Leserbrev Golfbutikken Golfreiser Golfutstyr Smånotiser Ukens turneringer Lær om golf
Meny
Norske/svenske baner
Innendørsgolf
Golf på Internet

Vitser

Profesjonell golf
Ukens golftips
Golf på TV
ARKIVET
Golfaksjebørsen
Tilbake til første side
 
Sitatet

It's just a job. Grass grows, birds fly, waves pound the sand. I beat people up.

Muhammad Ali

Tilbake til første side
 
Innlegg


Tilbake til innleggsoversikten   Tilbake til første side   Søk på GOLFSIDEN Les mer  

Her kan du legge inn:
nytt innlegg
 Trond Kracht - 10. feb 2015 kl. 22:22 *  IP
Golfpresidenten

Vår kjære president som nesten har vært usynlig i mange år har angrepet og lagt seg ut med forståsegpåere i norsk idrett.
Det er helt klart at vi er best hvis du tar med orientering, skiorientering, hundekjøring, hesteskokasting og feks bandy.
Klart vi er best og selvfølgelig bruker usannsynlig mye penger på dette. Sorry jeg har glemt skøyter ! Hvilken fantastisk idrett for hele verden med 2 løpere ved siden av hverandre på en knallhard 10 000 m. Dette er jo ingenting mot
golfsporten som domineres av halv og halvgamle "idioter" som meg og likesinnede. På toppen av dette kaller vi det idrett
og ønsker oss mer penger ! Vi skal til og med søke om Solheim Cup til en pris av x antall millioner. Dette har vi råd til !
Vi stiller oss på sidelinjen og er stumme av beundring !
Stå På !


 Ynwa (10. feb 2015 23:49) *  IP
Veldig bra av presidenten. Viktig å ta denne debatten, også i ly av Rattsø rapporten i dag.
Hoppsporten får usannsynlig mye penger regnet mot antall registrerte utøvere i Norge.



 ojoj (10. feb 2015 23:53) *  IP
men men... golfsporten har jo bare proffer. vi kan ikke gi penger til proffer. disse pengene bør heller gå til mangemillionærene bjørgen, northug og johaug.


 Trond Kracht (11. feb 2015 00:20) *  IP
Beklager at jeg glemte hoppsporten. Det store spørsmålet er vel : Hvor mange satser seriøst i Norge idag på golf ?
Kanskje 100 stk eller er dette for mange ?
Hvis noen har vært på fotballskole i visse deler av landet med
mange hundre deltagere hver uke i sommerferien eller et langrenn for aldersgruppen fra 8 - 16 år med like mange deltagere, ser man hvor interessen er. Dette er problemstillingen i et nøtteskall. Det virker nesten som det beste rekrutteringsarbeidet må gjøres blant pensjonister. De har også økonomien til dette. Jeg tipper de beste golferene våre har fått like mye hjelp i starten som de ojoj nevnte.
Igjen : Stå På ! Den største gruppen av potensielle brukere av golfbaner er pensjonistene. Hvilken fantastisk mulighet når det gjelder økonomien og deltagelse i EM og VM for de over 60 - 75 år.



 Wilson (11. feb 2015 07:47) *  IP
Tull Kracht.

Det er da mange juniorer rundt om i klubbene og jeg ser flere som satser.

Du virker for negativ. Norsk golf behøver troen(de)



 Trond Kracht (11. feb 2015 08:36) *  IP
Det er mitt problem at jeg fortsatt både har troen og er troende selv etter 30 år med vanstyre.


 Bjørn (11. feb 2015 21:58) *  IP
Tull Wilson..
Det er en stor utfordring blant klubbene i Norge at det er stadig dårligere bredde blant juniorene.
Det har vært en tilbakegang også blant antall juniorer de siste årene.



 Wilson (11. feb 2015 23:08) *  IP
Bjørn

Det har vært tilbakegang ang medlemmer over hele fjøla.

Og, det finnes klubber som har aktive juniorer og hvor det jobbes godt med juniorer



 Realist (12. feb 2015 18:41) *  IP
Har nettopp hørt Andreassen i debatt med toppidrettssjefen Øvrebø i Dagsnytt 18. Synes nok FA ikke gjorde noen god figur. Det virker faktisk som om han har misforstått Olympiatoppens rolle og mandat.
Olympiatoppen skal ikke utvikle talenter eller på annen måte støtte gode idrettsutøvere. Olympiatoppen går inn når utøvere har nådd et så høyt nivå at de kan være kapable til å vinne medaljer i internasjonale konkurranser. Da blir de tatt inn stallen og får økonomisk og annen støtte. Tutta er den eneste utøver i golf-Norge som ville ha vært selvskreven til å være en del av Olympiatoppen, men hun klarer seg jo selv, særlig økonomisk!

