Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Petter - 29. apr 2015 kl. 08:59 *  IP
Golf uten medlemskap !

En ny vri, nå kan man spille uten medlemskap!
Hva mener andre klubber om dette.....

http://soli.dm/holtsmark/
 barce (29. apr 2015 11:51) *  IP
Kan argumenteres for å være både illojalt og manipulerende.


 Fant (29. apr 2015 12:07) *  IP
Dette er fremtiden. Gratulerer med dagen, Golf-Norge.


 Henrik (29. apr 2015 12:26) *  IP

Strålende av Holtsmark!



 Henrikfan (29. apr 2015 13:25) *  IP
Dette tilsvarer vel det som i alle år har vært i type Skottland og i USA?
Public Courses,
Har ikke konseptet har vært i Norge tidligere?
Annet enn på små Nihulls baner?



 Frank (29. apr 2015 14:04) *  IP
Veldig bra. Tvangsmedlemskap er helt feil og ekskluderende.


 Petter (29. apr 2015 14:28) *  IP
Kun positive tilbakemeldinger ser jeg.
Men hva hvis dette resulterer i at flere klubber gjør det samme, og mange medlemmer gir opp sitt medlemskap på ulike klubber, da vil det bli enda dyrere for de som fortsatt vil være medlem i en klubb sånn at deres egen bane kan vedlikeholdes. Det må inn penger for drifte en bane....



 Lancaster (29. apr 2015 14:50) *  IP
En ny vri fra Holtsmark, men neppe revolusjonerende.
Alternativet hat jo vært postkasseklubbene hvor man har ordnet det formelle for en billig penge. Situasjonen endres ikke dramatisk med dette tiltaket.
Mitt inntrykk er at klubbene i år synes å ha sjerpet prisingen av greenfee og er strengere (?) på rabatter, for å sikre at det oppleves som fordelaktig å ha medlemskap.



 gjesp (29. apr 2015 15:35) *  IP
Interessant og spennende, men hva sier NGF til dette?


 Esposito (29. apr 2015 17:34) *  IP
Hvordan er dette med forsikring, er det så at en liten del av medlemsavgiften går til forsikring ? I så fall hva da om det skulle skje noe og man ikke er medlem noe sted. Kanskje en reiseforsikring ville dekket det ?


 Glenn Conrad (29. apr 2015 19:17) *  IP
Man har jo lenge kunnet kjøre alpint i skiheissystemer uten å være aksjonær i heisselskapet eller medlem av et idrettslag.
Golfbanene bør drives kommersielt, golfspillerne må betale det det koster å spille pr. runde.
I dag er det slik at 90% av medlemmene/aksjonærene betaler for brorparten av kostnadene for de 10% av spillerne som virkelig spiller mye.



 Christian (29. apr 2015 20:16) *  IP
Dette er vel ulovlig i henhold til NGF sitt reglement for klubber?


 Fant (29. apr 2015 20:18) *  IP
Ulovlig? Dummeste jeg har hørt



 Gunnar Bull (29. apr 2015 21:38) *  IP
Slik jeg ser det er det ingen problemer med å spille golf i dag hvorsom helst uten medlemskap. Bare å booke via telefon og si du har utenlandsk medlemskap, eller bruke en kamerat. Tipper de fleste klubbene er mer interessert i pengene enn om spilleren er medlem av NGF.

Så - smart av Holtsmark å få inn en hundrelapp ekstra.



 Fant (29. apr 2015 23:04) *  IP
Vi får jo ingenting av NGF. Dette er forhåpentligvis starten på slutten (eller forandringen) for NGF.


 golffreak (29. apr 2015 23:14) *  IP
Kan jo hende at det inkluderer en eller annen forsikring i den hundrelappen? Når jeg ser på det veldig raskt, så er det vel veldig lite den "idrettsforsikringen" som inngår i NGF avgiftene/medlemsavgiften som ikke inngår i en ordinær reiseforsikring? Både ulykke, død og ansvarsforsikring får du jo begge steder? Ved å ikke ha NGF avgiften betalt, så får de ikke bladet, golfbox login, mulighet til å spille andre baner på greenfee (med mindre de banene også åpner for det) eller mulighet til å delta i forbundsturneringer.

Greit av Holtsmark dette, får bare håpe at det ikke blir latterlig tregt spill med folk som ikke vet hvordan de skal agere på en golfbane.



 Frank (29. apr 2015 23:19) *  IP
Min klubb går glipp av en halv million i året på avgift til ngf og et blad nesten ingen leser. De pengene kunne man gjort mye med lokalt.


 tilskuer (30. apr 2015 08:42) *  IP
Det kunne vært interessant å høre hvordan man tenker seg å drive Golf som en seriøs sport i Norge, nasjonalt og internasjonalt, uten et særforbund.
Hvis man trekker ut kontingenten til NGF fra medlemskapet bør vel medlemskapet bli 500 kroner billigere. Hvis ikke betaler en jo det samme for et dårligere produkt.
Hvis tilbudet fra Holtsmark skal være økonomisk gunstig må en vel spille færre enn fire runder i året. Hvis en spiller 10 runder har en jo betalt 1000 kroner ekstra for å slippe en utgift på 400 - 500 kroner, og i tillegg sagt fra seg en del andre fordeler. Jeg tror ikke dette forandrer golfen i Norge, for det er vel ikke de som spiller tre runder i året som skal bære golfsporten. Det positive med tilbudet fra Holtsmark er at folk som tidligere har spilt golf, og som vurderer å ta opp sporten igjen, kan ta seg et par runder for å sjekke ut om det er noe å satse på.



