Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Amatour - 26. okt 2015 kl. 21:59 *  IP
Nye golfregler i 2016

Det var et skritt i riktig retning vi leste idag da R&A og USGA annonserte regelendringer som trer ikraft om et par måneder. Vi har jo vent oss til den kommende endring som går på forankring av lang putter som en av de i et par år nå, men 18-2b som gikk på straff hvis ballen rørte på seg ved adressering når spilleren ikke forårsaket dette, ønkses velkommen.

Jeg tror vi får endring på avstandsmålere om ikke alt for lenge. Men øverst på ønskelisten står ønske om ny regel ang divot. Dette er GUR. Ingen tvil. Jeg kan også strekke meg til bunkere. Proene opplever aldri fotspor, men det gjør vi amatører pga banene vi spiller og de få som ikke fikser etter seg. Foreslår at vi kan få rake bunker og plassere ball hvis den ligger nedsenket i et ferskt fotavtrykk!
 gjesp (27. okt 2015 15:13) *  IP
Avstandsmålere fikk en endring. Alle typer er lovlig, så lenge det finnes en lokal regel. Det gjelder også de typene som har vært ulovlig tidligere.


 tilskuer (27. okt 2015 15:33) *  IP
Endringen for avstandsmålere betyr vel bare at det nå f.eks er tillatt å bruke en avstandsmåler med innebygget slope-funskjon, mens det fortsatt er ulovlig å bruke denne funksjonen. Lykke til med den kontrollen :-)


 DA (27. okt 2015 19:48) *  IP
Enig med Amatour ang divots. Det er utrolig lite rettferdig at de som har spilt best og går sist, og dermed har størst mulighet for å havne i en divot, ikke skal få fritak for dette.
En god drive i fairway bør ikke straffes på den måten.

Jeg antar også at Amatour snakker om avstandsmåling i proff-turneringer.
I selskapsrunder driter jeg langt i om spille-motstanderen min har slope-måling eller ei.



 Frank (27. okt 2015 20:42) *  IP
Hva er en divot, og hvor lenge er den det? Da må man ha ballplassering som hovedregel. Kommer neppe til å skje.


 PCS (28. okt 2015 07:58) *  IP

På greenen kan du utbedre ujevnheter fra ballen, men ikke skoene.

Denne regelen er også kanskje moden for endring..



 DA (28. okt 2015 09:40) *  IP
Det er vel like lett/vanskelig å se hva som er en divot, sammenliknet med alle andre halv-tulle-regler i golf.
Plugget ball? Hvor mange er ikke litt lemfeldige der? Vann rundt skoa? Pipler det? Hvis jeg tråkker litt hardere kanskje?
Nedslagsmerke på green?

Dette vil uansett være viktigst i store turneringer, og det vil skje så sjelden, at det er stort sett en dommer i nærheten, så han kan ta ansvar for å tolke det.



 Svein Drange Olsnes (28. okt 2015 10:12) *  IP
"Golf is the closest game to the game we call life. You get bad breaks from good shots; you get good breaks from bad shots- but you have to play the ball where it lies"- Bobby Jones

Det tar i dag allerede 2 timer for lenge å spille en golfrunde. Med alle disse greiene dere foreslår, og avgjørelsene om hva som er hva, tar det 1 time ekstra.



 Ole (28. okt 2015 11:51) *  IP
Jeg slår fra tee. Ballen går langt inni skogen og treffer et tre. Ved et mirakel spretter ballen ut igjen, og legger seg midt i fairway.

Jeg ruslet bort til ballen, og med min uflaks ligger den i en divot. Typisk min uflaks, jeg vil ha fri dropp!



 ynwa (28. okt 2015 15:38) *  IP
Ole: fakta er at da er du heldig. Hvor ofte ser du ikke på turneringer at de som bare slår litt skeivt nesten ikke finner ballen, mens de som slår ballen ut der hvor tilskuere kan slå ballen som om den var i semi.

