Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Louis Røren - 27. nov 2015 kl. 16:35 *  IP
Bogstad - baneendringer

For 5 år siden sendte jeg diverse forslag til styret for behandling i forestående årsmøte. Blant disse var a)endring av routingen b) bytte utslag 2 & 4 samt c)nye utslag 40/42 for de med høyest hcp. Jeg ble noe senere oppringt av administrasjonen og bedt om å trekke forslagene da det var null støtte i styret. Forslagene ble ikke trukket, men fikk liten gehør i en slunken generalforsamling.

I klubbens siste nyhetsbrev leser jeg (og ved selvsyn idag) med glede at nye utslag for høyhcp og nybegynnere (41) nå er påbegynt.

Ikke at jeg skal påta meg æren for dette, men det gleder meg
å se at banekomiteen og styret har erkjent fordelene dette vil gi for en stor del av klubbens medlemmer. Det viser også at endringer tar tid å få gjennomført. Og da føler jeg det betimelig å igjen lufte de to andre forslagene om endring av utslagene 2&4 samt routing på banen. Vår fhv formann Einar Skogstad sendte den gang forslaget om endring av routingen ut til mange av sine venner med oppfordring om å engasjere seg.

Ingen av disse gjorde det (selv om jeg vet at mange av dem var/er positive), men en del andre gjorde det. Se tråden på herværende nettsted fra den gang;
http://www.golfsiden.com/debatt/thread.asp?id=10184&count=2

Ville vært interessant å se om det kan være grunnlag for å
fremme forslaget nok en gang.
 AR (27. nov 2015 23:12) *  IP
Jeg synes de to siste forslagene også er gode.

Jeg husker at jeg etter en turnering i Sverige for mange år siden så at de hadde begynt å sette opp 100 og 150 meters pinner i fairwaykanten for å markere avstanden til midten av greenene. Jeg syntes dette var en meget god ide og forsøkte å innføre det på Bogstad.

Det tok 15 år!

Hovedargumentet fra ansvarlig i handicap- og turneringskomiteen var at "å kunne vurdere avstanden var en del av ferdighetene en gli golf"!

Allerede gamle Tom Morris på 18-tallet hadde kontroll på hvor langt han skulle slå slagene ved å måle opp de banene han spilte før turneringer.


Digresjon:
I Norge ble dette også gjort blant noen ganske få elitespillere på 1960-tallet. Kanskje ikke så rart at det var de beste spillerne som begynte med det. De andre fulgte raskt etter.



 i007 (28. nov 2015 21:38) *  IP
a) tidspunktet for en eventuell rerouting av Bogstad er nærmere 45 år enn 15 - sorry guys.
b)bytte av utslag 2/4, greit nok..
c)overraskende at det ble nye utslagssteder - håper det blir en suksess.
Litt inn i fremtiden kan de bli aktuelle for oss alle.

En digresjon: Hvis Riiber&co bygger ett dobbelt hundehus ved pumpehuset vil vi kunne ha et par med border collie hunder boende der i golfsesongen.



 Louis Røren (30. nov 2015 15:49) *  IP
Dersom det er snakk om tid viser det jo bare at det er mulig.
For å korte tiden må det skapes engasjement, noe som synes å være mangelvare hos våre medlemmer generellt sett når det kommer til sak. Men å ha sterke meninger forøvrig om dette og annet hører jeg hele tiden.
Og - skulle man være avholdende fra å fremme egne ideer pga lite entusiasme i utgangspunktet ville ikke mye blitt forandret.
At 007 er overrasket over at det ble nye teesteder på Bogstad er overraskende, selv om det vel ligger et lite positivt ønske i hans håp om suksess. Det anlegges for tiden ikke mange nye baner som ikke tar hensyn til nybegynnere og eldre, i tillegg til alle eksisterende anlegg som gjør det samme som Bogstad. Dette er utelukkende positivt for å øke gleden til rekrutter og andre samt redusere tidsøde for de som ellers bruker unødig mange slag for å komme til green.

Digresjon; hvorfor kun et dobbelt hundehus - hvorfor ikke gjøre deler av klubbhuset om til kennel? Det er god plass i herregarderoben.



 barce (30. nov 2015 20:20) *  IP
grønne tee'er er greit.. rerouting av 2/4 kan jeg forstå hvorfor skal være noe poeng.. hullene er jo bedre slik de fremstår nå, selv om det er litt kronglete.. (som det alltid har vært)..


 PCS (01. des 2015 20:01) *  IP
Bogstad er et smykke, fantastisk bane på alle måter :-)

Men skal noe endres må det bli hull 7.

Mitt forslag er å trekke diket lengre inn, samtidig som landingsplassen på greensiden utvides.

I dag er dette et parhull, hvor risiko er større en gevinsten.



 PCS (01. des 2015 20:08) *  IP
Også kunne det blitt enklere å nå 9 på 2 om de fjernet litt av kulen.


 PCS (01. des 2015 20:19) *  IP

De 3 andre par5hullene fungerer helt supert, spesielt etter at de fjernet bjørketreet på 15.



 i007 (01. des 2015 21:36) *  IP
Ikke hunder men 'Klikk for alle' kunne hatt et par benker i herregarderoben.



 PCS (02. des 2015 08:16) *  IP
Velg utslagssted hvor du ved 2 perfekte golfslag i.h.t. din spillestyrke kan nå green på 2 slag. En golfrundene blir mye mer underholdende med en eagle putt i ny og ne.


 TV fan (02. des 2015 08:33) *  IP
PCS: hva mener du med diket og green på 7? Tenker du skråningen til venstre skal skjære mere inn foran greenen og samtidig gjøre greenen bredere ved å ta bort bunker foran høyre? Mere detaljer er du snill..


 Louis Røren (02. des 2015 12:41) *  IP
Er ganske uening med PCS re hull 7. Dette er et erketypisk risk/reward hull der de som har evnene og tør å teste dem
kan nå inn fra utslaget og sikre birdien med god mulighet for
en eagle. Feiler dumed utslaget så blir det en pris å betale.
Forstår ikke riktig hvilken hensikt det har å trekke 'diket' lenger inn i banen. Diket går i dag langt nok inn som det er til å forhindre at ballen kan 'rulles' inn fra utslaget.
Mange anser dette for banens enkleste, men såvidt jeg vet viser turneringsstatistikken at det er det ikke.



 PCS (02. des 2015 15:03) *  IP
Ja helt riktig tenkt @TVfan :-) også kanskje ikke så odulert.

Da blir risikoen større for å havne i hinderet, men kommer du først over fortjener du belønning i form av eagleputt (sån som på hull 14.)

I dag er det nesten umulig å få ballen til og bli liggende på green, jeg klarer det i alle fall ikke.... Har dessuten sluttet og forsøke, nå blir det 5'er jern og SW også 2 putter for par.



 i007 (02. des 2015 17:30) *  IP
Mente seff 'Klinikk for alle' - massasjetilbud høres veldig riktig ut.

PCS skriver rør om hull 7.



