Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Svein Drange Olsnes - 18. jun 2015 kl. 09:06 *  IP
Er dagens toppspillere roboter?

Viasat Golf viste forleden dag den offisielle filmen fra The Open 1970 på The Old Course. Her var spillere som Jack Nicklaus, Arnold Palmer, Lee Trevino, Billy Casper osv. Det som slo meg, var at ingen av dem hadde like svinger, og ikke minst; de bød på seg selv overfor publikum. Man så når de var glade eller misfornøyde; enten ved kroppsspråk eller ved mishagsytringer. Dagens toppspillere er topptrente atleter. Utrolig dyktige, men med få unntak er det ingen som viser følelser. Kanskje et lite nikk etter en eagle. Det er nok en rådgiver som har sagt at å vise følelser går ut over golfspillet. Er det slik det skal være, eller kan vi som publikum forlange mer?
 HIO (18. jun 2015 13:35) *  IP
Som dette? https://www.youtube.com/watch?v=P-xNEpjGp9A


 Dilter (18. jun 2015 14:44) *  IP
Herlig. A belly bump from the Beef.

Ikke så verst denne heller: https://youtu.be/VxZP-f0j0HQ

Jeg tror spillerne vil by mer på seg selv hvis forholdene legges til rette for det. PGA-touren liker det tydeligvis ikke - de har jo for eksempel lagt bånd på krumspringene i Phoenix Open.



 Svein Drange Olsnes (18. jun 2015 15:14) *  IP
Gode eksempler! Arnold Palmer og Lee Trevino snakket med tilskuerne.
Folk følte tilhørighet og Palmer fikk "Arnie´s army" som fulgte han rundt på turneringene. Gi beskjed hvis dere ser en svensk spiller som hopper opp og ned på YouTube.



 Doberman (18. jun 2015 15:17) *  IP
Jeg er ikke enig i at dagens toppspillere er "topptrente atleter". Heldigvis er ikke alle det, ikke på langt nær. De blir dårligere golfspillere av all denne fysiske treningen. Tull at en golfspiller som vil bli god skal trene med vekter. McIlroys sviktende form skylde det.

Det er mennesker av forskjellig form, alder, vekt, høyde og psyke vi ser på de store proffturneringene. Ingen av dem trenger å trene fysikk eller kondisjon, på det nivået de er kommet. Det de trenger er en sterk mental helse og psyke. Slagteknisk er de "ferdigtrent". Nærspillet kan dog bli bedre.

Jeg ser etter personligheter på banen, ikke roboter. Savner at de viser følelser, men det er vel som det sies at de er advart mot det. Tror det er feil. Synes dog ikke at vi publikum kan forlange noe som helst av spillerne på det området. Er det noen som kan forlange noe så må det være sponsorene.



 Svein Drange Olsnes (18. jun 2015 15:23) *  IP
Denne fra P.G.Wodehouse sier det meste:
" I´ve just discovered the grat secret of golf. You can´t play a really hot game unless you´re so miserable that you don´t worry over your shots. Look at the top-notchers. have you ever seen a happy pro?"



 Svein Drange Olsnes (18. jun 2015 15:35) *  IP
Doberman. Jeg er enig med deg i mye av dette. Noe av det unike med golfsporten er at spillere med forskjellig høyde, vekt og kroppsbygning kan hevde seg. Chris Wood som vant sist uke er 198cm. Men golfen, som andre sportsgrener trenger profilene, entertainerne. Norges privatlandskamp i fotball mot Sverige var utsolgt, mye takket være en spiller. Hvem husker navnet på andre svenske spillere enn Zlatan? Golftilskuerne kan ikke forlange noen ting. Men hvis underholdningsverdien blir borte, er det ingen som møter opp. Og det tjener ihvertfall ikke spillerne på.


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72