Alle som treffer fairway bør ha tilnærmet likt underlag for videre slag. Jeg vil ikke vinne en match/slag pga av at motspiller lå i en divot.

Utfordringen blir definisjonene av en divot og diskusjoner med dommere. Dersom det skal bli noe endringer av divoter må det nok av praktiske årsaker og hurtig spill si at det er ballplassering som gjelder.



 Ole (28. okt 2015 16:45) *  IP
Jeg syns alle bør få så mange fridropper man syns man selv fortjener.

Dessuten bør man kunne stryke slag på hull når man har uflaks. Golf er vanskelig nok som det er.



 mr.fox (28. okt 2015 18:16) *  IP
Ole for president-):


 Svein Drange Olsnes (29. okt 2015 10:05) *  IP
ynwa. Hvis du spiller match og dere begge havner på omtrent samme sted ved et tre. Du ligger fint ved siden av treet, mens din motspiller ligger en meter fra deg men bak treet og oppå en rot. Synes du reglene burde være slik at du kunne gi ham fri dropp?


 ynwa (30. okt 2015 22:35) *  IP
SDO. Dersom du havner i roughen eller værre har du slått et dårlig slag og må forholde deg til hvor ballen kommer til ro. Jeg mener at alle som får ballen til å ligge i fairway fortjener å ha et fair lie.


 Kjell249 (31. okt 2015 09:52) *  IP
Står ofte trær i fairway, så alle bør få fridropp så mange meter at treet ikke er i spill?

Er ikke så vanskelig å slå en ball selv om den ligger i en divot. Du skal uansett treffe ballen først.



 Amatour (31. okt 2015 10:26) *  IP
Et oppslått område fra en duffet 9-jern dyp som en knyttneve på fairway som har blitt forsøkt reparert av banemannskap ved etterfylling av en mix av jord, gressfrø og andre gjødsel og mineralstoffer for å så raskt som mulig å bli et nytt og fint kortklippet område fortjener en bedre skjebne enn på nytt å bli flerret opp til et enda større sår som aldri gror. Det er GUR.


 Duffy2 (06. nov 2015 23:36) *  IP
Godt sagt, Amatour!


 Frank (07. nov 2015 01:01) *  IP
Alt er GUR pegg opp ballen anywhere.



 Wilson (07. nov 2015 04:10) *  IP
Spillerne på PGA Tour har i en undersøkelse sagt at det å havne i en divot på fairway etter et utslag er det de synes er mest urimelig ift regler.
Men, hva vet vel de?



 Frank (07. nov 2015 08:40) *  IP
Problemet er at det er nær sagt umulig å definere en divot, og at man i praksis blir nødt til å innføre ballplassering på fast basis.


 PA (07. nov 2015 09:25) *  IP
Jeg spiller rundt 100 runder i året. Er på et ok nivå, noe som gjør at jeg slår en del slag fra fairway. Kan sjelden huske at jeg har ligget i en divot. Er ikke mange slagene i året derfra. Hadde kanskje tjent et slag eller to i løpet av sesongen.


 Revisor'n (07. nov 2015 11:32) *  IP
Ingen grunn til å få fritak for divots. Det er alt for mange sløvinger allerede som ikke gidder å legge tilbake torvene. Med fritak vil det ikke bety noe om fairwayen ser ut som en potetåker.

Ja, det føles urettferdig, men hvor mange slag tapes det egentlig på å havne i divots i løpet av en sesong?
En løsning kunne vært å gi en eller to fri dropp på fairway i turneringsspill som spilleren kunne bruke når han selv ville. Da hadde problemet vært løst uten å bruke mye tid.



 DA (09. nov 2015 01:15) *  IP
Vi snakker om spillere som kjemper om millioner i pengepremier, ikke oss hackere som sliter for et vaffel i restauranten etterpå da.


 Retep (09. nov 2015 17:39) *  IP
Revisor'n har et godt poeng. Det er ille om et godt slag blir liggende så du ikke har det innspillet du kan forvente. En eller to fri dropp på FW, pr runde eller pr turnering, ville løse problemet.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72