betyr at det var 15 som misset cuten, tilsvarende 41,67 %. For danskene var det 5 av 7 = 71,43 %. For finnene 1 av 2 = 50 %.
For nordmennene 0 av 0 = 100 %.
Men alt dette visste du jo, ved å telle opp på Live Scoring.

Jeg er enig med Kracht. Jeg tror ikke NGF har noe å tilføre til de ambisiøse og gode unge spillerne våre. Kanskje gjør de det verre for dem? Veien opp går gjennom klubbene, nærmiljøet, egen-innsats, sponsorer og hardt arbeid. Trolig også lengre opphold i Spania i vinterhalvåret.



 Boogeyman (04. jun 2016 14:52) *  IP
Feil ovenfor: det var bare 2 av 7 dansker som fikk MC, altså 28,57 %.


 Henrik (04. jun 2016 15:26) *  IP
Men å fokusere på de 3 nordmenn som spiller CT i Sveits, DET forbigår du i stillhet, boogeyman! Tage og Kofstad klarer cut, henholdvis T25 og T3 i øyeblikket. Meget god innsats det her!


 Boogeyman (04. jun 2016 18:34) *  IP
Det finnes en egen tråd her om CT.
De som synes det er flott at vi har tre norske med der - mot ingen på ET - kan jo uttrykke sin glede i den tråden.



 AR (04. jun 2016 19:35) *  IP
Stønnnn!


 Stønn!!! (04. jun 2016 19:48) *  IP
Hvorfor tas boogeyman sine innlegg inn? Han er jo fullstendig på bærtur...


 Boogeyman (04. jun 2016 21:50) *  IP
Jeg venter på en forklaring på de to siste innleggene.
Det nytter ikke bare å slenge ut noen stønn og beskyldninger, uten å begrunne det.
Jeg er drittlei av slike useriøse kommentarer.

Begrunnelsen er vel som vanlig at "dersom ikke Boogeyman forstår dette, så gir jeg/vi opp".



 Wilson (04. jun 2016 22:03) *  IP
Sukk og stønn, Boogeyman.

Nå tror jeg du skal ta en runde golf og prøve ut ting i praksis.
Du er jo ikke positiv til noe.
NGF er vi vel mange som mener kunne ha et bedre opplegg, men du har jo meninger om alt. Fra trening på range til om de skal drikke vann, brus eller øl etter runden.

Du vet det kamerat; Det enkleste her i verden er å fortelle andre hva de skal gjøre.

Litt verre å fikse det selv.




 To grønne prikker (04. jun 2016 23:28) *  IP
Så fokuserer ikke Boogeyman på "enkelt" prestasjoner! Vanskelig å ta han på det :-)

---------------------------------------------
Fra red: vær vennlig å hold deg til ett nick
AR
---------------------------------------------



 dutte (05. jun 2016 18:14) *  IP
For et eventyr for Bjørn Hellgren. Måtte ut i omspill for å få den tredje og siste kvalplassen til turneringen. Ender opp nmed å dele 4.plass med Stenson. Ca 70000 euro er heller ikke så dårlig. Må bli en aldri så liten nedtur å dra tilbake til Aronson og de andre på Nordic League.


 AR (05. jun 2016 22:21) *  IP
Men det sier også litt om hvor høyt nivået på Nordic League er og at det er mange gode spillere der ute.


 gjesp (05. jun 2016 22:36) *  IP
Får jo spille neste turnering, om han vil.


 Enur (21. aug 2016 22:18) *  IP
Denne uken hadde vi jo med Mathias Lynne Schjølberg på Europatouren i Tsjekkia, dog uten nevneverdig suksess.

Men også neste uke har vi en nordmann til start på ET; nemlig Christian Aronsen, som i kraft av sin ranking på Nordic League / Eccotouren, har fått en plass på danskenes ET-begivenhet "Made in Denmark". Med like mye publikum som de to foregående årene, blir det sikkert en artig opplevelse på Himmerland.

Der er forøvrig også Richard Green på plass igjen, etter sin caddiejobb for Marianne Skarpnord i OL, og vi kan vel snart regne han som halvt norsk han også.



 tas (25. aug 2016 14:12) *  IP
Hyggelig å begynne med fugl i sin ET debut:)


 Mr.Goat (25. aug 2016 17:40) *  IP
Ganske fascinerende med debut på ET i en alder av 40 år. Tror ikke det er mange av dem. Steady start så langt! Skulle han klare cut, så er det i hvert fall den klarte største pengepremien på CT(ET) som han har fått


 dutte (25. aug 2016 17:59) *  IP
Tom Lewis må ha fanget en flokk med trekkfugler. Hele 12 under etter 13. Scott Jamieson har gjort albatross og Robert Karlsson hio.


 Trippelbogey (25. aug 2016 19:13) *  IP
Det passet seg slik at jeg er i DK denne uka, og tok derfor en tur innom arrangementet. Jeg var der fra formiddagen av så jeg fikk ikke med meg så mye av Aronsens runde, men kan melde om at utslaget på hull 10 var klasse, ca. 1 m. fra pinnen så vidt jeg kunne bedømme og det beste utslaget den drøye timen jeg stod ved hull 10. På veien tilbake til parkeringsfeltet passer det greit å ta med seg hull 14, så jeg gikk ned der og ventet, og der vil jeg nesten si han sløste vekk et slag (litt reservasjon med tanke på at vi ikke kunne se hvordan han lå), men han var i hvert fall i greenbunker på utslaget (hullet er 328 m. og litt nedover fra tee til green) og kom seg ikke mer enn så vidt opp på kanten av bunkeren. Chippen derfra var heller ikke imponerende, men han satte nå 2-3-metersputten for par.