 DA (02. des 2015 23:00) *  IP
Tja, jeg er enig i at man kanskje burde gjøre green på hull 7 mer mottakelig, dvs ikke så ondulert med helling fra spilleretning, med tanke på de som vil prøve seg fra tee. Men samtidig er det jo et veldig kort par 4, og når de fleste har wedge inn, så må greenen være litt utfordrende. Men ikke slik at man plasserer pinnen MIDT oppe på onduleringen, som de pleier å gjøre på noen av turneringene, det blir bare dumt.
Diket til venstre er mer enn nok i spill uansett, så det behøver man ikke gjøre noe med, det er ikke mye skru man skal ha i ballen før man er uti der.

@007-Try, konstruktiv tilbakemelding.... Kanskje du har behov for mer intim-massasje.



 PCS (05. des 2015 11:06) *  IP
Tull og tull @i007...

Det handler vel mer om smak og behag.

Spiller du Bogstad fra 58, er det 7 drive/wedge hull, og da skader det ikke å endre 7'er til et underholdende hull etter min mening.

Men jeg har selvfølgelig respekt for at noen foretrekker å legge seg opp :-)



 barce (05. des 2015 15:09) *  IP
har aldri sett noen gå for greenen på det hullet, annet enn på betydningløse kveldsrunder..


 Dr.Green (06. des 2015 19:58) *  IP
Da må du følge med på rundene som betyr noe. Jarand på finalerunden i Junior-NM i år for eksempel. Han lå litt bak og trengte å gå lavt. Da la han utslaget pin-high på fringen.


 barce (07. des 2015 18:29) *  IP
ok, da.. så dere sier altså at den eneste grunnen til at man går for greenen er om man må score lavt og har intet å tape.. så la meg spørre.. gikk lederen for greenen? er ikke hullet således perfekt mht balanse risk/reward?


 DA (07. des 2015 23:35) *  IP
Spot on barce.


 AR (08. des 2015 06:38) *  IP
Ingen med golfvettet i behold går for greenen på nr 7 med et scorekort i lomma. Det hullet har meget dårlig design, og greenen er meget dårlig designet.


 barce (08. des 2015 17:37) *  IP
Klarer du å forklare hva som er så dårlig designet med hullet, AR?


 AR (08. des 2015 18:04) *  IP
Hullet er meget kort. Det er i og for seg greit. Men landingsområdet for dem som ønsker å slå inn på greenen fra tee-stedet er et alt for lite område. Fullstendig ute av proporsjoner. Greenen er elendig designet med en tverrstilt åsrygg som ser ut som mønet på et hus. Har aldri sett maken. Hvis du misser til venstre, er du helt død. Heldigvis er det noen som har vært kloke nok til å merke med rødt nedover i skråningen slik at du kan slippe unna med ett straffeslag og en "snill dropp". Men hvis du er så uheldig å lande lenger til venstre og ned på 8. hull og skal forsøke å komme deg opp på greenen igjen, er du fullstendig sjanseløs hvis du ikke heter Phil Mickelson (OK - litt overdrevet, men ikke mye). Hullet er ikke bra og blir helt sikkert bygd om med tiden. Dette sa jeg under byggingen sammen med en rekke andre i klubben.

OK?



 Skogen (08. des 2015 19:21) *  IP
Jeg er helt uenig med min gode venn AR. Steve Forrest designet dette som et dramatisk kort par 4 hull med en lang tee som kunne gjøre hullet til "driveable par 4". Ved å sette klassene langt frem en av 4 konkurranse dagene. Det er ment slik at spilleren skal være klar over risikoen ved å forsøke å drive greenen. "Glory or total disaster". Røde staker er greit for daglig spill slik at ikke klubbspillere skal fristes til å risikere helsen ved å gå ned i ravinen. I konkurranse spill på topp nivå for amatører eller proer er det meningsløst å sette opp "sidevanns hinder", da skal det ikke være staker. Det kan ikke være slik at longhitters bare kan peise på og droppe i greenkanten, chips og en put for par.
Greenen er konstruert slik at den kan ta imot høye slag inn i forkant, korte wedger med spinn stopper uansett. En større green på et slikt kort par 4 blir helt feil. Tror ingen i styret eller bane komiteen vurderer å bygge om dette hullet.




 AR (08. des 2015 20:10) *  IP
"Glory or total disaster"? - Det er langt utenfor det jeg liker med golf. Det er faktisk det jeg misliker mest med golf-design.

Vi to kan leve godt med uenigheten her.

Greenen bør flyttes!



 PCS (08. des 2015 20:55) *  IP
Forutsetter vi at banen er designet for medlemmene med deres golfferdigheter, og ikke Rory. Er dette hullet med størst forbedringspotensiale på Bogstad.

Har til gode å se noen gå for green i klubbmesterskapet, og da er det et kjedelig jern- og wedge-hull.

Flytt greenen til høyre, der er det masse plass, og lag noen hindringer underveis så det ikke blir for enkelt.



 i007 (08. des 2015 21:56) *  IP
Rent designmessig var gamle hull 7 å foretrekke.


 Skogen (09. des 2015 11:48) *  IP
PCS En topp golfbane arkitekt designer ingen baner for den vanlige klubbspiller. Alle hull er designet fra bakerst på bakerste teested(back of the backs.) etter dette er det opp til den enkelte klubb å bestemme hvor mange andre teesteder de ønsker seg.(PÅ Bogstad glemte vi nybegynnere og de litt eldre damene, dette forbedres nå med flere teesteder som gjør hullene lettere for disse gruppene)
OGK har svært få spillere som burde forsøke å gå for greenen. Å påstå at andre slaget på dette hullet er et kjedelig wedge slag er jeg helt uenig i. Uansett HDC vil alle spillere se faren ved å gå for langt, ha for mye spinn for hullplaseringer i forkant, ha for lite spinn for hullplaseringer på bakere del.Statestikken taler for seg, hull 7 på Bogstad er ikke det hullet med flest birdies i de store turneringen, ei heller det hullet med flest poeng i klubb turneringer.Å flytte greenen til høyre ville virkelig gjøre hullet kjedelig uansett hvor mange bunkere man plaserer rundt om kring!



 Louis Røren (09. des 2015 19:56) *  IP
Gikk inn for å svare på ARs utsagn om dårlig design, men ser at Skogen
Har svart for meg. Tiltredes.
Hva gjelder Skogens bemerkning om at klubben ' glemte' nybegynnere og eldre damer, velger jeg å tro at Steve Forrest foreslo dette men klubben avslo ( elite tankegangen?). Av alle hans baner ellers i Skandinavia ble dette lagt inn i og gjennomført i original konseptet. Men positivt at man har innsett det fordelaktige å gjøre denne endringen.



 PCS (10. des 2015 10:27) *  IP
Oslo golfklubb er og blir et smykke, jeg blir i godt humør bare jeg parkerer utenfor klubbhuset (om det er en ledig plass)

Hull 7 burde bygges om til en kunstig "øy", med en green som er designet for å ta i mot baller..

Men mitt ønske (nå som nissen kommer snart), er færre medlemmer.

1.600 på 18 hull er i meste laget.