Andreassen klaget over at Olympiatoppen ikke gir støtte til golfspillere, men da har han etter min mening ikke skjønt formålet deres. Når Kofstad eller andre når et tilfredsstillende internasjonalt nivå, med henblikk på topplaseringer i OL, da vil OT rykke inn. Inntil så skjer er det særidrettsforbundene som må gjøre jobben med utviklingen.
På den annen side kan NGF klage berettiget over at de får altfor lite penger fra NIF til dette arbeidet. Men Olympiatoppen er gal adressat.



 Dilter (12. feb 2015 20:20) *  IP
Så vidt jeg vet er Suzann "medlem" av Olympiatoppen. Hun hverken får eller trenger selvfølgelig penger fra dem, men hun trener der når hun er i Norge, og jeg mener å ha lest at mye av den fysiske treningen hun gjør, samt alle ernæringsgreiene, er i samarbeid med Olympiatoppen. Det kan også være andre som bruker OT på samme måten.

Ellers har Realist et poeng - det er ikke Olympiatoppens jobb å utvikle talenter - men å rendyrke dem som har en mulighet til å vinne medalje i internasjonale mesterskap.



 ??? (14. feb 2015 08:48) *  IP
Enig med realist. Jeg så også debatten og skjønte mindre etter debatten enn av medieoppslagene. Oppfattet Finn's budskap om mer penger, men d er ikke Olympiatoppen som er målet i så måte. Ønsker ngf å benytte ekspertene på Olympiatoppen så får de lov til det.

Tidligere har jeg oppfattet debatten som at vinteridrettene er små og har få utøvere i forhold til bl.a golf. Golf har kun en person i verdenstoppen. Sånn er det også i fekting, svømming, roing. (Beklager hvis jeg har glemt noen) de får heller ikke mye mediiadekning. Omtrent som golf. Heller ikke mye penger. Beklager, men jeg forstår ikke utspillet og målet med det. Annet enn at golf vil ha mer penger.

På en annen side er jeg enig i at det er en større bragd å vinne ei turnering i LPGA enn ett verdenscuprenn på ski. D er større og vanskeligere å bli verdensmester i skiskyting enn på ski nordiske grener. Fordi toppen og bredden er større. PS. Gleder meg til Falun og Bjørgen show.



 Trond Kracht (21. feb 2015 19:49) *  IP
Utrolig at reaksjonene på Presidentens utspill ikke får flere til å reagere. Tenk deg å be om- helt seriøst- om flere penger til et forbund som kanskje har flest pensjonister og flest med god økonomi og har en aldersfordeling som er hinsides all toppidrett. På toppen av dette skal man søke/bruke masse penger på SOLHEIM CUP som for de fleste nordmenn er helt uinterressant. Hva er det NGF egentlig holder på med ? Nå er det nye modeller igjen for å få frem nye gode spillere ! Nye toppidrettsjefer, trenere og ledere.
Merkelig at ingen spør de få trenerene vi har som beviselig har fått frem toppspillere nesten på rekke og rad. Hvor er
trenerene til Susanne , Marius, Henrik, Marita osv osv. ?
Er det kanskje noe feil med kulturen eller har man lallet seg inn et opplegg som man tror virker ? Kanskje Presidenten skulle skjære igjennom på disse områdene og ikke hive seg ut i noen tåpelige diskusjoner om å få flere penger på helt feil grunnlag.
Kjære NGF nå har dere sjangsen : Lag et opplegg for våre 4-6 beste kvinnelige spillere og pluss på med våre 3 - 4 beste kvinnelige jr spillere og dere har et lag som kan lykkes. Hva med lange treningleirer hos Susanne og i Spania med de beste trenere og treningsopplegg som finnes?
Ideen er helt gratis og koster langt mindre enn feks forarbeidet til SOLHEIM CUP.
Kommer det til å skje noe ? Vi får igjen leve i håpet !
Tenk om noen "våknet" av Tornerosesøvnen !!



Svar:
(Felter merket med * må fylles ut.)
Navn *
E-post
Innlegg *
(Useriøse, krenkende eller støtende innlegg, kan bli fjernet.)
 Tilbake til innleggsoversikten      (Her bruker du kun ett nick!)

 
 
Annonser








ANNONSÉR på Golfsiden - mer for pengene!
Interessert? Kontakt:
ar@golfsiden.com
Tlf: 900 900 72