Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Gunnar Bull - 27. sep 2015 kl. 18:03 *  IP
En applaus til Asbjørn Ramnefjell

Det er rart å tenke på, men for bare 15 år siden var internett fortsatt ikke i daglig bruk blant størsteparten av norges befolkning.

Likevel var det på denne tiden at Golfsiden.com så dagens lys. At Ramnefjell var en pioner er derfor udiskutabelt.

I de første årene fantes det ikke et forum på samme måte som vi ser i dag. Da sendte man inn «leserbrev» til redaktøren, som deretter la det inn på nettsiden til allmenn beskuelse. Dette var en tid hvor nyheter hadde lenger varighet enn fire-fem timer. Dette var derfor også en tid da vi som likte gode diskusjoner brukte lang tid på å skrive, lese gjennom, og dvele ved det som ble ytret.

Gode tider, vil nok mange si :-)

Mange husker sikkert fortsatt de store og viktige diskusjonene om uttalelsen av golfuttrykk. Om bonker eller bønker, ett eller en handicap, og skyte et skudd eller slå et slag. Ramnefjell, som aldri har vært redd for å si sin mening, mente at omgangen med terminologi var viktig for å opprettholde kunnskapsnivået, noe mange (inkludert meg selv) tolket dithen at hvis man dristet seg til å si at man traff en bonker, så var man rett og slett litt dummere enn de som traff bønkeren.

Kverulering? Ja, men litt moro også. Så - fortsatt gode tider.

Når jeg tenker på det, så tror jeg faktisk noe av Golfsidens sjel ble spikret i disse tidlige diskusjonene.

Men utviklingen gikk raskt. Snart ble det mulig både å både legge inn og svare på andres (og egne) spørsmål uten å gi via redaktøren, og det moderne nettforumet hadde sett dagens lys.

Dette økte populariteten til Golfsiden.com betraktelig på kort tid. Interessante temaer kunne generere hundrevis av innlegg på en dag, og selv om jeg ikke har tilgang til nøyaktige tall, vil jeg tro at både antall lesere og skribenter mangedoblet seg.

Altså: Enda bedre tider.

Dessverre er det gjerne sånn at positiv utvikling nesten alltid også har negative konsekvenser. Det nye forumet førte til mer engasjement og flere lesere, men senket også terskelen for hva som kom på trykk. Plutselig ble det mulig for hvemsomhelst å skrive hvasomhelst og få sine ord og uttrykk publisert hvorsomhelst – med et enkelt tastetrykk. Uten at noen visste hvem som faktisk var ansvarlig for innholdet.

Jeg kunne sagt mye om hva jeg mener dette førte til av konflikter og problemer, både for Ramnefjell og forumets debattanter, men velger bare å konkludere med at dette sakte men sikkert endret folks skrivevaner. Man sluttet å kladde, skrev bare ord for ord rett inn i boksen og trykte «send». Og resultatet ble som det måtte bli: Mindre dybde og mer smålighet.

Kjappe tider, instant conversation.

I dag – 15 år etter den spede begynnelse – opplever jeg at forumet betyr mindre og mindre for folk flest. Antall innlegg synker og alt for mye av det som faktisk står der er personangrep og uinteressant krangling. Det er sikkert komplekse årsaker til dette, men for min del kjennes det som om forumet har mistet for mange viktige bidragsytere, mens de uønskede sitter igjen.

Ære være dere gamle travere Enur, Fooore, Dutte, HenrikFan, 007, Revisor, Wilson, Dilter, Barce og mange andre jeg ikke husker akkurat nå, men dessverre er dere ikke lenger mange nok til å overdøve den snikende innførselen av destruktive, selvsentrerte og noe jeg opplever som direkte ondsinnede skriverier.

Etter mitt syn er det noen få elementer her inne som har så forvrengt oppfatning av seg selv og sine omgivelser at det er nytteløst å diskutere seg frem til noen løsning. Når disse elementene stadig skifter nick, prøver å bygge opp en opinion ved å støtte seg selv under andre nick, stjeler identiteten til andre debattanter og outer deres virkelige navn, samtidig som de selv åpenbart ikke er i stand til å se sin egen, aktive rolle i sitt latterlig banale spill, da sier det dessverre stopp for meg. Jeg har intet ønske om å verken omgås eller bli assosiert med slike mennesker, verken på nettet eller i det virkelige liv.

Det triste er at disse få personene undergraver hele forumets verdi. Det er faktisk fryktelig trist. Men jo mer jeg tenker på akkurat det, desto mer blir jeg imponert over forumets skaper, som har måttet tåle personangrep og uthenging langt, langt verre enn alle oss «anonyme tullinger». Han er selv klar over at jeg har vært blant hans verste kritikere, men han har aldri hatt vanskelig for å strekke ut en hånd og glemme fortiden. Det står det enormt med respekt av.

Jeg vil derfor avslutte dette lange men velmenende innlegget med et lyspunkt.

Lyspunktet:

Det har i det siste dukket opp noen nye og oppgående debattanter som bruker sitt virkelige navn som signatur. Dere representerer, sammen med de andre gamle traverne, mitt håp om at Golfsiden fortsatt skal ha en fremtid. Det fortjener både dere og redaktøren selv.