 Wilson (10. des 2015 10:39) *  IP
Kanskje nissen hører på deg.
OGK sender jo påminnelser til medlemmene om utmeldingsfristen pr 31.12

Og enig, Oslo GK er et smykke. Beste bane i Norge.

PS Jeg liker hull 7.



 AR (10. des 2015 15:33) *  IP
Kongsvingers bane er best i Norge. :-)

Se:

http://golfsiden.no/KongsvingersutmerkelsePortugal221115.html



 Geiri (10. des 2015 16:19) *  IP
Enig i at Kongsvinger har et av Norges beste design, men det er et stort minus at banen ligger i et område med ganske tøft klima, som sjelden eller aldri gir helt topp greener eller fairways.
Vi har spilt der ganske mye, men gitt opp mer og mer med årene ettersom putting blir tilfeldig og et sjansespill. Supert område ellers da.. Og trivelig miljø..

Skal man ha mange bra baner å spille på og kunne bo et sted med flere baner med god kvalitet rundt seg er vel Sverige eneste alternativ. Og er man pensjonist kan man jo få i pose og sekk.. Billig boforhold, rimelig greenfee og super kvalitet. Og svenskene er jo veldig hyggelige mennesker da....



 Tja (10. des 2015 17:27) *  IP
Veldig mye dårlig med Kongsvinger, hvis man går den nærmere etter i sømmene. Men den ligger naturfint til...


 Skogen (10. des 2015 18:49) *  IP
Jeg elsket Kongsvinger, men kvaliteten på tees,fairways og greener er ikke i nærheten av den kvaliteten vi finner på Bogstad. Reis å spill Kongsvinger, da bedrer økonomien i klubben seg og klubber kan bruke mere penger på å forbedre vedlikehold og gresskvalitet!


 PCS (10. des 2015 20:32) *  IP

Hvordan kan en tråd om hvordan Bogstad kan videreutvikles, ende opp med å diskutere Kongsvinger & Blokksberg...



 i007 (10. des 2015 21:37) *  IP
Kan noen her den dramatiske historien, fra krigens dager, til hull 8 på Bogstad?


 knut (10. des 2015 22:04) *  IP
Ingenting er umulig på golfsiden PCS.
Det trodde jeg du visste :-)



 Tom Dahl (11. des 2015 02:18) *  IP
PCS
Når man debatterer rundt videreutvikling av baner - i dette tilfelle Bogstad , er det vel naturlig at man trekker sammenligninger til andre baner.
Er selv medlem både på Bogstad,MIkla og Larvik ,men mener Holstsmark er undervurdert og best i landet med Kongsvinger tett bak.
Ellers er jo hull 12 ,13 og 14 i tilegg til 7 , alle temmelig korte på idylliske Bogstad . Alikevel funker de bra ,fordi innspillene er krevene - med vann og farer på alle bauer og kanter.
Uten disse utfordringene hadde banen fort blitt ordinær.



 barce (11. des 2015 07:17) *  IP
holtsmark kan jeg til en viss grad skjønne.. de har de siste årene hatt en "akseptabel" kvalitet.. men kongsvinger.. seriøst?? kvaliteten er så dårlig på greenene at den rett og slett knapt kan kalles en golfbane.. et hån mot mikla og bogstad (og andre) som bruker titalls millioner på vedlikehold, og alle spillere som trener putting.. kongsvinger er som en flørtete budeie, som tar seg best ut med klærene på, dessverre..


 PCS (11. des 2015 09:00) *  IP
Eksempler er selvfølgelig illustrerende @TD, men da må det konkretiseres mer en "jeg elsker Kongsvinger".
Til sammenligning foreslår jeg at hull 7 på Bogstad blir som innspilllet til green på Azalea (13) , selv om dette er et par 5 hull viser det hvordan greenen er bygget for å ta i mot baller om du kommer over bekken på 2 slaget.



 Frank (11. des 2015 11:26) *  IP
En stor green som heller mot spilleretningen og i tilleg ligger mer til høyre vil gi et gørr kjedelig hull. Men, enig med AR at onduleringen er noe ekstrem.


 Tom Dahl (11. des 2015 11:47) *  IP
PCS.
Har spilt nærmere 500 baner rundt omkring på kloden inkludert noen av de presumtivt beste . Så et visst referansegrunnlag har jeg. Men erkjenner klart at min generelle spillopplevelse henger sammen med at jeg så vidt er singel hcp. Følgelig sliter jeg da gjennomgående nesten over alt med å oppnå scorer ned mot åtti - til tross for sinnsyk bruk av proer og tusenvis av timer egentrening.
Der ligger man gått an til gode åtti i seniorturnering på Kongsvinger med tre hull igjen - så sprekker man som en sauefitte og runden ødelagt igjen for ørtende gang.
Aliikkavæl så tenker jeg - du store for en norsk golfbane man har spilt!

Flere merkelige hull her også som eksempelvis attende med den blinde innspillet om mot "Golanhøyden" ,og som det korrekt blir sagt - greenene er dårlige, men så dårlige som barce sier- at dette knapt kan kalles golfbane ! Da er man godt vant gitt.

Eksempelvis så spilte jeg nye Brisas for noen uker siden, og greenene der var så raske at gjennomsnittshasigheten på Bogstad ble antrent som motorvei mot sti i forhold. Uten at jeg dømmer Bogstad nord og ned av den grunn.

For øvrig gikk greenene på Kongsvinger fra å være humpetitten tei i våres til å bli akseptable light i august.Og barce - det blir noe enkelt å håne Kongsvinger opp. mot Bogstad og Mikla som bruker titalls millioner på vedlikehold.For det er vel et poeng at Kongsvinger er raka fant, men alikevel klarer de å stå frem så generellt bra.

Min rangering av K. som nr to bane i landet - skal erkjennes - preges nok til en viss grad av resultat i forhold til midler.

Hull nr 3 par fem på Kongsvinger er så rått at jeg gikk frem og tilbake og spilte det tre ganger på rappen i august. Det hadde jeg aldri gjort på " par tre" hullet nr sju på Bogstad.



 Dilter (11. des 2015 13:12) *  IP
Vil gjerne gi min tilslutning til det Tom Dahl har skrevet ovenfor, selv om jeg langt fra er noen singelhandicapper. Det er to baner i Norge som jeg "må" spille hvert år, og det er Bogstad og Kongsvinger.


 barce (12. des 2015 10:30) *  IP
jeg spilte kongsvinger i sommer (ikke våres), og da var greenene rett og slett ubrukelige.. mulig de ble bedre i august/september.. generelt bra mener jeg er feil ordbruk! generelt akseptabelt er mer beskrivende, hvis du velger å omtanke for tilgjengelig midler de har til disp..

nå vet jeg ikke hvor mange runder nye brisas produserer hver dag i snitt, men med den ekstreme pågangen bogstad har, er de nødt til å ha litt slack på klippehøyden på greenene for å i det hele tatt holde dem i live gjennom sesongen..

men det skal sies at kongsvinger MÅ spilles hvert år (uansett greener), og at en rekke hull er et fryd for øyet, særlig fra tee.. majestetisk og storslått er den, og lett å forelske seg i.. men som alltid, når forelskelsen går litt over, så ser man også svakheter..



