Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 PCS - 16. apr 2016 kl. 09:01 *  IP
Barn 2021

Tøffe tider for mange klubber; Det må endringer til for å få en trygg økonomisk tilværelse for en rekke norske golfklubber, refereres det fra møte på Losby.

Her ble det jobbet for å finne svar på hvordan det kan rekrutteres flere barn til golfsporten.

Golf er veldig veldig tidkrevende, og skal du virkelig ha glede av golf må du godt under hcp 10. Men da er hekta og får ikke nok av der, for noe omtrent like vanedannende som alkohol. (Det fleipes med at ditt hcp, reflekterer hvor mange timer du er på kontoret i uken.) For noen går dette utover både jobb og familie, en god venn av meg mente han ble single hcp'er og single samme sommer (konen fant seg en ny mann uten golfkøller)

Så Losby deltagere og andre avhengige, er dere sikre på at det er riktig og lokke barn inn i golfens mirakel?
 Trond Kracht (16. apr 2016 20:47) *  IP
Økonomi og rekrutering av barn henger jo ikke sammen.
Skal du løse de økonomiske problmene må klubbene satse på de gamle over 60 år med både tid og penger til å holde på med noe av det mest fasinerende som finnes. Etterpå kan du "hente" som en naturlig følge barn og barnebarn.
Tenk om noen forstod dette og turte å si det høyt og tydelig.
(det er som å banne i kirka) Det hadde kanskje vært lettere å få med flere kvinner også hvis vi menn turte/ville noen ganger spille fra samme teested. Fy og fy jeg hører allerede hylekoret.



 Wilson (16. apr 2016 20:59) *  IP
Lettere å få med jenter om vi menn spiller fra samme teested som dem?
Skjønner ikke den.
Kan du forklare?



 barce (16. apr 2016 22:05) *  IP
enig wilson, det var en ny vinkling som krever ytterligere forklaring. for øvrig enig med trond i at det er 40+ og næringslivet som må være målgruppen..


 PCS (17. apr 2016 11:10) *  IP
Økonomi og rekruttering av barn henger jo sammen på lang sikt, og skal du bli skikkelig god "må" du starte tidlig. (I alle fall før 40)

Men mitt poeng var hvorfor det innkalles til samling på Losby for å holde kunstig liv i golfNorge....

Kan ikke bare markedskreftene regjere, også blir det mere blest om de klubbene som overlever?



 PJ (17. apr 2016 11:23) *  IP
Det gjør meg ingen verdens ting om golfinteressen er dalende blant folket. Jeg spiller ikke golf for andres skyld. Jeg tilhører en av dem som gjerne betaler dobbelt så høy årsavgift hvis det betyr halvparten så mye trafikk på banen.


 Trond Kracht (17. apr 2016 15:18) *  IP
Først vil jeg poengtere at man ikke skal men kan/ønske det å spille med damer fra samme teested. Enklere spill , ingen behøver å vente på hverandre, man går til samme sted hele veien, kortere bane,du kan spille med helt andre køller, hva med å slå ut med 5 jern som driver osv osv. Fordelene er mange.
Ikke minst tror jeg den kvinnelige parten ville sette pris på dette. Husk også at nesten på alle baner er dametee mye mindre,har ikke ballvasker eller søplekasse og ingen info om hullet du skal spille. De fleste vil vel nå si : Hva gjør vel dette du skal jo passere herretee allikevel!
Personlig spiller jeg nesten alltid fra "dametee" med min kone og alltid "herretee" med mine døtre.
Poenget mitt er hva man kan gjøre for å få flere kvinner/jenter inn i golfen. De kommer ihvertfall ikke hvis de til enhver tid skal møte gamle grinebitere som oss hvor kvinnen er helt overflødig på golfbanen. Holdnongsendring må til!!!
For de som fremdeles lurer på hva jeg mener kommer følgende situasjon/beskrivelse : Hvor vil du spille fra hvis du skulle spille med din datter og hennes 2 venninder - alder 7-10 år ? Hvis du sier herretee nå bør du slutte å spille golf.