Og takken:

Jeg vil derfor takke deg, Asbjørn Ramnefjell, for å ha gitt oss golfere så mange muligheter til å lære, krangle og bli kjent med hverandre i dette øde og avsidesliggende landet. Her har du vært golf-norges viktigste bidragsyter, og du fortjener en stor applaus!

 Besserwisser (27. sep 2015 18:14) *  IP
Veeeldig enig med deg,Bull!


 Fooore (27. sep 2015 18:58) *  IP
Mye bra, og tusen takk.

Jeg tror at debattsiden ikke bare består men faktisk blir bedre grunnet innholdsrike innlegg og diskusjoner. Og bedre norske prestasjoner på diverse tourer.

Dritten beseires med innhold.



 Wilson (27. sep 2015 19:30) *  IP
Bra skrevet GB.
Og tusen takk.

Jeg har trua både på norsk golf og på Golfsiden.



 Enur (27. sep 2015 19:56) *  IP
Bra skrevet, GB, og jeg er absolutt med på en applaus for AR og Golfsiden, selv om jeg også innimellom kan være sterkt uenig med ham i enkelte saker.

Jeg føler dog at du har utelatt noe i din "kronologiske" gjennomgang av Golfsidens historie, nemlig exiten til "de furtne". De som ikke tålte å bli imøtegått, strøket eller redigert av AR, og som derfor gikk over til andre debattfora hvor det i perioder kunne virke som om det meste av drivkraften kun var å slenge mest mulig dritt og bakvaskelser om Golfsiden og AR. Jeg støtter såvisst ikke AR's sensureringspolitikk i ett og alt, men det var trist å være vitne til hvordan "de furtne" i lang tid dominerte særlig 2 av de konkurrerende nettstedene. Du har jo selv vært aktiv på disse stedene (heldigvis uten å tilhøre de jeg kaller "de furtne"), så du vet hva jeg snakker om. Heldigvis ser det ut som dette har avtatt noe i den senere tid, og bra er det. Men dette har uten tvil vært med på å bidra til det jeg vil kalle en svekkelse av Golfsiden i forhold til "the golden days", og du kunne gjerne ha hatt med noe om dette føler jeg.

I hvertfall har akkurat det bidratt til at de innleggene jeg skriver, de velger jeg å skrive her på Golfsiden. (Men ja da, jeg er innom og leser andre steder også).

Så, så lenge AR gidder å holde på, vil jeg nok poste noen innlegg her når jeg føler for det. Det håper jeg du også vil fortsette med, GB! Du har jo mange gode, fornuftige innlegg, samt mange herlige one-liners også (som ihvertfall jeg setter pris på), og vi kan da ikke la en (eller flere?) ustabil(e) nicktyv(er) stå igjen som vinner? For det gjør han hvis både du, jeg og andre logger av for godt fra Golfsiden, og den seieren bør og skal han ikke få!
Det er dessuten den beste måten vi kan gi AR en velfortjent applaus på, og det var vel det du ville?



 gjesp (27. sep 2015 20:30) *  IP
Bra skrevet GB!


 Frank (27. sep 2015 23:45) *  IP
Godt skrevet.


 Snedd (28. sep 2015 07:26) *  IP
Henger meg på her. Bra skrevet, GB!


 PCS (28. sep 2015 09:29) *  IP
Veldig veldig bra oppdatering av aktuelle hendelser og turneringer her på Golfsiden, så jeg tror de aller fleste er enig med Hr. bull :-)

Men hvordan redigering tror dere skaper "forumtroll"??

Og hvorfor tror dere AR redigerer "golfbørsen"??


---------------------------------------------------


Svar til PCS:

1) Forumtrollene forsøkes tas bort så godt jeg kan.

2) Jeg "redigerer" ikke Golfbørsen, PCS. Jeg tar i mot annonser for kjøp, salg, utleie og leie av to grunner.

- For det første er dette det eneste seriøse markedet for slikt i Norge, og jeg ønsker å ha en ryddig oversikt og god service for golfspillere på dette området.

- For det andre ønsker jeg et lite bidrag i økonomien på Golfsiden. Som de fleste vet er det ikke store innntektene, så det er ingen grunn til å være misunnelig her.

I motsetning til deg og dine nesten alltid negative innlgge og sterk kritikk av klubber du selv er medlem i, forsøker jeg å bidra positivt for golf i Norge.

Vennlig hilsen
Asbjørn Ramnefjell



 PCS (28. sep 2015 14:58) *  IP
Min teori er at noen blir provosert av din nedlatende holdning/redigering, og dermed blir "forumtroll" (Sånn som du omtaler meg her, ikke hyggelig å lese.)

Og når jeg skriver "redigere" golfbørsen din; mener jeg at du bør være konsekvent.
Her er 2 eksempler;
(1.) En Miklagard aksje blir omsatt til; betalt årets årskontigent + 2 år til. Den transaksjonen blir iIKKE stående som et referansepunkt men slettet så fort aksjen er "solgt"
(2.) Mens en Haga aksje som er "utleid til kostpris" blir markert med store røde fonter, og BLIR stående som referansepunkt i månedsvis...