 Wilson (12. des 2015 10:57) *  IP
barce
Jeg spilte der i sommer, var nok midten av juli.
De var greenene langt fra topp, men de var ikke ubrukelige. De hadde da vært verre i juni og forklaringen jeg fikk var at da de arrangerte (Norges Cup tror jeg det var) i tidlig mai ble de pålagt å klippe greenene veldig hardt ned på tros av at de advarte mot at dett kunne være uheldig.
Så kom det frostnetter og da fikk greenene veldig mange skader.
Jeg tror ikke vi skal bedømme en bane på bakgrunn av et uår.
Kongsvinger vil aldri klare å oppnå Bogstad-kvalitet på greenene. De vil heller ikke klare Mikla kvalitet på greenene, mens de ligger milevis foran feks Mikla og Holtsmark på fairway-kvalitet.

Totalopplevelsen på Kongsvinger er fantastisk.



 PCS (12. des 2015 11:14) *  IP
Så er det noe Bogstad kan lære av Kongsvinger?

Eller skal dere start en ny tråd om Kongsvinger, Kløfta og denslags.



 Tom Dahl (12. des 2015 12:40) *  IP
Det at tråden strekkes litt her ,er vel at banekvalitet/greener er et tema som interesserer de ivrigste av oss så det holder.
Spilte lille, idylliske Kjekstad seks ganger i de to siste ukene før de til slutt måtte stenge 11 nov. Der hadde de til det siste nesten utrolig bra greener.

Tror ikke denne klubben har millionbudsjetter ,men det fortelles at de har et banemannskap ( delvis polsk tror jeg) som jobber twentyfourseven - derav kvaliteten - blir man fortalt av et medlem.

Dessuten stiller det 250 medlemmer til dugnad any given day på KJekstad ,noe som tilsier en herlig lokal lojalitet som hele klubben syder av.
Det finnes jo knapt løse småkvister femten meter inn fra fairways på Kjek. ,og her snakker vi jungeltjukk skau over alt.
Har ikke akkurat sort belte i greenkunnskap,men sitter igjen med et inntrykk av at de beste greenkeeperene får det til overalt - med mindre utgangspunktet er håpløst., og på Kongsvinger virker det som om noe er galt med selve konsistensen på greenene, fordi de ruller dårlig selv maksimalt nedklippet.
Må man ha krypvein( skrives sikkert ikke sånn) ,for i det hele tatt kunne oppnå det beste?
Noen med inngående kjennskap som kan bidra her?
Spilte forøvrig Solum torsdag 10. - 10 grader varmt med nydelige tørre fairways. Greener hadde hundre på stimpen,men sånt fårn tåla når de har juletre i klubbhuset.





 barce (12. des 2015 17:18) *  IP
jeg tror jeg spilte der i sommermåneden juni.. enig i at man ikke skal dømme en bane med pga ett uår, men når golf world rangerer kongsvinger som bedre enn halmstad norra og vasatorp, så er noe helt på jordet.. kvalitet har faktisk noe å si!

ang banedesignet på bogstad, så syns jeg det var synd man ikke designet en helt ny bane når man først gjennomførte den omfattende oppgraderingen.. dessverre var det ikke stemning for å gjennomføre dette pga inkompetente og overengasjerte medlemmer på +60..



 i007 (12. des 2015 18:09) *  IP
Tullete av barce - de(Skogen) som bygde om banen gjorde en kjempejobb!!



 DA (12. des 2015 22:19) *  IP



-----------

Outing som du driver med tillates ikke.

RED

----------



 AR (13. des 2015 00:18) *  IP
Mye forumtrolleri på lørdagskvelden ser jeg.


 i007 (13. des 2015 10:19) *  IP
Ren egoisme gjør at jeg ønsker meg dobbelt så stor green på hull 5.


 barce (13. des 2015 10:32) *  IP
ble jeg outet av leif igjen?

007; stemmer det ikke at skogen hadde et designforslag fra forrester på helt ny bane som de ikke turde å trekke frem i dagslyset da prioritet 1 var oppgradering?



 PCS (13. des 2015 11:34) *  IP
Også er jeg imot nytt klubbhus.

Selv om det er upraktisk og trenger vedlikehold, har det sjarm og skjel :-)



 Wilson (13. des 2015 11:55) *  IP
Skjel?

Er det skakt? :-)



 PCS (13. des 2015 12:19) *  IP

Ja jeg så det kom inn en K for mye W, men da hadde jeg allerede trykket på knappen :-)



 Tom Dahl (13. des 2015 12:24) *  IP
Helt utrolig at en presumtivt oppegående debattant som barce kan være så kategorisk nedlatende ovenfor dem som hadde ansvar for redisigningen av Bogstad. Finnes jo knapt et medlem som ikke er fornøyd med jobb gjort.

Det var jo aldri intensjonen å bygge om, men snarere forbedre alt som heter spilleflater drastisk. Noe som har ført til at banen nå glatt står i mot alt troperegnet vi opplever for tiden. De fleste av millionene brukt ligger jo under bakken!

Ombygging har grovt sagt bestått av nye greener på hull sju, tolv og fjorten.

Skulle man redigsignet totalt, så hadde dette kostet så inne i granskauen mye og krevd at halve halvøya mot vannet måtte masseforflyttes. Dream on Barce!

Skogen som driver av prosjektet, har knapt fyllt seksti og skal da altså i følge teoretisk flinke Barce - være symbolet på å stå frem som inkompetent og overengesjert. Det finnes knapt personer i Golfnorge hvis entusiasme skal hedres mer enn Skogens. Dessuten får han også gjort ting- og det fort i tilegg.

Mener barcen altså, at sekstiåringene bak prosjektet eksempelvis hadde vist større kompetanse - hvis man hadde funnet tohundre mill og bygget om for den summen? Jeg tror faktisk vi seniorer kan forstå den tanken, men man fikk ikke tak i Donald Trump og gryna hans, og da ble det som det ble.

Men hvem er du forresten barce? Debattantene og onkelene for den saks skyld, må da få greie på hvem som er så skarpskodd som du er på finansiering og golfbaneutbygging. Eller kanskje på nedbygging noen steder etterhvert i tilegg.

Det var vel ikke slik du hadde sett debattinnlegget ditt utvikle seg Lois.
Beklager overengesjeringen.



 barce (13. des 2015 13:05) *  IP
aiai, her tror jeg du har lest litt mer mellom linjene enn hva jeg prøver å formidle og argumentere for, Tom.

jeg er absolutt for lite og riktig informert rundt prosessen for 10 år siden. min kommentar var egentlig et åpent spørsmål, da jeg kan ha hørt at de hadde skisser på ny layout som prismessig ikke var langt unna oppgraderingen. altså at man valgte å fronte saken som et kompromiss for å sikre gjennomslag ved avstemningen. jeg satt i salen den kvelden, og hvordan skoger gjennomførte den seansen står det dyp respekt av! og jeg er sjeleglad for at banen ble oppgradert og veldig fornøyd med det endelige produktet!

men jeg husker godt motstandsbevegelsen som var i mot oppgradering. endelig godt at de "unge" stilte mannesterke opp og fikk flertall for oppgradering - og at skoger og co kjørte på så lenge at de gamle måtte hjem og sove før avstemningen fant sted! brilliant!!