 PCS (17. apr 2016 15:43) *  IP

Ja, men hvorfor invitere golfbanedirektører til workshop på Losby for å forsøke å redde golfklubber som i utgangspunktet ikke har livetsrett?

Hvem er egentlig tjent med det?



 barce (17. apr 2016 18:36) *  IP
trond, det er selvfølgelig slik at man tilpasser seg sine kjære og ikke setter seg selv først, alltid.. men mener du at det bør være kotyme at tre menn bestemmer seg for å spille fra dametee hvis en ukjent kvinne i siste liten hiver seg med i ballen (for å ta en "ekstrem" motsetning)?


 PCS (17. apr 2016 18:41) *  IP
Lag en egen trå om menn som sitter og tisser, her er det workshop for golfbanedirektører som gjelder :-)


 Trond Kracht (18. apr 2016 12:36) *  IP
Kjære barce ! Selvfølgelig ikke. Du sa det selv i din innledning : Tilpasser seg sine kjære og gjerne i flertall!!
Det er sikkert mange menn som burde tisse sittende og mange menn som aldri skulle spille fra noe annet sted enn "dametee".
Golfbanedirektørene må jo ha noe å diskutere og særlig da på Losby Gods og på medlemmenes regning. Lykke til!
Fra spøk til alvor : Skal slike møter ha noe for seg må de vite hva de snakker om. Jeg betviler at golfdirektørene aner hva dette dreier seg om. Hva med å gå ut å skaffe flere medlemmer? Mange , kanskje de fleste golfdirektører går ut av døra i oktober og kommer igjen i april. Denne tiden burde være avsatt til medlemsverving. Tenk også at fristen for utmelding er pr 31/12. Alt etter denne tid må gå igjennom kurs eller finne folk som er helt nybegynnere. Tenk hva du kunne rekke i denne perioden med besøk, telefoner, nye media og ikke minst familie og kjente av din allerede eksisterende kundemasse. Nå begynner det vel å bli ekstra vanskelig !!!



 Boogeyman (18. apr 2016 16:46) *  IP
Det har hendt at jeg er satt opp med 2-3 damer. De spiller fra rød og anser det som en selvfølge at jeg spiller fra gul, hvilket jeg også gjør. Hva er galt i det?


 AR (18. apr 2016 17:38) *  IP
Ikke noe galt i det, B-man. Vi er frie til å gjøre hva vi vil.

Innen rimelighetens grenser.
Disse grensene kan man lage seg selv gjennom erfaring og tilbakemelidnger fra erfarne folk.



 Wilson (18. apr 2016 18:39) *  IP
Kona foretrekker at jeg spiller fra gul tee. Skulle jeg spille fra samme som henne så ville hun føle at hun slår for kort.
Jeg tror løsningen er å lage kortere damebaner slik at de får mestringsfølelse.

Jeg står og tisser og hun sitter.

Beklager PCS.
Måtte bare



 Frank (18. apr 2016 19:13) *  IP
Det er vel ikke noe lavere andel kvinner som spiller golf enn det er aktive kvinner i andre idretter?


 Trond Kracht (18. apr 2016 23:14) *  IP
Hummer og Kanary er ikke lett. Noen liker mora og noen dattera og begge ble gift. Sitt og tiss, spill med 5-9 jern, spill fra "dametee" osv osv. Noe kan selvfølgelig hjelpe til å få flere golfere! Gå ut og skaff flere medlemmer- uansett kjønn - finn nye måter å få nye medlemmer på gjennom de nye media osv osv. Det jeg har nevnt er faktorer som vil gjøre det lettere å opprettholde interessen fra alle nye "golfere".
Frank har sikkert også rett i andelen kvinner generelt men det er vel ingen sovepute ?? La de kloke herrer få bruke våre penger til å finne ut hvordan de skal øke andelen av både det ene og det andre !!! Igjen : Lykke til i vår golfverden !!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72