To-tre baller foran gikk Richard Green og dermed også vår ferske "OL-kjendis" Marianne Skarpnord, gjenkjennelig i rød Team Norway piquetskjorte. Men hun måtte gå utenfor tauene som vanlig tilskuer og ikke som caddie, så helt likestilling er det ikke i paret ;-) Han gjorde for øvrig en fin birdie på 14 der jeg tilfeldigvis var, og det var vel det beste man kan si om den runden...



 Enur (25. aug 2016 19:21) *  IP
Absolutt en godkjent debutrunde av Aron på Europatouren. Følg opp med noe lignende (eller helst enda bedre) i morgen, så bør det bli helgespill.

Tom Lewis fikk kanskje "skjelven" når han var 12 under etter 13 hull! Men det var jaggu meg litt av et scorekort allikevel....



 M.Goat (25. aug 2016 23:28) *  IP
Vil faktisk kalle det en meget god runde av Aronsen. 1 og 2 slag foran de RyderCup klare engelskmennene Fitzpatrick og Sullivan og bare 1/16 svensker foran seg. Dog det kommer som kjent en dag i morgen! Aronsen har uansett spilt mange gode runder i Danmark før, så det gjør det kanskje litt lettere mentalt. Han ble T11 på Race to Himmerland på EccoTour sist oktober med runder på 68 og 80 (da par 73). Håper det ikke svinger så mye i morgen.


 Øyvind Reinertsen (26. aug 2016 10:31) *  IP
...fortsetter godspillet i dag. 2 fugler og 1 under par etter 5 hull. 21. plass så langt! Stå på Aronsen! Det hadde vært så inni h... fortjent med en god plassering!!!


 Rille (26. aug 2016 10:42) *  IP
Nok en birdie på 6 etter birdie på det vanskelige 5. hullet, oppe på 14. plass nå. Moro! Nå følger et vanskeligere strekke med hull, krysser fingra.


 Fooore (26. aug 2016 13:36) *  IP
Smakte godt med en fugl på hull 17!

Helt sikkert en kjempeopplevelse for Aron, som gir ekstra motivasjon!



 dutte (26. aug 2016 13:53) *  IP
Made cut i sin debut på ET. Hurra for Aronsen.


 Rille (26. aug 2016 13:53) *  IP
Og med par på det siste, hvor dagens snitt er +0.57 over par, er han T24 og kommer til å klare cuten med glans.


 Enur (26. aug 2016 13:59) *  IP
Bra gjennomført runde av Aron, for det ser ikke ut til å være samme birdiefest for de andre spillerne som det var i går.
Og dette bør holde til helgespill ja! Moro!

"Greeny" derimot gikk på en lei smell på de 3 siste hullene etter en fin runde før det. Store sjanser for at cutten røyk der.



 Mr.Goat (26. aug 2016 23:43) *  IP
Spiller sammen med Jeev Mikha Singh i morgen. Veteranflight! Mye erfaringer, men på helt forskjellige nivå. Singh har 4 seire på ET blant annet...


 Enur (27. aug 2016 11:49) *  IP
Lovende start med birdie, bogey, birdie skulle jeg til å skrive. Og så smalt han akkurat til med en eagle også gitt. Herlig!


 Mr.Goat (27. aug 2016 12:44) *  IP
T14 og 1slag fra topp 10. Nydelig!


 Mr.Goat (27. aug 2016 14:06) *  IP
Ikke fullt så nydelig fortsettelse...+5 på de siste fem hullene. Håper det stopper der.


 Skeptisk (27. aug 2016 14:22) *  IP
Er det mulig å sprekke så vanvittig??


 Enur (27. aug 2016 15:50) *  IP
Synd at han ikke klarte å følge opp den veldig gode innledningen, men tufsen Skeptisk kan holde idiotkommentarene sine for seg selv. Han kan umulig ha spilt golf selv.


 Skeptisk (27. aug 2016 20:44) *  IP
Jo Herr Enur. Jeg har spilt golf og på samme måte har jeg ofte sprukket på en runde, enten mot slutten eller når jeg har vært på vei mot å senke hcp. Det er nerver dette.


 Gunnar Bull (27. aug 2016 20:46) *  IP
Oi. Hvem kan dette være tro?


 AR (27. aug 2016 21:35) *  IP
Jeg tipper "Besserwisser" som er kjent her fra før i ulike sammenhenger. Noen klarer aldri å holde seg til ett nick.

Dessverre.



 KGB (28. aug 2016 08:23) *  IP
Aronsen uttalte at han var nervøs; hvordan er det mulig, har ikke han vært turneringsspiller i "hundre" år?
uansett gøy at han får spille en gang med de "nest beste" gutta.....



 Mr.Goat (28. aug 2016 19:48) *  IP
Rant litt på i helgen, men T60 i ET-debuten må uansett være bra! Ca.50 000 NOK hjelper vel litt på også...


 Wilson (28. aug 2016 19:52) *  IP
KGB

Sterkt av Aronsen å innrømme at han var nervøs.

Det betyr at han har selvinnsikt og at han kan jobbe med det.

Så mange som fikk skjelven under helgens KM.
OG Aronsen spilte første turnering på ET.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72