 Louis Røren (13. des 2015 13:35) *  IP
Du skriver så bra og engasjert Tom at dine digresjoner er tilgitt. Har større problemer med enkelte andres. Barce har jeg kun overbærenhet til overs for. Våger påstanden at han har null engasjement i noe annnet enn negativitet ( Barce, du må gjerne angi dine referanser til aktive bidrag både skriftlige og praktiske som tilbakeviser min påstand - gjerne medfulgt din identitet.. 007 kunne med fordel brukt sine infantile forsøk på vidd til konstruktive debattinnlegg isteden.
Skogen fortjener all verdens honnør for å ha fått igjennom ombyggingen av Bogstad tross mektige motkrefter. Alt annet enn ros for den jobben han gjorde blir tøv. At ikke alle er enige om resultatet er som det skal være.

Selv er jeg stort sett positiv, bortsett fra de endringene jeg tok til orde for i mitt Innledingsinnlegg. Ser ikke at noen annen enn AR har kommentert dette, så får vel bare konkludere med at rerouting ikke engasjerer.



 barce (13. des 2015 13:41) *  IP
louis, vi kan gjerne ta en runde neste sommer. skjønner ikke hvordan dere kan angripe mine innlegg her til å være negative og uten positivt engasjement?


 i007 (13. des 2015 16:20) *  IP
Ok.
LR ønsker å reroute for noen medlemmer. De som går ofte 9 hull.
Påstand:
Slik det er nå er best for gjestene våre.



 barce (13. des 2015 19:47) *  IP
rerouting kan jeg ikke forstå da en av styrkene til banen designmessig er det gode åpningshullet..


 Louis Røren (13. des 2015 20:20) *  IP
007 - vennligst ikke tillegg meg meninger jeg ikke har. Jeg ønsker å reroute for at banen skal ha en bedre kvalitetsbalanse mellom de to 9hulls sløyfene. Som den er lagt ut i dag anser langt de fleste at siste9 er vesentlig bedre/ mer utfordrende.At de fleste som vil gå kun 9 ( og det er mange og av forskjelige årsaker) foretrekker dagens siste er et klart uttrykk for dette.

Barce - kanskje har jeg allerede spilt med deg? Avventer ditt medlemsnr og/eller identitet så skal jeg ordne starttid jeg.



 i007 (13. des 2015 20:55) *  IP
Beklager, trodde jeg husket fra forrige runde her at det var et av argumentene.

En runde på Bogstad pleier å gi to forventningskick, ett på første tee(som på andre baner) og ett på vei opp fra 11. green mot tee 12.
Dette er varemerket for en Bogstadrunde!

Vi skjønner at mange har mottoet "må spille Bogstad hvert år".
Denne evige gjestelojaliteten tror jeg de får av godfølelsen i bilen på vei hjem etter å nettopp å gått back9 på Bogstad.

Digresjon: noe av det infame fra min siden her har sammenheng med deler av retorikken til trådstarterne her.



 barce (13. des 2015 21:01) *  IP
nei, tror ikke vi har spilt sammen, louis, dessverre.

jeg har blitt outet her flere ganger av golfsidens høyt elskede troll, så min identitet er ingen hemlighet. men jeg skal sørge for at du får det straks snøen smelter og fuglene kvitrer.

men mener du altså at banens totalinntrykk og kvalitet skal være underordnet enkelte medlemmers tidsnød eller utholdenhet?



 Louis Røren (14. des 2015 15:55) *  IP
007 - jeg langt fra sikker på at så mange deler din oppfatning om hva som gir kicks ved å spille på Bogstad.
Går vel heller ikke uten videre med på at golfere (selv ikke vi over 60)baserer seg på spillopplevelsen av kun halve runden.
En rerouting som foreslått vil i alle fall fordele højdarne med bedret totalopplevelse av hele banen. Vinn, vinn spør du meg.

Barce, formoder du er blitt outet av gode(?) grunner. Og siden du tror deg så velkjent, hvorfor ikke skrive under fullt navn?
Forøvrig må jeg ha uttrykt meg dårlig siden jeg tillegges meninger jeg aldri har ment gi uttrykk for.
Jeg gjentar derfor; min eneste begrunnelse for forslaget om rerouting er basert på å gi Bogstad en bedre balanse i spillopplevelsen mellom de to 9hulls sløyfene. De banene jeg har spilt som har gitt meg de beste opplevelsene har vært slik innrettet. Og jeg har spilt flere baner enn Tom.



 barce (14. des 2015 18:25) *  IP
Uenig i at rerouting vil gi en bedre totalopplevelse av banen, Louis.

Outet av gode grunner? Hva mener du med det? På tide å å klatre ned fra din høye hest kanskje. Sannheten er at golfsiden over flere år er plaget av en relativt spesiell multinicker som er satan selv hva kommer til pessimisme og negativitet. Jeg blir bare en smågutt til sammenlikning.

Hvis du har planer om å spille sammen i sommer, så tenker jeg at det hadde vært en idé med en litt mer ydmyk tilnærming. Årsaken til at jeg ikke skriver under fullt navn er at google-søk på navn kan gi en skjev fremstilling ute av kontekst ifm jobbsøk etc. Det er generelt svært uheldig å debattere på internett under fullt navn, selv om man mener å være moderat og forsiktig i sine uttalelser. Det er derfor uttømmende internett-debattering i all hovedsak er en syssel for de arbeidsløse og rotløse i samfunnet, som dessverre ofte tipper over i ekstremisme for å bli hørt.

Hva mener du forresten med "..slik innrettet"? Mener du at de har de beste eller mest dramatiske hullene først? Og for å oppklare, siden jeg ikke husker i detalje tråden fra år tilbake; mener du med rerouting å bytte på front og back?



 Wilson (14. des 2015 19:58) *  IP
Jeg er enig med barce både ang rerouting og dette med outingen.
barce er en av de seriøse debattantene her inne som har egne meninger.
Litt ufint utspill fra Louis Røren. Du får prøve å holde haken litt lavere LR, ikke bra når den blir høyeste legemsdel på en mann



 barce (14. des 2015 20:16) *  IP
takk, wilson <3

glemte å ta med hva som er den eneste årsaken til at vedkommende outer de mest aktive debattantene her. å ødelegge og ruinere virksomheten til asbjørn ramnefjell! og til dels lykkes han, dessverre.. du får bestemme deg for hvilken hest du vil ligge med, louis..