 Henrikfan (30. apr 2015 09:19) *  IP
Ta en sammenlikning med f.eks. alpint, tilskuer. Mange som tar seg tre runder i et alpinanlegg i året legger igjen mye på andre områder i enten idretten eller nærområdet til alpinanlegget. Hytte, handling, oppbacking av barna i den samme idretten etc. Da har man kanskje ikke tid til å stå så mye selv? Selv har jeg bare hatt tid til 3-8 runder i året de siste årene da jeg har tre barn i alderen 5-7 år. Nå har deneldste begynnt å spille litt golf, da blir det sikkert mer tid etter hvert. Mange i min omgangskrets spillte golf før, har ikke medlemsskap nå. Jeg tror det er lavere terskel for å komme i gang igjen for de om de ikke må melde seg inn noe sted først.


 Frank (30. apr 2015 09:28) *  IP
Den vanlige golfer merker ingen endring i produktet. De får ingen ting igjen for sitt bidrag uansett. De vil enten få det samme produktet 500 kroner billigere, eller et mye bedre produkt når klubben kan bruke en halv million mer på utbedring og vedlikehold av banen.


 golffreak (30. apr 2015 23:18) *  IP
For den vanlige golfer så er det vel først og fremst bookingsystemet (golfbox) som er noe av merverdien, spesielt hvis man har reiseforsikring som dekker skade uansett. Bladet er en annen sak, og bør forbundet drive eget blad? Er jo andre kommersielle aktører som kanskje kunne slått seg mer opp om det ikke var et blad som ble tvunget på alle golfspillere. Forbundsturneringer er det jo, men hvor mange vanlige golfere benytter dette? Bidrag til elite- og juniorsatsning er det nok mange som synes er greit, men her er det sikkert ulike oppfatninger.

Forbundet burde sørget for å rydde opp i IT-skandalene (f.eks. golfbox appen som enda ikke er lansert med unntak av en skranglete versjon kun til iPhone).

Bra tiltak av Holtsmark, men dette bør følges opp med marshaller som sjekker om flyten går som det skal.



 ??? (09. mai 2015 09:58) *  IP
Egoistisk utspill. Uten medlemskap ingen bane.


 Duffy2 (09. mai 2015 22:27) *  IP
Hva er lurt med dette? Det som er rart her er at Holtsmark "lokker" med vanlig greenfee pluss 100 kr for en testrunde osv. Mange andre klubber prøver å få tidligere spillere på banen igjen ved å invitere dem med på en fri runde med det for øye å få de tent på golf igjen. Mulig at opplegget hos Holtsmark funker, men men...


 Frank (10. mai 2015 01:17) *  IP
At man er nødt til å være medlem i en golfklubb for å ta en runde på en vilkårlig er meningsløst.



 Wilson (10. mai 2015 07:27) *  IP
@ ???

Vi har nok baner i Norge nå. Det er snakk om å drifte de vi har. Da er det bedre at en som ikke har råd eller ønsker å spenne 7 -11000 pr år på medlemsskap på én bane heller bruker 3 -4000 på ulike baner. Det gir inntekter til golf-Norge.



 MH (10. mai 2015 12:17) *  IP
Hvis alle klubber begynner slik, så kommer vi ikke til å ha en eneste kvalitetsbane igjen etterhvert.
Det er greit at noen enkelt public-courses finnes, for akkurat de som spiller et fåtall runder i året. Som regel er det litt dårligere kvalitet på disse, og sånn er det her også, annet er ikke å vente.



 Frank (10. mai 2015 22:35) *  IP
Jeg tror ikke det er riktig. Dette er for de som ikke er medlem i en kvalitetsbane som du kaller det, men for de som ikke gidder å betale en tusenlapp eller to for å være medlem i en klubb de aldri har vært på.


 Kine (26. mai 2015 13:57) *  IP
Jeg har utrooolig lyst til å spille på banen i Lofoten (Gimsøy) i ferien, men har ikke hatt et aktivt medlemskap i min lokale klubb på østlandet på to år da jeg ikke har kunnet spille. Har golfkort og alt det, men de nekter meg å spille. Det er tøys og tull og ødelegger for den fine idretten. Hva om de tok 500 + 50 i forsikring, ala det jeg betaler når jeg spiller fotball på andre baner, eller når jeg leier bil osv osv. Denne bransjen må ut av skapet og vinke på oss kundene, ikke si at de ikke vil ha oss som bare spiller en gang eller to hvert andre år!


 Lancaster (26. mai 2015 18:33) *  IP
Medlemskap i Preikestolen GK koster 600.- Da får du sikkert booke tid på nettet og alt mulig..


 ??? (31. mai 2015 15:47) *  IP
kime. Er det det? Noen baner er kvalitetsbaner og noen er pay and play. Lofoten er en kvalitetsbane. Det viste du veldig godt når du har tatt golfkortet at du må være gyldig medlem med rett til å spille over hele landet. D er en av fordelene vi har som klubbmedlemmer.

Betal medl. Kont. Din og reis til Lofoten. Evt. Meld deg ut hvis det er en av de dyreste klubbene og meld deg inn i de billigere. På d sentrale Østlandet får du medlemskap og greefee mulighet for en tusning.



 !!! (13. jul 2015 11:42) *  IP
1000+500, 1500kr altså for å spille en runde i Lofoten er helt kurrant altså, ??? ?


Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72