Begge transaksjonen burde bli stående som referansepunkt like lenge.

------------

Svar: Jeg har vel bare kritisert deg for å være negativ i det meste du skriver - spesielt om klubber du er medlem i. Ikke at du er et forumtroll. Er det ikke bedre å gå direkte til administrasjon og/eller styret i klubben i stedet for å henge ut din egen klubb her?

Med vennlig hilsen
Asbjørn Ramnefjell



 gjesp (28. sep 2015 15:44) *  IP
Jo, det beviser du nok en gang at du er. For du har sagt at du ikke skal skrive her mer, du har blitt bedt om det, og du vet at det du skriver blir strøket. Ergo skriver du for å provosere. Eller så har du bare en skrue løs...også


 Wilson (28. sep 2015 16:07) *  IP
fordi mine meninger nesten alltid er ulik andres.

Jaha.
Minner meg litt om han som stod og så på skolekorpset som marsjerte forbi.
Sønnen min spiller der,sa en stolt far.
Åå, hvem er sønnen din spør sidemannen.


Det er han eneste som går i takt, svarte den stolte faren.



 Enur (28. sep 2015 17:03) *  IP
Kan forøvrig legge til at disse nicktyveriene nå skjer nesten daglig rundt 16-tiden. Skal vi tro at nicktyven gjør seg noen små avstikkere på vei hjem fra jobb?

Herregud, for en patetisk drittsekk du er!



 C (28. sep 2015 19:23) *  IP
" DA (28. sep 2015 16:48) * IP
Jeg ser at dette ikke er disse gutta, så hva faen er poenget ditt?"

BølleFreudmultinick vil vel at andre her inne skal tro AB og TO går foran slik at vi andre skulle ønske å "oute oss selv". Hva BølleFreudSeniorgolfermultinick ønsker med slik info er ikke godt å si.. Neppe noe som blir verdsatt høyt av andre.

Ellers er jeg hjertens enig med G.Bull, AR fortjener all den ros han kan få. Hans "sensur" oppleves på sin plass, inkl de innlegg jeg har fått strøket opp igjennom.
Multinick idioten er relativt lett å gjennomskue for dem som er her hyppig, men han er faktisk en av de viktigske grunnene til at jeg sjelden skriver her lenger. Synd, for det er jo akkurat det han ønsker.

Hadde man måttet opprette bruker her på golfsiden, som var koblet til en mailadresse, samt at brukere som var uønsket her fikk sin bruker blokkert, så hadde man langt på vei fjernet problemet. Om man i tillegg ikke kunne velge et brukernavn som allerede var i bruk, så hadde det vært enda bedre. Det hadde gjort nicktyveri nesten umulig og multinicking langt mer slitsomt. Klart man kan opprette en masse e-post adresser og lage mange nick, men det er jo langt mer slitsomt og tungvint enn i dag hvor man bare skriver et annet navn i navnefeltet øverst.

Til slutt må jeg legge til at folk som PCS bare gjør dette forumet levende og skaper debatt. Jeg blåser i om folk lager bråk eller tråkker på noen tær, så lenge de står for det de skriver. PCS har så vidt jeg vet brukt samme nick i mange mange år, og således stiller han i en helt annen kategori enn Multidusten.

Forøvrig enig i Multi-"Seniorgolfer", at det er feil å kalle ham psykisk syk, da dette er å tråkke på dem som faktisk er syke.
Bølle er ikke syk, han bare viser en plagsom, hevngjerrig og kanskje en smule ondsinnet adferd når han føler for det. Men aller best smålig blir alle "jeg slutter her" innleggene hans og de andre innleggene der han SPILLER offerrollen sin etter beste evne.

Bevisst sabotasje og ondsinnet adferd fortjener å få sitt pass påskrevet i rene ordelag.
Jeg håper AR lar innlegg som dette stå, da jeg har prøvd å unngå personkarakteristikk så godt jeg klarte, men fokusert på kritikk av en adferd ingen andre her inne setter pris på.

Om alle andre er dumme og alltid mener du tar feil, så er det enten bevisst mobbing der du er offeret, eller så kan det være lurt å gå litt i seg selv...



 thomas opsahl (28. sep 2015 23:13) *  IP
haha :) see if i care ^^


 Jørn (28. sep 2015 23:39) *  IP
http://www.aftenposten.no/kultur/TV3-vurderer-norsk-utgave-av-Trolljegeren-7525516.html

Kunne blitt moro.....

Ellers enig I det GB skriver, alle respekt til AR som holder ut



 PCS (29. sep 2015 08:29) *  IP

@C ; Skriver; "Folk som PCS" :-)

Hvordan "folk" er jeg/vi ? Det kunne vært interessant å høre/lese....



 C (29. sep 2015 16:18) *  IP
@PSC: kritiske eller negative røster, med eller uten agenda eller horn i siden på AR. Uenighet skaper debatt, bra det. Så lenge alle følger adminnelig folkeskikk og nettvett. Håper du ikke ble alt for skuffet over karakteristikken da ;)



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72