 Louis Røren (14. des 2015 20:29) *  IP
Beklager om du føler deg støtt Barce. Var ikke meningen.
Hva jeg mener med *slik innrettet* er at begge9hulls sløyfer har en god balanse i forhold til hverandre hva gjelder spillbarhet og opplevelse.
I min innledningstråd anga jeg linken til forrige gang 'saken' ble debattert. Men forstår at få tar seg bryet med å gjøre dette. Vil derfor herved kort gjengi hva forslaget gikk ut på. Siden alle synes å enes om at siste9 på Bogstad er vesentlig bedre(?) enn front, antas dette å ha sammenheng med nærheten til vannet på hull 11 tom 17. For å utjevne 'vanneffekten' foreslo jeg å gå fra dagens femte green til dagens 15. utslag og fortsette derfra. Den andre sløyfen blir da å gå fra dagens 14. green til dagens 6. utslag og fortsette derfra. Så blir det en smakssak om hvilken av de to sløyfene skal være front/back. Selv anser jeg at dagens 9. ville være et flottere/bedre avslutningshull en dagens.
Håper dette gir et bedre grunnlag for å fortsette debatten på saklig grunnlag.



 i007 (14. des 2015 20:32) *  IP
Hver gang jeg leser retorikken; 15-år-etter-meg-vil-dere-forstå, tenker jeg på låta til Pink Floyd; "us and them".

Spill Bogstad - få dobbel forventningskick!

Tom har ikke spilt så mange baner.



 barce (14. des 2015 21:24) *  IP
ok, flott louis. bra å være saklige!

en umiddelbar innvending vil være nye back som da vil få 4 relativt korte par 4 hull på rappen. alle (med mulig unntak for dagens hull 6) vil være kontrollerte utslag med jern/hybrid.. disse 4 hullene vil i tillegg ha korte par 3 hull før og etter.. så i sum seks hull på rad som i dag er på håret akseptabelt med hull 11-12-13 og 14.. en befrielse å stå på hull 15 og kunne dra til litt igjen.. hull 18, ett av de svakeste, er nesten best som avslutningshull, da man kan leve seg litt blind i vaffeleimen opp mot klubbhuset, og som en levlig skuffelse etter de foregående flotte hullene.. som et hull midt i løypa tror jeg den vil gi den generelle opplevelsen større skade.. dog er jeg enig i at hull 9 ville vært en frekkere avslutning på runden, særlig i turneringssammenheng..

av positive ord til forslaget (foruten avslutningshullet), slipper vi som i dag to påfølgende par 5 hull, og, som du sier selv, en mer balansert bane kvalitativt og inntrykksmessig.. hvis layouten i dag og de siste 70 årene hadde vært som du forslår, hadde sikkert ingen reagert på det og et eventuelt forslag til dagens routing hadde vel likledes blitt nedstemt..



 Sunniva (14. des 2015 23:46) *  IP
Louis

Det er 18 hull på en golfbane. I hvilken rekkefølge de spilles er da rivende likegyldig.

Samtidig, hvorfor kan du ikke la entusiastene oppleve 7 sammenhengende hull i herligheten enn å bruke masse penger og unødvendig energi på å endre rekkefølgen av noe som fungerer utmerket?

Utbedringene bør heller gjøres på første 9 for å gjøre banen komplett og her er det mye som gjenstår.



 McLeif (15. des 2015 10:45) *  IP
hull 1 på Bogstad er et nydelig åpningshull ned bakken. Deretter blir man litt lei av og gå opp og ned bakker på de neste 5 hullene.
Hull 2 til 6 er Bogstads hovedproblem synes jeg.
Hull 7 er et strategisk annerledeshull som er helt ok. Hull 8 helt ok.
Hull 9 burde platåfairwayen hatt rette kanter istedet for "buklene" som gjør at et slag midt i fairway kan risikere og ligge bak en kul. ellers et fint hull (bra at par4-tøyset er forsvunnet).
Hull 10 og 11 er fine hull.
Hull 12 til 17 er Bogstads beste og alltid en glede å spille.
hull 18 er litt kjedelig med et (for mange) litt blindt innspill.
Ikke enig i at rekkefølge er likegyldig.
Jeg synes at gåingen opp og ned en bakke på 5 hull etter hverandre fra hull 2 til 6 reduserer totalopplevelsen av Bogstad.
Rørens rerouting ville redusert bakkehullene fra 5 på rad til 4 på rad, samt at man kunne fått hull 9 som siste hull, og gjort seg ferdig med dagens hull 18 (som er litt kjedelig) midtveis i runden. støttes!



 Louis Røren (15. des 2015 11:01) *  IP
Barce - vi er enige om at endring krever større innsats enn å beholde det bestående.. Og dette synes å fraholde mange fra å forsøke. Men status quo har aldri bragt verden videre i noe som helst. Uansett er det vel positivt med meningsutveksling, hvilket noen ganger kan føre til endring i holdning om ikke alltid til handling. Time will show.

Sunniva - rivende (revnende?) likegyldig?? Beklager, men
har ikke bedre svar på slik argumentasjon enn; oj da!
At mine forslag ville medføre bruk av masse penger og energi er jeg absolutt uenig i. Resloping og nye skårkort koster neppe all verden.
Ville vært interessant å høre hvilke utbedringer du ser for deg på de første 9 ' uten bruke en masse penger'.



 Tom Dahl (15. des 2015 12:07) *  IP
Sunniva .
Interresant at du mener det er likegyldig i hvilken rekkefølge hullene spilles?

Det blir jo en lang dag hvis man begynner på Odden på hull 13, for så å spille eksempelvis hull 2 etter det - så 11 osv.

Kødda ,men gode arkitekter prøver alltid å ha en plan, slik at banen akselererer i spillopplevelse og i utfordringer (les boka til Augusta arkitekt MCkinsey) - hvor man ofte begynner med et " overkommelig og oversiktelig første hull. Sjelden par 3 etter par 5, tøft niende hull og akselererende vanskelighetsgrad for 16 og 17, men ikke for grusomt avsluttningshull.

Er enig med dem som hevder at back på Bog. ,er mer spennende en front ,men det har nok mye med at banen står frem så innmari vakker langs vannet. Har flere ganger spilt front først,og det blir faktum en markant dårligere opplevelse.

Skal man være dønn ærlig ,så er det beliggenhet mer en god banearkitektur som gjør Bogstad til en perle. Man går liksom aldri lei av den.

Selv som stor fan av OGK, må det alikevel være lov å si at hull 5, 6 og omdiskuterte sju er milevis unna hall of fame. Men så har du de orgasmiske 11 , 12 og ikke minst 16 ,som veier opp for det middelmådige.

Ser hvorfor gode barce skriver anonymt, men er man ikke overdrevent trygghetsorientert hvis man er engstelig for å være debattant på noe så ufarlig som en norsk golfdebattside?

Det blir så mye riktigere å debattere ,fleipe ,kverrre og ironisere med noen man vet hvem er - spesielt innenfor et felles interessefelt som vår herlige golfsport - tør jeg mene.



 i007 (15. des 2015 17:46) *  IP
Når man har gått en nye bane, tilsvarende hver dag i 1,5 år så har man kanskje gått mange baner.
Vi som har gått ca. 1/10 av det kan ha rett tilrå ha banemeninger?

Vi som arrangerer større ting på OGK finner det supert å ha første og siste slag på ballen rett foran terrassen/klubbhuset.
I travle hverdager haster 8 av 10 rett i bilen etter runden, det lille klubbhussosiale kan fort bli i gangen forbi terrassen/proshop. Rett i bilen fra dagens 9. Green ... Ikke bra.

Du vet du 15 år foran andre i forståelse av ting, hvorfor nevne at de som er enige ikke engasjerer seg? Hvorfor ikke forklare hvorfor de ikke engasjerer seg?



 barce (15. des 2015 18:31) *  IP
godt argument, 007, det med hull 18 og restauranten.. med hull ni som avslutningshull tror jeg man bare kunne lagt den ned først som sist..


 barce (15. des 2015 18:41) *  IP
om det står "tom dahl" eller "tommern" er for meg knekkende likegyldig! hvordan skal jeg vite hvem du er ut i fra et navn? jeg hadde uansett aldri søkt på navnet ditt, sjekket skattelister eller lagt deg til på facebook. og hva om jeg skulle hatt navnet "Jan Karlsen". Må vel være minst 10 av dem som spiller golf.. men når en potensiell arbeidsgiver søker på navnet mitt og finner hundrevis av innlegg på golfsiden. kanskje noen har brukt navnet mitt i et tilsvar og anklaget meg for å være rasist, eller noe verre.. skulle jeg ringt AR og ligget på mine knær for å få det slettet? det gidder jeg ikke å forholde meg til på en side hvor jeg deltar for gøy.


 i007 (15. des 2015 18:47) *  IP
Ja barce, det var mørkt den gangen vi gikk av 18.
Vi gikk da inn i det innbydende klubbhuset og ikke rett i bilen.
Vi ble sittende lenge!

Hvorfor ikke være anonym når du skjønner du kan være provoserende?



 Louis Røren (15. des 2015 19:47) *  IP
007 - du fortsetter å tillegge meg meninger jeg ikke har. Når/hvor skal jeg ha gitt uttrykk for at noen ikke er meningsberettigete? Min angivelse av antall spilte baner var kun ment som underbyggelse av egne 'kvalifikasjoner' og slett ikke for å diskvalifisere andres meninger.
Jeg forstår heller ikke dine avslutningsspørsmål 17.46, og har derfor vanskeligheter med å gi et fornuftig svar.

Vedr. dagens og fremtidens 18. hull er det vel sannsynlig at når rpt når vi får nytt klubbhus så blir innretningen på
terrasse og restaurant selvsagt annerledes enn nåværende. Mer vestvendt og i 4. etasje med fullt utsyn over hele banen.
Her gjelder det å tenke fremover siden det kan set ut som om det vil ta 15 år å få gjennomført foreslåtte baneforbedringer.



 i007 (16. des 2015 22:37) *  IP
LR: det retoriske spørsmålet var rettet ut generelt, ikke til deg spesielt.
Dumt du oppfattet det slik.
Spørsmålet 17.46 har litt sammenheng med at det i trådstarten virker som noen kanskje ikke våger å uttrykke sin mening, det er vel ikke sånn?

Skogen har gjort en kjempejobb bl.a. Fordi han virker å være særdeles stedsnærværende(les:lyttende). Han "lovet" oss at et eventuelt nytt klubbhus skulle ha terrassen identisk slik den er i dag.
Det du skriver her sjokkerer!

En demokratisk prosess har vist at det du mener er forbedring ikke er det.
Foreløpig.



 Louis Røren (17. des 2015 13:55) *  IP
Foreløpig 007 - foreløbig.
Skoges plass på pidestallen er vel fortjent. Men har har vel nå gjort jobben sin for OsloGK og gamle lovnader er forlengst utdaterte.
Yngre, enda mer foroverlente krefter vil snart stå frem, så da blir det nok flere sjokkartete opplevelser.
Men ja, jeg mener ikke at noen ikke 'våger' å uttrykke sin mening i de rette fora. For resten erdet vel ren apati som gjør at ikke flere engasjerer seg. Formodentlig fordi det interesserer dem kun et visst sted så lenge det ikke står penger på spill.. Men skal Bogstad forbli 'et godt sted å være' som klubben selv postulerer så nytter det ikke å sole seg i gammel glans for lenge. Endringer må skje, og formodentlig betyr det forbedringer fra bestående.



 Trond Kracht (17. des 2015 15:04) *  IP
LOVESTORY
Jeg har bare et ord for en runde på Bogstad, enten det er 9 eller 18 hull, med eller uten endringer : FANTASTISK
Du skal langt avgårde for å finne maken og finner du det er prisen noe helt annet. De fleste du kan sammenligne med koster fra 105 til 160 E. Endringene dere snakker om er for meg og mange andre helt uvesentlig.
Det eneste problemet med Bogstad er at det er for "bra" slik at ihvertfall jeg topper ballen(er ikke vant til slike fairways på andre baner)
Man kan si mye rart om Skogen (hvis det er Skogstad) men det
arbeidet som er gjort med banen er utsøkt. Jeg er selvfølgelig både usakelig og ikke så rent lite sjåvinistisk
da jeg også er medlem av denne perlen av en golfbane.
Hvordan noen i det hele tatt kan si at noe er bedre(ihvertfall i Norge) er meg en gåte !!
Gleder meg allerede til neste sesong !!



 Louis Røren (17. des 2015 15:27) *  IP
Med denne hyllest er vel endringscaset closed??


 Trond Kracht (17. des 2015 21:11) *  IP
Så langt derifra ! Personlig synes jeg hull nr 9 med "åsryggen" midt i fairway er langt mer alvorlig enn noe av det andre. Du treffer driven midt i øyet og så triller den ned over kanten og plutselig har du et utrolig vanskelig slag videre. Men, men det er større katastofer her i verden !
DE "små" forandringene som er foreslått av vettuge folk blir sikkert gjennomført i løpet av noen år.



 erfaren golfer (18. des 2015 09:49) *  IP
Artig å lese om Bogstad det er å blir en meget bra klubbane med god kvalitet, men layouten er ikke spesielt. Der har vi mange baner som overgår Bogstad. Skal ikke reise langt i våre naboland Danmark og Sverige hvor vi kan oppleve riktige golfbaner med samme kvalitet som Bogstad men med langt bedre layout. Kongsvinger er fin Stiklestad, Atlungstad,og Oustøen er også fine baner. Trøsten er vel at de baner vi har er gode nok for det nivå det er på oss spillere. Så Bogstad gjorde mye riktig når de bygde om at de valgte å beholde det som en klubbane.


 i007 (18. des 2015 15:00) *  IP
LR:
Enig, mer om reroutingen tar vi om maaange år. Her og ellers.

Du og AR husker meget godt hvordan Arthur Buchardt beskrev med tommelen hvordan han tolket møtene sine med politikerne.
Slik du beskriver ting får vi inntrykk av at din gruppe bare har fått "tomler opp" fra politikerne.
Dette er selvsagt meget imponerende siden tasken det er snakk om her, er en kraftig urbanisering innenfor markagrensen.

Vi får da håpe det blir noe bra som medlemsmassen eventuelt vil stå bak.



 Louis Røren (18. des 2015 17:07) *  IP
Trond,
ender du opp på nedre platå med utslaget ditt så må jo det være for at du var for feig til å skikkelig gå for øvre, eller at du har slått et feilslag/er skjeløyd (ref; midt i øyet). Bra risk/reward situasjon spør du meg. Forøvrig er det vel heller sjelden at andre slaget påvirkes i særlig grad av 'åsryggen' selv fra nedre platå. For meg synes det faktisk som om de fleste faktisk velger å gå for nedre da dette gir en bedre spillvinkel for andre slaget. Alt i alt (bortsett fra routingen) er jeg ganske fornøyd med at Steve Forrest har gitt oss en bane der god spillestrategi belønnes i motsetning til hvordan banen fremstod før omleggingen..



 Trond Kracht (18. des 2015 21:40) *  IP
Det er mulig vi ser forskjellig på dette !
Er du omtrent midt i fairway kan ballen din trille ned til venstre og ligger da i mange tilfelle ganske nærme kanten for et brukbart slag videre. Selvfølgelig har dette noe med lengden på driven din å gjøre. Igjen : Er det så nøye, et fantastiskt hull uansett. Noen liker mora og noen dattera og begge ble gift.
Sola snur snart og igjen en ny strålende sesong ligger foran oss.



 Svein Drange Olsnes (06. jan 2016 11:18) *  IP
Hyggelig å følge denne diskusjonen om Bogstad. En god golfbanearkitekt kunne nok ha samlet mange av disse ideene som grunnlag for et godt ombyggingsprosjekt. Men er det nå så sikkert at Bogstad bør bygges om?


 Louis Røren (06. jan 2016 12:00) *  IP
Hyggelig at en anerkjent banearkitekt vil delta i diskusjonen. Hadde vært interessant å vite hvilke endringer, om noen, Olsnes ville foreslått om han fikk en forespørsel.


 Svein Drange Olsnes (07. jan 2016 10:51) *  IP
Ombygging av eldre baner er i mange tilfeller vanskeligere enn design av nye baner fordi mange av klubbens medlemmer har følelser og hendelser knyttet til banen generelt og elementer på de ulike hullene spesielt. Men det viktigste spørsmålet før man begynner planleggingen er HVORFOR. Alt må dreie seg om heving av teknisk- og spillekvalitet. Altfor mange ombygginger har dreid seg om "nye trender", og det kan bli en dyrekjøpt affære uten at banen blir mer populær og spillbar. Man må respektere banens historie og som sagt; kvalitetsheving. Ombyggingen av Bogstad er en vellykket ombygging. Faren er alltid at noen elementer tas vare på bare på grunn av nostalgi, og kunne med fordel ha blitt endret. En fin balansegang dette.


 Louis Røren (07. jan 2016 12:44) *  IP
Diplomatisk og fornuftig tilbakespill det Olsnes. Ser klart at ombygging har sine begrensinger bl.a. relatert til økonomi og tradisjon, så også på Bogstad. Hovedgrunnen til HVORFOR var vel her de begredelige grunnforholdene som ble stadig verre, men vel også visse ambisjoner om å skape en bane verdig større turneringer. Jeg er enig i at ombyggingen må anses som vellykket i de fleste henseender, spesielt med henblikk på at området banen ligger i er maksimalt (og optimalt?) utnyttet. Mine innvendinger går kun på 'balansen' i spillopplevelsen, men bevares, jeg ingen ting imot å 'rest my case' siden dette tydeligvis ikke fenger mange nok til å få gjort noe med det. I mellomtiden gleder jeg meg stort over å kunne få spille på slik en god og ikke minst vakkert beliggende bane kun få minutter fra der jeg bor. Spesielt de siste 9 om jeg kun har tid og anledning til det.


 TV fan (07. jan 2016 17:43) *  IP
Bogstad er en flott liten og sjarmerende club bane; Den er på ingen måte en mesterskapsbane; Til det er den for kort og ikke designet for verdensklasse spillere;


 AR (07. jan 2016 18:26) *  IP
Hva er en Championship Course?

Her er en definisjon fra golf.about.com:

"Championship course" is a term with a traditional meaning and a modern meaning. First, the traditional meaning.

Some private golf clubs or public golf complexes contain more than one golf course. A club might have two or even three sets of 18; or it might have an 18-holer and a 9-holer. "Championship course" grew out of these facilities.

When such a club hosted a tournament, it was usually hosted on its 18-hole track that was considered the more challenging, better course.

Hence, that 18 holes came to be termed the "championship course" because it was the one used to host championships.

In modern usage, the term "championship course" has been quite devalued. Today, golfers most often encounter the term in advertising. Any new golf course might choose to advertise itself as a "championship course" to try to convince golfers of its quality. So today, the phrase has essentially become nothing more than a marketing term.


Med andre ord: Det er ingen definisjon på hva en Championship Course er.

Mange mener at det er en bane hvor det arrangeres større mesterskap. EM for junior har vært arrangert på Bogstad flere ganger. Det samme med Skandinavisk Mesterskap, Nordisk Mesterskap, LET med flere.



 barce (07. jan 2016 19:01) *  IP
bogstad var vel foretrukken bane, i det minste en sterk kandidat, hvis solheim cup hadde blitt en realitet på norsk jord. så hvis man av dette utleder at bogstad ikke er en bane verdig et mesterskap, har man kanskje en avvikende tilnærming til ordet "mesterskap". eller kanskje er man en langtslående mannssjåvinist?


 i007 (07. jan 2016 21:58) *  IP
Det er mye konsensus ang at hvis du er lei Bogstad så er du lei golf.

Vi er der mange hundre timer hvert år så vi bryr oss litt om stedet.



 Svein Drange Olsnes (08. jan 2016 11:39) *  IP
Championship Course = Mesterskapsbane. De fleste golfbanearkitekter vil ikke bruke denne betegnelsen på en golfbane. Hvilket "mesterskap" er det man skal arrangere? I Storbritannia er det baner som arrangerer The Open på rundgang, og i USA er der baner som har hatt mange USA Open. Og disse kunne man kanskje kalle mesterskapsbaner. En annen ting er at det i fremtiden kan bli laget baner som er laget for proffene som driver 200m lenger enn oss andre, på samme måten som fotballandskamper spilles på visse arenaer pga tilskuerkapasitet. Men hvem skulle spille disse banene resten av året? TPC Sawgrass er designet spesielt for å arrangere turneringer for PGA, blant annet ved å legge til rette for skråninger hvor tilskuerne står. Men ellers liker de fleste proffene å spille de gamle klassiske banene som er utfordrende uten å være lange.


 Boogeyman (08. jan 2016 16:40) *  IP
"Mange hundre timer hvert år", skriver i007. Det blir mye hver dag i golfsesongen. Og fryktelig kjedelig.
Min anbefaling er at du bruker en del av disse timene til å spille andre baner. Da blir du en bedre golfspiller også.



 i007 (08. jan 2016 20:57) *  IP
Bli voksen Boogeymann!

Jeg frekventerer tre idrettsanlegg.
Allè tre brukes av mange utøvere - hyggeligst da.



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72